Nowy stadion Juve będzie nosił nazwę sponsora?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 26 października 2004, 21:09

Dionizos pisze:Niech zbuduja go z desek, ale bedzie nazywal sie Stadio Gianni Agnelli !!!!!
Dobrze powiedziane.

Również nie usmiecha mi sie takie a nie inne rozwiązanie sprawy. Plany były już od dawna i nawet nie było wzmianki, że może nastapić owa sytuacja. To tylko potwierdzenie, że dzisiaj liczy sie tylko kasa. co jak co, ale nas stać na przebudowanie stadionu z własnej kieszeni. No i mial być na cześć Agnelliego! :?
Z drugiej strony chciałoby się powiedzieć, że co to takiego, mamy sponsora na przbudowę, za to będziemy się wstydzić nazwy stadionu i nosić śmieszny znaczek na koszulce. Co wam powiem to wam powiem ,ale po tym co przeżyliśmy w okresie wakacji, te wszystkie zmiany, już nic nie powinno nas tak zaskakiwać :? A jednak :P
Oj cieżka sprawa...

Obrazek
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2004, 21:40

Juventus przenigdy nie mógł/nie może/nie będzie mógł pozwolić sobie na tak duży wydatek z własnej kieszenii. Jak już wielokrotnie było mówione Juventus to świetnie prosperująca ,,spółka" która może działać samodzielne bez wsparcia nikogo/niczego z zewnątrz . Ale gdy ma dojśc do tak wielkiej inwestycji nalezy podratować się poważnymi inwestorami. Juve napewno nie jest w stanie wyłozyć 500 mln dolarów na budowe stadionu , to fizycznie niemozliwe. Nawet sprzedaż całego składu by nic nie dała :-D . A nie chcemy przeciez by Juventus brał kredyty w bankach jak to czynią inne kluby , to pierwszy stopień do ... bakructwa. Najważniejsze ejst dobro klubu , a jesli nowy stadion ma nosić nazwe inwestora ,,zaledwie" przez 10-15 lat to nie widze przeszkód. Giovanni kochał Juventus , napewno by nie chciał żeby klub zaciagał tak wielkie kredyty .
Za 15 lat stadion napewno będzie dumnie nosił imie Ganniego.

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 15:51

Trzeba się z tym pogodzić, że kasa rządzi współczesnym futbolem. Moze to smutne, dla wielu nie do pogodzenia się, ale takie są realia.
Oczywiście, że wolałbym, aby stadion nosił nazwę Stadio Giovane Agnelli. Realia są jenak takie, że 100, czy 150 mln euro nie lezy na ulicy i nawet dla tak dobrze finansowo prosperujacego klubu jak Juventus jest to potężny wydatek.
Także zapewne nie pozostanie nam nic innego, jak pogodzic sie z tym, że nowy stadion Juve przynajmniej przez jakis czas bedzie nosił nazwe sponsora.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2004, 15:31

Jak ze wszystkim zresztą są plusy są i minusy. Delle Alpi jest tak zbudowane, że jak przyjdzie 15 tys ludzi (nigdy tego nie zrozumiem ale się zdarza) to piłkarze czasem mają uczucie jakby grali przy pustych trybunach! Z drugiej strony, jak napisał któryś z moich przedmówców stadion powinien mieć nazwę historyczną...

Wierze że Moggi znajdzie złoty środek i wszyscy będą zadowoleni. W końcu Juve zasługuje na najlepsze!! :!: :!: :!:

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2004, 15:34

Myśle że to będzie trochę przykre jak stadion będzie nosił nazwę sponsora, ale to bedzie trwało 15 lat, a za takie pieniądze chyba jednak te 15 lat pocierpieć, napewno wtedy nazwoą stadion imieniem Giovanniego Agnelliego.
Mam nadzieję że stadion pomieści ok 45 tys widzów, co prawda w newsi mówią że bedzie to ok 35-40 tys, ale my znamy gierki naszej trójcy a przedewszystkim Moggiego, mówią co innego a robią co innego.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
jammiq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2004, 14:08

Jak juz tu jakis czas temu ktos zasugerowal mozna by nazwac stadion "podwojnie". Sponsor bylby zadowolony i kibice rowniez. A po tych 10-15 latach zostawic tylko jedna nazwe.

Obrazek
stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2004, 15:58

najlepiej by bylo gdyby juventus zbudował zupełnie nowy stadion w turynie; jego centrum bądź jego oklicach wowczas trybuny nie swiecily by pustkami jak teraz

Obrazek
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 13:23

bartusek pisze:
Peja pisze: Firma, która wyłoży swoje miliony na klub będzie mogła liczyć na umieszczenie swojej nazwy nie tylko na fasadzie stadionu, ale także na koszulkach piłkarzy. Na okres od 10 do 15 lat.
Wydaje mi się, ze to jest wazna informacja która jakos Wam umknęła...
Przeciez stadion Arsenalu bedzie nosil ta nazwe przez 10-15 lat a potem zmieni pewnie na jakas bardziej przyzwoita...
Oczywiście lepiej by było od razu nazwać ten stadion tak jak proponujecie, ale nie oszukujmy siem teraz liczy sie przede wszystkim kasa... :(
Chociaż stadion Alpejski tez chyba nie jest lubiany przez kibiców....
Mozna miec tylko nadzieje ze po tym okresie nazwa zmieni siem na bardziej odpowiednia......
Chyba, ze beda istniec dwie nazwy....
Przecierz nazwa stadionu juz zostanie na stale i nie bendzie mozna jej zmienic...o ten okres od 10-15 lat chodz glownie o koszulki .. Ze np. Juventus bendzie gral w koszulkach z logiem Pepsi czy czegos tam..
A powracajac do tematu to uwazam iz nie ma roznic nazwa stadionu! napewno wzbodzi to wiele kontrowersji wsrod was ale nie badzicie na mnie zli...Anglei jest w naszych sercach wiec niech juz tak zostanie..

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Dario

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 13:45

[quote="Wojtom"]"obecny, ponad 90-letni Highbury zostanie zburzony"
:? zburzony? Dlaczego? Nie mogli by go przeznaczyc np. dla jakiejs szkółki piłkarskiej? :? Niektorych zachowań nigdy nie zrozumiem...
quote]

Zostanie zburzony ponieważ zapewne znajduje się w atrakcyjnym marketingowo miejscu, gdzie niedługo powstanie jakiś market, kręgielnia lub choćby lotnisko Emirates Airlines :) To znacznie lepsza inwestycja niż szkółka piłkarska.

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 15:06

ja myślę, że obecny stadion powinien być przebudowany (zniszczyć tą bezsensowną bieżnię). można go było nazwać podwójnie, tak jak np. San Siro... ale to jest tylko moje zdanie.

Rafal Tarnacki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 16:24

Wedlug mnie sa wazniejsze rzeczy niz kasa. Nie mozna nazwac stadionu po sponsorze tylko dlatego ze on daje kase. A co z historia??!! Nie mozemy zrobic tak jak Arsenal. Juventus nie jest jakims biednym klubem zeby to robic. Stadion powinni nazwac po jakiejs waznej osobie (Agnelli, Platini, Boniek).

FORZA JUVE!!!

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 17:05

Rafal Tarnacki pisze:Juventus nie jest jakims biednym klubem zeby to robic. Stadion powinni nazwac po jakiejs waznej osobie (Agnelli, Platini, Boniek).
No wiesz nie wiem czy ci wiadomo ale nie jest w modzie i nigdy nie bylo aby stawiac zywym pomniki.... To samo sie tyczy np. nadajac ulice, a w naszej sprawie nadanie nazwy stadionowi :wink: Aha i jeszcze czemu wymieniles Bońka?? Przecierz On jest... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2004, 20:29

Rafal Tarnacki pisze:Wedlug mnie sa wazniejsze rzeczy niz kasa. Nie mozna nazwac stadionu po sponsorze tylko dlatego ze on daje kase. A co z historia??!! Nie mozemy zrobic tak jak Arsenal. Juventus nie jest jakims biednym klubem zeby to robic. Stadion powinni nazwac po jakiejs waznej osobie (Agnelli, Platini, Boniek).

FORZA JUVE!!!
:lol:
Co do reszty wypowiedzi. Rzeczywiscie Juventus nie jest biednym klubem, ale nie jest az tak bogaty zeby sobie od tak wybudowac stadion! Wiesz ile to pochlonie kasy?! Ty chyba sobie nie zdajesz sprawy z obecnych realiow pilkarskich, liczy sie kazdy grosz.

ODPOWIEDZ