Serie A 13/14 (7): JUVENTUS 3-2 Milan
- Dybala 4ever
- Juventino
Haha Czarna Perła :lol: Dobre
.
Co do samego meczu: ja sam tak jak inni cudów się nie spodziewam w naszej grze. Naprawdę nie wiem co się dzieje z naszymi piłkarzami. W LM przeciwko Galacie powinni grać na podwójnym gazie. Bo jakby wygrali to mieliby 4 oczka nad Turkami i całkiem dobrą sytuację przed dwumeczem z Realem. Przy dobrych wiatrach mogliby nawet wygrać grupę. A tak znowu będzie cholernie ciężko. A zagrali przeciwko Galacie tak jakby mieli pewny awans z 1 miejsca i dyndał im wynik przez większość meczu. A jak się wygrywa 2:1 i od razu po rozpoczęciu od środka traci się gola to jest jawny brak szacunku i kpina wobec całej drużyny, która w pocie czoła pracowała na korzystny wynik. I sytuacja przed Milanem jest bardzo podobna: mamy super konfigurację w tej kolejce. Jeśli Roma straci punkty z Interem, a my wygramy to jesteśmy już niemalże liderem. Bo to zależy czy Romaniści zremisują bądź wtopią z Interem. Kolejny fakt na naszą korzyść: to ogromne braki kadrowe Milanu. Praktycznie Rossoneri zagrają najgorszym zestawem przeciwko nam-jeśli chodzi o napad. Ale mnie to wcale nie pociesza. Bo nasi znowu mogą zagrać na odwal się. Jakoś to będzie przecież jesteśmy Juve i jakiś tam gol gdzieś tam wpadnie. Otóż NIE! Powinni jeszcze mocniej zapierniczać i uważać w obronie, bo powinno motywować. Braki i osłabienia trzeba wykorzystywać, żeby położyć rywala na łopatki, a nie podać mu jeszcze pomocną dłoń i pomóc mu wstać... Kurde na początku sezonu: szczególnie 2 mecze przeciwko Lazio to był cud, miód , orzeszki. Akcje robione szybko, obrona szczelna. Widać było kto przeważa i jest bezlitosny dla rywala. A teraz to my sami sobie wrzucamy granat. I powiem więcej to nie wina 3-5-2, który wszyscy tak mocną hejtują. Bo co ma piernik do wiatraka: jak Bonucci za lekko poda Buffonowi, czy Buffon poda do rywala, albo Chiellini spóźni się ze wślizgiem lub zgubimy krycie w polu karnym podczas stałego.

Co do samego meczu: ja sam tak jak inni cudów się nie spodziewam w naszej grze. Naprawdę nie wiem co się dzieje z naszymi piłkarzami. W LM przeciwko Galacie powinni grać na podwójnym gazie. Bo jakby wygrali to mieliby 4 oczka nad Turkami i całkiem dobrą sytuację przed dwumeczem z Realem. Przy dobrych wiatrach mogliby nawet wygrać grupę. A tak znowu będzie cholernie ciężko. A zagrali przeciwko Galacie tak jakby mieli pewny awans z 1 miejsca i dyndał im wynik przez większość meczu. A jak się wygrywa 2:1 i od razu po rozpoczęciu od środka traci się gola to jest jawny brak szacunku i kpina wobec całej drużyny, która w pocie czoła pracowała na korzystny wynik. I sytuacja przed Milanem jest bardzo podobna: mamy super konfigurację w tej kolejce. Jeśli Roma straci punkty z Interem, a my wygramy to jesteśmy już niemalże liderem. Bo to zależy czy Romaniści zremisują bądź wtopią z Interem. Kolejny fakt na naszą korzyść: to ogromne braki kadrowe Milanu. Praktycznie Rossoneri zagrają najgorszym zestawem przeciwko nam-jeśli chodzi o napad. Ale mnie to wcale nie pociesza. Bo nasi znowu mogą zagrać na odwal się. Jakoś to będzie przecież jesteśmy Juve i jakiś tam gol gdzieś tam wpadnie. Otóż NIE! Powinni jeszcze mocniej zapierniczać i uważać w obronie, bo powinno motywować. Braki i osłabienia trzeba wykorzystywać, żeby położyć rywala na łopatki, a nie podać mu jeszcze pomocną dłoń i pomóc mu wstać... Kurde na początku sezonu: szczególnie 2 mecze przeciwko Lazio to był cud, miód , orzeszki. Akcje robione szybko, obrona szczelna. Widać było kto przeważa i jest bezlitosny dla rywala. A teraz to my sami sobie wrzucamy granat. I powiem więcej to nie wina 3-5-2, który wszyscy tak mocną hejtują. Bo co ma piernik do wiatraka: jak Bonucci za lekko poda Buffonowi, czy Buffon poda do rywala, albo Chiellini spóźni się ze wślizgiem lub zgubimy krycie w polu karnym podczas stałego.
- pumex
- Juventino
W teorii, może i tak, ale zazwyczaj teoria tylko ładnie i fajnie brzmi. Naszych znam, jak to się mówi, jak fałszywą monetę i dobrze wiem, że mogą gadać w wywiadach o spinaniu się na mecz, o patrzeniu się na samych siebie, a w rzeczywistości jest olewka. Pamiętam przesłabą Romę z zeszłego sezonu, która miała jeszcze większy szpital i zagraliśmy, jakby kontuzje u przeciwnika już na wejściu gwarantowały nam zwycięstwo. Więcej, pamiętam mecz bodaj z Lecce, które wyszło niemal primaverą ze względu na kontuzje i co..? I remis.Elo Vidal:) pisze:Kolejny fakt na naszą korzyść: to ogromne braki kadrowe Milanu.

- Dybala 4ever
- Juventino
Przeczytaj resztę mojej wypowiedzi. Napisałem, że nawet jak są czynniki dla nas in plus, to ostatnimi czasy nawet to nas nie motywuje do lepszej gry i zniszczenia rywala.pumex pisze:W teorii, może i tak, ale zazwyczaj teoria tylko ładnie i fajnie brzmi. Naszych znam, jak to się mówi, jak fałszywą monetę i dobrze wiem, że mogą gadać w wywiadach o spinaniu się na mecz, o patrzeniu się na samych siebie, a w rzeczywistości jest olewka. Pamiętam przesłabą Romę z zeszłego sezonu, która miała jeszcze większy szpital i zagraliśmy, jakby kontuzje u przeciwnika już na wejściu gwarantowały nam zwycięstwo. Więcej, pamiętam mecz bodaj z Lecce, które wyszło niemal primaverą ze względu na kontuzje i co..? I remis.Elo Vidal:) pisze:Kolejny fakt na naszą korzyść: to ogromne braki kadrowe Milanu.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Szlagier Serie A a w temacie cisza, no no 8)
Ciężko być spokojnym przed wieczornym pojedynkiem. Generalnie jakby zestawić formę obu zespołów to nie wiadomo czego się spodziewać. Oczywiście jesteśmy w lepszej sytuacji niż milan, ale takie mecze to inna motywacja i zaangażowanie.
W Milanie szpital, u nas powoli też ta kadra się zawęża. O ile nie odczujemy braku Vucinica( piszę to z pełną odpowiedzialnością) o tyle na prawej stronie bez Lichego jest kupa. Na samą myśl o Isli mnie mdli, naprawdę nie trzeba być znawcą piłki, żeby stwierdzić po 1 sezonie, że koleś jest beznadziejny. Po co była ta kolejna szansa? Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę ale chce Padoina!
W zasadzie w naszej grze widać sporo mankamentów. Niemniej szkoda teraz się nad tym użalać. Powiem tylko, że jeśli dziś ciała da obrona z Gigim to chyba się załamię.
Nie muszę chyba dodawać, że ten mecz musimy wygrać.
Ciężko być spokojnym przed wieczornym pojedynkiem. Generalnie jakby zestawić formę obu zespołów to nie wiadomo czego się spodziewać. Oczywiście jesteśmy w lepszej sytuacji niż milan, ale takie mecze to inna motywacja i zaangażowanie.
W Milanie szpital, u nas powoli też ta kadra się zawęża. O ile nie odczujemy braku Vucinica( piszę to z pełną odpowiedzialnością) o tyle na prawej stronie bez Lichego jest kupa. Na samą myśl o Isli mnie mdli, naprawdę nie trzeba być znawcą piłki, żeby stwierdzić po 1 sezonie, że koleś jest beznadziejny. Po co była ta kolejna szansa? Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę ale chce Padoina!
W zasadzie w naszej grze widać sporo mankamentów. Niemniej szkoda teraz się nad tym użalać. Powiem tylko, że jeśli dziś ciała da obrona z Gigim to chyba się załamię.
Nie muszę chyba dodawać, że ten mecz musimy wygrać.

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jakoś dziwnie jestem spokojny.
Typuję wynik 2:1 dla nas, a w tym sezonie już 4 na 8 wyników Juve trafiłem

Typuję wynik 2:1 dla nas, a w tym sezonie już 4 na 8 wyników Juve trafiłem

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Padoin to walczak, ale bardziej go widzę na środku. Cieszę się, że Conte zdał sobie sprawę z tego, że Isla się po prostu nie nadaje. Nie chcę być mądrzejszy od Conte, ale ciężko będzie po prostu zaskoczyć Milan grając naszym ustawieniem mając po prawej stronie Padoina, po lewej Asamoaha. Brakuje jakości na tych bokach, więc niech będzie wybieganie...
- @D@$
- Juventino
Padoin w środku, Isli nie chcesz, to kogo na prawej byś widział? Pogba?zoff pisze:Padoin to walczak, ale bardziej go widzę na środku. Cieszę się, że Conte zdał sobie sprawę z tego, że Isla się po prostu nie nadaje. Nie chcę być mądrzejszy od Conte, ale ciężko będzie po prostu zaskoczyć Milan grając naszym ustawieniem mając po prawej stronie Padoina, po lewej Asamoaha. Brakuje jakości na tych bokach, więc niech będzie wybieganie...
Z dwójki Padoin-Isla ten pierwszy chyba faktycznie bezpieczniejszy.
- annihilator1988
- Juventino
:shock: Dobre. Prawda jest taka, że walczak Padoin rzadko kiedy podłącza się do akcji ofensywnych, a w obronie prezentuje się blado. W meczach, których grał, ratowała go dobra asekuracja ze strony Vidala i Andrei. A teraz pojawiają się informacje, że ma wyjść do gry od pierwszej minuty@D@$ pisze:Padoin w środku, Isli nie chcesz, to kogo na prawej byś widział? Pogba?zoff pisze:Padoin to walczak, ale bardziej go widzę na środku. Cieszę się, że Conte zdał sobie sprawę z tego, że Isla się po prostu nie nadaje. Nie chcę być mądrzejszy od Conte, ale ciężko będzie po prostu zaskoczyć Milan grając naszym ustawieniem mając po prawej stronie Padoina, po lewej Asamoaha. Brakuje jakości na tych bokach, więc niech będzie wybieganie...
Z dwójki Padoin-Isla ten pierwszy chyba faktycznie bezpieczniejszy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- SKAr7
- Juventino
Pics or didn't happen. Minuta, mecz, akcja kiedy Andrea albo Arturo musieli zaasekurować Padoina, bo osobiście nic takiego nie pamiętamannihilator1988 pisze:W meczach, których grał, ratowała go dobra asekuracja ze strony Vidala i Andrei.

- pumex
- Juventino
Przykre jest to, że przy braku Lichtsteinera Conte z dwóch zawodników musi wybrać nie tego, który jest lepszy, ale tego, który teoretycznie ma mniejsze szanse na zawalenie sprawy. To pokazuje naszą "siłę" na skrzydłach 
Poza tym, coraz bardziej kłóciłbym się z tymi, którzy tak bardzo zachwalają ławkę Juventusu. Patrząc na prawdopodobny zestaw dzisiejszych ławkowiczów: Peluso, De Ceglie, Motta, Isla, Giovinco - trochę to wygląda jak koszyk przed kasą z przecenionymi produktami. Ja wiem, Milan ma jeszcze gorzej, ale to chyba mnie nie pociesza. Nie powinniśmy równać w tę stronę.

Poza tym, coraz bardziej kłóciłbym się z tymi, którzy tak bardzo zachwalają ławkę Juventusu. Patrząc na prawdopodobny zestaw dzisiejszych ławkowiczów: Peluso, De Ceglie, Motta, Isla, Giovinco - trochę to wygląda jak koszyk przed kasą z przecenionymi produktami. Ja wiem, Milan ma jeszcze gorzej, ale to chyba mnie nie pociesza. Nie powinniśmy równać w tę stronę.

- Mate.G
- Juventino
Kiedy wraca Caceres ?
Obstawiam 2:1
Obstawiam 2:1
- bendzamin
- Redaktor