Który z napastników powinien odejść??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 16:49

Trudno sobie wyobrazić aby cała piątka miała pozostać, ktoś musi odejść bo tłok to niezbyt dobre rozwiązanie.

1) Del Piero - zostaje, na następny sezon i kolejne, aż do końca kariery. Alex jest kochany w Juve zarówno przez kibiców jak i działaczy... wszystko kręci się wokół niego i nawet nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy on odchodzi. Pozostaje tylko czekać aż ustabilizuje formę. Mój idol i wzór..

2) Trezeguet - stworzył wraz z Alexem niezapomniany duet, "wyrzucił" z Juve Inzaghiego i Kovacevica. Swą skutecznością zawsze potwierdzał o swojej przydatności, zawodnik bardzo przezemnie lubiany. Myślę że David zostanie w Turynie. Gdyby miał odejść to odzszedł by już zeszłego lata.

3) Ibrahimovic - zawodnik Juventusu który jest przezemnie najmniej lubiany. Absolutnie nie dlatego że zagraża Alexowi jak z pewnością wielu z Was może sobie pomyśleć. Są piłkarze których poprostu się nie lubi. Zlatan był takim odkąd go poznałem a było to dużo przed przejściem do Juventusu. Jednak jest to bardzo dobry napastnik i powinien zostać. Wkońcu liczy się tu dobro zespołu. Jednak gdybym to ja był Moggim to najprawdopodobniej starałbym się wymienić go na napsatnika tej samej klasy. Myślę że za pieniądze za Zlatana Cassano czy Gilardino byli by spokojnie w naszym zasięgu. Jednak to wersja niemożliwa więc nie ma co się nad tym rozwodzić.

4) Zalayeta - wszystko wskazuje na to. że Zala opuści nasz klub. Urugwajczyk ma zdecydowanie najmniejszy potencjał i myślę że chyba sam niedługo zechce odejść pograć gdzieś w piłkę. W obliczu powrotu Trezegueta jego sytuacja wygląda już bardzo nie ciekawie. Co dopiero gdy dojdzie Mutu...

5) Mutu - Zawodnik którego Juventus chcial od zawsze. Piłkarz o ogromnym potencjale, z bardzo dobrą techniką, strzałem, podaniem i przeglądem gry. Zawsze go podziwiałem i "śliniłem" na jego trnsfer. Myślę że podpisaliśmy kontrakt poto by grał dl nas a nie poto by kupować Cassano. Mutu nie ma wcale mniejszego potencjału od Antonio. Musi poprostu dostać trochę czasu, spokoju a napewno dojdzie do siebie.

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 17:13

Teraz robi sie jeszcze ciekawiej, bo przed chwilą ukazała sie co prawda jeszcze nie pewna informacja o tym, jakoby Nonda miał zasilic szeregi Juve. Wtedy sytuacja byłaby jeszcze bardziej ciężka do przewidzenia.
Według mnie z piatki napastników, ktorą teraz posiadamy (nie licze Nondy, bo to jeszcze nic pewnego) dwójka może byc pewna, że pozostanie w Juve. Sa to Alex i Zlatan.
Alex pomimo tego, iz prezentuje ostatnio słabszą forme wciąż jest uwielbiany przez kibiców, cały czas jest symbolem kluby. Kibice nie wybaczyli by Moggiemu, gdyby pozbył się Alexa.
Zlatan, który przeszedł latem spisuje się wyśmienicie, i ąż trudno sobie wyobrazić, by teraz miał opuiścić Juve, gdy jest czołową postacia w zespole.
A co do reszty to nie wiem. Oczywiscie bardzo chciałbym, żeby został Treze, bo fantastyczny zawodnik, który już często, pokazywał swoja przydatnośc i zdobywał drogocenne bramki.
Co jednak kombinuje Moggi?? Musimy przeczekać do końca sezonu, latem dużo się wyjaśni.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 17:19

Mi się wydaje, że jeśli ktoś miałby opuszczać Juve to byłby to niestety, ale David Trezeguet :( . W przypadku kiedy dojdzie Mutu to byłoby 4 napastników grających na światowym poziomie: Mutu, Zlatan. Trezeguet i Del Piero. Jeśli Mutu by grał jak za najlepszych lat to mógłby zepchnąć na ławkę Trezegueta (Zlatan ma raczej pewne miejsce w składzie) i wydaje mi się, że David nie zniósłby ciągłego siedzienia na ławce i grania ogonów. Wiadomo, że Alexa z Turynu nic nie ruszy, nie ma siły, która by go z Turynu wyrwała. Zalayeta moim zdaniem zostanie piłkarzem, który bedzie grał w mniej ważnych meczach LM i PW. I dlatego edług mnie odejdzie Trezeguet. Chyba, że Lucek ma zamiar wypromować na nowo Mutu, a potem go sprzedać :-D . Ale jeśli zostanie to 4 klasowych napastników to za dużo. A co za dużo to nie zdrowo :wink:

:roll:
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 17:27

TomiQ pisze:W letnim okinie transferowym pewnie jeden z naszych napastników opóści nasze szeregi po tym jak Moggi podpisał kontraky z Mutu.Moim zdaniem bedzie to Marcelo Zalayeta.Zalayeta był zawsze żelaznym rezerwowym więc to chyba on jest pierwszy w kolejce do opuszczenia JUVE.

Pozdro dla wszystkich fanów JUVE!!!
A ja cos czuje ze to bedzie DEL PIERO :( Ten news o Japonii mnie troche zdolowal nie wiem co mam o tym myslec ale ogarnal mnie niepokoj... W newsie o Mutu tez troche napisali o tym ze moze ALEX odejdzie :( kurcze oby nie ;( To symbol Juventusu... Zywa legenda... Nie pogodze sie z jego strata nigdy ;( Jednak zawsze bede wierny Juventusowi.... :cry: :cry:

Trunxik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 17:41

dla mnie to by bylo lamerstwo mutu za cassano dawac :/ Mutu bardzo chcial grac w juve juz dawno a cassano nagle sie obudzil i nie wiadomo jak by gral... wole Mutu

a Alex ? Nie ma mowy ! To tak jak zmienic herb juve z czarno bialego na zielono-... rozowo ;) DP to podstawa juve nawet jak kiepsko gra !!

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 17:46

Rywalizacja będzie ale według mnie Żaden !! Alex z Nedvedem powinni w środku zagrać obaj ofensywni , może Emerson spróbowałby na lewej stronie a znając Emersona to dam sobie rękę uciać że sobie poradzi w Ataku Treze ze Zlatanem a Zala i Mutu ich dublerami oczywiście tez Alexa taka taktyka by była dobra , chyba że Mutu zostanie wymieniony za jakiegoś obroncę lub pomocnika znajądz Moggiego to on ma raczej ciekawe pomysły :twisted:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 17:50

Pelson pisze:Rywalizacja będzie ale według mnie Żaden !! Alex z Nedvedem powinni w środku zagrać obaj ofensywni , może Emerson spróbowałby na lewej stronie a znając Emersona to dam sobie rękę uciać że sobie poradzi w Ataku Treze ze Zlatanem a Zala i Mutu ich dublerami oczywiście tez Alexa taka taktyka by była dobra , chyba że Mutu zostanie wymieniony za jakiegoś obroncę lub pomocnika znajądz Moggiego to on ma raczej ciekawe pomysły :twisted:
No bardzo tworcze myslenie... Nize znałem Cie od tej Strony :wink: Zartowałem :-D Bardzo dobrze to rozpisałes.. ALex juz gral na Euro na tej pozycji wiec poradziłby sobie bez trudu.. Jest bardzo dobrym graczemi chyba nikt nie smie watpic w to... a Jeszcze w sprawie Mutu.. Wydaje mi sie ze Zostanie On sprzedanyc Do Romy w Zamian za Cassano :ball:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 19:06

Nawet nie wierz jakbym chciał byś miał racje, mnie Mutu nie przekonuje i w pełni zadowolił by mnie dopiero transfer Cassano. Bardzo przypomina młodego Alexa tylko że jest bardziej krnąbrny, ponieważ jest świadom swojej wartości i nie daje sobie w kasze dmuchać ( ma też coś wspólnego z Bońkiem :D )

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 19:17

co do wypowiedzi niektorych to watpie zeby Alex zmienil klub. za bardzo mi sie kojazy z Juve i watpie zeby zmienil barwy klubowe. oczywiscie ze Zala powinien odejsc z napastnikow ktorych mamy w skladzie jest najslabszy, ale boje sie ze odejdzie Treze :?

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 19:25

jestem za sprzedażą Del Piero póki mozemy jeszcze coś za niego dostać... w tym momencie jest nam niepotrzebny. Jest w słąbej formie (od dawna). Wiem, ze jest to symbol Juve, ale niestety. Wole poświecić jego niż np. Trezeguet. O sprzedaży Zlatana to już wogóle nie ma co mówić. Dość, ze niedawno przyszedł to jescze jest podporą naszego ataku. Zalayete też mozna obchnąć. Wkońcu ponoć Nonda jest blisko Juve, więc Urugwajczyk nie bedzie nam już potrzebny. Co do tej wymiany Mutu na Cassano to byłoby to raczej najlepsze roziązanie.

Więc moim zdaniem atak na następny sezon powinien wygladac następująco: Cassano, Trez, Zlatan, Nonda

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 19:26

Marcin_FCJ pisze:1) Del Piero - zostaje, na następny sezon i kolejne, aż do końca kariery. Alex jest kochany w Juve zarówno przez kibiców jak i działaczy... wszystko kręci się wokół niego i nawet nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy on odchodzi. Pozostaje tylko czekać aż ustabilizuje formę. Mój idol i wzór..
Dla mnie sensownie i na temat. Zgadzam się z tym w 100%. A wy z waszym gadaniem że dla dobra zespołu nic nie robi to się lepiej shcoqwajcie. Strzela gole?? STRZELA!! Moze nie tak dużo ale jeszcze strzela. Zarówno w LM jak i w lidze. Alex na zawsze.

Jestem faktem że ktoś odejdzie bardzo zmartwiony. Treze, Alex, Zlatan nietykalni więc wydaje sie że Zalayeta. Ale ja tego nie chce. Już wole żeby nie pozyskiwali Mutu a marcelo został. No ale ja niem mam nic do powiedzenia.
I tak nigdy nie zapomne Zalayety i tego pięknego wieczoru wtedy na Camp Nou.....

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 19:43

leniup pisze:A wy z waszym gadaniem że dla dobra zespołu nic nie robi to się lepiej shcoqwajcie. Strzela gole?? STRZELA!! Moze nie tak dużo ale jeszcze strzela.
no właśnie... JESZCZE. Lepiej zaczekać, aż już się kompletnie wypali i sprzedać go do MLS za grosze :? Ja również bardzo lubie DP, ale on już formy nie odnajdzie :!: jestem tego więcej niż pewnien :!: więc jestem za sprzedaniem go póki jeszcze klub może wziąsć za niego większe pieniądze.

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 19:54

Nie ma szans Alex napewno nie zmieni Juve

To by przecierz było straszne ale preciez sam alex powiedzial ze nie interesuje go umowa z klubem z Yokohamy

Więc nie martwcie się napewnoi nie odejdzie

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 20:11

UlTrAs pisze:
leniup pisze:A wy z waszym gadaniem że dla dobra zespołu nic nie robi to się lepiej shcoqwajcie. Strzela gole?? STRZELA!! Moze nie tak dużo ale jeszcze strzela.
no właśnie... JESZCZE. Lepiej zaczekać, aż już się kompletnie wypali i sprzedać go do MLS za grosze :? Ja również bardzo lubie DP, ale on już formy nie odnajdzie :!: jestem tego więcej niż pewnien :!: więc jestem za sprzedaniem go póki jeszcze klub może wziąsć za niego większe pieniądze.
:roll: Alex to symbol Juventusu i wątpie by kiedykolwiek odszedł z Turynu. Tyle dla nas zrobił, poświęcił najlpesze lata swojej kariery, a Ty chcesz go oddać gdy tylko zdaży mu się słabszy sezon? :shock: Gdyby nie Alex Juventus na pewno nie miałby tylu trofeów co ma teraz. Takim samym symbolem Madrytu był Hierro, ale jednak go sprzedali. Dlaczego? Bo grał katastrofalnie, zawalał wiele bramek. A Alex też gra katastrofalnie? W tym sezonie w Serie A strzelił sześć bramek a genialny Ibrahimovic dziewięć. Czyżby Alex grał słabo? Na pewno nie. Gra co najmniej przyzwoicie. Tylko od niego wszyscy wymagają najwięcej. Jak Zalayeta strzeli jedną czy dwie bramki wszyscy wzdychają jaki on genialny. Jednak gdyby Alex był na jego miejscu to dziennikarze by mu wytknęli, że jeszcze nie wykorzystał 100% sytuacji :roll: . Jeszcze chcesz na nim zarobić :roll:

:roll:
Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2005, 20:49

Nie ma co mówić, że teraz jest dobry moment by sprzedać Alexa bo mozna na nim jeszcze zarobić. Otóż Juventus nigdy nie zarobi na Alexie nic bo on nigdy od nas nie odejdzie i w Juve skończy kariere i BAsta!! :twisted: :twisted: Nie ma co sprzedawać symbolu mysląć że mozna zarobic pare milionów zielonych, Juve ma swietną sytuację finansową i nie ma takiej potrzeby zresztą kasa to nie wszystko :x A alex cały czas utrzymuje sie w forme, gra dobrze tylko wszyscy by chcieli by strzelał gole w każdym meczu bo jest geniuszem :P A po powrocie Treze Alex wcale nue musi iśc na ławke, może grać jako ofensywny pomocnik. Takiej siły ofensywnej pozazdrości nam prawie każdy na świecie :D

Alex na zawsze z JUVE!!!!!! :P :P

ODPOWIEDZ