APPIAH I TUDOR-kolejne oferty

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 15:31

Ja jestem na TAK (za sprzedaniem oczywiscie) w obydwu przypadkach !!!

Appiah okazal sie niewypalem i mysle ze powinien poszukac sobie innego klubu....
A Tudor ma juz najlepsze lata za soba wiec tez nie widze powodu zeby go dalej trzymac w Juve....

Nie obawialbym sie ze uszczupli sie nam kadra i nie bedzie rezerw, bo ciagle slychac ze Juve jest kims mocno zainteresowany i mysle ze jak juz dojdzie do tych transferow to na ich miejsce Moggi kogos sprowadzi !!!! Byle nie kolejnego Appiaha !!!!

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 16:13

Appiaha oddalbym za darmo, moge mu jeszcze kopa sprzedac na dowidzenia. Nie wiem czego ten typ szuka w Juve. Kompletny kaleka, ktory zawalil nam dwa ostatnie mecze. Z Atalanta zaliczyl asyste przy bramce Lazzariego, a z Cagliari stracil pilke przed polem karnym (jakies ghanijskie tance uskutecznial). O woli walki u niego dowiaduje sie dopiero od wybitnych znawcow z tego forum. Ostatnio to Appiah walczyl chyba w jakiejs wojnie domowej w Ghanie, bo na boisku jest kompletnie nieprzydatny. W odbiorze nic mu nie wychodzi, a o konstruowaniu akcji nie ma co mowic. On o tym nie slyszal. Od kiedy sie u nas pojawil nie udalo mu sie podac na wiecej niz trzy metry. Pomyslec, ze na lawce marnuje sie Taccha, a w bialo-czarnej koszulce lata jakis pajac.

Co innego tyczy sie Tudora. Niestety wsrod wielu krazy opowiastka o golach samobojczych. To wspaniale, ze ogladaliscie jeden mecz. Serce sie raduje. Proponuje abyscie na tym jednym skonczyli. Co tam, ze ten sam gracz strzelil bramke z Depor, dajaca nam awans do 1/8 LM w sezonie 2002/2003, w sezonie, po ktorym wiekszosc z was zostala fanami Juve "od 1996 roku i per sempre". Oprocz wyzej wspomnianej bramki Igor strzelil tez gole Interowi, sezon 2001/2002 i 2004/2005, pewnie strzelil ich im jeszcze wiecej, ale nie pamietam.
Igor Tudor to jeden z lepszych pilkarzy polwyspu balkanskiego, a napewno jeden z najbardziej utalentowanych. Ma warunki fizyczne, z jakimi nie bedziemi mieli gracza przez najblizsze piecdziesiat lat. Etatowy reprezentant Chorwacji, najwazniejszy gracz jej formacji defensywnych. W barwach Juve nigdy nie zawodzil. Gral slabo tylko kiedy slabo grala reszta druzyny. Gracz niestety zniszczony przez kontuzje. To swietny zmiennik, a w przyszlosci, jezeli te kontuzje nie bede go wiecej przesladowac, moze stac sie tak przydatny jak kiedys.
A na koniec najwazniejsza sprawa. Tudor ma dopiero 26 lat! A wiec jest "młody". Czy nie to sie dla Was najbardziej liczy? Przy okazji kazdego newsa na JP pojawiaja sie komentarze: "Jak mlody, to go brac"; "On jest stary my go nie chcemy". Tudor stary nie jest, wiec nie rozumiem dlaczego chcecie sie go pozbyc? Przecierz wy tak kochacie mlodych...

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 16:20

Appiah zawsze wydawał mi się solidnym graczem, nie rewelacyjnym, ale nigdy też nie schodzącym poniżej przyzwoitego pozimou. Niesety zmieniłem o nim zdanie, gdy widziałem jego grę w tym sezonie. Gra fatalnie, nie wiem wgole czemu Fabio Capello bierze go pod uwagę przy ustalaniu składów. Tak samo jak nie wiedziałem czemu Lippi stawiał na Legrotagglie :roll: . Tak jak napisał Dionizos: jak może grać Appiah, a Tacchinardi siedzi na ławce :evil: . Co do Tudora to ciągle wydaje mi się, że jest to zawodnik solidny, którego nie powinniśmy się pozbywać. Zupełnie nie wiem czemu, ale gdy zabrakło Thurama (mecz z Parmą) grał Montero zamiast Tudora. Chorwata bardzo cenię i szanuję, mam nadzieję, że pokaże jeszcze wszystkim kibicom Juve na co go stać :P

:roll:
bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 16:22

chca kupic appiaha :shock: :shock: :shock: trzeba goi im szybko oddac zanim sie rozmysla 8) co do Tudora to chcialbym zeby został :wink:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 18:12

Pelson pisze:jeżeli chodzi o Appiaha moim zdaniem powinien zostać w Juventusie to bardzo dobry zawodnik i napewno nie brakuje mu woli walki
Ja bym powiedzial ze walczy jak lew o mieso :lol: tylko szkoda ze zawsze dostaje po tylach.
Mial swoj czas a teraz dowidzenia, niech sie ogrywa gdzie indziej.
Pelson pisze:ostatnim meczami nie pokazywał nic szczególnego ale myślę ze jest jeszcze za mało ograny w Juventusie a zawsze gra w Juve to dodatkowa presja dla zawodnika :wink:
No jasne w koncu przez 2 sezony ciezko jest sie ograc.
Poczekajmy jeszcze kilka lat dajmu mu spartaczyc kilka meczy moze sie zaaklimatyzuje.
Pelson pisze:jeżeli chodzi o Tudora to podobnie jak Appiah jest niezłym zawodnikem czasami zdarzyło się mu strzleić samobója lub zrobić jakiś koszmarny błąd
Widac ze ogladales jeden caly mecz...na Euro :lol:

Appiach powinien dostac kopa na pozegnanie a Tudor?? Jest dobrym obronca ktory wielokrotnie pokazal ze w defensywie jak i ofensywie potrafi grac tak wiec mam nadzieje ze zostanie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 18:37

Appiah - to coon wyprawia w meczach to jest komedia.
Tudor - nie da się ukryć że kiepsko mu idzie.

Tak więc sprzedałbym obydwu zawodników. Appiah miał być nastepcą Davidsa, no cuż kariery to on w Juve nie zrobił. Tudor, bardzo cenię tego zawodnika ale w Juve musi grać na 100% a nie jak to w jego przypadku 60% :?

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 22:57

Co do Tudora, to troche mi szkoda, bo pamietam jego dobre czasy w Juve, zwlaszcza piękny gol z Depor 8), a co do Appiaha, to niestety ani troche nie zastąpił Davidsa, bo przeciez taka byla jego rola. Pittbull to pittbull i nie byle kto moze go zastąpic, a Appiahowi się to nie udało. Co do jego sprzedazy, to sam sie chyba prosi... :? :roll: Co on robi na boisku? Bawi się piłką, spi? Nie umie odebrac, podania, dobrze zagrac? Z Cagliari wygladało jakby się przewracał leżąc ale to szczegol... Kilka meczy zostalo zawalone przez niego. Moze w kilku meczach, od początku pobytu dobrze wypadł, ale ogolem nie spelnil nadzieji w nim pokladanych. Mysle, ze juz czas, zeby nas opuscil...

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Wener

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 23:10

Tudor powinien zostac w Juve!!! Nie ma się co oszukiwać ,ostatnio nie najlepiej mu szlo no ale to przecież ciągle świetny zawodnik. Ciekawe jak potoczylaby sie Jego kariera gdyby nie te kontuzje :? Więc Tudora przoszę zostawić w spokoju. A co Appiaha..przyznam,że jestem troche zawiedziony.przychodzac do Juve półtora sezonu temu był uzanwany za jednego z lepszych defensywnych pomocników w Serie A -grając na tej pozycji strzelił dla Brescii 7 bramek w sezonie 2002/2003- co sie z Nim teraz dzieje??

Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 04:17

Hehe mam po tym forum ulubione teksty, które są często w użyciu:
"Tudor-Samobójca"
"DP musi grać! "
"To jest nowy xxx (np. appiah to nowy davids 8))"
"A w cm'ie to..."
Czasami jak gadam z kimś na gg i mówię na przykład: "Daj spokój oni tak się rzucają na tego Alexa, a jakby mu pozwolili zagrać to by nastrzelał bramek aż miło!" a taki typek mi przyklaskuje 8)

Już wywalacie nam całą obronę (iuliano, legro - z pozytkiem dla klubu, montero - oby sobie poszedł - dzięki za te lata spędzone w juve, ale nie mogę już patrzeć na tą nieporadność) i Tudora, który jest młodziutki (młodszy od tego juniora Parisiego :-D ). Nie wiem czy wiecie, ale Tudor został wybrany najlepszym Chorwackim piłkarzem bodajże w 2001 roku (jak coś pomyliłem to mnie Dionizy popraw 8))
Jak mój tata oglądał ze mną mecz juve-depor to przy golu tudora aż się złapał za głowę :wink:
A ten gol w meczu z Francją... no cóż zdarza się każdemu (nawet Smoczusiowi :wink:).
Przypominam sobie jeszcze samobójczego gola w meczu Realem Sociedad 4-2 w fazie grupowej lm w 2003 roku... poprawcie mnie jeśli się mylę, ale nie chce mi się tego o 4 rano sprawdzać 8).
Igor ma 194 centymetry(cos kolo tego) wzrostu i stosunkowo niewielką wagę, jak dla mnie to sprzedawanie go byłoby porażką szczególnie do takiego Standartu Liege czy WBA :? Tam to może iść kończący już kariere Montero, ale nie Tudor!! Tak wszyscy płaczecie nad kontuzją DP, a to co przeszedł Tudor was nie obchodzi... i trudno się dziwić on nie jest Alexem :?

raptorb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 11:02

Najchętnek to bym go juz sprzedal, albo wypozyczyl. Nam jest potrzebny jakis srodkowy pomocnik z doswiadzczeniem(niekoniecznie stary). Appiah popelnia za duzo bledow. A co do Tudora to bym sie zastanawiał . :-D

Obrazek
FORZA JUVE FORZA ALEX
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 15:20

Lucid_Dreamer pisze: A ten gol w meczu z Francją...
Dla mnie to nie był samobój.
Lucid_Dreamer pisze:no cóż zdarza się każdemu (nawet Smoczusiowi :wink:).
:-D :-D

Odnośnie wątku to świetnie Dionizos podsumował obu zawodników. Ile czasu można dać zawodnikowi by się ograł? Dla mnie sezon to wystarczający okres. Już w tamtym sezonie Appiah nie spełnił naszych oczekiwań. Strzelił 1 gola na koniec sezonu, a przecież grał przez większość sezonu w 1 składzie. W sumie to zastanawiam się, jak pan Tomasz Lipiński w artykule o Ghanijczyku, mógł zatytułować go ,,Serce Juventusu'' :roll: To co teraz wyrabia Stephen to tragizm, przecież z Cagliari to tańczył break danc'a na murawie :shock: Niemogę patrzeć na jego grę, do tego jak widzę, że Tacch siedzi na ławie....podsumowując, Appiahowi bym już podziękował.

Natomiast odwrotnie się ma sytuacja z Tudorem. Nie mogę zrozumieć dlaczego praktycznie nie gra :? Jak co niektórzy zauważyli jest on jeszcze wciąż młodym zawodnikiem! Gdyby nie kontuzje.... :( Trzeba również zwrócić uwagę na to, iż Igor jest bardzo bramkostrzelnym obrońcą. Strzelił gola w swym debiucie w Juve. Naprzykład w sezonie 00/01 strzelił 6 goli w Serie A, i tak można by wymieniać. Totalną głupotą byłoby się pozbyć Chorwata.

Obrazek
dasiu141

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 15:34

Appiah moze odejsc z niego pozytku niebedzie co do Tudora to jeszcze bym go zostawił jest juz wiekowy ale ciagle dobry . Jedynym zawodnikiem do sprzedania powinien byc teraz tylko Appiah bo z tym zawodnikiem w skladzie meczu niewygramy :twisted: :ball:

Juve mistrz
ODPOWIEDZ