Chuligani i Tifosi Juve!!!!!!
- Hybryd
- Juventino
Teraz na maxa przesadziłeś. Podam ci kilka powodówMoreLL_FTL pisze:Takich "prawdziwych" chuliganow to my mamy tylko w Polsce chyba, w innych krajach Europy to jest kultura, szczególnie widac to w lidze angielskiej.
Weżmy Turcje i Grecje tam się normalnie zabijają i jakie mają masakry na stadionie nie mówiąc poza nim
W samych Włoszech mogłoby być lepiej bez tych rasistowskich flag i zadym
Myśle że to ci wystarczy bo nie chce mi się więcej pisać
- kouba
- Qualità Juventino
albo na przykład w Hiszpani co były te wybryki kilka miesiecy temu :!: pamietacieHybryd pisze:Weżmy Turcje i Grecje tam się normalnie zabijają i jakie mają masakry na stadionie nie mówiąc poza nimMoreLL_FTL pisze:Takich "prawdziwych" chuliganow to my mamy tylko w Polsce chyba, w innych krajach Europy to jest kultura, szczególnie widac to w lidze angielskiej.

- Pawel29
- Juventino
Z tego, co wiem to w samym Turynie,kibice Juve zazwyczaj ,,dostają baty" od kiboli A.C. Torino(niestety).Swoją drogą to trochę dziwne, bo teoretycznie fanów Juve powinno być więcej.Może wynika to z tego, że kibole Torino to pewnie w większości jakieś męty,
Ludzie nieco niżej umiejsciwueni w hierarchi społecznej
Oprócz rozpier.... nic ich nie interesuje.
A w ogóle pewnie nie wytrzymują nerwowo, bo Torino nie należy do potentatów,a z Juve dostaje bardzo często. :lol:

- 3d_man
- Juventino
ogolnie mowiac to we Wloszech wszelkie "organizacje" kibicow bardziej niz miedzy soba (bo do tego dochodzi juz rzadko) to bija sie/walcza/dostaja po glowach od policji.
a jesli szukasz "ciekawych" informacji o rozrubach (choc bardziej tu pasuje slowo armageddon) to zajrzyj na jakas strone :evil: napoli :evil:
a jesli szukasz "ciekawych" informacji o rozrubach (choc bardziej tu pasuje slowo armageddon) to zajrzyj na jakas strone :evil: napoli :evil:
la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
- Juve The Best
- Juventino
Prawda jest taka że w Polsce największe dymy są w 2 i 3 lidze!!!
Pamiętam jak jeszcze concordia była w 3 lidze to kibole woleli jechać na Concordie niż na górnik!!! zawsze były dymy z piastem albo z jastrzębiem(tego meczu nie daże dobrymi wspomnieniami) :twisted:
Pamiętam jak jeszcze concordia była w 3 lidze to kibole woleli jechać na Concordie niż na górnik!!! zawsze były dymy z piastem albo z jastrzębiem(tego meczu nie daże dobrymi wspomnieniami) :twisted:

- Mario_166
- Juventino
Pawel29 pisze:Z tego, co wiem to w samym Turynie,kibice Juve zazwyczaj ,,dostają baty" od kiboli A.C. Torino(niestety).Swoją drogą to trochę dziwne, bo teoretycznie fanów Juve powinno być więcej.Może wynika to z tego, że kibole Torino to pewnie w większości jakieś męty,Ludzie nieco niżej umiejsciwueni w hierarchi społecznej
Oprócz rozpier.... nic ich nie interesuje.
A w ogóle pewnie nie wytrzymują nerwowo, bo Torino nie należy do potentatów,a z Juve dostaje bardzo często. :lol:
Ja kiedys oglodalem jakis program i tam sie wypowiadal fan AC Torino i on mowil ze w turynie w srod rodowitych Turynczykow to Torino ma wiecej kibicoe, a juve ma duzo w innych czesciech kraju
- rafiq
- Juventino
Nie wiem jak to wygląda podczas meczów ligowych, ale jak byłem w sierpiu zeszłego roku na meczu towarzyskim z Lazio na Olimpico to wyglądało to dosyć spokojnie. Przed meczem kupiłem bilet na sektor dla gości od kiboli Lazio ?! Na trybunach goście w koszulkach Fighters palili blanty grube jak palił Bob Marleyi sprawiali wrażenie jakby byli raczej na imprezie niz na meczu. Jeśli już dochodziło do spięć bardziej to wyglądało na typową włoską walkę na miny i gesty i obrzucanie się wyzwiskami - w szczególności jak ktoś strzelił bramkę - niż na szukaniu okazji do walki wręcz. Na jakieś 5000 Juventinich (w tym ok. 500 głów w młynie) Policjantów było nie więcej niż 20-stu. Po meczu wychodząc mijaliśmy ludzi w szlikach i z flagami Lazio, ale oni też byli na pełnym luzie.
Dlatego byłem ździwiony gdy w hotelu znajomi mnie przywitali tekstem " Dobrze, że jesteś, w radio mówili, że się bili i dwóch kibiców Juve dostało kosę" :shock: :( .
Czyli jak ktoś szuka...
Dlatego byłem ździwiony gdy w hotelu znajomi mnie przywitali tekstem " Dobrze, że jesteś, w radio mówili, że się bili i dwóch kibiców Juve dostało kosę" :shock: :( .
Czyli jak ktoś szuka...
- adinockm
- Juventino
Już jutro bedziecie mieli, prawde o kibicach Bianconerich, a co do kibiców Torino, to maja konkretną ekipe, powstała ona juz w latach 70, a Juve jak mi wiadomo to na poczatku lat 80. Także pare bijatych widziałem z udziałem Ac Torino!! Konkret 

- adinockm
- Juventino
Sory artykuł bedzie dopiero we wtorek, bo mój tłumacz się spożnia i dopiero we wtorek poczytacie sobie, jeszcze raz sory, a dziisaj o godzinie 21 bedziecie mogli przeczytac sobie artykuł o kibicach w Anglii, JUVE FOREVER
- Rybeq
- Juventino
http://bianconeri.tripod.com/ - tu jest dużo zdjęć naszych kibiców.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
- Korot
- Juventino
z tego co sie orientuje to juve ma sztame z fc den haag - z nimi trzyma tez legia. dlatego jakis czas temu kiole juve mieli przyjechac na legie (a potem na den haag chyba? pewnie ktos sie lepiej orientuje), ale ich nie bylo bo za dobrze szlo juventusowi w lm
i musieli sie przygotowac do meczu u siebie, nie wiem chyba z realem.
fajnie:)

fajnie:)
-poprosze pire ze smalcem
-nie ma ze smalcem. z dżemem są pire.
-nie ma ze smalcem. z dżemem są pire.