Atalanta 2:0 JUVENTUS (PW)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 21:47

Atlanta jest ostatnim zespolem w serie A wiec nie przychodzi mi nic innego do glowy jak wygrana bo porazka (niemozliwe) to jest niemozliwe (niemozliwe) :) 3-0 dla Juve!

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 21:56

niech zagra mocno rezerwowy skład. Kapo, Legro itd. Może niech Buffon by odsapnął. w końcu takie mało ważne mecze nie zdarzają sie często. Stawiam 1:0 dla nas

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 listopada 2004, 17:18

Ja takze uwazam iz Capello powinien wystawic na ten mecz calkowicie rezerwowy sklad !!!!! Trzeba w koncu dac szanse innym ktorzy w tym sezonie musza wiecznie znosic siedzenie na lawce !!!!!
A co do meczu: powinnismy wygrac bez wiekszych problemow. Choc jak zagramy rezerwami to moze byc drobny problem z ograniem..... ale poradzimy sobie !!!!! Stawiam na 3:1 dla Juve !!!!!
A co do zdobycia PW: mi osobiscie na tym nie zalezy- liczy sie Serie A i LM !!!!!!!!!! Choc fajnie jakby to Juve zdobylo PW.....

Ciekawe czy w tym sezonie tak jak w poprzednim mecze PW beda pokazywane na Rai ?????!!!!!!

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2004, 17:23

Bardzo łatwy mecz. Mam nadzieje, że Capello będzie dawał grać zawodnikom młodszym. Będzie bardzo fajnie. :D Może się objawi ktoś kto powinnien grać w pierwszym składzie. Na przykład w PW powinnien grać Legro. A Atalanta to łatwy przeciwnik nawet dla rezerw.

Ja mam jeszcze pytanie: Czy to prawda, że za 10 pucharów Włoch jest srebna gwiazdka?? Bo się wydaje, że nie.

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2004, 17:53

No ja o takim czym jeszcze nie slyszalem

Niestety ale czas byś udał sie na zasłużony odpoczynek :? Wypowiadzasz się w każdym temacie, nawet po kilka razy,nabijasz posty. Twoję wypowiedzi kompletnie nic nie wnoszą do sykusji. Zawierają 1 zdanie, kiepskie stylistycznie no i zatrwżające błedy ortograficzne. Przyklad nabijania powyżej. Nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie pisz. Tymczasem 4 kartka i BAN -Dragon-

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
ledbetter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2004, 20:06

Mysle ze Fabio wystawi rezerwowy sklad dlatego wydaje mi sie ze stracimy "duzo' bramek gdyz grac bedzie nasza "wspaniala" trojca sprzed sezonu ; Ferrara,Montero,Iuliano :? ale atak Kapo z Zalayeta nie zawiedzie :wink: . Stawiam 2-2.

we believe.
Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2004, 23:26

No i porażka i to w kiepskim stylu :? Wprawdzie Juve zagroziło kilka razy bramce Atalanty (strzał w poprzeczkę), ale po zejściu Nedveda, gra Bianconerich kompletnie "padła" :(
Olivera w pierwszej połowie pokazał, że ma kłopoty z przyjęciem piłki, niezbyt udanie wypadł w tym meczu. Pierwszy gol to powtórka z nieszczęsnego, ubiegłego sezonu, czysta kopanina: Birindelli (bodajże) nie zdołał wybić piłki dokładnie, a ta stała się łupem Lazzariego. Napastnik Atalanty uderzył na bramkę Chimentiego, ale nasz golkiper sparował ten strzał z powrotem pod jego nogi , a ten przy dobitce nie miał już kłopotów z wpakowaniem futbolówki do siatki Juve. I to wszystko przy biernej postawie naszych obrońców :(
Drugi gol to ładny strzał od poprzeczki, gdzie Lazzari ponownie urwał się naszym obrońcom, nie dając szans naszemu Antonio "Malkovichovi" Chimentiemu :wink: :? .
Poza tym było kilka dyskusyjnych spalonych przy akcjach Atalanty i jeden nieuznany gol dla gospodarzy w końcówce meczu. Cudów sobie po tym meczu nie obiecywałem, ale miałem nadzieję, że rezerwowi pokażą większą wolę walki :( Meczu nie oglądałem od początku, więc mogłem cuś przeoczyć.

Fenomen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 00:07

Nie przejmujmy sie zbytnio tym meczem(barcelona przegrala z 3 ligowym klubem).Capello wystawi w nastepnym meczu prawie podstawowy sklad i przejdziemy dalej.Ja bym oszcze w rewanzu thurama i cannawaro bo jak zlapia kontuzje to bedzie krucho!!!!!!!!!!!!!W nastepnym meczu wygramy min 2:0.

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 01:03

Można powiedziec,że mecz z Atalantą był najgorszym jaki do tej pory rozegrał Juventus.Oczywiście porażke można tłumaczyć tym,że Capello w większości postawił na dublerów,ale im także powinno zależeć na jak najlepszej grze.Poza tym nie można stwierdzić,że na każdej pozycji dysponujemy dwoma równorzędnymi piłkarzami.W dzisiejszym meczu zawiodła przede wszystkim defensywa na czele z Iuliano,który popełnił katastrofalny błąd przy pierwszym golu Atalanty.W pewnych momentach wydawało się,że nasi piłkarze chca ten mecz wygrać"na stojąco",bez wiekszego zaangażowania i koncentracji(dwa proste błedy przy przyjęciu piłki popełnione przez Oliveire i Tacchinardiego).Pozostaje liczyć na lepszą gre Juventusu w meczu rewanżowym.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 09:36

No tak mecz nie był porywajacy ale przecież eni było takiego złego składu można było to spokojnie wygrać trzeba było trochę więcej zapału i woli walki Nedved też nie pokazał nic specjalnego zapewne trzymał siły na Inter później ta tyka Thurama szkoda ale zobaczymy co w rewanżu

Kuba Napierski

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 10:01

I poraz kolejny przekonałem się że nie mamy rezerwy . Zimą kupujemy Jankula i Maxwella i bedzie git.

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 10:31

Antoni Napierski pisze:I poraz kolejny przekonałem się że nie mamy rezerwy . Zimą kupujemy Jankula i Maxwella i bedzie git.
Brawa dla ciebie. I co kupimy sobie takich drogich pilkarzy na rezrwe tak? Super pomysl.
Co do samego meczu, to smiechu warte. Lider serie a przegral z ostatnia druzyna w serie a, nic dodac nic ujac. Jedyny pozytywny aspekt z tego meczu to Kapo. Chlopak sie staral z calych sil i niezle mu to wychodzilo, powinien dostac szanse w meczu o wiekrza stawke

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 10:53

Jeśli drugi skład nie wygrywa to ja jestem za tym, żeby nie wysyłać pierwszego składu do odrabiania strat. Lepiej będzie odpuścić sobie ten Puchar. Ważniejsza jest Serie A i LM, a to w sumie prawie 50 meczy, zmęczenie będzie dawało się we znaki nawet bez Pucharu Włoch.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 11:15

No i proszę mamy odpowiedź dla tych, którzy oskarżali Capello, że olewa PW i nie wystawia podstawowych piłkarzy - Nedved kontuzjowany :?

Trener ujawnił także, że w trakcie spotkania urazu doznał Pavel Nedved. W tej chwili niewiadomo na ile jest o poważny. Stan piłkarza zostanie oceniony w sobotę rano.
http://www.juve.pl/?nid=1249

Ja jakoś szczególnie się nie przejmuje tym, że przegraliśmy, jakoś wogóle nie obchodzi mnie PW bo to tylko taka rozrywka dla największych klubów Europy - grać w takich rozgrywkach, wiadomo, że nikt się nie będzie przykładał na 100%, tym bardziej że graliśmy rezerwami. Pozostaje czekać na lepszy rewanż.

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 11:25

Rezerwiści mało grają więc są słabo ze sobą zgrani, jedyny podstawowy piłkarzo to Pavel, który podobno ma jakąś okntuzję ale miejmy nadzieję że to nic groźnego. Legri podobno nienajgorzej zagrał, a poztym Chimenti pokazał że jest świetnym dublerem Buffona.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Zablokowany