Serie A 16/17 (4): Inter 2-1 JUVENTUS
- Kadziel
- Juventino
Na dodatek niedzielny mecz poprowadzi mój "ulubieniec" Tagliavento ::/: Będzie ciekawie...juveman7 pisze:Co jak co, ale to Inter i San Siro, nie jestem przekonany do zwycięstwa Juventusu.
Edit: Alves podobno ma jakąś lekką kontuzje uda i raczej nie zagra.
- Robaku
- Juventino
Jak tego nie wygramy w takiej formie w jakiej jest Inter ( remis z Palermo, czy wydarcie zwycięstwa w ostatniej kolejce) to zaprzepaścimy to, że inne kluby są jeszcze w powijakach na początku sezonu. Ja rozumiem ,ze teraz czeka nas ciężki maraton, ale Derby D'Italia to jednak Derby D'Italia, potem czeka nas Cagliari i Palermo wiec mozna ew. eksperymentowac ze składem i dawać szansy czy to Pjacy czy Mandzurowi, a także np. zagrać Sturaro, ale w niedziele musi wyjść Pjanic, Sami oraz Dybala i Pipita.
- mateo369
- Juventino
Kurs jest w granicach 1.95. Co Was w tym dziwi? chyba nie powiecie, że za wysoki? Inter jest w czarnej zupie, jesteśmy zdecydowanym faworytem (co wcale nie oznacza, że w ogóle wygramy, sam mam co do tego obawy) ale gramy na wyjeździe więc kurs w granicach 2.0 jest jak najbardziej w porządku.DonPatch pisze:Rzeczywiście ciekawe te kursy na zwycięstwo Juve. Podejrzanie ciekawe...
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ostatnie doniesienia są takie, że w ataku zagra Igła-Dybala czyli bez niespodzianek. W pomocy natomiast będzie miejsce dla Sandro wraz z Pjanicem. Alves ma się niby wykurować z tego małego urazu ale jak dla mnie to i Licht bez problemu mógłby zagrać. Większych rotacji można oczekiwać w środę.
Spodziewam się ciężkiego meczu bo derby to zawsze derby i niebiesko- czarni zepną pośladki nawet pomimo tego, że grają totalna padakę. Chciałbym zobaczyć graczy Juve grających na wysokim poziomie, chcących zniszczyć odwiecznego rywala.
Fino alla Fine :juve:
Spodziewam się ciężkiego meczu bo derby to zawsze derby i niebiesko- czarni zepną pośladki nawet pomimo tego, że grają totalna padakę. Chciałbym zobaczyć graczy Juve grających na wysokim poziomie, chcących zniszczyć odwiecznego rywala.

Fino alla Fine :juve:
- panlider
- Juventino
Widzę, że niektórych tu grubo ponosi
Dybala na ławce, ustawienie 3-4-3
Co jeszcze? Sandro i Cuadrado na wahadłach w 3-5-2? Ja po meczu z Sevillą nie mam żadnych złudzeń, że nasz trener jest niestety zwykłym tchórzem i na pewno zagra Lichy.

Dybala na ławce, ustawienie 3-4-3

Co jeszcze? Sandro i Cuadrado na wahadłach w 3-5-2? Ja po meczu z Sevillą nie mam żadnych złudzeń, że nasz trener jest niestety zwykłym tchórzem i na pewno zagra Lichy.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Allegri na konferencji potwierdzil, ze jutro od poczatku zagra Licht i Khedira. Potwierdzil takze, ze zagramy 3 z tylu co raczej bylo dosc oczywiste.( przepraszam za brak polskich znakow).
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Jeśli Dybala, po tym jak Max podczas konferencji mówił o jego zmęczeniu wyjdzie w podstawowej 11, to pęknę ze śmiechu 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- juvemaroko
- Juventino
Fajnie byloby zeby Dybala zdobyl ten pierwsze gol w tym sezonie i fajnie byloby w takim prestizowym spotkanie jak Derby Italia.
Nie wiem czy na taki spotkanie nie lepiej byloby zostawic Higuiana na ostanich 25 minut bo chyba on nie jest gotowy na walka co 3 dni i na 90 minut.
Mam nadzeje ze Allegri tym razem da mlodymu Chorwatowi wiecej minut gry zeby mial okazji sie pokazac. jak narawie widzialem go tylko przez kilka minut i mialem wrazenie ze gdyby zagral dluzej to by mogl byc bardzo uzytyczne w ataku.
Pjanic powinnien zagrac w podstawowej 11, narazie prawdopodobnie nie jest on w pelniej dyspozycji stad Allegri czesto stawia na Lemina i Asamoah.
Ufam Allegriemu i mam nadzieje ze oba pilkarze wraz z sturaro do konca sezonu wyjda na lepsze poziom.
Nie wiem czy na taki spotkanie nie lepiej byloby zostawic Higuiana na ostanich 25 minut bo chyba on nie jest gotowy na walka co 3 dni i na 90 minut.
Mam nadzeje ze Allegri tym razem da mlodymu Chorwatowi wiecej minut gry zeby mial okazji sie pokazac. jak narawie widzialem go tylko przez kilka minut i mialem wrazenie ze gdyby zagral dluzej to by mogl byc bardzo uzytyczne w ataku.
Pjanic powinnien zagrac w podstawowej 11, narazie prawdopodobnie nie jest on w pelniej dyspozycji stad Allegri czesto stawia na Lemina i Asamoah.
Ufam Allegriemu i mam nadzieje ze oba pilkarze wraz z sturaro do konca sezonu wyjda na lepsze poziom.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Liczę, że nasi chłopcy odwdzięczą nam się za ten bezbramkowy remis z Sevillą i strzelą Interowi z 3 bramki, nie tracąc przy tym żadnej.
Liczę również, że Pjaca dostanie więcej czasu (przynajmniej z 30 minut) oraz na Sandro i Pjanica w pierwszym składzie.
No i trzymam kciuki za gola Dybali, niech się chłopak wreszcie przełamie!
Liczę również, że Pjaca dostanie więcej czasu (przynajmniej z 30 minut) oraz na Sandro i Pjanica w pierwszym składzie.
No i trzymam kciuki za gola Dybali, niech się chłopak wreszcie przełamie!

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Wychodzę z założenia, że jeżeli i tak przez 70-80% czasu gry będziemy męczyć bułę jak w każdym meczu tego sezonu (oprócz Sassuolo) to nieważne czy będziemy to robić z wypoczętym Pjacą czy zmęczonym Dybalą. Jeśli bogowie futbolu pozwolą to strzelimy i wygramy, co było pierwszym usprawiedliwieniem dla Maksa po meczu z Sevillą.panlider pisze:Widzę, że niektórych tu grubo ponosi![]()
Dybala na ławce

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pimbek
- Juventino
Myślałem, że wprzeddzień derby d'italia uraczę się owocnymi komentarzami na forum przedmeczowym i odpłynę w słodki sen, a tu taka posucha, że zasnąć się nie da
Wszystkie znaki na niebie wskazują, że w podstawie zobaczymy Lichta aka szybkie ręce na prawej flance. Boże, proszę zwiąż mu ręce lub dorób skrzydła niech odleci. Jedyną nadzieje pokładam w tym, że zobaczę delikatną korektę w srodku względem meczu z Sevilla,a mianowicie zamiast Asy, Panicz. Potrzeba trochę rozbujać tą pomoc i komu to powierzyć jak nie Bośniakowi. Czuć w powietrzu, mecz lekki nie bedzię ale z Juve nie można się nudzić
Dobranoc :papa:

Wszystkie znaki na niebie wskazują, że w podstawie zobaczymy Lichta aka szybkie ręce na prawej flance. Boże, proszę zwiąż mu ręce lub dorób skrzydła niech odleci. Jedyną nadzieje pokładam w tym, że zobaczę delikatną korektę w srodku względem meczu z Sevilla,a mianowicie zamiast Asy, Panicz. Potrzeba trochę rozbujać tą pomoc i komu to powierzyć jak nie Bośniakowi. Czuć w powietrzu, mecz lekki nie bedzię ale z Juve nie można się nudzić

Dobranoc :papa: