Atalanta 1-2 Juve (Serie A)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2005, 14:20

Mecz ważny conejmnie z dwóch powodów:
po pierwsze mamy dobrą 5 punktową prewage na Milanem i kazdy komplet punktów przybliża Nas do 28-go Mistrzostwa Włoch.
Druga sprawa-wielkimi krokami zbliża sie niezwykle ważny mecz,chyba najważniejszy jak dotąd mecz sezonu-spotkanie Real-Juventus.Każde spotkanie nie jest tylko walką z Milanem o pierwsze miejsce w tablei ale także wojną psychologiczną przed spotkaniem które Nas czeka 22 lutego..
I jeszcze jedna sprawa-Juventus ma coś do udowodnienia Atalancie po wpadce w Pucharze Włoch.Trzeba sie za tą "wpadke" z zespołem z Bergamo...rozliczyć :wink:

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2005, 14:26

Jaro pisze:Juventus ma coś do udowodnienia Atalancie po wpadce w Pucharze Włoch.Trzeba sie za tą "wpadke" z zespołem z Bergamo...rozliczyć :wink:
Na www.juventus.com jest fajna notatka o tym meczu- "I bianconeri a Bergamo per vendicare l’eliminazione dalla Coppa Italia" :) czyli ze rzeczywiscie sa nastawieni na to zeby wrecz pomscic te porazke w dwumeczu PW.
Mam nadzieje ze mimo lekkich czystek w skladzie po tym meczu bedziemy miec 3 pkt wiecej. :roll:

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2005, 17:16

to bedzie trudny mecz :? zwlaszcze ze mamy bardzo pomoc rozwalona, nie zagra Nedved(kontuzja), Blasi(kartki) i Emerson(zmeczenie), z tego wynika ze na srodku zacznie Tacch :D :D :P <wkoncu> i appiah :x a na lewej stronie Olivera, zobaczymy jak sie sprawdza 8) mam nadzieje ze wygramy 2;0 mimo oslabienia. :wink:

Obrazek
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2005, 20:10

bartus pisze:to bedzie trudny mecz :? zwlaszcze ze mamy bardzo pomoc rozwalona, nie zagra Nedved(kontuzja), Blasi(kartki) i Emerson(zmeczenie), z tego wynika ze na srodku zacznie Tacch :D :D :P <wkoncu> i appiah :x a na lewej stronie Olivera, zobaczymy jak sie sprawdza 8) mam nadzieje ze wygramy 2;0 mimo oslabienia. :wink:
Musze cie rozczarowac Tacchinardi nie zagra :P Bo ma skrecony nadgarstek

Co do samego meczu. Zawodnikom zapewne podraznilo dume odpadniecie w dwumeczu z zawodnikami z Bergamo i beda sie chcieli zrekompensowac. Chcialoby sie zeby Fabio w meczu z takimi przeciwnikami dal pograc troche rezerwom jednak okazalo sie ze na Atalante to za malo. Don Fabio moglby dac odpoczac chociaz Ibrahimovicowi zastepujac go Del Piero. Podsumowujac, licze na pewne zwyciestwo do zera

howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 00:07

Juve po meczach w PW bedzcie chcialo sie zemscic,to dobrze.Atak wkoncu mamy doskonaly,strzelaja wiecej niz 1 bramka,czynimy postepy :lol: pomoc sie rozbila,brak emersona i nedveda,Oliviera bedzie dorbym zmiennikiem jego sie nie boje oby tylko Apiaha Capello nie wpuscil :twisted: Postawilem na JUve w sts licze na nich :wink:

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 10:18

Mam nadzieje że wygramy , chodż uważam że będzie bardzo cieżko :|
Niech będzie chociaż 0-1 i będe zadowlony :wink:

Kapo musi zagrać od 1 min !!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 16:05

W PW przegraliśmy z nimi, grając rezerwowym składem.
Nie możemy pozwolić sone na jaką kolwiek stratę punktów.
Ach jak było by pieknie gdyby Juve wygrało a Milan przegrał :D
NIe mówię co by się stało gdybyśmy przegrali lub zremisowali.
O ile się nie mylę niejaki Lazzani ( nie wiem czy dobrze napisałem) strzelił w dwumeczu z Juve 5 goli, napewno bedzie chciał powiększyć swój dorobek strzelecki, ale myśle że defensorzy Juve umiejętnie będą przcinac jego ataki.
Licze na wysoką wygraną Juve oraz na występ Alexa Del Piero.

Pozdrawiam 8)

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 16:19

To musi byc srogi rewanz za PW :twisted: Ale napewno nie bedzie tak latwo.... przypomne ze sedziowac bedzie Collina a jakos do niego nie mamy szczescia :|
Bardzo bym chcial zeby Juve znowu wygralo... jak kazdy zreszta :D Ale moga byc problemy ze skladem a konkretnie z linia pomocy i tego sie obawiam: brak Nedveda, Emersona i Blasiego to dosc spora strata :?
Jestem ciekaw na kogo postawi Capello w pomocy ??!!
A moze by tak w ataku Treze i Zlatan a za nimi Alex :wink:

Oby byly 3 pkt i kolejne potkniecie Milanu !!!

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 18:13

Zapowiada się trudne spotkanie. Z Atalantę do tej pory w tym sezonie mamy bilans 1-1-1 i czas go zmienić :) . Jednak ostatnie mecze z drużyną z Bergamo pokazały, że mimi tego, że ta drużyna zajmuje tak słabe mecze w tabeli to Juventus ma z nią kłopoty. I doszła do tego plaga kontuzji. Liczę na występn Olivery z miejsce Nedveda. Mam nadzieję, że od pierwszej minuty zobaczymy z ataku Trezeguet'a i Alexa. Szkoda, że musi grać Appiah :( , ale nic innego Fabio nie wymyśli. Mam nadzieję, że piłkarze Starej Damy potraktuję ten mecz bardziej poważnie niż te z rozgrywek o Puchar Włoch. Przewaga nad Milanem wzrosła do 5 punktów i mam nadzieję, że po tym meczu nie będzie niższa :wink: .

:roll:
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 21:52

w zakładach bukmacherskich większe szanse ma Juve (1,5), ale ja uważam, że ten mecz nie będzie taki łatwy. Atalanta (kurs 6,5 :!: ) będzie chciała udowodnić, że wyeliminowanie Juventusu nie było przypadkowe...

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 22:12

No patrzac na to ze Atalanta na walsnym Boisku wygrala tylko 1 raz 6 razy remisojac to mysle ze wtym Meczu Juventus Pewnie Pokona druzyne ktora walnie przyczynila sie do Upadku Juventusu w PW :wink: 0-1 1-3 Mysle ze takimi wynikami moze skonczyc sie mecz... Mam andzieje ze wywyeiziemy cenne 3 pkt. Bo chyba nie am co liczyc Ze milan zgupi kolejne pkt. I to na wlasnym stadionie!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 11:35

Co by tu dużo mówić. Zwycięstwo obowiązkowe. Przynajmniej 2, 3:0. Atalanta spisuje sie przecież gorzej niż najgorzej, chociaż z pewnością pokaże na co ją stac. Oni chca udowodnić, że nieprzypadkowo wyemiliminowali Juve, a my musimy pokazać, że PW nie jest dla nas ważny. Oczywiście trzeba przywiązać wagę do tego spotkania, mimo że Atalanta dołuje w SerieA. Przecież jak Bianconeri olali sobie Reggine to przegrali. Trzeba wyjść do tego spotkania tak samo skoncentrowanym jak i do innych meczy, bo jezeli Juve oleje sobie Atalantę to mozemy nawet przegrać.

Zobaczymy jak pójdzie Juventusowi bez Nedveda, Tacchinarsiego i Emersona. Napewno będzie cięzko, ponieważ straciliśmy połowę pomocy. Przez te kontuzję szansę na wyjście w pirewszej jedenastce zdobędzie Oliver Kapo. Oni będą musieli się najbardziej przygotować, bo mało kiedy moga zagrać w pierwszym składzie. Muszą się popisać przed Capello. Ponieważ nie ma Nedveda Tacchiego i Emersona według mnie najlepsze ustawienie było by takie:
Bramka: Buffon Obrona: Zambrotta, Cannavaro, Zebina, Thuram Pomoc: Appiah, Camoranesi (Kapo), Blasi Ofensywny pomocnik( czyli za plecami napastników): Del Piero Napastnicy: Ibrahimović, Trezeguet.
Według mnie jeżeli wyjdziemy takim składem, to powinniśmy spokojnie wygrać.

Raffikki87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2005, 09:44

Atalanta - Juventus ? Na pierwszy rzut oka mecz bardzo &#322;atwy ,ale .... no w&#322;a&#347;nie czy taki &#322;atwy obecnie ka&#380;dy mecz jest trudny. Atalanta bedzie chcia&#322;a wygrac ,a &#380;e wiedz&#261;c &#380;e ju&#380; praktycznie witaj&#261; sie z Serie B to nie wierze &#380;eby grali pod obci&#261;&#380;eniem ,a po drugie przyje&#380;d&#380;a Wielki Juventus dlatego na pewno motywacji im nie zabraknie .Z tego co s&#322;yszalem murawa w Bergamo w najlespzym stanie nie jest nie wiem jak jest po Czwartku bo murawa podczas meczu Atalanty z Interem to by&#322;o lodowisko. Wi&#281;c Juve ma 5 punktów przewagi nad Milanem i wrto wygra&#263; aby utrzyma przeg&#281; gdy&#380; Milan zapewne wygra z Bologn&#261; u siebie .Co do sk&#322;adu to nie&#378;le rozrzuci&#322;o nam pomoc ,chcia&#322;bym aby zagra&#322; Kapo na lewym a Olivera na &#347;rodku ,kurcze widzia&#322;em na La Gzzetta delllo Sport &#380;e ma gra&#263; Appiah (mama nadzieje &#380;e jezeli zagra to sie zrehabilituje sie za mecz z Cagliari ) ,ale wola&#322;bym Olivere na &#347;rodku i Kapo na lewym wiadomo atak to Zlatan - Treze licze na nos strzelecki Treze i licze &#380;e Zlatan co&#347; strzeli .Warto wygra&#263; bo ju&#380; w &#347;rode mecz z Sampdori&#261; ,a w Sobot&#281; z Palermo na wyje&#378;dzie a przed takimi meczami ta przewaga si&#281; przyda .Nie od dzi&#347; wiadomo &#380;e Atalanta nie le&#380;y Juve. Trzeba wygra&#263; ten mecz niezale&#380;nie ile oby wygrali i przywie&#378;li cenne punkty do Turynu bo one b&#281;d&#261; wa&#380;ne podczas ko&#324;cowej fazy sezonu teraz Juve musi wygrac wszystkie mecze bo jak dojd&#261; mecze CL to napewno przyjdzie zm&#281;czenie i warto nazbiera&#263; tyle punktów ile mo&#380;na czyli maksimum ,aby potem spokojnie gra&#263; w lidze i móc spokojnie si&#281; skupi&#263; na CL.

Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .

NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2005, 13:06

Mam nadzieję, że wygramy. Mecz wygląda łatwo, ale Atalanta ma pewnie nadzieję, że nas wyeliminowali w PW. Co prawda graliśmy rezerwą, ale Juve to Juve. Poza tym oni walczą o utrzymanie w lidze. Dziś jest ważne aby wygrać i pokazać im kto tu rządzi 8).

Z Juve na dobre i złe!
TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2005, 13:27

W Coppa Italia gralismy rezerwami!!Teraz mam nadzieje że nasi chłopcy nas nie zawiodą i wygraja z Atalantą która jest już jedną noga w Serie B!!Ja obstawiam 1:3 a strzelcami bramek 2xTreze i raz DP!!! :D :D

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Zablokowany