Chimenti - po co?
- krzyzu
- Juventino
W ostatnich meczach LM Lippi wystawil rezerwy - bardzo dobrze niech sie ogrywaja i tak dalej. Na brameczce zagral Chimenti.... no wlasnie nie odmawiam mu zdolnosci do bronienia , to dobry bramkarz. Ale on ma juz 33 lata..... ile pogra jeszcze dwa sezony , moze jeden? Nie lepiej wystawiac jakiegos mlodszego goalkeepera ktory za kilka lat moglby rywalizowac z Buffonem lub go zastapic? W skaldzie jest jeszcze Mirante, niewiem co sie dzieje z Carrinim ( byl wypozyczony do Standardu kiedys ). Co myslicie o obsadize bramki na mecze " drugiego garnituru " juve?
Forza Italia !
- RadeKas
- Juventino
A o Zoffie slyszales?? Pewnie nie bo, a w ankiecie dales na Buffona :lol:. Otoz Zoff majac 40 lat zdobyl z Wlochami Mistrzostwo Swiata. Oczywiscie nie ma co porownywac Chimentiego do najlepszego bramkaza w historii, ale mowi sie ze bramkiaz im starszy tym lepszy (a Buffon dopiero 26 lat :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: )
srali muszki będzie wiosna
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Ja właśnie uwarzam że ten bramkarz dobrze broni, pokazał w mostatnim meczu że jest godnym dublerem Buffona, masz jednak trochę rację że powinien jednak dać czasem pograć Mirante ale on i tak gra w Primaverze a Chimenti i tak nie może pograć gdzie indziej. A pozatym z kąd wiesz że zakończy karierę za 1-2 lat, przecież Rampulla zkończył karierę w wieku 39 lat a Antonio ma 33 lata.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Yari
- Juventino
Zgodze sie z kolegami. Chimenti , jeszcze będzie długo grał. Wczoraj bronił bardzo dobrzze. Na rezerwowego bramkarza sie nadaje. Młodzi sie szkolą w primaverze gdzie mogą grać non stop. W Juve nikt i nic sie nie marnuje 

- krzyzu
- Juventino
No tak , bramkarz moze grac dlugo.... ale Chimenti nie gra, to sa sporadyczne wystepy i nie sadze zeby siedzenei na lawie bylo dla Chimentiego wielka motywacja do kontynuowania kariery.... Takie jest moje zdanie , wedlug mnie mlodzi bramkarze tez sa dobrzy ( Cassilas , Frey, Kirkland ) , fakt ze liczy sie doswiadczenie i to bardzo ale..... mnie sie nie podoba stawianie na Chimentiego...... ( mimo iz uwazam ze jezeli Lippi cos robi to an pewno dobrze na tym wyjdziemy ).
Forza Italia !
- Wazup
- Juventino
Ludzie co wy gadacie ?????? Przeciez jak Chimenti interweniuje to mozna postawic kazda kase na to że wypuści piłke z rąk. Bramka nieuznana którą zdobył Olimpiakos padła oczywiscie po wypuszczeniu piłki z rak przez Chimentiego. Nie mam do niego przekonania, popełnia proste błędy. Według mnie trzeba sprowadzić kogoś młodszego i dobrego !!!!
- Wojtom
- Juventino
narazie Chimenti spisuje sie bardzo dobrze !!! a jesli chodzi o jego wiek to jesli bedzie chciał skonczyc karierę albo juz bedzie miał słabą forme to Juventus bedzie sie starał o bramkarza....( oczywiście rezerwowego) Gigi Rulezz !!! 

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- kornknot
- Qualità Juventino
Zapomnieliscie o jednym - mamy wspaniałego drugiego bramkarza CARINIEGO ktory ogrywa sie na wypożyczeniu, wiec nam młody nastepny bramkarz nie jest potrzebny a ten jest bardzo doswiadczony i dobry, akurat na dzien dzisiejszy na zastapnienie Gigiego! Chyba lepiej by Carini grał na wypozyczeniu w każdym meczu co tydzien niż raz na kilka miesiecy jak juz mamy pewny awans albo Buffon ma kontuzje, nie sadzicie?
- RadeKas
- Juventino
Tak zgadzam sie, sprowadzmy. Najlepiej Cassilasa albo Toldo !!!!!Wazup pisze:Ludzie co wy gadacie ?????? Przeciez jak Chimenti interweniuje to mozna postawic kazda kase na to że wypuści piłke z rąk. Bramka nieuznana którą zdobył Olimpiakos padła oczywiscie po wypuszczeniu piłki z rak przez Chimentiego. Nie mam do niego przekonania, popełnia proste błędy. Według mnie trzeba sprowadzić kogoś młodszego i dobrego !!!!
Czy ty nie rozumiesz ze to jest RE-ZER-WO-WY bramkaz. A rezerwowi bramkaze nie maja byc tak jak Gigi tytanami bramki. Oni maja byc sredniakami. Nikt im nie zabrania popelniac bledow, byle nie za duzo ;p. A poza tym, wczoraj z tego co widzialem mial bardzo dobre interwencje.
srali muszki będzie wiosna
- JuveQL
- Juventino
Bramkarz im starszy tym lepszy...to moze zartudnimy jeszcze raz Zoffa???
(joke)
Co do Chimentiego to mysle ze nie powinien odchodzic. Ma juz co prawda 33 lata, ale prezentuje naprawde niezla klase jak na rezerwowego bramkarza. Watpie czy inni bramkarze o podobnych umiejetnosciach tez bez gadania zgodzilyby sie siedziec na ławce w cieniu Buffona...
Zreszta gdy Chimenti gra z reguły nie popełnia wiekszych błedów (chociaz oczywiscie czasem moze popełnic jakis mały błedzik
)
Co do Chimentiego to mysle ze nie powinien odchodzic. Ma juz co prawda 33 lata, ale prezentuje naprawde niezla klase jak na rezerwowego bramkarza. Watpie czy inni bramkarze o podobnych umiejetnosciach tez bez gadania zgodzilyby sie siedziec na ławce w cieniu Buffona...
Zreszta gdy Chimenti gra z reguły nie popełnia wiekszych błedów (chociaz oczywiscie czasem moze popełnic jakis mały błedzik
- Ravanelli
- Juventino
Powiem więcej - 25 lat!!!!RadeKas pisze:A o Zoffie slyszales?? Pewnie nie bo, a w ankiecie dales na Buffona :lol:. Otoz Zoff majac 40 lat zdobyl z Wlochami Mistrzostwo Swiata. Oczywiscie nie ma co porownywac Chimentiego do najlepszego bramkaza w historii, ale mowi sie ze bramkiaz im starszy tym lepszy (a Buffon dopiero 26 lat :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: )
Fabrizio Ravanelli is the king of Juve
NAJLEPSZE FORUM JUVE!
Juve, Juve cara gloriosa societa ...
FORZA JUVE!
NAJLEPSZE FORUM JUVE!
Juve, Juve cara gloriosa societa ...
FORZA JUVE!
- Desperado---ALEX
- Juventino
Ja mysle ze jescze powinien pozostac i tak narazie Buffon jest i bedzie jeszcze bardzo długo pierwszym bramkarzem Juve