AS ROMA [kulb legalnych bolndynek]

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 11:37

leniup pisze:...W Juve to by się nigdy coś takiego nie zdarzyło!!!
Holenderska policja zatrzymała 28 kibiców turyńskiego Juventusu, którzy zakłócali porządek na ulicach Amsterdamu.Włoscy kibice zachowywali się zaskakujaco agresywnie.

źródło:www.ligawloska.ys.pl

no to tak jak mówiłem, wszędzie znajdą sięjacyś idioci... niestety i wśród kibiców naszego kochanego JUVE...

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 11:45

A na ulicach to sie nie dziwie, że szaleli. 8)
Przecież po zwycięztwie ukochanego klubu napewno coś wypili i zaczęli troche dymić, ale to nie to samo co rzucanie metalowymi przedmiotami w ludzi przebywających na boisku. :?

Powinni dostać karę!

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 11:58

Uważam że roma powinna zostać ukarana. Dynamo powinno dostać walkowera a roma zakaz gry na własnym stadionie. Powinni też nie wpuszczać 'kibiców' na stadion romy przez kilka następnych meczy. No i do tego jakaś kara finansowa (na degradacje niestety nie ma szans :( :twisted: )
Stadion olimpico nie powinien być zamykany chyba że tylko dla romy (po co lazio ma za nich cierpieć)

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 12:13

Kibice Romy sie nie popisali :evil: :evil:
Myślałam, że to Nasi tak tragicznie się zachowują a tu takie zachowanie masakra. Nie wiem jak wyglądała sytuacja ale rękoczyny za decyzję świat schodzi bardzo nisko. Wg mnie kary za takie głupuie wybryki powinny być tak wielkie że by sie następnym razem 136 razy pożądnie zastanowił co robi;/. W najgorszym wypadku jak te 136 razy wyjdzie, że rzuca to już mecz się skończy i luz;)
Ta i warkower dla Dynama w tej sytuacji. :evil:

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 12:25

zachowanie Mexesa było bez sensu dobrze że nieprzyszedł do JUVE tylko do Romy jeśli chcecie zobaczyć co on zrobił za głupote sciagnijcie sobie filmik z tego linku : http://www.as-roma.ru/goals/2004-05/cl/roma-dynamo2.zip

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 12:27

Alexa Del Piero pisze:Uważam że roma powinna zostać ukarana. Dynamo powinno dostać walkowera a roma zakaz gry na własnym stadionie. Powinni też nie wpuszczać 'kibiców' na stadion romy przez kilka następnych meczy. No i do tego jakaś kara finansowa (na degradacje niestety nie ma szans :( :twisted: )
Stadion olimpico nie powinien być zamykany chyba że tylko dla romy (po co lazio ma za nich cierpieć)
Zgadzam sie z Toba w 100% :!: przy obecnej sytuacji finasowej Romy kara pieniezna moze ich juz dobic!Pewnie znowu beda prosic kibicow o kase :D A takie zachownie spowodowane jest przez Tottiego ktory daje wspanialy przyklad kibicom :twisted: Cos takiego nie powinno miec miejsca na zadnym stadionie a co dopiero wloskim! Co z tego ze sedzie popelnil kilka blednych decyzji-w koncu to tez czlowiek i nie mozna w niego rzucac nie wiadomo czym!! Wydaje mi sie ze powinni byc ukarani taj jak Wisla i tyle zadnych laskawych kar :twisted:

A co do sprawy Mexsesa to jak mozna kopac zawodika po gwizdku na przerwe! to juz przechodzi ludzkie pojecie-dobrze ze on do Juve nie przeszedl bo bym sie zastrzelil jak by sie u nas tak zachowywal!

Obrazek
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 12:40

Od pewnego czasu w Romie dzieje się coś niedobrego.Najpierw zaczęły się ich kłopoty finansowe,wystarczy wspomnieć,że działacze Romy maja problem aby oddać Ajaxowi pieniądze jakie należą się holenderskiemu klubowi za rumuńskiego defensora Chivu.Na mistrzostwach Europy nerwy puściły kapitanowi i symbolowi Romy czyli Tottiemu.Następnie z klubu odeszli kolejno trener Capello i piłkarze;Zebina,Emerson i nadomiar złego wszyscy zasilili znienawidzony przez fanów Romy Juventus.Tóz przed startem rozgrywek z pracy zrezygnował Prandelli i w trybie awaryjnym zatrudniono Vollera.Ten niamal odrazu popadł w konflikt z Antonio Cassano,który zresztą dostał czerwoną kartke za uderzenie obrońcy Fiorentiny Chielliniego.Do największej katastrofy doszło podczas wczorajszego meczu Ligi Mistrzów kiedy to zraniony został sędzia,a mecz przy stanie 1-0 dla Dynama przerwano.W Romie nie dzieje się najlepiej,poanuje zła atmosfera w drużynie,a kibice tylko im szkodzą.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 12:41

ale coś czuje jakby mexes grał u nas to by tak nie postąpił :roll: przecież byśmy nie przegrywali z jakimś dynamem :D

Obrazek
Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 12:55

wojtom11 pisze:A na ulicach to sie nie dziwie, że szaleli. 8)
Przecież po zwycięztwie ukochanego klubu napewno coś wypili i zaczęli troche dymić, ale to nie to samo co rzucanie metalowymi przedmiotami w ludzi przebywających na boisku. :?

Powinni dostać karę!
No tak, to ze wypili po WYGRANYM meczu to ich usprawiedliwia :?: To ze skopia jakiegos przechodnia az wyladuje w szpitalu, a rzucenie w sedziego zapalniczka to nie to samo... No jasne ze nie to samo, bo ten co go zalozmy skopia i znajdzie sie w szpitalu bedzie mial "gorzej" niz ten nieszczesny sedzia... Stary dziwne porownanie, ale dobrze ze chociaz (mam nadzieje) nikogo nie skopali..

A co do romy, to po cholere zamykac stadion... Ich trzeba w trybie super natychmiastowym wypierdzielic z Ligi Mistrzow !!! Tu sie nie ma nad czym zastanawiac.
Ciekaw jestem co powie "nasz" fan Romy :!: BiancoNerri_ :P

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 13:00

Gdzie Ci pisze, że kogoś skopali ?
Ja to rozumiem jako to że ganiali po ulicach i sie wydzierali, moze rozbijali buteli, a nie to, że zaraz komuś zrobili jakąś krzywde! :?

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 13:07

Serwisy sportowe podaja troche wiecej szczegolowych informacji na temat incydentow z meczu Romy z Dynamem.

"Kamera telewizyjna wychwyciła na trybunach brodatego mężczyznę w momencie, gdy rzucał w kierunku sędziego jakiś przedmiot. Nie ma jednak pewności, iż to właśnie on trafił w niego."

Konsekwencje na pewno beda, co do tego nie ma watpliwosci.

"UEFA może przyznać walkower drużynie kijowskiej. Miesiąc temu Maccabi Tel Awiw otrzymało walkower 3:0 za to, iż w zespole PAOK Saloniki, w meczu rundy kwalifikacyjnej LM, wystąpił zawieszony piłkarz. W 2001 roku z powodu awarii oświetlenia na stadionie w Bukareszcie Paris St. Germain wygrał walkowerem 3:0 mecz z miejscowym Rapidem."

Przeciez to nie pierwszy wypadek chuliganstwa we Wloszech. W zeszlym roku podczas zamieszek "z okazji" derbowego meczu w Rzymie policyjny samochod smiertelnie potracil dziecko.

Niektorym po prostu chyba pada na mozg :evil: Juz nawet nie chodzi mi o to ze chodzi tu o Rome, ale w ogole o takich (perdono) idiotow, ktorzy potrafia zamienic sportowy wieczor w bezsensowne zamieszki i wybryki. Krew sie gotuje :evil: Szczerze mowiac mam nadzieje ze konsekwencje pojda w piety dzialaczom Romy.

zrodlo informacji: www.sport.wp.pl

Bakuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 13:21

są frajerzy i cieniasy ja bym przyznał 3 pkt dynamo

Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 13:46

Tu nie ma co się wiele rospisywać więc niech mi nikt nei zarzuca że mało napisałem-skandal.Takie coś nie powinno sie zdarzyć-kibice mają obserwować widowisko i pomagać swojej drużynie a wychodzi na to ze kibice z Rzymu są najważniejsi i to od nich zależy czy mecz będzie dokończony-proszę zwrócić uwagę na ostatnie(jak sie myle to proszę mnie poprawić) Derby Rzymu i ten nieszczęsny mecz z wczoraj...

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 14:17

Już nie naskakujcie tak na Mexesa, przecież Davids(kiedyś) i Montero, też grali bardzo agresywnie, Montero nawet pobił rekord czerwonych kartek a jednak napewno obu lubicie bo zrobili dużo dla naszego klubu.
A co do kibiców Romy to wy gadacie jakby to wszyscy kibice czymś rzucili we Friska, a to tylko jeden rzucił, napewno u nas też by się taki zdarzył, a pozatym robi się z tego powodu wiecej chuku niż to wszystko jest warte, przecież w tamtym sezonie na meczu Barca-Real leciało wszystko na boisko a piłkarze Realu musieli uciekać pod osłoną policji, to było dopiero skandaliczne zachowanie kibiców, ale jednak Barca nie dostała żednej kary tylko mecz został dokończony które zreszta i tak wygrał Real.
Myślę że ten mecz powinien zostać dokończony a ten który rzucił we Friska (jeżeli go znajdą) powinien dostać dożywotni zakaz wstępu na jakikolwiek stadion we Włoszech.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2004, 14:30

No cóz..
Nie ma sie nad czym rozwodzić.Stało sie i koniec.
Zarówno w drużynie jak i wśród kibiców nastroje nie są najlepsze.

Gdy Cassano pokłóci sie z Voelerem to odrazu idzie plota, że już Juve jest nim zainnteresowane..

Bardzo źle, że zraniony został Frisk, bo według mnie jest to obecnie najlepszy sędzia w europie...

Ale niestey..Stało sie i chyba posypią sie wysokie kary..No i chyba zamknął na jakiś czas stadion, albo jak tu ktoś wspomniał Roma bedzie rogrywała mecze na jakimśmałym stadionie...

ODPOWIEDZ