" Wyjazd "
- swiergot
- Juventino
Bilety ogólnie są drogie. Najtańszy bilet na mecz Bayern - Juve kosztuje 145 euro, potem 160 i 190 euro. Na mecze Serie A bilety są po 190, 240 i 290 euro. Do zamówienia dochodzi koszt dostarczenia biletów - od 15 euro pocztą do 30 euro kurierem.
Co to transportu to najlepiej chyba autokarem. Przykładowy kurs z Gdańska trwa 16 godzin, a bilet w obie strony ulgowy kosztuje 409 zeta (ulga nie obowiązuje, chyba że ktoś nie ma 12 lat, albo stuknęła mu już sześćdziesiątka, a to i tak tylko 26 zeta różnicy).
Podsumowując, na wypad do "Mynsien" potrzeba przynajmniej jakieś 1200 zeta. Nie liczę żadnych noclegów, aczkolwiek przynajmniej jeden by się przydał, ale bez tego na chama można się obejść.
Hmm... Dionizy, dokonałeś może własnych, bardziej optymistycznych wyliczeń? Czy tak bardzo na oko to 500 - 600 zeta?
Co to transportu to najlepiej chyba autokarem. Przykładowy kurs z Gdańska trwa 16 godzin, a bilet w obie strony ulgowy kosztuje 409 zeta (ulga nie obowiązuje, chyba że ktoś nie ma 12 lat, albo stuknęła mu już sześćdziesiątka, a to i tak tylko 26 zeta różnicy).
Podsumowując, na wypad do "Mynsien" potrzeba przynajmniej jakieś 1200 zeta. Nie liczę żadnych noclegów, aczkolwiek przynajmniej jeden by się przydał, ale bez tego na chama można się obejść.
Hmm... Dionizy, dokonałeś może własnych, bardziej optymistycznych wyliczeń? Czy tak bardzo na oko to 500 - 600 zeta?

- Martin
- Juventino
Ile razy juz ten temat byl poruszany.... to po pierwsze
kasa... to po drugie
wiek... to po trzecie
reasumujac... ciezko sie zebrac ludziom na zlot w polsce (glownie przez wiek) a wy tu wyjezdzacie z tematem zorganiozwania ekipy na mecz juve...

kasa... to po drugie
wiek... to po trzecie
reasumujac... ciezko sie zebrac ludziom na zlot w polsce (glownie przez wiek) a wy tu wyjezdzacie z tematem zorganiozwania ekipy na mecz juve...

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Ulisses
- Qualità Juventino
Najpierw to proponuję wygrać z Garou w Rekinach internetu, a nie myslec o wyjezdzie na LM z biletem za 140 E :shock: Pomysł całkowicie odpada z wyjazdem, choć przyznam, ze jakby mnie było stać to bym sie "karnął" (podejrzewam, że jak wszyscy)
- Lizard
- Juventino
Jak dla mnie to cena zaporowa, niestety
Chociaż, gdyby Juve grało ze Spartą Praga to zrobiłbym wszystko, aby uzbierać kasę, bo mieszkam niedaleko Cieszyna. Wtedy mógłbym poważnie pomyśleć o takim wyjeżdzie...Może ktoś z Cieszyna lub okolic również miałby zamiar obejrzeć mecz Juve, jeśli miałby miejsce w Pradze?
- Dionizos
- Juventino
swiergot pisze:Bilety ogólnie są drogie. Najtańszy bilet na mecz Bayern - Juve kosztuje 145 euro, potem 160 i 190 euro. Na mecze Serie A bilety są po 190, 240 i 290 euro. Do zamówienia dochodzi koszt dostarczenia biletów - od 15 euro pocztą do 30 euro kurierem.
Nie sadze, zeby trzeba bylo zamawiac poczta. Na miejscu mozemy dostac bilet. Przecierz Da w szwach nie peka :evil: . Ale zeby sie zabezpieczyc moze byc ktos we wloszech zalozyl za nas? Albo zamowil? Eeee.... moze Medi? Oczywiscie to tylko propozycja.
200 euro meczyk seriea, czyli 470 zlo chyba 8) . 25 euro jeden nocleg, moze taniej czyli kolejna seta. Samolot 150 zl maks, w tanich liniach. Plus kasa na pamiatki, szalik 10 euro czyli ogolnie jeszcze 200 zl, ale to juz osobisty wybor kjazdego z nas. Hmm... z matmy byla czwora... wiec wychodzi: ok. 800-900 zl. Jak wszystko pojdzie dobrze. To raczej rozsadna cena, jak na taka wyprawe, szczegolnie, ze nie odbedzie sie ona jutro. Zlot w lato, cos sie obgada, jak mi pozwolicie przyjechac. To nastepny sezon podroz. Albo i wczesniej. Powinnismy zdazyc uzbierac.Hmm... Dionizy, dokonałeś może własnych, bardziej optymistycznych wyliczeń? Czy tak bardzo na oko to 500 - 600 zeta?
- darel
- Juventino
Temat ten był poruszany juz tyle razy, że nie wiem, czy jeste sens, żeby poruszac go po raz kolejny, ale skoro juz jest to napisze swoje zdanie. Jeśli prawdziwe są ceny biletó, jakie podał świergot, to wg mnie temat jest zamknięty, bo sam bilet kosztowałby ok. 600 zł. A 600 zł, to bilet najtańszy, czyli najgorsze miejsca, a jak juz chce sie decydować na taki wyjazd to jednak chciałoby się widziec, co sie dzieje na boisku. Sprawa transportu nie byłaby dużym problemem. Najlepszym rozwiązaniem byłoby zebrac 5 osób (wątpie, żeby wiecej sie znalazło), zło.życ sie na benzyne i tak jechać na mecz. Sam planuje taki wyjazd z kumplami na MŚ do Niemiec w 2006 r.
Zszokowała mnie jednak cena bilety byłem przekonany, że za 200, 300 zł mozna juz dostac bilet na mecz Serie A, lecz jeśli to przedstwia sie tak to dla mnie temat zamkniety - finanse mnie przerastaja.
Zszokowała mnie jednak cena bilety byłem przekonany, że za 200, 300 zł mozna juz dostac bilet na mecz Serie A, lecz jeśli to przedstwia sie tak to dla mnie temat zamkniety - finanse mnie przerastaja.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- Marcin_FCJ
- Juventino
200 Euro to okolo 860 zl. Tak wogole to wszystko nie jest tak proste jak ci sie wydaje...Dionizos pisze:
200 euro meczyk seriea, czyli 470 zlo chyba 8)
Wracajac do tematu.. bilety pewnie bylyby na miejscu i to nieco taniej niz 200 Euro... Kogo stac na ciagle chodzenie na takie mecze nawet we WBoszech? Mysle ze bilety w granicach 30 Eur tez by sie znalazly. Tak wogole to raczej pomysl jazdy na Delle Alpi jest malo realny. Co innego gdyby mecz nbyl rozgrywany np. w Pradze przeciwnko Sparcie... wtedy mozna by zaczac myslec....
Wydaje mi sie ze wyjazd odpada... czy kogos niepelnoletniego puszcza rodzice? Mnie chyba nie.. Kiedys pojade do Tuyrnu prywatnie... ale nie wiem czy czasem nie bedzie to juz przebudowany stadion... takie sa realia - niestety

- M.
- Juventino
:shock:swiergot pisze:Bilety ogólnie są drogie. Najtańszy bilet na mecz Bayern - Juve kosztuje 145 euro, potem 160 i 190 euro. Na mecze Serie A bilety są po 190, 240 i 290 euro. Do zamówienia dochodzi koszt dostarczenia biletów - od 15 euro pocztą do 30 euro kurierem.
Rzeczywiście to są ceny zaporowe. Aż tyle za sam bilet, to bym się nigdy nie spodziewał. Oni chyba powariowali :?
:roll:
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Hm, może to i niewielka pomoc, ale w Monachium najtańsze miejca na lige kosztuja chyba po około 13euro. Nawet na pewno, mój braciak zamówił sobie katalog Bayernu na sezon 04/05. Ceny we Włoszech nie mogą być przecież 5x droższe! Co do wyjazdu, myślę że spox pomysł, ale jak to pisali co niektórzy koledzy wcześniej - wiek barierą, cena też duża
.
pozdrawiam

- dokładnie, ja też...Mam tylko nadzieje ze zobacze Alexa Del Piero na boisku.
pozdrawiam
- Bad_Magick
- Juventino
Tez nie wierzylem w takie ceny i az sam sprawdzilem. Na stronach nanizsze ceny to 190 EURO ale znalazlem tez Juve Inter za 280 FUNTOW, masakra. Mam kontakt we Wloszech, moze uda mi sie dowiedziec ile takie bilety kosztuja na miejscu.
Zaskoczylem sie cenami niesamowicie bo np na Trofeo TIM(co prawda na San Siro) najdroszy bilet kosztowal 22 EURO, niby to tylko turniej towarzyski, ale jednak dalej nie moge uwierzyc ze liga kosztuje 10x tyle.
Zaskoczylem sie cenami niesamowicie bo np na Trofeo TIM(co prawda na San Siro) najdroszy bilet kosztowal 22 EURO, niby to tylko turniej towarzyski, ale jednak dalej nie moge uwierzyc ze liga kosztuje 10x tyle.
- WladeK
- Juventino
Pomysł jest dobry, ale nie na kieszeń biednych Polaków. 200 euro(czyli ok. 900 złociszy, a nie 500 jak twierdą niektórzy
) za bilet? To jest jakas nierealna cena dla mnie. Myslę, że przeszkodą jest kasa, a nie wiek. Na tym forum na pewno znalazły by się pełnoletnie osoby (ja już niedługo...), który mogą robić za opiekunów.
Ps. Czy ceny na mecze w pucharach są ustalane przez UEFA?? Bo jak nie to może jak Juve trafi na kogos z Czech albo Ukrainy, to bilety nie będą takie drogie...

Ps. Czy ceny na mecze w pucharach są ustalane przez UEFA?? Bo jak nie to może jak Juve trafi na kogos z Czech albo Ukrainy, to bilety nie będą takie drogie...
- madralf
- Juventino
Nie spie na pieniadzach i nie spadaja mi i moim rodzicom z nieba, ale... moglbym przez miesiac glodowac zeby tylko zorganizowac kase na taki wyjazd!!! To byloby cos pieknego... Az boje sie pomyslec. MARZENIE... 

- Włodar
- Juventino
Jakoś nie chce mi sie wierzyc w te ceny biletów. Mam cennik z sezonu bodajze 2002/2003 i ceny były takie:
- Serie A: od 15 do 120 euro i od 10 do 70 ulgowe (poniżej 16 lat)
- Champions League: od 35 do 160 euro i od 20 do 90 ulgowe
Słyszałem o jakichs podwyzkach ale czy były az tak wysoke?
- Serie A: od 15 do 120 euro i od 10 do 70 ulgowe (poniżej 16 lat)
- Champions League: od 35 do 160 euro i od 20 do 90 ulgowe
Słyszałem o jakichs podwyzkach ale czy były az tak wysoke?