kto trenerem Legii?
- dawidpln
- Juventino
A ja slyszalem ze Chovanec ma zostac trenerem legi. To byłby doskonaly wybor bo przeciez to bardzo dobry trener a i polska pilka nozna by na tym zyskala. Niech wybiora takiego trenera z ktorym awansuja do LM.
Forza Juventus
- Andryk
- Juventino
dobrze słyszałes, ale umowy jescze nie podpisał. Z tego co czytałem to sam zainteresowany jest bardzo chętny na to by prowadzić legie. Według mnie to jest najbardziej realny wątek z Trenerem Chovanecem.dawidpln pisze:A ja slyszalem ze Chovanec ma zostac trenerem legi. To byłby doskonaly wybor bo przeciez to bardzo dobry trener a i polska pilka nozna by na tym zyskala. Niech wybiora takiego trenera z ktorym awansuja do LM.
edit:
Chovanec trenerem Legii
Od meczu z Groclinem za dwa tygodnie Legię poprowadzi czeski trener Josef Chovanec. Czech zastąpi Dariusz Kubickiego, który w piątek został zwolniony.
Chovanec to były trener czeskiej reprezentacji, ostatnio dyrektor sportowy praskiej Marilii Pribram (dawnej Dukli). Nie wiadomo, kiedy zjawi się w Warszawie, bo trwają jeszcze negocjacje w sprawie kontraktu.
Ale umowa będzie podpisana, być może już do środy (wtedy Legia gra w Pucharze Polski z Mazowszem Grójec). Jeśli nie, to drużynę poprowadzi w tym pojedynku Gawara.
- Mentalnie sobie poradzi. To silny człowiek. Czy uda mu się w Legii? Odnosił sukcesy ze Spartą Praga. To taka czeska Legia, tylko z większymi sukcesami - powiedział o Chovancu czeski szkoleniowiec Górnika Zabrze, Werner Liczka.
źródlo: http://sport.onet.pl/988121,wiadomosci.html
- bociu
- Juventino
Sam nie wiem co myslec o zwolnieniu Kubickiego... niby go lubilem, ale nie lubilem 3-5-2 i stylu gry. Nowym trenerem prawie napewno bedzie Jozef Chovanec. Jego grajacym asystentem zostanie Jacek Zielinski. Gawara poprowadzi zespol do znalezienia nowego trenera.
NOI VOGLIAMO LA VERA JUVE!
- Lypsky
- Juventino
Najlepiej gdybys dostal bana,nie musialbym cie ogladac 8)Junakson pisze:najlepiej zeby trenerem legi zostal boniek spuscil by bo bagno do 2 ligi
Co do trenera Legii to bedzie nim Chovanec ale zespol ma poprowadzic dopiero za dwa tygodnie (pozostaje jeszcze do ustalenia kontrakt).
To co sie dzialo z Legia od poczatku sezonu bylo zle.Pikarze grali brzydko.
Minimalne wygrane po kiepskiej grze do tego ze slabymi przeciwnikami.
Do tego byly duze transfery.Zmiana trenera byla potrzebna szkoda tylko ze juz sezon sie zaczal a Legia odpadla z P.Uefa

Mam nadzieje ze Chovanec zrobi porzadek i zycze mu sukcesow 8)
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- fredi
- Juventino
hmmm.. ciekawe co za Chovaniec
Oby był dla Legii niczym Olarević dla Zagłębia..(życze im tego) hehe .. Kolejny zagraniczny trener w ekstraklasie:
- Besek, Liczka, Radolsky i Chovaniec

- Besek, Liczka, Radolsky i Chovaniec

- Raffikki87
- Juventino
Skoro w Legii jest Edward Socha to brakuje tylko jeszcze Ryszarda Wieczorka z Odry
Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
- bartusek
- Juventino
No ja jestem ciekawy co ten Chovanec wprowadzi do zespołu....
Już raz legia miała Dragomira i go wyrzuciła.... Ciekawe ile ten Czech wytrzyma pod presją ITI i ich prezesów....
Byle by za rok w Pucharze Uefa były lepsze wyniki....
Już raz legia miała Dragomira i go wyrzuciła.... Ciekawe ile ten Czech wytrzyma pod presją ITI i ich prezesów....
Byle by za rok w Pucharze Uefa były lepsze wyniki....
- Frodziak89
- Juventino
Ja za bardzo za Legią nie przepadam ..... w szczególności sympatią nie dażyłem pana Kubickiego :twisted: Ale jeśli przyjście Chovanca ma stworzyć w Polsce dobry zespół i zmienić chierarchie na naszym podwórku to jestem za !! Życzę Legii i jej kibicom wszystkiego najlepszego
Może w końcu zdetronizują Wisłę ?? 8)

Io sono Juventini per sempre!!!
- Peja
- Juventino
Podobno są jakieś komplikacje odnoście kontraktu Chovaneca. Czech podobno chce zarabiać aż 40 tys euro miesięcznie. Innym kandydatem na stanowisko trenera Legii jest Srecko Katanec były selekcjoner reprezentacji Słoweni
- gosciu_Muranista
- Juventino
na razie trenerami Legii będą Zieliński z Gawarą. A co do Chovaneca to czeka na tłumaczenie umowy w języku czeskim bo są jakieś szczegóły które w są dla niego w polskiej i angielskiej wersji nie zrozumiałe. Troche jak dla mnie dziwne tłumaczenie ale może poprostu chce być pewien co podpisuje i za co dokładnie bedzie w klubie odpowiadać. Za pare dni ma się wszystko wyjaśnić.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
jeżeli nie masz nic madrego do powiedzenia to włóż głowe między nogi i siedź cicho :evil:Pelson pisze:hahahahahaha co Legiunia cieniutka zresztą zawsze była .Kto Trenerem?? Werner Liczka hahaha!
Co do tematu to oczywiscie najlepszym trenerem byłby Chovanec. Jest to doświadczony i bardzo dobry trener, który mógłby postawić Legie na nogi. A że chce zarabiać aż tak dużo.. no niestety, jeżeli chce się mieć w klubie dobrego fachowca to trzeba rzucić dużo kasy
- RuTeK
- Juventino
Mi sie wydaje ze trenerem zostanie jakis obcokrajowiec(pewnie z Rosji :twisted: Albo i Ukrainy) W polsce nie ma dobrego trenera(oczywiscie bez pracy) wiec bardzo mozliwe jest ze trenerem bendzie jakis CZech albo i Slowak! A moze legia szarpnie sie na jekiegos Niemca!
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Peja
- Juventino
Nowa garsć plotek
Jozef Chovanec nie poprowadzi Legii Warszawa w sobotnim meczu z Groclinem Grodzisk Wlkp. Na ławce trenerskiej stołecznego zespołu zasiądą dotychczasowi szkoleniowcy Jacek Zieliński, Krzysztof Gawara i Lucjan Brychczy - informuje "Życie Warszawy".
Były trener reprezentacji Czech ma być następcą Dariusza Kubickiego. Według "ŻW" prezes Legii, Piotr Zygo złożył ostateczną propozycję czeskiemu szkoleniowcowi i czekał na telefon od Chovanca. Ten jednak nie zadzwonił. Wszystko wskazuje jednak na to, że strony dojdą do porozumienia.
Jozef Chovanec nie poprowadzi Legii Warszawa w sobotnim meczu z Groclinem Grodzisk Wlkp. Na ławce trenerskiej stołecznego zespołu zasiądą dotychczasowi szkoleniowcy Jacek Zieliński, Krzysztof Gawara i Lucjan Brychczy - informuje "Życie Warszawy".
Były trener reprezentacji Czech ma być następcą Dariusza Kubickiego. Według "ŻW" prezes Legii, Piotr Zygo złożył ostateczną propozycję czeskiemu szkoleniowcowi i czekał na telefon od Chovanca. Ten jednak nie zadzwonił. Wszystko wskazuje jednak na to, że strony dojdą do porozumienia.
- Lypsky
- Juventino
Mnie juz ta sprawa meczy.Zygo ciagle mysli tylko nie wiadomo nad czym.
Zanim zwolnil Kubickiego powinien zaczac rozmowy z przyszlym trenerem ale jemu chyba sie nie spieszy.Jak dlugo Zielu moze odgrywac role trenera?? :roll: Chovanec powinien okreslic czy chce poprowadzic Legie czy nie bo szkoda czasu na gierki.Zygo jest zbyt ulegly zamiast czekac dwa tygodnie na Chovanca powinien szukac dalej jakby Czech zdecydowal sie zapewne dalby znac.
Jezli te rozmowy mialyby jeszcze trwac a Chovanec chcialby coraz wiecej kasy powinno mu sie powiedziec dobranoc, ostatnio prowadzil jakis 3ligowy klub wiec moze tam wracac.Legii jest potrzebny dobry trener ktory chce dobra tego klubu
Zanim zwolnil Kubickiego powinien zaczac rozmowy z przyszlym trenerem ale jemu chyba sie nie spieszy.Jak dlugo Zielu moze odgrywac role trenera?? :roll: Chovanec powinien okreslic czy chce poprowadzic Legie czy nie bo szkoda czasu na gierki.Zygo jest zbyt ulegly zamiast czekac dwa tygodnie na Chovanca powinien szukac dalej jakby Czech zdecydowal sie zapewne dalby znac.
Jezli te rozmowy mialyby jeszcze trwac a Chovanec chcialby coraz wiecej kasy powinno mu sie powiedziec dobranoc, ostatnio prowadzil jakis 3ligowy klub wiec moze tam wracac.Legii jest potrzebny dobry trener ktory chce dobra tego klubu
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady