Eminem

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
AgisDeluxe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 15:57

co?? niby ze on sam robi co chce??
a slyszales o czyms takim jak cenzura i zasady rynku muzycznego ??
znajac eminema to wydalby plyte calkowicie wulgarna i pojechal po kazdym..a w szczegolnosci po konkurencji :D
to ze robi podklady do nagran innych to tylko promocja wlasnej osoby....ludzie...co wy nie widzicie ze wszystko opiera sie na komercji ??
ja wiem ze lubicie eminema..spoko...ja nie krytykuje jego tylko jego pseudomuzyke..bo koles moze i madry jest etc.
jednak nie wkrecajcie tu ze eminem jest profesjonalista...wykorzystuje swoja szanse jak kazdy...takie sa fakty..przy obiektywnej ocenie kogos lub czegos wystrzegajmy sie emocji i skrajnosci i bedzie alles klar :]
tak czy owak FORZA JUVE !!! :D :D :D

... żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek ... F. Nietzsche
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 16:39

postanowiłem, że tą wypowiedź zacytuję choć jak czytałem niektóre komentarze to sie zwijałem z bólu :lol: :lol:
co do tekstów o polakach to chyba jeszcze o Nas nie napisał żadnej piosenki ale wielokrotnie mówił że nie nawidzi polaków i żydów. On sprzedaje wiele tysiecy płyt zarówno w Ameryce jak i w innych krajach a w Polsce sprzedaż jego płyt napewo nie jest wysoka więc przesadzasz z mówieniem że zarabia pare tysiecy dolarów na naszym rynku. Gdyby tak nas lubił to z pewnością by przyjechał do nas dać chociaż 1 koncert. Tymczasem ani widu ani słychu. Jakoś nie wierze w to że on szanuje swoich fanów.
1. człowieku podaj mi chociaż jedną wypowiedź jego autorstwa, w której stwiedził, że nienawidzi polaków...
nie wiem gdzie to słyszałes??? pewnie usłyszałeś od jakiegos swojego kumpla i teraz roprzestrzeniasz tą plote wszem i wobec...
czekam...

to tak jakby mówić, że kwasniewski nienawidzi amerykanów, choć nikt nigdy tego nie słyszał.
2. co to za powód, że nie przyjechał na koncert??? wielu znanych artystów nie było jeszcze w Polsce... i co? nienawidzą polaków??? ( np. Guns n' roses- chyba każdy zna...)
3. On nie musi nas lubić, on do wielu narodów podchodzi neutralnie. Nie musi lubić albo nienawidzić
4. Z tego co ostanio w necie czytałem to w Polsce najlepiej sprzedającą sie płytka zagranicznego rapu w roku ubiegłym było własnie Encore...
Jak można go porównac do Claptona, Plant'a? albo do takich kapel począwszy od Perfektu po przez Lady Pank, Turbo, Cranberries aż po ostrzejszych wykonawców?:>:>
Jezu ....
jeśli miałbyś porównywać to eminem sprzedał wiecej płyt od perfektu, lady pank w jednym roku... ale człowieku jak chcesz sobie porównywać to porównuj ale z gatunku hh
On robi tylko show bo z muzyka nie ma nic wspólnego ;/;/ człowiek ćwiczy całe życie(granie spiewanie lub taniec) a on co takiego zrobiła aby nazywac siebie muzykiem? nic....
powiedz to kilkunastu milionom ludzi, którzy kupili jego płyte...
gdyby nie miał talentu to pewnie spał by teraz pod mostem! zasntaów sie co piszesz...
eminem byl i bedzie zwyklym raperkiem a fakt ze jego " muzyka" porywa miliony ludzi swiadczy tylko o ludzkiej glupocie...:]..nie zebym, krytykowal...mnie sie to nie podoba i dla mnie muzyk a raper to jak woda i bloto...i to i to mokre ... znajdz roznice :]
człowieku każdy ma swój gust i takie żałosne wypowiedzi lepiej zostaw dla siebie... przeczysz sam sobie chłopie... myśle, że jestes zazdrosny, że twoi mega muzycy nie odniesli takie wielkiego biznesu w show biznesie...

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 16:56

AgisDeluxe napisał:
ja wiem ze lubicie eminema..spoko...ja nie krytykuje jego tylko jego pseudomuzyke..bo koles moze i madry jest etc.
jednak nie wkrecajcie tu ze eminem jest profesjonalista...wykorzystuje swoja szanse jak kazdy...takie sa fakty
Ej koleś jakby nie był profesjonalistą to nie wydałby tych płyt co wydał.
Jeszcze w dodatku zdobył nagrdoy MTV i kilka innych.Więc co Ty pieprzysz że nie jest profesjonalistą.

Diego napisał:
Wyjdzie na scenę, pomacha rękami, trochę poprzeklina, powie pare słów (bo on ich nie śpiewa, on je mówi)
Nie chcę Eminema porównywać do innych więc napisze tak:
Weźmy przykład niektorych kapel Heavy-metalowych---> uważasz że oni też nie są muzykami bo pokrzyczą z godzinę do mikrofonu i pójdą do domu.Takie są fakty Eminem macha łapami,a takie kapele krzyczą do mikrofonu, więc o co Ci chodzi myślisz że każdy może wyjsc na scene i machac łapami i klnąć.
Ktoś z was napisał że nie ma talentu, chłopcze Ty nie wiesz co piszesz gdyby nie miał talentu to nie był by taki sławny i bogaty.
Może Ty jestes beztalenciem i mu poprostu zazdrościsz.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 17:46

Ja osobiście nie interesuję się karierą Eminema, pomimo, że słucham rapu w ogromnych ilościach. Uważam, że jest to wylansowana gwiazdka, której postacią jarają się nastolatkowie, których pojęcie o tej muzyce ogranicza się jedynie do stacji telewizyjnych typu viva czy mtv. Oczywiście, że znajdą się niekiedy wyjątki, ale na ogół tak to wygląda. W żadnym też wypadku ilość sprzedawanych płyt nie oddaję prezentowanego poziomu. Ale to są już rzeczy dla ludzi bardziej wtajemniczonych, dlatego też, nie warto o tym mówić. Bardzo krzywdzące są na domiar złego, niektóre wasze komentarze, atakujące wykonawców rapu. Powtarzam, nie posuwajcie się za daleko, gdyż mniemam, że po prostu nie czujecie tej muzyki, która wierzcie, również potrafi być piękna. Kwestia tylko odpowiedniego doboru krążków, chęci sięgania do korzeni, oraz należytego uszanowania powstałego dzieła. Nic to. Wy z kolei poprzestańcie te kłótnie, gdyż muzyka powinna przede wszystkim, wprowadzać Nas w dobry nastrój, a nie być powodem batalii słownych. Usiądźcie sobie w wygodnym fotelu, odprężcie się i zanurzcie w dźwiękach, które są dla Was, najodpowiedniejsze.
Big up, hę.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
AgisDeluxe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 18:39

Kto¶ z was napisa³ ¿e nie ma talentu, ch³opcze Ty nie wiesz co piszesz gdyby nie mia³ talentu to nie by³ by taki s³awny i bogaty.
Mo¿e Ty jestes beztalenciem i mu poprostu zazdro¶cisz.
hehe..ales naklamal...a odkad to trzeba miec talent zeby sie umiec sprzedac ??? a niby Ich Troje z Wisniowskim na czele wielkim talantem polskiej muzyki odnioslo taki sukes poniewaz maja talent ? czlowieku ...nie potrafisz sie pogodzic z tym ze niektorzy wykorzystuja rynek i graja to czego nie najbardziej slucha...proste

---------------------------------------------------------------------------------
cz³owieku ka¿dy ma swój gust i takie ¿a³osne wypowiedzi lepiej zostaw dla siebie... przeczysz sam sobie ch³opie... my¶le, ¿e jestes zazdrosny, ¿e twoi mega muzycy nie odniesli takie wielkiego biznesu w show biznesie...

czy ja sie nie potrafie wyslowic ? :shock: pzreciez napisalem ze mnie osobiscie sie to nei podoba..a mam prawo sobie po nim pojechac...dopisalem rowniez ze nie krytykuje go..wiec o co sie czepiasz mnie ?

zaraz dostane reprymende ze nie umiem quotowac :]

napawi³em Twoje "quotowanie";) a posty po³aczy³em nastepnym razem edytuj poprzedniego a nie pisz dwóch pod rzad
rasi

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 18:53

co prawda nie jestem adminem jednak zaraz chyba dostaniesz karteczke za 2 posty pod sobą. Do tego czy ty myślisz że możesz "po kimś jechać" jeśli powiesz że go nie obrażasz????? no to brawo :lol: chętnie napisałbym że cie nie obrażam i bym po tobie "jeździł". Niestety dostał bym karteczke :? tobie też tego życze :D

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 19:00

aleksander18ps1 pisze:
Diego pisze:Wyjdzie na scenę, pomacha rękami, trochę poprzeklina, powie pare słów (bo on ich nie śpiewa, on je mówi)
Nie chcę Eminema porównywać do innych więc napisze tak:
Weźmy przykład niektorych kapel Heavy-metalowych---> uważasz że oni też nie są muzykami bo pokrzyczą z godzinę do mikrofonu i pójdą do domu.Takie są fakty Eminem macha łapami,a takie kapele krzyczą do mikrofonu, więc o co Ci chodzi myślisz że każdy może wyjsc na scene i machac łapami i klnąć.
Ktoś z was napisał że nie ma talentu, chłopcze Ty nie wiesz co piszesz gdyby nie miał talentu to nie był by taki sławny i bogaty.
Może Ty jestes beztalenciem i mu poprostu zazdrościsz.
:lol: Czego mam mu zazdrościć? Założe się, że on poza wyzywaniem innych i machania rękami na scenie nic nie umie :lol: . Jeśli chodzi o muzykę to fakt jestem beztalenciem i co z tego? I tak mu nie zazdroszczę. Eminem jest strasznie podobny do Michała Wiśniewskiego :lol: , tyle, że Wiśniewski przyznawał się, że nie umie śpiewać, a Eminem się nigdy nie przyzna. No i Wiśniewski nikogo nie obraża.
Śmieszyło mnie też jak kiedyś wszyscy się zachwycali piosenką Bow Wow (czy jakoś tak) :lol: . Koleś wyszedł powiedział pare słów, a wszyscy się tym podniecali :roll: .

:roll:
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 19:13

Eminem-muzyka wpadająca w ucho słowa skupiające uwage swoją wulgarnością nawet wobec najbliższych członków rodziny,łapie się popularnych wątków żeby zdobyć...popularność np krytyka Bush,teledysk z Bin Ladenem czy Jacksonem-czyli z cyklu"chcesz być na topie-mów o tym co jest na topie" .Czego można mu pogratulować ? Tego że umiał sie dorobił dużego szmalu.Mnie osobiście Eminem już nie bawi,nie śmieszy,nie podnieca,ani nie rajcuje-coś w kółko powtarzanie staje sie przewidywalne i nudne.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 19:24

Diego pisze:
Czego mam mu zazdrościć? Założe się, że on poza wyzywaniem innych i machania rękami na scenie nic nie umie :lol: . Jeśli chodzi o muzykę to fakt jestem beztalenciem i co z tego? I tak mu nie zazdroszczę. Eminem jest strasznie podobny do Michała Wiśniewskiego :lol: , tyle, że Wiśniewski przyznawał się, że nie umie śpiewać, a Eminem się nigdy nie przyzna. No i Wiśniewski nikogo nie obraża.
Eminem jest raperem, a z racji tego, nie wypada mu śpiewać :wink: . Muzyka Rap ma to do siebie, że nie ma w niej żadnych granic i barier słownych. Nie porównuj Wiśniewskiego do Eminema przez pryzmat czyjegoś obrażania, ponieważ raz, że to nie ma sensu, a dwa, że próżno porównywać rap do muzyki biesiadnej. Uważam, że Eminema można porównać conajwyżej do Davida Beckhama. Obaj stali się produktami, a raczej marionetkami w rękach ludzi, których głównym motorem napędowym jest kasa(keSzzz :wink: ). Jest to jednym słowem: SZTUCZNE.
ps. Niemniej jednak czasami zdarza mi się wracać do pierwszej płyty Eminema 'Infinite'. Jest to człowiek, który wszczepił nową krew w rap zza oceanu. Cechuję go charyzma, swoboda, łatwość nawijania. W sumie nie bez przyczyny, dorobił się takiego sukcesu w tym świecie showbiznesu. Ale powtarzam, to jest tylko opakowanie do tego wszystkiego, co kryje się w samym środku przedmieść NY, Marsylii, Warszawyitp. :D.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 20:17

Po pierwsze to zapraszam to tematu ''Hip Hopowa Strona Forum'' a moje zdanie na temat Emnema jest takie : Nie powiem dobry jest ostatnia płyta ''Encore'' też niczego sobie można powiedzieć że zna go każde dziecko no niby ma geniusz ale jego piosenki nie są tak genialne jak 2Paca on ma wszystkie piosenki świetne a Eminem ma je w kratkę np: ''Just Lose It'' jest bardzo dobra ale za to ''Mosh'' jest beznadziejna oczywiście to mój gust więc wiecie jeżeli chodzi o krążek pt ''The Eminem Show'' był bardzo dobry bez zastżeżeń piosenki ''Lose your self'' czy ''Sing For The Moment'' są genialne , eminem jest może i bardzo dobrym raperem ale nigdy eni dorówna Makaveliemu (czyt. Tupac :wink: ) jeżeli chcecie wiedzieć więcej według mnie na temat Eminema zapraszam do tematu ''Hip Hopowa Strona Forum''

Pozdroofka 8)

AgisDeluxe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 20:20

Shickit wrote:
czy ty my¶lisz ¿e mo¿esz "po kim¶ jechaæ" je¶li powiesz ¿e go nie obra¿asz????? no to brawo chêtnie napisa³bym ¿e cie nie obra¿am i bym po tobie "je¼dzi³". Niestety dosta³ bym karteczke tobie te¿ tego ¿ycze

pojechac tzn. ponarzekac na niego sobie moge bo zyjemy w wolnym kraju gdzie obowiazuje wolnosc wypowiedzi...to primo...secundo...co ty czlowieku odnosnie mnie ? az tak bardzo sie utozsamiasz z eminemem ze nie wolno na niego powiedziec zlego slowa ? przesada...

po trzecie przykro mi ze nie zyczysz mi karteczki bo to swiadczy tylko o Tobie...mimo ze stale odwiedzam te stronke od ponad 2 lat nie wypowiadam sie czesto na forum a Ty nie masz prawa najezdzac na mnie za to ze napisalem 2 posty pod soba...bierz przyklad z kolego Diego...ktory w PM napisal mi jak powinno sie quotowac...i dla niego wielkie dzieki...a dla Ciebie figa :twisted:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 20:27

człowieku nie denerwuj sie :wink: po prostu nie zrozumiałęm twojego słownictwa. A tak w ogóle to lubie figi :D a pisałęm już że Eminem jest mi obojętny a jedynie lubie słuchaćjego "pseudomuzy" jak ty to nazywasz. Nie utożsamiam sie z Eminemem :? po prostu zdenerwowało mnie to w jaki sposób muwisz o nim i ogólnie twoje zachowanie. A no i jeśli ja nie mam prawa "pomarudzić" na ciebie to jakie tym asz prawo pomarudzić na Eminema :wink: a w ogóle w regulaminie zapisane jest że nie można pisać dwóch postów po sobie więc nie jeżdze po tobie za to a jedynie pokazsuje ci twoje błędy :wink: no ale rozum to jak chcesz

AgisDeluxe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 20:40

Shickit ... ja sie nie denerwuje :] jestem spokojny czlowiek...tylko widocznie zle sie wyslawiam :D postaram sie to poprawic :D a eminem i tak bedzie dla mnie propagatorem taniochy i chaly :D jednak jak to zauwazyles..moje zdanie :-D
i tak daleko mu do Mansona i reszty :twisted:
pozdrowienia dla Ciebie... i obiecana figa 8) -----> FIGA :-D

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 20:49

no to widze że sobie już wszystko wytłumaczyliśmy :D dzięki za fige i za próbe zmiany słownictwa :wink: chyba nikt nikogo nie przekona :D

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 22:25

Diego pisze: :lol: Czego mam mu zazdrościć?
No jak to czego, talentu!!! :lol: :wink:
Diego pisze:Założe się, że on poza wyzywaniem innych i machania rękami na scenie nic nie umie :lol:
Na pewno umie, tylko jest skromny i sie nie przyznaje.
Diego pisze:Wiśniewski przyznawał się, że nie umie śpiewać, a Eminem się nigdy nie przyzna.
Nie, no tu niestety musze Ci powiedziec, ze z tego co wiem to przynajmniej raz sie jednak do tego przyznal. Piosenke "Hailie's Song" zaczyna od tekstu "Yo, I can't sing, but I'm feel like singer".. :roll: Takze sam rozumiesz Stary.. :wink:

A prawda jest taka: dla jednych Eminem bedzie talentem nad talentami i oryginalna osobowoscia (czytalem kiedys wywiad z Brittany Murphy po tym, jak nakrecili razem "8 mile", ktora zachwycala sie wrecz jego osobowoscia), dla innych bedzie zwyklym czlowiekiem przytloczonym nawalem problemow zyciowych a jeszcze dla innych bedzie kompletnym czubem. :| Ja tak jak juz pisalem- nie mam do niego zbyt wiele szacunku. I dlatego od niego, i od jego artyzmu, trzymam sie z daleka. A niech robi sobie jak chce. :roll: Fanow pewnie bedzie mial zawsze- Arka Noego tez przeciez ma fanow.

ODPOWIEDZ