Tacchinardi .... czy to juz koniec :(

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Ironman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2004, 18:05

No jasne sprzedajmy go poważnie wzmocnimy barcelonę.

Nie wiem czemu tachi nie zajduje zaufania w oczach capello widocznie ten woli swoich ulubiencow z romy (jeszcze sciaga sobie panuciego i casano) bo moze tylko z nimi umie pracować

sam capello mówił o rotacjach w składzie że bedą i że to broń juve silny zgrany zespól z silną ławką rezerwowych gdzie kazdego zawodnika z pierwszej 11- stki mozna zastąpić innym i nie bedzie tego widać. Ja jakoś nie widze rotacji w składzie no moze wśrod napastników są ale to spowodowane jest kontuzją treze więc capello zmuszony jest "kombinować" z napastnikami a co z linią pomocy czy obrony :?:

nie pozbywajmy się tachiego bo jeszcze będziemy zalować tak jak było z davidsem który w barsie się odnalazł i pieknie grał

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 14:00

Wszystko wskazuje na to, że po ewentualnym odejściu Alessio Tacchinardiego, zespół aktualnego lidera włoskiej Serie A - Juventusu, zasili Christian Obodo.

Piłkarz Fiorentiny jest skrzydłowym pomocnikiem i miałby kosztować około 2,5 mln. euro.

źródło: http://www.ligawloska.ys.pl/cutenews/sh ... rom=&ucat=

Jaki jest sens sprzedawania zawodnika rezerwowego i kupowanie drugiego na ławę, no chyba że chodzi to że Obodo ma 20 lat i jest zawodnikiem przyszłościowym, ale myślę że jeżeli już Moggi zdecyduje się na sprzedaż Tacchiego (mam nadzieję że się to niestanie) to zamiast Obodo odkupi drugą połówkę Maresci, który też jest zawodnikiem przyszłościowym.

Frank Rijkaard i Txiki Begiristain dopiero w grudniu, kiedy otwiera się zimowe okno transferowe, zaczną rozmawiać o ewentualnym wzmocnieniu składu. Obaj muszą zadać sobie pytanie: czy rzeczywiście konieczne jest sprowadzenie nowego zawodnika w miejsce Edmilsona i Motty, którzy praktycznie stracą cały sezon ?

Frank i Txiki uważają, że jest to niezbędne i są pewni iż graczem, który powinien dołączyć do drużyny, jest Włoch Alessio Tacchinardi z Juventusu Turyn. Sztab szkoleniowy Barçy ceni jego doświadczenie, cechy przywódcze, inteligencję taktyczną oraz mocny strzał. Włoch nie odzyskuje piłek tak dobrze jak Márquez, lecz opanował większość elementów gry.

Gdy Barça zdecyduje czy Tacchinardi jest potrzebny, skontaktuje się z klubem Luciano Moggiego, z którym ma doskonałe relacje po wypożyczeniu Davidsa.

Właściwie forma transferu stanowi utrudnienie. FC Barcelona nie chce kupić żadnego zawodnika w grudniu, zaakceptuje jedynie wypożyczenie z prawem do wykupienia zawodnika. Z kolei Juventus, woli sprzedać Tacchinardiego, któremu kontrakt kończy się dopiero w roku 2009. Działacze włoskiego klubu wiedzą iż zawodnik praktycznie nie rozmawia ze szkoleniowcem 'bianconerich', Fabio Capello. Obaj panowie nie darzą się sympatią, a Capello nie widzi w swojej drużynie miejsca dla reprezentanta Włoch. Tacchinardi sporadycznie pojawia się w pierwszym składzie, choć w ubiegłych latach był ważnym zawodnikiem 'Starej Damy'.

FC Barcelona już rozpoczęła działania mające na celu sprowadzenie Włocha. Jeden z działaczy Barçy rozmawiał już z reprezentantem gracza, Alessandro Moggim, który, co ciekawe, jest synem prezydenta klubu.

Tacchniardi, który zdaje sobie sprawę z zainteresowania FC Barcelony, byłby bardzo zadowolony z przeprowadzki na Camp Nou. Zawodnik zakomunikował działaczom Juventusu, iż chce odejść jak najszybciej to możliwe, gdyż nie potrafi znaleźć wspólnego języka z Fabio Capello.

Nie wiadomo jeszcze czy Włoch zaakceptowałby wypożyczenie z możliwością wykupienia. W takim wypadku we Włoszech spekuluje się iż piłkarzem zainteresowany jest Inter Mediolan, który chciałby pozyskać pomocnika Juve w przyszłym sezonie. Sytuacja przypomina nieco zeszłoroczną aferę z Davidsem. Jednak podobno sam zawodnik stwierdził, iż jeżeli miałby odejść z Juve, gdzie grał przez całe życie, wybrałby klub zagraniczny. Jeśli nie trafi do Barçy, wybrałby Anglię.

źródło: http://blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=11227

Ten news mnie martwi, jak widać Tacchi chce odejść, ale widać że jest wierny Juve bo nie chce grać w innym klubie we Włoszech niż Stara Dama, trzeba to docenić.
Boję się jego odejścia do Barcy bo wzmocni zespółktóry jest i tak mocny.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 14:04

Sprzedac Tacchiego to wielki blad... To bardzo zasluzony Juventusowi czlowiek.... Mnie brakuje juz Conte'go i powoli godze sie z doejsciem Ferrary i Montero ktorych odejscie jest nieuniknione... ale nie Tacchi.... To 2 po Alexsie symbol Juventusu... Byl znami od zawsze odkad pamietam... Wspanialy zawodnik waleczny i wierny! Wierny Juventusowi... Nie mozemy go sprzedac tym bardziej Barcy... Po co ich dodatkowo wzmacniac? Nie nie nie nie wierze ze to sie dzieje ja tego nie chce... On musi zostac... :( ehhhhh....

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 14:07

Niesety musimy się pogodzić z tym, że starzy piłkarze będą odchodzić a nowi przychodzić. Niesety Tachinardi już musi odejść. :( Wkońcu odejdzie też Del piero. Odchodzi stara armia... :?

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 14:18

Asta#8 pisze: Odchodzi stara armia... :?

Wolalbym raczej pojecie ZELAZNA ARMIA... po stara kojarzy mi sie z emerytami a kurcze mnie bardzo boli to ze oni musza odejsc.. Tyle lat tyle wspanialych lat...

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 15:03

Wydaje mi sie ze w tym wypadku moze byc podobnie jak z Davidsem :(
Lippi nie dawal mu szansy gry wiec Edgar chcial odejsc,wykorzystala to Barcelona szybko zgraniajac go i cieszac sie z jego dobrej gry.
My zalowalismy ze odszedl za darmo,ze stracilismy wspanialego zawodnika.
Podobnie moze byc z Alesio.Nasz walczak jesli odejdzie pokaze w Hiszpanii na co go stac lecz wtedy moze byc za pozno.Nie wiem czemu Fabio nie daje mu szansy na gre.
Zalezy mi aby Tacjinardi nadal gral w Juve ale jesli nadal nie bedzie mogl znalesc wspolnego jezyka z Capello a bedzie chcial odejsc w imie tego co zrobil dla Juve wszyscy powinni ta decyzje przyjac i zgodzic na wole Tachiego.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 15:07

Aj, sytuacja Tacchinardiego w JUVE robi się coraz bardziej dramatyczna :? Przynajmniej z tego newsa, możemy wywnioskować, iż to brak porozumienia z Capello jest głównym powodem, dla którego Tacchi przesiaduje na łwce. Dla mnie jest on lepszym zawodnikiem niż Blasi.
Tak jak koledzy wspomnieli, sentyment do Taccha jest ogromny. W większości z nas, gdy zaczynaliśmy przygodę z JUVE, Alessio był już w szeregach Starej Damy.

Cała sytuacja mnie nie pokoi i coraz bardziej zaczyna przypomniać ,,telenowelę o Davidsie''. Jak się skończyła każdy pamięta. Oby historia się nie powtórzyła.

Obrazek
madmax1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 15:09

myśle że skoro ma już odejść to lepiej żeby został sprzedany bo może sie z nim stać to samo co z Davidsem - to klasowy zawodnik za którego Juve powinno dostać sporą sumke bo powiedzmy sobie szczerze jeśłi zostanie wypożyczony to wątpliwe by było żeby wracał...

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 15:49

A ja mam trochę odmienne zdanie. Uważam, że dobrym posunięciem byłoby wypożyczenie Tacchiego do końca sezonu do Barcy. Alessio dostał by szansę gry i może wtedy Capello by go zauważył ? Bo osobiście narazie nie przekonuje mnie gra Blasiego. W Barcelonie Tacchinardi ma szansę na regularną grę, może dużo pokazać. Kontrakt z Juventusem ma do 2008 czy 2009 roku więc nie ma tego problemu co z Davidsem.
Jedynym minusem jest to, że Barcelona zostałaby po raz kolejny wzmocniona...ale czym my się martwimy, jak Milan bez formy umiał pokonać Blaugranę to nam też powinno się to udać, niezależnie czy z Tacchinardim czy bez.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 17:43

Dziwna sytuacja ... dobry piłkarz, nie znajduje miejsca w składzie Capello, musi tu chodzić o jakieś sytuacje pozasportowe, bo to niepojęte aby taki piłkarz, który tyle zrobil dla Juve i wciąż jest bardzo dobry, nie może zagrzać miejsca w pierwszej jedenastce :( Gra Appiah, Blasi, czasem Olivera, kiedy przyjdzie czas na Tacchiego ? :x :x :x
Drugie > Barca cholernie się wzmocni, bo zauważcie - cudze chwalimy swego nie znamy, sami nie wiemy co posiadamy - ta zasada zapewne sprawdzi się w tym przypadku, oddajemy do Barcy dobrego Tacchiego, Roma oddaje Dacourta - hiszpanie mają 2 wzmocnienia, a oni będą pewnie rozwiną skrzydła w nowym klimacie i będą stanowić siłę i tak już wspaniałem linii pomocy Barcelony.
Jednak, jeżeli Tacchi ma grzać ławę to wole aby odszedł, bo on zasługuje na grę w pierwszym składzie, bo stary nie jest, a tylko się marnuje :(

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Ampartumpur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 18:00

Lepiej by było dla niego żeby odzszedł. Szkoda go jednak, jeden z niewielu pozostałych symboli Juve. Dla niego to może nie jest najlepsze wyjście, ale Tachhi jest bardzo dobrą alterbatywą dla pozostałych pomocników. Mysle że jednak Moggi go nie sprzeda:)

majkel89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 00:08

Najwyrazniej trener Capello jako nowy szkoleniowiec nie zdaje sobie sprawy z wartosci tachiego. Pilkarz ktory od wielu lat byl filarem zespolu i zdobywal z Juve najwieksze trofea, mimo mlodego wieku... kibluje.
To pilkarz swiatowego formatu i nic dziwnego ze interesuje sie nim Barca.
Zdecydowanie otrzymuje za malo szans od trenera, ktory woli wystawiac swego pupilka Emersona... :( . Wszystko to jest nieporozumieniem, i mam nadzieje ze nie dojdzie do transferu.
Jezeli juz nic nie moze tego powstrzymac to chociaz za jakas pokazna sumke, aby zaradzic obecnym problemom finansowym Juventusu.

Tachinardi...wroc.

don't care about sunshine when Juve looses...
ledbetter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2004, 01:09

W meczu z Atalanta nie zachwycil ale wg mnie powinien zostac to taki maly symbol Juve ( tym wielkim jest Alex :D) :!:

we believe.
milan boy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 11:52

god any one plz forward in English

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 12:06

majkel89 pisze:Najwyrazniej trener Capello jako nowy szkoleniowiec nie zdaje sobie sprawy z wartosci tachiego.
To czemu nie interweniujesz?? Wyślij swoją aplikacją na posadę trenera Juve, myśle, że masz szansę! :-D
Heeh co do pracy Capello to ja bym się raczej nie czepiał, no chyba, że jesteś zawiedziony wynikami Juve w tym sezonie. A może po prostu Ty nie zdajesz sobie sprawy z wartości Fabio??

W sumie obojętne mi czy Tacchi odejdzie czy też nie. Skoro nie gra w wyjściowej, to można skorzystać z okazji i zarobić co nieco grosza, które będzie można spożytkować na innego piłkarza. Z drugiej strony Tacchi to jednak Tachhi i jest wartościowym zmiennikiem.

Dziwią mnie wypowiedzi typu "przeciez on tyle zrobił dla nas!!" Ok ja się zgadzam, ale w takim razie pytam: mają grać najlepsi czy najbardziej zasłużeni?? Blasi i Emerson są w wyższej dyspozycji dlatego... grają! Każdy kiedyś może odejść, a lepiej to zrobić z podniesioną głową.
Reasumując wypożyczenie byłoby salomonowym rozwiązaniem :D

Powodzenia Alesio :wink:

ODPOWIEDZ