Chuligani i Tifosi Juve!!!!!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Hybryd

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 21:24

MoreLL_FTL pisze:Takich "prawdziwych" chuliganow to my mamy tylko w Polsce chyba, w innych krajach Europy to jest kultura, szczególnie widac to w lidze angielskiej.
Teraz na maxa przesadziłeś. Podam ci kilka powodów
Weżmy Turcje i Grecje tam się normalnie zabijają i jakie mają masakry na stadionie nie mówiąc poza nim
W samych Włoszech mogłoby być lepiej bez tych rasistowskich flag i zadym
Myśle że to ci wystarczy bo nie chce mi się więcej pisać

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 21:49

Hybryd pisze:
MoreLL_FTL pisze:Takich "prawdziwych" chuliganow to my mamy tylko w Polsce chyba, w innych krajach Europy to jest kultura, szczególnie widac to w lidze angielskiej.
Weżmy Turcje i Grecje tam się normalnie zabijają i jakie mają masakry na stadionie nie mówiąc poza nim
albo na przykład w Hiszpani co były te wybryki kilka miesiecy temu :!: pamietacie :?: To nie tylko tak w Polsce jest, tylko w Polsce mozna powiedzieć że to jest do kwadratu :!:

adinockm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 22:31

Znalazłem artykuł mówiący o chuligance w Anglik, to wam niedługo wyśle, jest dosyć konkretny, a o Juve bedzie w piątek :D

Pawel29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 23:24

Z tego, co wiem to w samym Turynie,kibice Juve zazwyczaj ,,dostają baty" od kiboli A.C. Torino(niestety).Swoją drogą to trochę dziwne, bo teoretycznie fanów Juve powinno być więcej.Może wynika to z tego, że kibole Torino to pewnie w większości jakieś męty, :) Ludzie nieco niżej umiejsciwueni w hierarchi społecznej :wink: Oprócz rozpier.... nic ich nie interesuje. :) A w ogóle pewnie nie wytrzymują nerwowo, bo Torino nie należy do potentatów,a z Juve dostaje bardzo często. :lol:

3d_man

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2003, 01:20

ogolnie mowiac to we Wloszech wszelkie "organizacje" kibicow bardziej niz miedzy soba (bo do tego dochodzi juz rzadko) to bija sie/walcza/dostaja po glowach od policji.
a jesli szukasz "ciekawych" informacji o rozrubach (choc bardziej tu pasuje slowo armageddon) to zajrzyj na jakas strone :evil: napoli :evil:

la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2003, 16:52

Prawda jest taka że w Polsce największe dymy są w 2 i 3 lidze!!!
Pamiętam jak jeszcze concordia była w 3 lidze to kibole woleli jechać na Concordie niż na górnik!!! zawsze były dymy z piastem albo z jastrzębiem(tego meczu nie daże dobrymi wspomnieniami) :twisted:

Obrazek
Mario_166

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2003, 17:37

Pawel29 pisze:Z tego, co wiem to w samym Turynie,kibice Juve zazwyczaj ,,dostają baty" od kiboli A.C. Torino(niestety).Swoją drogą to trochę dziwne, bo teoretycznie fanów Juve powinno być więcej.Może wynika to z tego, że kibole Torino to pewnie w większości jakieś męty, :) Ludzie nieco niżej umiejsciwueni w hierarchi społecznej :wink: Oprócz rozpier.... nic ich nie interesuje. :) A w ogóle pewnie nie wytrzymują nerwowo, bo Torino nie należy do potentatów,a z Juve dostaje bardzo często. :lol:

Ja kiedys oglodalem jakis program i tam sie wypowiadal fan AC Torino i on mowil ze w turynie w srod rodowitych Turynczykow to Torino ma wiecej kibicoe, a juve ma duzo w innych czesciech kraju

rafiq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2003, 17:58

Nie wiem jak to wygląda podczas meczów ligowych, ale jak byłem w sierpiu zeszłego roku na meczu towarzyskim z Lazio na Olimpico to wyglądało to dosyć spokojnie. Przed meczem kupiłem bilet na sektor dla gości od kiboli Lazio ?! Na trybunach goście w koszulkach Fighters palili blanty grube jak palił Bob Marleyi sprawiali wrażenie jakby byli raczej na imprezie niz na meczu. Jeśli już dochodziło do spięć bardziej to wyglądało na typową włoską walkę na miny i gesty i obrzucanie się wyzwiskami - w szczególności jak ktoś strzelił bramkę - niż na szukaniu okazji do walki wręcz. Na jakieś 5000 Juventinich (w tym ok. 500 głów w młynie) Policjantów było nie więcej niż 20-stu. Po meczu wychodząc mijaliśmy ludzi w szlikach i z flagami Lazio, ale oni też byli na pełnym luzie.
Dlatego byłem ździwiony gdy w hotelu znajomi mnie przywitali tekstem " Dobrze, że jesteś, w radio mówili, że się bili i dwóch kibiców Juve dostało kosę" :shock: :( .
Czyli jak ktoś szuka...

adinockm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2003, 22:14

Już jutro bedziecie mieli, prawde o kibicach Bianconerich, a co do kibiców Torino, to maja konkretną ekipe, powstała ona juz w latach 70, a Juve jak mi wiadomo to na poczatku lat 80. Także pare bijatych widziałem z udziałem Ac Torino!! Konkret :D

adinockm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2003, 17:11

Sory artykuł bedzie dopiero we wtorek, bo mój tłumacz się spożnia i dopiero we wtorek poczytacie sobie, jeszcze raz sory, a dziisaj o godzinie 21 bedziecie mogli przeczytac sobie artykuł o kibicach w Anglii, JUVE FOREVER

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2003, 12:44

Hmm. We Włoszech nie jest tak głośno o wybrykach huliganów, co nie znaczy że ich tam nie ma. Wg. mnie są wszędzie. Tylko nie wszędzie dają o sobie znać tak jak np. w Turcji, Grecji czy Holandii.

Nero

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 listopada 2003, 12:57

Przemoc na stadionach we Włoszech bardzo wzrosła w ciągu ostatnich dwóch lat.

Duże straty materialne i wielu rannych. To nasili się jeśli będzie trwać recesja.

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2003, 12:58

Oczywiście wiem jak jest na Polskich stadionach ale nie lepiej jest w Rosji albo Turcji ,tam są masakry dosłownie :!: :!: Wszyscy leją się szczególnie jak dochodzi do spotkań derbowych :!:

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2003, 07:34

http://bianconeri.tripod.com/ - tu jest dużo zdjęć naszych kibiców.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Korot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2003, 12:15

z tego co sie orientuje to juve ma sztame z fc den haag - z nimi trzyma tez legia. dlatego jakis czas temu kiole juve mieli przyjechac na legie (a potem na den haag chyba? pewnie ktos sie lepiej orientuje), ale ich nie bylo bo za dobrze szlo juventusowi w lm :) i musieli sie przygotowac do meczu u siebie, nie wiem chyba z realem.
fajnie:)

-poprosze pire ze smalcem
-nie ma ze smalcem. z dżemem są pire.
ODPOWIEDZ