postanowienia noworoczne

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2005, 21:11

...:::Szymek:::... pisze:
BVB pisze:jak sobie tak czytam was to mi sie plakac chce, wyzsza srednia? lepsze ceny? ludzie darujcie se, szkola to shit :)
Tylko że ja w przeciwieństwie do ciebie chcę później znaleść dobrą szkołę. Masz świetne podejście do nauki. I za dobrą średnia jak co roku dostanę nagrodę :wink:
ja juz dobra szkole skonczylem :) i dlatego wiem jak to wyglada z tą srednia

powodzenia w zyciu :)

deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2005, 21:30

w ramach ciekawostki, odnośnie tematu wkleję tu jeden artykuł z onet.pl :D

Noworoczne postanowienia szkodliwe?

Psychologowie na Słowacji zalecają, aby nie przesadzać z noworocznymi obietnicami; zobowiązania, których jest zbyt dużo lub mają małe szanse na sukces, zamiast pomóc mogą nam zaszkodzić - twierdzą.

Początek roku tradycyjnie łączy się z noworocznymi zobowiązaniami - palacze o północy wypalają ostatniego papierosa, osoby które uważają, że powinny schudnąć, "po raz ostatni" jedzą słodycze, czy popijają piwem tłustą golonkę.

"Takie obietnice wzbogacają nas wewnętrznie, mogą jednak powodować problemy, gdy ich nie spełnimy - tylko niepotrzebnie powodują stres" - uważa Gabriela Hereniyova.

"Lepsze są małe zmiany, ale które da się łatwo zrealizować. Przecież dla człowieka jest typowe, że o swoich zobowiązaniach, czy obietnicach zapomina po kilku tygodniach, czy dniach, a czasami nawet po kilku godzinach" - uważa pani psycholog.

Na Słowacji problemy z nadwagą ma co trzeci obywatel tego kraju i to właśnie zamiar zrzucenia kilku kilogramów jest najczęstszym zobowiązaniem, składanym sobie i bliskim wraz z nadejściem kolejnego roku.

"Na początku roku jesteśmy wprost oblegani przez osoby zainteresowane poprawieniem swojej kondycji fizycznej. Większość wykrusza się do kwietnia" - potwierdza opinie psychologów Igor Klocha, właściciel jednego z bratysławskich centrów fitness.

"Stosujemy ceny zaporowe, bo wiemy z doświadczenia, że czegoś, co jest darmowe lub tanie, ludzie nie szanują i wówczas noworoczna obietnica prysłaby po dwóch, trzech wizytach" - uważa Klocha.

źródło: http://info.onet.pl/1031496,69,item.html

w takim razie nie zreferuje moich postanowień :D

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2005, 21:48

BVB pisze:jak sobie tak czytam was to mi sie plakac chce, wyzsza srednia? lepsze ceny? ludzie darujcie se, szkola to shit :)
moze dla Ciebie :wink: ja mam bardzo wymagajacych starszych to wiesz jak to jest :wink: :ball:

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2005, 22:01

Hmm ja mam troche inne :D

1.mniej poronografii w Necie i wogóle ( jestem koneserem :D:D:D )
2.wyeliminować spóżnialstwo :?
3.przestać wydawać wszytkie swoje pieniądze na płyty vinylowe :?

a reszta zostaje :D

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2005, 22:10

A ja będę oryginalny..... :wink:

Moje postanowienie to być mniej wybrednym i znaleśc sobie jakas super dziewczyne, która oprócz fajnego wygladu, miałaby jeszcze coś w głowie... :wink:
CIekawe tylko czy sie spełni.....

Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2005, 22:16

- Heh to tak założyć zeszyty (mam tylko od polskiego i historii 8))
- Nie pić tyle komandosa (eee mogę to wykreślić?) :wink: :D
- Zacząć pisać listy na francuski, zacząć myśleć o francuskim na francuskim :wink:
- Być lepszym forumowiczem
- Być lepszym synem (heh do łatwych nienależe :wink: )
- Palić coraz mniej, (nie pale nałogowo, głównie to w przyczajonym "Sęp mode")
- Pojechać na zlot JP
- Pojechać stopem do Portugalii na koncert Moonspella
- Do Turynu, ale tego raczej nie uda mi się osiągnąć, na wakacje pewnie tak, ale na mecz się finansowo nie wyrobie :?
- Pojechać do Piotra i Pawła na podryw (jakkolwiek głupio to może zabrzmieć uwierzcie mi, nie ma w tym nic zdrożnego i jest to całkiem heteroseksualne).
- Zrealizować plany koncertowe (a są spore).

to tyle, wystarczy. 8)

Hybryd

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2005, 23:56

No Ja z główne postanowienia mam skończyć z alkoholem i chce troszke schudnąć i poprawić posture :D

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2005, 00:01

Hmm... moje plany...

-zyc godnie, tak zeby niczego sie przed soba nie wstydzic
-zajac sie siostra...zeby czula ze nie jest sama
- Pojechać do Piotra i Pawła na podryw (jakkolwiek głupio to może zabrzmieć uwierzcie mi, nie ma w tym nic zdrożnego i jest to całkiem heteroseksualne).
KOcham Cie, kocham Cie! Tyle ze w moich planach jest to raczej baaardzo homoseksualne 8) I nie zapomnij o bagazniku...

Agnieszka

fankaJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2005, 13:23

no a ja chce zdecydowanie mniej czasu spedzac przed kompem, zwłaszcza na gg, zdac prawko, zrobic super imprezke na 18 i stac sie bogatsza duchowo :wink:

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Bianconeri forever
ROW RYBNIK&GÓRNIK ZABRZE
eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2005, 14:52

Co do mojego postanowienia.... Już uległem... Nie moge rzucic palenia na pare tygodni przed sesją przecież :) Rzuce jak wszystko szczśliwie pozaliczam :lol:

Obrazek
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2005, 01:36

eLeM pisze:Co do mojego postanowienia.... Już uległem... Nie moge rzucic palenia na pare tygodni przed sesją przecież :) Rzuce jak wszystko szczśliwie pozaliczam :lol:
kurde nawet mi nie przypominaj ja jestem na 1 roku i nie wiem co to sesja a uczyc mi sie nie chce :)

Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2005, 02:47

Eloo.....Jest 2:45 więc z góry sorry za chaos ((-; w poście.
Ja nie stawiałem przed sobą żadnych konkretnych celów, żyję chwilą i cieszę się tym co mam, a o to co mogę zdobyć, po prostu muszę walczyć.
To tyle...Życzę Wam, abyście wytrwali w postanowieniach i ziścili je (-; pa

Go hard, or go home.
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2005, 17:11

eLeM pisze:A ja o północy wypaliłem otatniego papierosa. I już mnie szlag trafia!!!!! Ale dam rade
eLeM pisze:Co do mojego postanowienia.... Już uległem... Nie moge rzucic palenia na pare tygodni przed sesją przecież :) Rzuce jak wszystko szczśliwie pozaliczam :lol:
:lol:

To długo wytrzymałeś. Przecież to nic trudnego, jak Ci się w końcu uda sam będziesz się z tego śmiał. Unikaj nudy, a na pewno się uda :wink: . Życzę Ci tego 8)

A moje postanowienie na 2005 rok jest jedno: zobaczyć Turyn...

:roll:
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2005, 11:26

ja z reguły nie robię postanowień noworocznych, bo nie widzę w tym większego sensu. ale takim obowiązkiem w tym roku, wydaje mi się zaliczenie pierwszego roku na studiach.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2005, 17:35

Co prawda nie postanowilem tego w sylwestra no ale w sylwestra postanowilem ze wytrzymam tak jeszcze bardzo długo , jak najdłużej :D
26 listopada ubieglego roku postanowilem ze nie tkne sie juz wiecej jakiegokolwiek alkoholu :D Jak do tąd wytrzymuje ....39 dni abstynencji :D

EDIT : 74 dni :D

EDIT : 120 dni :D

EDIT : 158 dni :D :D
Ostatnio zmieniony 03 maja 2005, 17:47 przez Siewier, łącznie zmieniany 9 razy.

ODPOWIEDZ