LM 16/17 (1/8): JUVENTUS 1-0 Porto (3-0)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2017, 20:53

Vincitore pisze:Wygląda mi to na 4-4-2, które w trakcie ataku pozycyjnego będzie przeobrażało się w 4-2-3-1.
Buffon - ?, Bonucci, ?, Alex Sandro - Cuadrado, Marchisio, Pjanic/Khedira, Mandzukic - Dybala, Higuain,)
Liczę na Marchisio :ok: Skoro Claudio to bardziej Khedira. Z niewiadomych stawiam na Ruganiego i Lichtsteinera.
Sorek21 pisze:Ten minimalizm
Bukol87 pisze:Nudne 0-0
Vincitore pisze:Nie spodziewajcie się grande partity ;)
To ja przekornie, stworzymy o połowę mniej sytuacji niż z Milanem, strzelimy więcej bramek ;)

Stawiam 3:1

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 marca 2017, 21:36

To ja przekornie: skoro Markiz, to bardziej Pjanic. Ale czy to waznem kto, z kim, jak...? Liczy sie awansik, ktory dobrze by bylo przypieczetowac jakimis bramkami.
2 gole na wyjezdzie, to bardzo dobra zaliczka i nie sadze, zeby nasi to roztrwonili (nawet jak pojda po najnizszej linii oporu). Wchodze grubo w DNB na naszych.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2017, 23:46

Już raz Allegri zapowiadał Marchisio i wcale go nie zobaczyliśmy na boisku ;)

Moim zdaniem zagramy tak jak przeciwnik będzie pozwalał. Jak Porto nie zmusi nas do niczego więcej, to będziemy spokojnie sobie pykać i rozgrywać piłkę szukając spokojnie jakiejś dogodnej okazji.

Jak nas przycisną, to będziemy kontrować. Generalnie nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli wypuścić awans z rąk na naszym stadionie, w dodatku po takim zwycięstwie jak ostatnie z Milanem i po takiej nagonce w mediach. Jestem przekonany, że nasi chcą rewanżu na boisku. Allegri wręcz będzie musiał tonować naszych piłkarzy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 08:43

Nie rzucajcie proszę wynikami pokroju 3-0...pablo, może skup się na kolacji z kobietą bo jeżeli nie obejrzysz meczu to nie będziesz musiał żałować. Emocje podczas oglądania meczu będą zapewne takie same jak na smartfonie na Futbol24 ;)
Będzie męczenie buły i klepanie piłki pomiędzy obrońcami, nie sądzę aby Porto strzeliło jakąś bramkę. Doceniam Porto i wiem, że nie będą kalkulować ale to skończy się najwyżej jedną bramką dla nas. Kwestia awansu w zasadzie jest rozstrzygnięta i znając nasz minimalizm będzie mecz na zasadzie - poklepmy piłkę, to oni muszą sobie pobiegać. Tym razem wyjątkowo się z tym zgadzam, nie ma sensu iść na hurra w momencie kiedy to my rozdajemy karty.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 09:19

Ja ze swojej strony mam nadzieję, że Allegri ma w pamięci dwie lekcje:
Arsenal 3:0 Milan (3:4)
Inter 3:0 Juventus (3:3)
..i wie, czym przy odrobinie pecha może się skończyć kunktatorstwo i zlekceważenie rywala.

Nie oczekuję fajerwerków, ale litości, zagrajmy aktywnie.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 09:27

@Pumex - Max nie musi aż tak daleko sięgać pamięcią, wystarczy chociaż, że sobie przypomni co zrobiła Barca z P$G. Dla świętego spokoju powinniśmy im klepnąć jedną bramkę by im podłamać morale.

W związku z tym nie obstawiam byśmy się cofnęli akurat do obrony już od pierwszej sekundy meczu, chociaż...

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 10:18

Zapominacie jednak, że to zwycięstwo 2-0 w pierwszym meczu było wyjazdowe a nie u siebie a to zasadnicza różnica. Bayern, Real nie mogły tutaj wygrać, nie wygra Porto i nie chodzi tutaj o lekceważenie rywala.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 10:24

Na potrzeby czarnowidztwa Pumiego Porto nagle stało się drużyną, która przyjedzie do Turynu i puknie Juventusowi dwie, trzy brameczki na zero z tyłu :eh:

Dunio333

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 11:17

Do 22 jestem dziś w pracy, jest jakaś strona gdzie będę mógł słuchać transmisji z meczu?

Dunio333

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 11:17

Dubel posta wyszedł nie wiem czemu, do usunięcia.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 12:23

Ouh_yeah pisze:Na potrzeby czarnowidztwa Pumiego Porto nagle stało się drużyną, która przyjedzie do Turynu i puknie Juventusowi dwie, trzy brameczki na zero z tyłu :eh:
Nie, nie twierdzę, że tak właśnie będzie, ale mój pesymizm sięga tak daleko, że przy bardzo niekorzystnych wiatrach połączonych z karygodną, kunktatorską postawą Juve, jestem w stanie wyobrazić sobie potężną nerwówkę.

Obrazek
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 12:30

pumex pisze:
Ouh_yeah pisze:Na potrzeby czarnowidztwa Pumiego Porto nagle stało się drużyną, która przyjedzie do Turynu i puknie Juventusowi dwie, trzy brameczki na zero z tyłu :eh:
Nie, nie twierdzę, że tak właśnie będzie, ale mój pesymizm sięga tak daleko, że przy bardzo niekorzystnych wiatrach połączonych z karygodną, kunktatorską postawą Juve, jestem w stanie wyobrazić sobie potężną nerwówkę.
Panowie to dobry prognostyk na dzisiejszy wieczór jesli Pumi jak zwkle jest pesymistycznie nastawiony do meczu to oznacza że wszystko przebiegnie po naszej mysli :) stawiam na spokojne 2 :0 po bramce Igły i Dybali

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 12:34

Zizou_1989 pisze:Panowie to dobry prognostyk na dzisiejszy wieczór jesli Pumi jak zwkle jest pesymistycznie nastawiony do meczu to oznacza że wszystko przebiegnie po naszej mysli :)
A kto powiedział, że ja jestem pesymistycznie nastawiony do tego meczu? Wręcz przeciwnie, o 22:40 zamierzam świętować awans do ćwierćfinału - to raczej nie jest pesymistyczne podejście.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 12:43

Ja jestem sobie w stanie wyobrazić, że Buffon robi głupiego karnego w 10 minucie i schodzi z czerwoną kartką, kiedyś to nawet widziałem, ale wciąż nie widzi mi się Porto mające w którejkolwiek minucie meczu realne szanse na awans :)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 12:52

Na 149 meczów na Juventus Stadium tylko Inter był w stanie strzelić nam więcej niż 2 bramki, przy czym trzecią dołożył gdy już nie naciskaliśmy w ogóle na hamulec.

Nie chcę sobie nawet wyobrażać jakiejś nerwówki, bo limit na ten tydzień wyczerpałem na Milanie, więc niech męczą tę swoją bułę, rozgrywają na swojej połowie i usypiają, a najlepiej niech wcisną dwie szybkie na początku.

Zablokowany