Kolejka po Alessandro Del Piero

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 18:56

Wydaje mi się że z Realem ,MU i Chelsea to była tylko podpucha i tyle. A co do odejścia z Juve- Alex kiedyś w wywiadzie powiedział że nie wyobraża sobie gry poza Juve i zamierza grać do końca kariery w barwach Juve. Ewentualnie zagrałby jeszcze w barwach Padovy. Ale nigdzie indziej.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 19:27

Znowu głupie ploty, które już od jakiegoś czasu mnie denerwują. Alex zostaje w Turynie i tyle. Podobnie jak Marcin FCJ nie wiem co bym zrobił jakby Alex odszedł. Napewno nigdy nie przesatał bym kibicować Juve, ale bez Alexa to już nie był by ten sam klub który pokochałem 9 lat temu.

Mam nadzieje że zarówno DP jak i Lucek dotrzymają słowa i Alex zagra u nas jeszcze przynajm,niej do 2008 a ja mam nadzieje ze i do końca kariery.

Obrazek
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 19:33

Dla mnie taki temat to jakies since-fiction. Nie wyobrażam sobie by Alexa mogło zabraknąć w Juve. Od kiedy kkibicuje Juve (1996r.) Alex zawsze był w Juve. Przezywał różne chwile - lepsze, gorsze. Była feralna kontuzja, potem bardzo słaba forma. Potem w latach 2001-2003 powrót do przyzwoitej formy. Teraz znowu jest źle - wyraźnie Del Piero nie układa się gra.
Coś może i jest w tym zainteresowaniu Del Piero przez inne kluby, ale wg mnie to tylko jakies luźne teksty, które nie znajda potwierdzenia w przyszłości.
Alex pomimo tego, że ostatnio nie gra dobrze nadal jest ulubieńcem kibiców. Ja sam, gdy ostatnio kupowałem koszulke Juve znów kupiłem z 10 i nazwiskiem "Del Piero". Bo Del Piero może nie grac dobrze, ale dla mnie ciągle będzie ulubieńcem. Może wchodzić z ławki, ale niech będzie w Juve. Bo dla mnie Juventus bez Alexa to nie byłby ten sam Juventus.
A tak wogóle, to o ile dobrze kojarze, to Alexowi brakuje 13 bramek, by zostać najlepszym strzelcem Juve. Wiem, że przy obecnej formie to bardzo duzo, ale wierze, że Del Piero sie zmobilizuje i strzeli te brameczki.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 21:09

jeśli Del Piero odejdzie z Juve, a osobiście w to nie wierzę, to w historii Juventusu zamknie się pewien, bardzo ważny dla tego klubu, okres. będzie tak samo, jak wtedy, gdy odchodziły inne gwiazdy, np. Platini, czy Baggio. zamknie się okres, który kojarzony razem z Del Piero, kojarzy się z pewnymi, niezapomnianymi sukcesami. LM, kilka mistrzostw Włoch w poprzednim wieku, jak również te zdobyte w ostatnich latach. po jego odejściu, nigdy już nic nie będzie takie same...

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 22:38

Bez przesady!!!! :twisted: Alex to żywa legenda JUVE!!Może ma teraz dołek formy ale jestem pewien że wyjdzie z niego w najbliższym czasie!!!!A takie kluby jak Real czy MU niech zapomną o naszym kapitanie!!!FORZA ALEX!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
bbandi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 23:08

del piero :oops: jest,byl i bedzie symbolem juve.Bez nieg to juz nie bedzie ten sam klub co wczesniej.Juve to Del Piero a Del Piero to juve-ten klub zawsze sie bedzie kojarzyl z Del Piero,jesli ktos w to watpi to albo nie zna tego klubu albo nie zna Alexa albo jest nienormalny-FORZA ALEX-FORZA JUVE[/b]

kamil042

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 23:09

Del Piero napewno nie odejdzie z Juve Moggi wie ze Alex to symbol Juve i jakby z niego odeszedl to Juve stracilo by wielu wielu kibicow. Poniewaz jak mowimy Juve to odrazu na mysl przychodzi Alex Del Piero nr 10.

Mozemy byc z tego dumni ze mamy takiego kapitana FORZA JUVE FORZA ALEX

bbandi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 23:13

Alex zostaje w Juve do konca i kropka.Zaden real czy mu czy chelsea nie jest wart takiego pilkarza jak Alex

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 13:15

Alexandro :lol:
Poprawiłem bo szczypało w oczy :) Dragon
Wszystko sie wyjasnilo.
Zdanie zostalo wyjete z kontekstu i wloskie media mialy pole do popisu.Zapewne DP nigdzie sie nie rusza choc watpie zeby chcialy go Real badz Manchaster.Trzeba przyznac ze jest za slaby a w klubach w/w sa napewno lepsi napastnicy od niego.

Mimo iz DP nie prezentuje najwyzszej formy wolalbym aby zostal w Turynie bez niego wygladaloby to nieco dziwnie.Zaczekamy do 2008 i miejmy nadzieje ze do tego czasu nasz kapitan bedzie mogl uniesc puchar mistrzow.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 13:25

Prędzej Raul odejdzie z Realu, niż Del Piero z Juve. Choć nie jestem zagorzałym fanem Del Piero to i tak wiem, że on się nigdzie nie rusza z Turynu. Jemu jest tam bardzo dobrze. Jakie kluby by się nie zgłaszały po Del Piero on i tak nigdzie nie pójdzie. Klub zarabia na nim więcej, niźliby puścili go za jakąś okrągłą sumę do Realu. Może kiedyś, jeżeli nadal będzie musiał spełniać rolę rezerwowego, w końcu nie wytrzyma i zarząda odejścia. Ale nie wierzę w cuda :P ...

Obrazek
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 15:48

Już wiele razy mówił że mu w Juve dobrze i chce skończyć tu kariere, więc nie obawiajmy się

adrian_markuś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 16:18

Nigdy w życiu!!!!!Boski Alex nie jest na sprzedaż!!!To tak jakby Milan chciał sprzedać Maldiniego.A wogóle wątpie żeby real czy Manchester chciały go kupić.Oni przecię mają nadmiar napastników.A real,znany z doskonale przeprowadzonych transferów ;],chce kupić każdego napastnika.A więc traktuje to jako plotę

Forza Juve!!!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 17:07

Nie sadze, zeby Del Piero odszedl. Jesli rzeczywiscie to prawda z tymi ofertami z wielkich klubow- w co tak naprawde watpie :roll: - to Alex chyba zdaje sobie sprawe, ze z (raczej szybkim) biegiem czasu kluby te beda inwestowac w mlodych zdolnych pilkarzy, ktorzy mieliby byc przyszloscia klubu, i w takiej sytuacji byloby mu nieco trudno 'wgryzc sie' do pierwszego skladu :|
Wie tez na pewno, ze jest symbolem turynskiego Juve i fajnie, ze jest mu tu dobrze i nie mysli o przeprowadzce. :)

Franci

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 14:04

O tym, że on nie chce odejść jestem przekonana... nigdy nie chciał zmieniać klubu i nie wiem co musiałoby nastąpić, żeby zmienił zdanie.
Gdyby natomiast klub chciał go oddać, to popełniłby wielki błąd.

Ok ok... jest w dołku... mówią tak...
Dlaczego więc tyle klubów się o niego bije?
Ciekawe, nie? :wink:

Wolność kocham i rozumiem, wolności oddać nie umiem :D
miedzjacek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2005, 13:58

Jestem pewien ze alxandro del piero nie odejdzie z juventusu poniewaz dzialacze klubu wiedza jak potezny jest juventus gdy ALEX jest w formie. :-D :-D :-D :-D :-D

Obrazek
ODPOWIEDZ