Co sie dzieje z kibicami Juve ?
- bleblok
- Juventino
Pewnie zotane skrytykowany ale widze dla frekwencji jedna nadzieje...duzy kryzys poziomu sportowego. Po paru sezonach w dole tabeli mysle ze ludzie po powrocie do czolowki mieli by wiecej radosci z chodzenia na mecze. Wszyscy patrza tak ze jak Juve nie ma mistrza i LM to odrazu sezon zmarnowany ( moze nie wszyscy ale kto sie cieszyl z miejsca w tabeli w zeszlym sezonie?). Po paru slabych latach ludzie mogli by docenic to co maja.
- juveni
- Juventino
Coz liczby wstylu 10mln fanow we wloszech 1 miejsce, a jezeli nie to zawsze w czolowce najpopularniejszych klubow Europy, ale smutna prawda jest taka, ze w samym Turynie Juve nie ma niezliczonej rzeszy fanow. Tam poprostu popularniejsze jest AC Torino. Nieraz byly np mecze typu Juve Milan czy Juve Inter na ktore przychodzilo mniej kibicow niz na derby Turynu.
Musimy my sie tam wybrac i poprawic statystyki
Musimy my sie tam wybrac i poprawic statystyki
Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
- M.
- Juventino
Oczywiście, że to żenujące, że na mecze Juve przychodzi tak mało ludzi, ale spora w tym zasługa zarządu. Na pewno gdyby obniżyli ceny biletów to przyszłoby więcej kibiców i nic by nie stracili. A takie rzeczy dzieję się również w Polsce. Przykład: Polska-Dania. Wiadomo, że na mecze w Poznaniu przychodzi najwięcej kibiców. Reprezentacja rzadko gra w stolicy Wielkopolski, a przeciwnik także rasowy: była w 8 ostatnich ME. Na 28 tys miejsc przyszło ok 5-6 tys. Czemu? Bo bilety była po prostu za drogie. Ja poszedłem, bo nie wiem kiedy jeszcze zobacze reprezentacje w akcji na żywo, ale rozumiem trochę mniej zamożnych ludzi niż ja, że nie przyszli.
:roll:
- pan Zambrotta
- Juventino
bez paniki, nie przesadzajcie. Przyjdą wyniki-przyjdą kibice. Niezapomnijcie, że Juventus przeszedł transformację: nowy herb, nowy hymn, nowy trener, nowi piłkarze. Kibice muszą mieć trochę czasu na zaakceptowanie nowego Juve. Poza tym Juventus miał fatalny tamten sezon i kibice zaczną chodzić wtedy, kiedy zobaczą że już po ubiegłorocznym kryzysie.
- wErOn
- Juventino
Ponad 6 tysięcy kibiców było ostatnio na meczu GKS Bełchatów - Widzew Łódź (2 liga polska). Co tu dużo mówić, żenada bo szkoda oglądać taki mecz skoro na trubunach widać betonowe ławki - puste :evil:
Mówi się o pięknych stadionach San Siro, Camp nou, Bernabeu, nawet Olimpico - tam zawsze jest mnóstwo fanów i prawdziwa atmosfera :roll:
Nawet pamiętne spotkanie z Realem nie przyniosło pełnych trybun, więc jak widać Juve ma wspaniałych, lokalnych kibiców !
Mówi się o pięknych stadionach San Siro, Camp nou, Bernabeu, nawet Olimpico - tam zawsze jest mnóstwo fanów i prawdziwa atmosfera :roll:
Nawet pamiętne spotkanie z Realem nie przyniosło pełnych trybun, więc jak widać Juve ma wspaniałych, lokalnych kibiców !
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- RadeKas
- Juventino
Wiecej ludzi bylo na meczu TŻ Lublin - Stal Rzeszow (zuzel)
:|. Porownojac stadiony (tego w Lublinie w sumie nie nazwalbym stadionem) to wydaje mi sie to wrecz smieszne. Tak smieszne ze az zalosne.
Kibice w Turynie nie sa godni byc tak nazywanymi. I niech mi nikt nie gada o Giraudo, o drozszych biletach. Tifosi Juve z calego swiata zabijali by za mozliwosc ogladania kazdego meczu Starej Damy, tymczasem Turynczycy najwidoczniej nie potrafia doenic jaki skarb posiadaja i wola zasiasc wygodnie w fotelu.
Zalosne zalosne i jeszce raz zalosne...

Kibice w Turynie nie sa godni byc tak nazywanymi. I niech mi nikt nie gada o Giraudo, o drozszych biletach. Tifosi Juve z calego swiata zabijali by za mozliwosc ogladania kazdego meczu Starej Damy, tymczasem Turynczycy najwidoczniej nie potrafia doenic jaki skarb posiadaja i wola zasiasc wygodnie w fotelu.
Zalosne zalosne i jeszce raz zalosne...
srali muszki będzie wiosna
- Dionizos
- Juventino
Cholera jaki ty madry i przebiegly. Transformacja mowisz? Cos mi sie wydaje, ze nie masz pojecia o czym piszesz. W poprzednim sezonie, dwa sezony temu czy nawet 6 sezonow temu, sytuacja nie byla lepsza. Wyniki nie maja na to za duzego wplywu. Stadio Delle Alpi to kompletna pomylka, 30 minut autobusem z centrum, trybynu dalej od boiska niz moj dom od najblizszego sklepu. Do tego w Turynie jest wiekszosc fanow Toro. A na dodatek bilety sa cholernie drogie. Zaluje, ze nie gramy na Comunale...pan Zambrotta pisze:bez paniki, nie przesadzajcie. Przyjdą wyniki-przyjdą kibice. Niezapomnijcie, że Juventus przeszedł transformację: nowy herb, nowy hymn, nowy trener, nowi piłkarze. Kibice muszą mieć trochę czasu na zaakceptowanie nowego Juve. Poza tym Juventus miał fatalny tamten sezon i kibice zaczną chodzić wtedy, kiedy zobaczą że już po ubiegłorocznym kryzysie.
p.s Hymnu jeszcze nie zatwierdzono...

p.s2 Najlepszym sposobem na zaakceptowanie nowych graczy jest przyjscie na mecz i obejzenie ich.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
i ja również tak uważam...RadeKas pisze:Zalosne zalosne i jeszce raz zalosne...
Moim zdaniem Juventus powinien rozgrywać swoje mecze na innym obiekcie w inym mieście. Np. w Palermo, gdzie Juventus ma wielu kibiców. Wiem, że nie byłoby to takie latwe, gdyż ośrodki szkoleniowe, w których trenują Bianconeri są pewnie blisko Turynu, ale byłoby to jakieś rozwiązanie, aby Juventus nie grał przy pustych trybunach :roll: Gdyby tak do końca sezonu Juventus nie pojawił się na Della Alpi to może wkońcu kibice w Turynie przekonaliby się co moga stracić i co tracą.
- pan Zambrotta
- Juventino
a ty zgryźliwy i niegrzecznyDionizos pisze: Cholera jaki ty madry i przebiegly.

Byłem na Stadio Delle Alpi. Racja, daleko od centrum i daleko są rtybuny od boiska. Ale w sezonie 2002/2003, jak Juventus był na fali, średnia na stadionie była wyższa niż w sezonie 2003/2004. Dlatego sądzę że jak przyjdą wyniki, przyjdą kibice
- Peja
- Juventino
Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham Cię...pan Zambrotta pisze:bez paniki, nie przesadzajcie. Przyjdą wyniki-przyjdą kibice. Niezapomnijcie, że Juventus przeszedł transformację: nowy herb, nowy hymn, nowy trener, nowi piłkarze. Kibice muszą mieć trochę czasu na zaakceptowanie nowego Juve. Poza tym Juventus miał fatalny tamten sezon i kibice zaczną chodzić wtedy, kiedy zobaczą że już po ubiegłorocznym kryzysie.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
DokładnieRadeKas pisze:Wiecej ludzi bylo na meczu TŻ Lublin - Stal Rzeszow (zuzel):|. Porownojac stadiony (tego w Lublinie w sumie nie nazwalbym stadionem) to wydaje mi sie to wrecz smieszne. Tak smieszne ze az zalosne.

W pełni popieram. Cóz mogę dodać? Jestem zaskoczony tym co się dzieje z naszymi tifosi. To już sięga zenitu, prawdziwy skandal :? Mozna to interpretować w 2 strony. Jak do tej pory nie graliśmy na Delle Alpi z jakimś gigantem, by wzbudzić wielki zainteresowanie meczem. Jednak to slaby argument. Pozatym podobno ceny biletów są dużo przesadzone.RadeKas pisze:Zalosne zalosne i jeszce raz zalosne...
Cóż, zobaczymy jak to będzie wyglądało w przyszłości. Czekam na mecz z Bayernem.
Niech już remontują ten stadion bo razi mnie widok Delle Alpi na meczach. To wygląda z perspektywy wdza TV, jak byśmy grali bez publiczoności, za karę... :?

- 2MAN
- Juventino
Heh "z boku" wygląda to starsznie żenująco ... !!!
Taki klub, tacy piłkarze , takie osiągnięcia ... tylko kibice beznadziejni !!!
Juve ma miliony fanów na świecie , we Włoszech ale nie w samym Turynie ... :evil:
To że stadion jest "żle" zrobiony to wiedzą wszyscy !!!
Na Dynamo przyszło full bo cos ponad 82 tyś ludzi :shock:
a na Wielkie Juve ledwo 6 tyś ... coś tu jest nie tak
zresztą od kilku lat ...
Taki klub, tacy piłkarze , takie osiągnięcia ... tylko kibice beznadziejni !!!
Juve ma miliony fanów na świecie , we Włoszech ale nie w samym Turynie ... :evil:
To że stadion jest "żle" zrobiony to wiedzą wszyscy !!!
Na Dynamo przyszło full bo cos ponad 82 tyś ludzi :shock:
a na Wielkie Juve ledwo 6 tyś ... coś tu jest nie tak
zresztą od kilku lat ...
"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php