Chimenti - po co?
- DeeJay
- Juventino
Czas znaleźć zastępce?? A co Gigi wybiera się już na emeryture? Kompletnie nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Buffon może grać jeszcze i 10 lat na najwyższym poziomie. Może poszukamy już następcy Benjamina?juve21 pisze:... ale zgadzam się ze czas znaleśc jakiegoś godnego następce dla Gigiego.
Co do Chimentiego. Zdarzało mu się wiele kiksów. Ale jakby nie patrzeć, w tamtym sezonie były to jego pierwsze występy w Juve, pierwsze w LM. Wówczas nie całkiem radził sobie z wielką presją. Ale teraz broni całkiem przyzwoicie.
Co do Mirante. Nie sądze, żeby on powinien już bronić w dorosłej drużynie Juve. Jest poprostu za młody. I gra w Primaverze na pewno bardziej mu złuży niejeżeli miałby przez cały sezon grzać ławe w seniorach.
- Juverulez!
- Juventino
- Wazup
- Juventino
Dobrze wiem ze to jest REZERWOWY bramkarz ale on poprostu nie dosc że stary to jeszcze słaby !! Bez przerwy popełnia błędy. Wezmy taki Milan. Mają Dide i Abiattiego....drugi bramkarz powinien być SREDNIEJ klasy wiec nie twierdze ze to ma być Toldo czy Cassilas a ten to nawet taki nie jest . Np. taki Carini to jest gość...mam nadzie że szybko do nas wróci.RadeKas pisze:Tak zgadzam sie, sprowadzmy. Najlepiej Cassilasa albo Toldo !!!!!Wazup pisze:Ludzie co wy gadacie ?????? Przeciez jak Chimenti interweniuje to mozna postawic kazda kase na to że wypuści piłke z rąk. Bramka nieuznana którą zdobył Olimpiakos padła oczywiscie po wypuszczeniu piłki z rak przez Chimentiego. Nie mam do niego przekonania, popełnia proste błędy. Według mnie trzeba sprowadzić kogoś młodszego i dobrego !!!!
Czy ty nie rozumiesz ze to jest RE-ZER-WO-WY bramkaz. A rezerwowi bramkaze nie maja byc tak jak Gigi tytanami bramki. Oni maja byc sredniakami. Nikt im nie zabrania popelniac bledow, byle nie za duzo ;p. A poza tym, wczoraj z tego co widzialem mial bardzo dobre interwencje.
- rdk
- Juventino
Puknij się w głowę, przecież GIGI ma dopiero 25 lat, on jeszcze bardzo długo z nami zostanie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:juve21 napisał:
... ale zgadzam się ze czas znaleśc jakiegoś godnego następce dla Gigiego
A co do CHIMENTIEGO to ja nic do niego nie mam, jak będzie chciał to skończy karierę, a w razie czego to jest jeszcze CARINI :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zgadzam się. Carini dalej jest naszym zawodnikiem i w każdej chwili mozemy po niego sięgnąć. Lecz narazie niech się ogrywa. Chimenti jeszcze u nas trochę pogra więc nie ma co narzekać. Pozatym we wczorajszym meczu z Olimpiakosem bronił naprawdę przyzwoicie, szczególnie tę sytuację sam na sam w 10 min. Poprostu nie martwy się na zapas, patrzmy na to co jest teraz a nie co będzie za 3 lata 8)kornknot pisze:Zapomnieliscie o jednym - mamy wspaniałego drugiego bramkarza CARINIEGO ktory ogrywa sie na wypożyczeniu, wiec nam młody nastepny bramkarz nie jest potrzebny a ten jest bardzo doswiadczony i dobry, akurat na dzien dzisiejszy na zastapnienie Gigiego! Chyba lepiej by Carini grał na wypozyczeniu w każdym meczu co tydzien niż raz na kilka miesiecy jak juz mamy pewny awans albo Buffon ma kontuzje, nie sadzicie?

- Shadow_Alex
- Juventino
Carini jest lepszy niz sredni, to raz, a dwa jest w takim wieku ze na lawie by sie tylko marnowal!!! Zalap to ze nie kazdego marzeniem jest siedzenioe na lawie Juventusu!!! Mlodzi bramarze chca grac, pozniej jak beda mieli po 35 lat to jeszcze sie wysiedza...Wazup pisze: Dobrze wiem ze to jest REZERWOWY bramkarz ale on poprostu nie dosc że stary to jeszcze słaby !! Bez przerwy popełnia błędy. Wezmy taki Milan. Mają Dide i Abiattiego....drugi bramkarz powinien być SREDNIEJ klasy wiec nie twierdze ze to ma być Toldo czy Cassilas a ten to nawet taki nie jest . Np. taki Carini to jest gość...mam nadzie że szybko do nas wróci.
Whatever
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Carini gra w Standardzie Liege, ale i tam ma propozycje z Athletico Madryt!!Shadow_Alex pisze:Carini jest lepszy niz sredni, to raz, a dwa jest w takim wieku ze na lawie by sie tylko marnowal!!! Zalap to ze nie kazdego marzeniem jest siedzenioe na lawie Juventusu!!! Mlodzi bramarze chca grac, pozniej jak beda mieli po 35 lat to jeszcze sie wysiedza...Wazup pisze: Dobrze wiem ze to jest REZERWOWY bramkarz ale on poprostu nie dosc że stary to jeszcze słaby !! Bez przerwy popełnia błędy. Wezmy taki Milan. Mają Dide i Abiattiego....drugi bramkarz powinien być SREDNIEJ klasy wiec nie twierdze ze to ma być Toldo czy Cassilas a ten to nawet taki nie jest . Np. taki Carini to jest gość...mam nadzie że szybko do nas wróci.
Whatever
No to łatwo nie bedzie!!
- Wazup
- Juventino
Przykład Interu pokazuje ze nie musi tak być !! Nie twierdze zeby kupic kogoś SUPER DOBREGO ale przynajmniej takiego żebym nie musiał sie bać że pan Antonio "dziurawa ręka" Chimenti pusci jakąś szmate.Shadow_Alex pisze:Carini jest lepszy niz sredni, to raz, a dwa jest w takim wieku ze na lawie by sie tylko marnowal!!! Zalap to ze nie kazdego marzeniem jest siedzenioe na lawie Juventusu!!! Mlodzi bramarze chca grac, pozniej jak beda mieli po 35 lat to jeszcze sie wysiedza...Wazup pisze: Dobrze wiem ze to jest REZERWOWY bramkarz ale on poprostu nie dosc że stary to jeszcze słaby !! Bez przerwy popełnia błędy. Wezmy taki Milan. Mają Dide i Abiattiego....drugi bramkarz powinien być SREDNIEJ klasy wiec nie twierdze ze to ma być Toldo czy Cassilas a ten to nawet taki nie jest . Np. taki Carini to jest gość...mam nadzie że szybko do nas wróci.
Whatever
Zgodze sie z tym ze młodzi nie chcą siedziec na ławce, ale czy to ma znaczyć że zmiennikiem Buffona ma być dziadek Chimenti?
- Shadow_Alex
- Juventino
Puki co to wyglada na to ze tak i nic na to nie poradzimy...Wazup pisze: Zgodze sie z tym ze młodzi nie chcą siedziec na ławce, ale czy to ma znaczyć że zmiennikiem Buffona ma być dziadek Chimenti?
- Johnny777
- Juventino
Z jednej strony fakt- młodzi bramkarze muszą się "ogrywać" bo potem jest tak jak z naszym bramkarzem który grzeje ławę w Hercie Berlin (zapomniałem nazwiska... :oops: ) Chimenti póki co sprawdza się jako rezwerwowy, bo lata swoje już ma, gra w Juve to chyba jednak szczyt jego kariery (nawet grzejąc ławę), a jego doświadczenie się przydaje mimo iż zdażają mu się niepewne interwencje. Carini niech sobie pogra w pierwszym składzie słabszego klubu zanim wróci jako pełnowartościowy zmiennik Buffona.
- BVB
- Dortmundczyk
nie nie, to KOBIETY są jak wino :] im starsze tym lepsze :]juve21 pisze:Przecież się mowi ze bramkarz jest jak wino im straszy tym lepszy
- Roberto!
- Juventino
Buffon jeszcze długo nie odda nikomu miejsca między słupkami JUVENTUSU wiec nie widze powodu żeby juz szukać jego następcy, a szkoda jakiegoś młodego bramkarza żeby grzał ławe i zagrał tylko pare meczy w sezonie :!: :!: :!: Chimenti jest dobrym zmniennikiem, a jak zakończy kariere to wtedy będzie można myśleć nad nastepcą Buffona

JUVE zawsze będzie numero uno !!!
Roberto!
Roberto!