Serie A 14/15 (29): JUVENTUS 2-0 Empoli
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Montella chyba nie może sobie pozwolić, by dać odpocząć w lidze najważniejszym graczom, zwłaszcza że Viola walczy o Europę.
My na sporą rotację możemy sobie pozwolić.
Jestem bardzo ciekawy występów Ogbonny, Sturaro oraz Comana, o ile rzeczywiście do nich dojdzie.

Jestem bardzo ciekawy występów Ogbonny, Sturaro oraz Comana, o ile rzeczywiście do nich dojdzie.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ciężko przewidywać jaki będzie skład, znów pojawiają się nowsze doniesienia. Na pewno Allegri zastosuje rotację, brawa dla niego. Niemniej jednak jakoś ten skład nie powala...przeczuwam wielkie męczarnie i remis mnie nie zdziwi.
Nie chcę się też z nikim licytować (widzę, że każdy się cieszy, iż wyjdziemy na fiorentinę 1 składem) nie pytam czy wierzycie, ale czy sądzicie naprawdę, że wykopiemy violę z finału? Tu 1 skład nie pomoże, sprawa wydaje się być załatwiona, koncertowo zawaliliśmy 1 mecz. Musielibyśmy zagrać wyjazdowy koncert co w tym sezonie udało nam się tylko z Lazio i Borussią. Ale o tym meczu w swoim czasie. Póki co trzeba zdobyć 3 pkt. z Empoli.
Nie chcę się też z nikim licytować (widzę, że każdy się cieszy, iż wyjdziemy na fiorentinę 1 składem) nie pytam czy wierzycie, ale czy sądzicie naprawdę, że wykopiemy violę z finału? Tu 1 skład nie pomoże, sprawa wydaje się być załatwiona, koncertowo zawaliliśmy 1 mecz. Musielibyśmy zagrać wyjazdowy koncert co w tym sezonie udało nam się tylko z Lazio i Borussią. Ale o tym meczu w swoim czasie. Póki co trzeba zdobyć 3 pkt. z Empoli.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 204 razy
Żartujesz ? Dlaczego mielibyśmy nie wierzyć w to, że uda się wykopać Violę skoro to tylko Fiorentina ? Fakt, są mocni w tym sezonie i zawaliliśmy pierwszy mecz ale mam wrażenie, że im ten mecz wybitnie wyszedł...drugiego takiego nie powtórzą i myślę, że gdyby naszym asom obiecali za wyeliminowanie Fiorentiny znaczne premie to zrobiliby to...jestem dobrej myśli bo ostatnio w LE też już było praktycznie pozamiatane...
Z Empoli powinien wygrać drugi skład z całym szacunkiem dla Empoli...
Z Empoli powinien wygrać drugi skład z całym szacunkiem dla Empoli...

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
:doh: Chłopie, kibicujesz tej drużynie od tylu lat i nie wierzysz w sukces? Tak, Juventus zdecydowanie STAĆ na wyeliminowanie Fiorentiny z CI, bo najzwyczajniej w świecie jesteśmy lepszym zespołem. Potrzeba będzie znakomitego spotkania z naszej strony, ale ja wierzę w chłopaków i końcowy sukces. Kwestią najistotniejszą będzie podejście, ale sądzę, że nasi będą się chcieli zrewanżować po tym cyrku w Turynie.Dragon pisze:Ciężko przewidywać jaki będzie skład, znów pojawiają się nowsze doniesienia. Na pewno Allegri zastosuje rotację, brawa dla niego. Niemniej jednak jakoś ten skład nie powala...przeczuwam wielkie męczarnie i remis mnie nie zdziwi.
Pojawiają się głosy o Barzaglim w pierwszym składzie, braku Chielliniego/Bonucciego (ławka) i Tevezie u boku Llorente. Szczerze wolałbym, by Argentyńczyk odpoczywał, zwłaszcza że najpóźniej z całej kadry wrócił do Turynu po reprezentacjach. Wszystko zależy od jego samopoczucia.
Allegri na konferencji prasowej potwierdził, że na pewno na boisku nie zobaczymy Pirlo, którego prawdopodobnie zabraknie także w tygodniu we Florencji.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Śmiesznie czytacie :-D Piszę wyraźnie, właśnie po to, żeby uniknąć takich postów jak wasze o licytacji wiaryDragon pisze: Nie chcę się też z nikim licytować (widzę, że każdy się cieszy, iż wyjdziemy na fiorentinę 1 składem) nie pytam czy wierzycie, ale czy sądzicie naprawdę, że wykopiemy violę z finału?

Pytałem na zasadzie ostatnich postów, z których można wycztać, że oszczędzenie 1 składu= nasz awans. Będzie piekielni trudno, ale jakaś szansa jest, ja po prostu się tak nie jaram, że 1 skład będzie ponownie zbawienny.
alessandro1977 pisząc o jakiś dodatkowych premiach tracisz kontakt z rzeczywistością. Oni za darmo grają? Za mało zarabiają? Absurd. Tak samo jak porównywanie tego meczu do LE w poprzednim sezonie. Tu musimy strzelić gola więcej, nie robi to różnicy?
Dragon pisze:Musielibyśmy zagrać wyjazdowy koncert co w tym sezonie udało nam się tylko z Lazio i Borussią.
Widzisz różnice w tym stwierdzeniu? nie chodzi o to samo?mrozzi pisze:Potrzeba będzie znakomitego spotkania z naszej strony,
Co do meczu z Empoli, ciężko coś przewidywać skoro co 5 min. zmieniają się awizowane składy. Rugani chyba już wie, że jest nasz i nie musi się specjalnie pokazywać 8)

- Vincitore
- Juventino
Dokładnie, Artemio Franchi zawsze jest podwójnie zmobilizowane na przyjazd Juventusu, zazwyczaj niesamowicie się tam męczymy, a praktycznie każdy mecz jest na ostrzu noża (wyłączając 0:5 w 11/12). Również nie uważam by najmocniejszy możliwy skład był gwarancją sukcesu, zwiększy to jedynie nasze szanse, ale niczego nie gwarantuje. Rok temu w Lidze Europy, również musieliśmy wygrać i rzuciliśmy w rewanżu wszystko co mieliśmy najlepszego - gdyby nie czerwona Rodrigueza i błysk Pirlo z rzutu wolnego, to Fiołki by nas wywaliły za burtę, a przypominam, że wówczas wystarczało nam 0:1, teraz jest jeszcze trudniej.Dragon pisze: Pytałem na zasadzie ostatnich postów, z których można wycztać, że oszczędzenie 1 składu= nasz awans. Będzie piekielni trudno, ale jakaś szansa jest, ja po prostu się tak nie jaram, że 1 skład będzie ponownie zbawienny.
Nie o tym jest jednak temat, na mecz z Fiorentiną przyjdzie jeszcze czas. Empoli moim zdaniem jest w top5 drużyn Serie A jeżeli chodzi o grę. Może nie idzie to w parze z wynikiem, ale tam jest jakiś pomysł, chłopaki mają styl i kilka niespodzianek już w tym sezonie sprawili (remisy w Rzymie i Neapolu, wygrana z Lazio). To będzie ciężki mecz, zwłaszcza trudno będzie napocząć rywala, który w obronie prezentuje się bardzo dobrze.
1:0 po ogromnych mękach i nudnym meczu, ale już do tego przywykłem i nie mam im tego za złe. Ciężko z taką przewagą nad drugim zespołem wykrzesać z siebie jakąś większą motywację. Niech odbębnią pańszczyznę i oszczędzą trochę sił na wtorek.
- Shadow Marshall
- Juventino
Juve nie ma się co spinać z takim Empoli. Czeka nas teraz ciężki miesiąc. Mecze co 3-4 dni. Będzie grubo. Peleton daleko w tyle i nie ma się nimi co przejmować. Fajnie by było gdyby wreszcie dobili ten Puchar Włoch i byłby święty spokój z nim na kolejne x lat.
- JuveGrzesiu
- Juventino
Allegri powiedział w wywiadzie, że Tevez zagra o ile będzie sie czuł na siłach :roll:
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jesli na Viole chlopaki wyjda z takimi glowami, jak wyszli w Dortmundzie, to spodziewam sie rozstrzygniecia w dogrywce lub w karnych. Apacz i/lub Morata w dobrej formie, powinni cos ustrzelic. Najwieksza łajza naszej obrony (Chiellini) wydaje sie w ostatnich tygodniach bardziej ogarnieta, wiec wpasc tez nic nie powinno.Dragon pisze:Nie chcę się też z nikim licytować (widzę, że każdy się cieszy, iż wyjdziemy na Fiorentinę 1 składem) nie pytam czy wierzycie, ale czy sądzicie naprawdę, że wykopiemy violę z finału?
Szkoda, ze na Empoli wypada Coman, bo to jeden z tych meczow, kiedy mlodziak powinien grac, a profesor (Tevez) odpoczywac. Drugi napastnik mi lotto, zniese nawet kłodę Llorente albo Pana Ładnego.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Ein
- Juventino
Podbijam. Jeszcze jakby z orange dało radę to już w ogóle 8)squinter pisze:Ma ktoś może jakiś kanał sopcast, na którym będzie mecz?
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- annihilator1988
- Juventino
Sędzia miażdży. Nic nie gwiżdże, by później podarować pośredni, którego nie było
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG