The Prodigy

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2004, 22:50

Hehe mnie troche ich wygląd też przerażał na początku ale teraz sobie ich inaczej nie wyobrażam ... Jeśli ktoś ich widzał na poczatkowaych teledyskach takich jak : "Everybody in the Place" , "Wind it Up" czy nawet "No Good" ( teledysk geniusz ) , to stawiam że nie poznałby ich w Firestarter czy Breath :D i oto chodzi : totalna zmiana muzyki a co za tym idzie wyglądu ---> wtedy byli pierwsi (kolczyki w nosie,chore kolorowe fryzurki , czy szkła kontaktowe) i to nas przerażało bo tego nie było prędzej .... :wink:

Lubie Rammstein , mimo że totalnie nie preferuje niemieckiego w muzyce :D to podziwiam ich za totalnie odwalone koncerty :wink: które miałem tylko przyjemność oglądać w TV ( niesety nie wiem skąd :? ) ... i kawałek Sonne (chyba tak sie to pisze) mnie powala :shock: jest wspaniały !!

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2004, 23:34

Prodigy?? Heh dla mnie zawsze to byli goście, którzy bardziej stawiali na show niż muze samą w sobie. Co nie zmienia faktu, że ich słuchałem. :-D
Ich muza jest dla mnie bardzo fajna, bo jest inna. Trudno doszukać się podobnego wykonawcy czy zespołu. Są oryginalni i za to im chwała. Tylko jakoś ten ich image mnie zawsze drażnił. Ale przecież artystów ocenia się po muzie a nie wyglądzie. ( nie licząc Britney :D :D ).

jeszcze jedno: niestety moim zdaniem w ich wypadku im dłużej tym gorzej. Ostatnia, najnowsza płyta jest moim zdaniem najgorsza z całego ich dorobku. Czyżby pomysły na wyczerpaniu :?:

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 08:23

Hmm co do wyczerpania pomysłow :? wydaje mi się że to nie to ... Liam jako twórca i pomysłodawca wszytkich utwrów zawsze lubił eksperymentować czy iść w nowym kierunku , chodż jak wszyscy uważamy nie bardzo mu to wszysło :? Moim zdaniem od Prodigy oczekiwaliśmy (chodzi mi o nowąpłyte) dobrych ciężkich kawałkow stylu ich starego grania :wink:

Nie wydaje mi się żęby Liam się kończył ( nie uwieże w to ngdy ! :D ) ... singiel "Babys got a Temper" przed nowym albumem to stare dobre Prodigy po bodajże 7 latach przerwy , więc myśle że zaskocząnas jeszcze bardzo dobrym albumem jakiego wszysyc oczekujemy :wink:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Bakuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 09:42

leniup pisze:
2MAN pisze:The Prodigy ---> którz nie zna tego zespołu
Wiesz co wstyd się chyba przyznać ale ja nie znam go. Cos mi się tam o ucho obiło ta nazwa ale piosenek nie kojarze. Mógłbyś podać jakieś linki żebym mógł sobie ich songi posciągać z neta ?? Tylko nie mów czegos w stylu: Poszukaj na DC++. Z góry dzięki.
gdyby nie mój kumpel który tego słucha bym o tym do teraz niesłyszał i nieznał

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 10:15

Hehe gdyby nie moi kumple , też bym ich nie znał :wink: ... rekacja łanuchowa :D Muzyka tak działa :D

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 11:40

gdyby nie mój kumpel który tego słucha bym o tym do teraz niesłyszał i nieznał
No widzisz- mamy nastepnego :D Ja tez swoja pierwsza- jeszcze wtedy kasete (plyt nie bylo latwo dostac 8) ) dostalam od kumpla :wink: Ale jest jednak wielu ludzi ktorzy o Prodigy nie slyszeli :wink:

Agnieszka

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 12:25

Heh "znajomość" piosenek ,artystów zespołu kreują Media ... i m więcej tego leci w radiu, TV czy piszą o nich w gazetach , tym bardziej są nam znani , kochani lub nienawidzeni :wink: Mnie naparwde zastanawia jak ktoś słuchajacy muzyki może "nie zauważyć" czegoś nowego ( nawet patrząc na teledysk , wygląd czy chociażby muzyke) ... Ja naparwde nie traktuje ich jako "musisz znać" ale tak z czystej ciekawości , spojrzeć na nich i powiedzieć : " co to za syf , jaki oni wyglądają , co to ma być :D"

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 12:31

Mnie naparwde zastanawia jak ktoś słuchajacy muzyki może "nie zauważyć" czegoś nowego ( nawet patrząc na teledysk , wygląd czy chociażby muzyke) ...
Masz racje... W takim razie zalozmy ze koledzy ktorzy nie znali/znaja Prodigy nie interesuja sie muzyka oraz nie ogladaja muzycznych prgramow... Uff, czyzby juz koniec dyskusji 8) :wink: :?:

Agnieszka

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 12:44

hehehe :D masz racje :D ale mogli kupić sobie zeszyt , koszulke lub bluze z Prodigy , żeby mieć inną niż reszta kolegów i koleżanek w klasie :D hehehe :D

Ale masz racje , jeśli Media nie kreują kogoś to tak naparwde nie będzie On nigdy sławny ... ale z drugiej strony , po łańcuszku znajomych można dostać naprawde coś ciekawego (ja dostałem pierwszy album Prodigy nie wiedząc zupełnie co to itd . piepsznołem po przesłuchaniu w kąt i myśle ze na 1 raz dużo ludzi tak zrobiło) :D

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 13:00

hehehe masz racje ale mogli kupić sobie zeszyt , koszulke lub bluze z Prodigy , żeby mieć inną niż reszta kolegów i koleżanek w klasie hehehe
Hmm...a slyszeles kiedys o tym zeby ktos nosil koszulke/bluze z zespolem ktorego nie slucha? Jakos czegos takiego jeszcze nie spotkalam :roll: A i zeszytow z Prodigy nie widzialam- co innego Backstreet Boys czy Spice Girls :D
ale z drugiej strony , po łańcuszku znajomych można dostać naprawde coś ciekawego
Ale zaden lancuszek znajomych nie ma takiej sily jak srodki masowego przekazu no nie :?: Raczej nie bedziesz w stanie rozdac plyty np. 30 000 znajomych :wink: Nie wspominajac juz o milionach- bo to jest chyba wazne przy sprzedazy :D

(ja dostałem pierwszy album Prodigy nie wiedząc zupełnie co to itd . piepsznołem po przesłuchaniu w kąt i myśle ze na 1 raz dużo ludzi tak zrobiło)
Heh, ja przesluchalam raz... POmyslalam "co to do cholery jest :?: :!: " A potem sluchalam juz codziennie- do odrabiania lekcji :D

Agnieszka

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 13:25

Zgadzam się z Toba ,ale ja też mam troche racji :wink: teamtu komercji naprawde nie warto poruszać bo nic nowego sie nie znajdzie :wink: Mi bardzo chodziło oto żeby wogóle pogadać o ich muzyce, o nich samych czy teledyskach :wink: Ale wybrałbym sie znowu na taka totlanie undergroundową impreze w specyficznycm towarzystwie gdzie przez całą noc graja tylko Prodigy z vinyli 8) ale mi tego brakuje :cry:

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 13:39

Zgadzam się z Toba ,ale ja też mam troche racji teamtu komercji naprawde nie warto poruszać bo nic nowego sie nie znajdzie
No i wlasnie o to mi caly czas chodzilo :-D Modem zadnym nie jestm ale zarzadzam oficjalny koniec dyskusji dot. Prodigy oraz znajomosci tego zespolu, komercji, ilosci sprzedanych plyt, bluzek koszulek oraz zeszytow 8) :!: :D Bo:

Po pierwsze- do niczego odkrywczego to juz nie prowadzi
Po drugie- o gustach sie nie dyskutuje :wink:
Ale wybrałbym sie znowu na taka totlanie undergroundową impreze w specyficznycm towarzystwie gdzie przez całą noc graja tylko Prodigy z vinyli ale mi tego brakuje
A jak znajdziesz taka impreze to daj znac- ewentualnie wpadne do tego Twojego Przemysla i pojdziemy na impreze jako silna (bo dwuosobowa!ha! 8) ) reprezentacja Juventusu czy jak kto woli- Juvepoland :D

Agnieszka

kurdt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 15:42

2MAN pisze: Chodzi mi oto że Prodigy znają wszyscy , niezależnie kto co słucha , każy coś ich zna ...

Czy te zespoły jak : Nirvana,Iron Maiden, Black Sabbath, Marilyn Manson ,Rammstein -- > znają "wszyscy" ?
Rozsmieszyles mnie troche. hmm.. czy naprawde sadzisz ze wiecej ludzi zna prodigy niz np. nirvane, iron maiden czy black sabbath? śmieszne :lol:
2MAN pisze:Dla mnie o tyle Prodigy było ciekawe że samo zostało wykreowane przez media . Oni naparwde wywodzili sie z brytyjskiego undergroundu , elektronicznej sceny muzycznej i tak naparwde zawsze wychodzili z zasady : "fuck the comercial" . Są żywym przykładem po Sex Pistols , że całkowicie wykreowały ich media . (w teledyskach zasłaniali twarze , nie udzielali wywiadów , wydali pierwsze single nielegalnie , chcieli być nieznani)
Czyli porownujesz Prodigy do innych zespolow nie znajac ich historii... Mi sie wydaje ze NIRVANA dzialala podobnie.
2MAN pisze:co do Nirvany masz racje , mam o nich podobne zadanie , lecz uważam to za "martwy kult" i wiem że nic tego nie zmieni , ale to jest muzyka która była i jedynie możę wrócic w naszych sercach
Ona jest w sercach, nirvana wciaz "zyje" mimo ze Kurt nie zyje juz ponad 10 lat, teraz zostal wydany 4-plytowy BOX na którym sa niepublikowane dotad utwory.

A jezeli chodzi o Prodigy znam ten zespol, maja swoj styl, pare piosenek moze sie podobac, ale naprawde nie sa zespolem na tyle wybitnym zeby porownywac ich do Black Sabbath, Iron Maiden czy chociażby Nirvany.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 15:48

Jeszcze pytanko czy Prodigy kiedykolwiek mieli koncert w Polsce?? W Spodku tak?? Czy to był jedyny?? A jeśli nie to czy zapowiada się?? Heh na totalnie undergroundową impreze też bym sie przeszedł!!

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 16:44

Heh, czyli jednak nie koniec dyskusji... :wink:

No ok:
Rozsmieszyles mnie troche. hmm.. czy naprawde sadzisz ze wiecej ludzi zna prodigy niz np. nirvane, iron maiden czy black sabbath? śmieszne
No dokladnie to samo napisalam...Choc moze delikatniej :wink:
Czyli porownujesz Prodigy do innych zespolow nie znajac ich historii... Mi sie wydaje ze NIRVANA dzialala podobnie.
Dzialala podobnie- przynajmniej do pewnego czasu... Przykladem inna pisownia nazwiska i imnienia Kurta na początku.
A jezeli chodzi o Prodigy znam ten zespol, maja swoj styl, pare piosenek moze sie podobac, ale naprawde nie sa zespolem na tyle wybitnym zeby porownywac ich do Black Sabbath, Iron Maiden czy chociażby Nirvany.
Ciezko jest oceniac jak bardzo dany zespol zasluzyl sie dla muzyki w swym gatunku- czy dla muzyki w ogole... Jestem zdania ze zaslugi dla muzyki...hmm...elektronicznej ze strony Prodigy moga byc porownywalne z tym co dla nazwijmy to-rocka zrobila Nirvana czy Black Sabbath... Chyba ze sie myle :roll:

Agnieszka

ODPOWIEDZ