Serie A 16/17 (4): Inter 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2016, 13:56

juveman7 pisze:Co jak co, ale to Inter i San Siro, nie jestem przekonany do zwycięstwa Juventusu.
Na dodatek niedzielny mecz poprowadzi mój "ulubieniec" Tagliavento ::/: Będzie ciekawie...

Edit: Alves podobno ma jakąś lekką kontuzje uda i raczej nie zagra.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2016, 14:11

Rzeczywiście ciekawe te kursy na zwycięstwo Juve. Podejrzanie ciekawe...

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2016, 15:09

Jak tego nie wygramy w takiej formie w jakiej jest Inter ( remis z Palermo, czy wydarcie zwycięstwa w ostatniej kolejce) to zaprzepaścimy to, że inne kluby są jeszcze w powijakach na początku sezonu. Ja rozumiem ,ze teraz czeka nas ciężki maraton, ale Derby D'Italia to jednak Derby D'Italia, potem czeka nas Cagliari i Palermo wiec mozna ew. eksperymentowac ze składem i dawać szansy czy to Pjacy czy Mandzurowi, a także np. zagrać Sturaro, ale w niedziele musi wyjść Pjanic, Sami oraz Dybala i Pipita.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2016, 16:04

DonPatch pisze:Rzeczywiście ciekawe te kursy na zwycięstwo Juve. Podejrzanie ciekawe...
Kurs jest w granicach 1.95. Co Was w tym dziwi? chyba nie powiecie, że za wysoki? Inter jest w czarnej zupie, jesteśmy zdecydowanym faworytem (co wcale nie oznacza, że w ogóle wygramy, sam mam co do tego obawy) ale gramy na wyjeździe więc kurs w granicach 2.0 jest jak najbardziej w porządku.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 11:23

Ostatnie doniesienia są takie, że w ataku zagra Igła-Dybala czyli bez niespodzianek. W pomocy natomiast będzie miejsce dla Sandro wraz z Pjanicem. Alves ma się niby wykurować z tego małego urazu ale jak dla mnie to i Licht bez problemu mógłby zagrać. Większych rotacji można oczekiwać w środę.

Spodziewam się ciężkiego meczu bo derby to zawsze derby i niebiesko- czarni zepną pośladki nawet pomimo tego, że grają totalna padakę. Chciałbym zobaczyć graczy Juve grających na wysokim poziomie, chcących zniszczyć odwiecznego rywala.:pray:

Fino alla Fine :juve:

Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 12:33

Dybi powinien rozpocząć na ławce a za niego Pjaca. Stracimy lidera jak tego nie wygramy a patrząc na ostatnie defensywne oblicze jest na to duża szansa bez względu na formę Interu.

raxon8891

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 13:38

Buffon

Barzagli bonnuci chielini

Lichsteiner Khedira pjanic sandro

Dybala higuain pjaca

I jedziemy

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 13:43

Widzę, że niektórych tu grubo ponosi :prochno:
Dybala na ławce, ustawienie 3-4-3 :D
Co jeszcze? Sandro i Cuadrado na wahadłach w 3-5-2? Ja po meczu z Sevillą nie mam żadnych złudzeń, że nasz trener jest niestety zwykłym tchórzem i na pewno zagra Lichy.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 14:27

Allegri na konferencji potwierdzil, ze jutro od poczatku zagra Licht i Khedira. Potwierdzil takze, ze zagramy 3 z tylu co raczej bylo dosc oczywiste.( przepraszam za brak polskich znakow).

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 17:19

Jeśli Dybala, po tym jak Max podczas konferencji mówił o jego zmęczeniu wyjdzie w podstawowej 11, to pęknę ze śmiechu :facepalm:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 17:45

Fajnie byloby zeby Dybala zdobyl ten pierwsze gol w tym sezonie i fajnie byloby w takim prestizowym spotkanie jak Derby Italia.
Nie wiem czy na taki spotkanie nie lepiej byloby zostawic Higuiana na ostanich 25 minut bo chyba on nie jest gotowy na walka co 3 dni i na 90 minut.
Mam nadzeje ze Allegri tym razem da mlodymu Chorwatowi wiecej minut gry zeby mial okazji sie pokazac. jak narawie widzialem go tylko przez kilka minut i mialem wrazenie ze gdyby zagral dluzej to by mogl byc bardzo uzytyczne w ataku.
Pjanic powinnien zagrac w podstawowej 11, narazie prawdopodobnie nie jest on w pelniej dyspozycji stad Allegri czesto stawia na Lemina i Asamoah.
Ufam Allegriemu i mam nadzieje ze oba pilkarze wraz z sturaro do konca sezonu wyjda na lepsze poziom.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 18:56

Liczę, że nasi chłopcy odwdzięczą nam się za ten bezbramkowy remis z Sevillą i strzelą Interowi z 3 bramki, nie tracąc przy tym żadnej.

Liczę również, że Pjaca dostanie więcej czasu (przynajmniej z 30 minut) oraz na Sandro i Pjanica w pierwszym składzie.

No i trzymam kciuki za gola Dybali, niech się chłopak wreszcie przełamie!

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2016, 19:15

panlider pisze:Widzę, że niektórych tu grubo ponosi :prochno:
Dybala na ławce
Wychodzę z założenia, że jeżeli i tak przez 70-80% czasu gry będziemy męczyć bułę jak w każdym meczu tego sezonu (oprócz Sassuolo) to nieważne czy będziemy to robić z wypoczętym Pjacą czy zmęczonym Dybalą. Jeśli bogowie futbolu pozwolą to strzelimy i wygramy, co było pierwszym usprawiedliwieniem dla Maksa po meczu z Sevillą.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 02:16

Myślałem, że wprzeddzień derby d'italia uraczę się owocnymi komentarzami na forum przedmeczowym i odpłynę w słodki sen, a tu taka posucha, że zasnąć się nie da :prochno:

Wszystkie znaki na niebie wskazują, że w podstawie zobaczymy Lichta aka szybkie ręce na prawej flance. Boże, proszę zwiąż mu ręce lub dorób skrzydła niech odleci. Jedyną nadzieje pokładam w tym, że zobaczę delikatną korektę w srodku względem meczu z Sevilla,a mianowicie zamiast Asy, Panicz. Potrzeba trochę rozbujać tą pomoc i komu to powierzyć jak nie Bośniakowi. Czuć w powietrzu, mecz lekki nie bedzię ale z Juve nie można się nudzić :)
Dobranoc :papa:

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 10:38

Obrazek

Ten przód Interu wygląda całkiem okazale. Gdyby tylko wymienić Edera na jakiegoś klasowego skrzydłowego, to mogą troszkę namieszać.

Co ja gadam. :prochno: Puścimy coś. daje 3:1.

Obrazek
Zablokowany