LM 16/17 (1/8): JUVENTUS 1-0 Porto (3-0)
- wagner
- Juventino
Liczę na MarchisioVincitore pisze:Wygląda mi to na 4-4-2, które w trakcie ataku pozycyjnego będzie przeobrażało się w 4-2-3-1.
Buffon - ?, Bonucci, ?, Alex Sandro - Cuadrado, Marchisio, Pjanic/Khedira, Mandzukic - Dybala, Higuain,)

Sorek21 pisze:Ten minimalizm
Bukol87 pisze:Nudne 0-0
To ja przekornie, stworzymy o połowę mniej sytuacji niż z Milanem, strzelimy więcej bramekVincitore pisze:Nie spodziewajcie się grande partity

Stawiam 3:1
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
To ja przekornie: skoro Markiz, to bardziej Pjanic. Ale czy to waznem kto, z kim, jak...? Liczy sie awansik, ktory dobrze by bylo przypieczetowac jakimis bramkami.
2 gole na wyjezdzie, to bardzo dobra zaliczka i nie sadze, zeby nasi to roztrwonili (nawet jak pojda po najnizszej linii oporu). Wchodze grubo w DNB na naszych.
2 gole na wyjezdzie, to bardzo dobra zaliczka i nie sadze, zeby nasi to roztrwonili (nawet jak pojda po najnizszej linii oporu). Wchodze grubo w DNB na naszych.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- koki90
- Juventino
Już raz Allegri zapowiadał Marchisio i wcale go nie zobaczyliśmy na boisku
Moim zdaniem zagramy tak jak przeciwnik będzie pozwalał. Jak Porto nie zmusi nas do niczego więcej, to będziemy spokojnie sobie pykać i rozgrywać piłkę szukając spokojnie jakiejś dogodnej okazji.
Jak nas przycisną, to będziemy kontrować. Generalnie nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli wypuścić awans z rąk na naszym stadionie, w dodatku po takim zwycięstwie jak ostatnie z Milanem i po takiej nagonce w mediach. Jestem przekonany, że nasi chcą rewanżu na boisku. Allegri wręcz będzie musiał tonować naszych piłkarzy.

Moim zdaniem zagramy tak jak przeciwnik będzie pozwalał. Jak Porto nie zmusi nas do niczego więcej, to będziemy spokojnie sobie pykać i rozgrywać piłkę szukając spokojnie jakiejś dogodnej okazji.
Jak nas przycisną, to będziemy kontrować. Generalnie nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli wypuścić awans z rąk na naszym stadionie, w dodatku po takim zwycięstwie jak ostatnie z Milanem i po takiej nagonce w mediach. Jestem przekonany, że nasi chcą rewanżu na boisku. Allegri wręcz będzie musiał tonować naszych piłkarzy.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie rzucajcie proszę wynikami pokroju 3-0...pablo, może skup się na kolacji z kobietą bo jeżeli nie obejrzysz meczu to nie będziesz musiał żałować. Emocje podczas oglądania meczu będą zapewne takie same jak na smartfonie na Futbol24
Będzie męczenie buły i klepanie piłki pomiędzy obrońcami, nie sądzę aby Porto strzeliło jakąś bramkę. Doceniam Porto i wiem, że nie będą kalkulować ale to skończy się najwyżej jedną bramką dla nas. Kwestia awansu w zasadzie jest rozstrzygnięta i znając nasz minimalizm będzie mecz na zasadzie - poklepmy piłkę, to oni muszą sobie pobiegać. Tym razem wyjątkowo się z tym zgadzam, nie ma sensu iść na hurra w momencie kiedy to my rozdajemy karty.

Będzie męczenie buły i klepanie piłki pomiędzy obrońcami, nie sądzę aby Porto strzeliło jakąś bramkę. Doceniam Porto i wiem, że nie będą kalkulować ale to skończy się najwyżej jedną bramką dla nas. Kwestia awansu w zasadzie jest rozstrzygnięta i znając nasz minimalizm będzie mecz na zasadzie - poklepmy piłkę, to oni muszą sobie pobiegać. Tym razem wyjątkowo się z tym zgadzam, nie ma sensu iść na hurra w momencie kiedy to my rozdajemy karty.

- pumex
- Juventino
Ja ze swojej strony mam nadzieję, że Allegri ma w pamięci dwie lekcje:
Arsenal 3:0 Milan (3:4)
Inter 3:0 Juventus (3:3)
..i wie, czym przy odrobinie pecha może się skończyć kunktatorstwo i zlekceważenie rywala.
Nie oczekuję fajerwerków, ale litości, zagrajmy aktywnie.
Arsenal 3:0 Milan (3:4)
Inter 3:0 Juventus (3:3)
..i wie, czym przy odrobinie pecha może się skończyć kunktatorstwo i zlekceważenie rywala.
Nie oczekuję fajerwerków, ale litości, zagrajmy aktywnie.

- Osgiliath
- Juventino
@Pumex - Max nie musi aż tak daleko sięgać pamięcią, wystarczy chociaż, że sobie przypomni co zrobiła Barca z P$G. Dla świętego spokoju powinniśmy im klepnąć jedną bramkę by im podłamać morale.
W związku z tym nie obstawiam byśmy się cofnęli akurat do obrony już od pierwszej sekundy meczu, chociaż...
W związku z tym nie obstawiam byśmy się cofnęli akurat do obrony już od pierwszej sekundy meczu, chociaż...
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Zapominacie jednak, że to zwycięstwo 2-0 w pierwszym meczu było wyjazdowe a nie u siebie a to zasadnicza różnica. Bayern, Real nie mogły tutaj wygrać, nie wygra Porto i nie chodzi tutaj o lekceważenie rywala.

- pumex
- Juventino
Nie, nie twierdzę, że tak właśnie będzie, ale mój pesymizm sięga tak daleko, że przy bardzo niekorzystnych wiatrach połączonych z karygodną, kunktatorską postawą Juve, jestem w stanie wyobrazić sobie potężną nerwówkę.Ouh_yeah pisze:Na potrzeby czarnowidztwa Pumiego Porto nagle stało się drużyną, która przyjedzie do Turynu i puknie Juventusowi dwie, trzy brameczki na zero z tyłu :eh:

- Zizou_1989
- Juventino
Panowie to dobry prognostyk na dzisiejszy wieczór jesli Pumi jak zwkle jest pesymistycznie nastawiony do meczu to oznacza że wszystko przebiegnie po naszej myslipumex pisze:Nie, nie twierdzę, że tak właśnie będzie, ale mój pesymizm sięga tak daleko, że przy bardzo niekorzystnych wiatrach połączonych z karygodną, kunktatorską postawą Juve, jestem w stanie wyobrazić sobie potężną nerwówkę.Ouh_yeah pisze:Na potrzeby czarnowidztwa Pumiego Porto nagle stało się drużyną, która przyjedzie do Turynu i puknie Juventusowi dwie, trzy brameczki na zero z tyłu :eh:

- pumex
- Juventino
A kto powiedział, że ja jestem pesymistycznie nastawiony do tego meczu? Wręcz przeciwnie, o 22:40 zamierzam świętować awans do ćwierćfinału - to raczej nie jest pesymistyczne podejście.Zizou_1989 pisze:Panowie to dobry prognostyk na dzisiejszy wieczór jesli Pumi jak zwkle jest pesymistycznie nastawiony do meczu to oznacza że wszystko przebiegnie po naszej mysli![]()

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja jestem sobie w stanie wyobrazić, że Buffon robi głupiego karnego w 10 minucie i schodzi z czerwoną kartką, kiedyś to nawet widziałem, ale wciąż nie widzi mi się Porto mające w którejkolwiek minucie meczu realne szanse na awans 

- Vincitore
- Juventino
Na 149 meczów na Juventus Stadium tylko Inter był w stanie strzelić nam więcej niż 2 bramki, przy czym trzecią dołożył gdy już nie naciskaliśmy w ogóle na hamulec.
Nie chcę sobie nawet wyobrażać jakiejś nerwówki, bo limit na ten tydzień wyczerpałem na Milanie, więc niech męczą tę swoją bułę, rozgrywają na swojej połowie i usypiają, a najlepiej niech wcisną dwie szybkie na początku.
Nie chcę sobie nawet wyobrażać jakiejś nerwówki, bo limit na ten tydzień wyczerpałem na Milanie, więc niech męczą tę swoją bułę, rozgrywają na swojej połowie i usypiają, a najlepiej niech wcisną dwie szybkie na początku.