Serie A - 2025/26

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 30 razy
Otrzymał podziękowanie: 104 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2025, 10:37

Co myślicie? :think:
lineup-builder (2).png
lineup-builder (2).png
lineup-builder (3).png
Nie wiem jak inaczej wszystkich zmieścić.... choć znając życie po drodze i tak ktoś wypadnie (Oby nie) :whistle:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2025, 13:18

Ja bym obstawiał, że podstawowym wahadłowym może być Mario. Z drugiej strony - przy naszych zakupach szkoda marnować Conceicao czy Zhegrovy. Ciekaw jestem pomysłu z Conceicao na prawej, tak jak ciekaw jestem w innym przypadku 4-2-3-1, choć tutaj nie chce mi się wierzyć, że Loca w dwójce utrzyma tę pomoc. A może jednak do gry wróci Koop? Sporo nie wiadomych, ale uważam, że nawet jeśli są strefy do poprawienia w trakcie kolejnych okienek (ktoś topowy do Bremera i do środka pomocy do Thurama), to skład mamy naprawdę ciekawy i jeśli się przyjmie może siać postrach.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2025, 13:25

Przecież Koop pokazał, że się kompletnie nie nadaje do grania w 2 pomocników, on ma wszystkie wady Loci a do tego jest słabszy w defensywie. Thuram dużo biega, walczy i gra czasem jak box-to-box, drugi pomocnik musi być bardziej zorientowany na defensywę w tym przypadku, a już w ogóle przy opcji Concencaio to by się przydał jakiś "rygiel defensywy". Aczkolwiek nierealna opcja wg mnie by Tudor dał boki Cambiaso-Concencaio/Zhegrova, jeżeli nie dał Kostić-Mario.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 30 razy
Otrzymał podziękowanie: 104 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2025, 13:29

AdiJuve pisze: 02 września 2025, 13:25 Przecież Koop pokazał, że się kompletnie nie nadaje do grania w 2 pomocników, on ma wszystkie wady Loci a do tego jest słabszy w defensywie. Thuram dużo biega, walczy i gra czasem jak box-to-box, drugi pomocnik musi być bardziej zorientowany na defensywę w tym przypadku, a już w ogóle przy opcji Concencaio to by się przydał jakiś "rygiel defensywy". Aczkolwiek nierealna opcja wg mnie by Tudor dał boki Cambiaso-Concencaio/Zhegrova, jeżeli nie dał Kostić-Mario.
Koop nie do sprzedania i nie ma co się oszukiwać że TUdor będzie go ustawiał gdzie indziej, w szczególności po przybyciu Opendy i Zhegrovy.
Dlatego na grafikach się tam znalazł, zresztą my i tak nie mamy kogo zbytnio tam wstawić jak jedyni pomocnicy to Thuram, Loca, on, burger i mirek

Zolo99

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 września 2025, 13:38

Proponuję zejść na ziemie z teoriami takimi jak Conceicao na wahadle i przed nim Zeghrova. Dziwi mnie to, że jak nie było zmienników na poziomie, to był płacz, a jak są dobrzy zmiennicy (na papierze) to jest narzekanie, że tacy zawodnicy są na ławce i weź tu człowieku dogódź. Ja bardzo liczę, że Tudor chociaż się przełamie i wystawi jednocześnie Cambiaso i Joao Mario w jednym składzie, bo są to wahadłowi, którzy mogą swoją akcją dać coś ekstra, a przy grze wahadłami jest to kluczowe. Grając Kalulu jesteś wykastrowani i Conceicao/Zhegrova zostają sami sobie i jakbym był w stanie zrozumieć Kalulu w meczu gdzie jesteśmy skazani na pożarcie, tak w meczach takich jak te z Parma czy Genoa są idealne do gry ofensywnie usposobionymi wahadłami.
Pozostaje nam wierzyć, że Tudor nie będzie totalnym betonem i będzie dobierał taktykę i zawodników pod mecz, a nie
wkładał dostępnych zawodników do jedynej taktyki jaką zna, bo mieliśmy takiego jednego pół roku temu.

ODPOWIEDZ