Serie A 13/14 (7): JUVENTUS 3-2 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2013, 14:57

Haha Czarna Perła :lol: Dobre :ok: .

Co do samego meczu: ja sam tak jak inni cudów się nie spodziewam w naszej grze. Naprawdę nie wiem co się dzieje z naszymi piłkarzami. W LM przeciwko Galacie powinni grać na podwójnym gazie. Bo jakby wygrali to mieliby 4 oczka nad Turkami i całkiem dobrą sytuację przed dwumeczem z Realem. Przy dobrych wiatrach mogliby nawet wygrać grupę. A tak znowu będzie cholernie ciężko. A zagrali przeciwko Galacie tak jakby mieli pewny awans z 1 miejsca i dyndał im wynik przez większość meczu. A jak się wygrywa 2:1 i od razu po rozpoczęciu od środka traci się gola to jest jawny brak szacunku i kpina wobec całej drużyny, która w pocie czoła pracowała na korzystny wynik. I sytuacja przed Milanem jest bardzo podobna: mamy super konfigurację w tej kolejce. Jeśli Roma straci punkty z Interem, a my wygramy to jesteśmy już niemalże liderem. Bo to zależy czy Romaniści zremisują bądź wtopią z Interem. Kolejny fakt na naszą korzyść: to ogromne braki kadrowe Milanu. Praktycznie Rossoneri zagrają najgorszym zestawem przeciwko nam-jeśli chodzi o napad. Ale mnie to wcale nie pociesza. Bo nasi znowu mogą zagrać na odwal się. Jakoś to będzie przecież jesteśmy Juve i jakiś tam gol gdzieś tam wpadnie. Otóż NIE! Powinni jeszcze mocniej zapierniczać i uważać w obronie, bo powinno motywować. Braki i osłabienia trzeba wykorzystywać, żeby położyć rywala na łopatki, a nie podać mu jeszcze pomocną dłoń i pomóc mu wstać... Kurde na początku sezonu: szczególnie 2 mecze przeciwko Lazio to był cud, miód , orzeszki. Akcje robione szybko, obrona szczelna. Widać było kto przeważa i jest bezlitosny dla rywala. A teraz to my sami sobie wrzucamy granat. I powiem więcej to nie wina 3-5-2, który wszyscy tak mocną hejtują. Bo co ma piernik do wiatraka: jak Bonucci za lekko poda Buffonowi, czy Buffon poda do rywala, albo Chiellini spóźni się ze wślizgiem lub zgubimy krycie w polu karnym podczas stałego.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2013, 15:08

Elo Vidal:) pisze:Kolejny fakt na naszą korzyść: to ogromne braki kadrowe Milanu.
W teorii, może i tak, ale zazwyczaj teoria tylko ładnie i fajnie brzmi. Naszych znam, jak to się mówi, jak fałszywą monetę i dobrze wiem, że mogą gadać w wywiadach o spinaniu się na mecz, o patrzeniu się na samych siebie, a w rzeczywistości jest olewka. Pamiętam przesłabą Romę z zeszłego sezonu, która miała jeszcze większy szpital i zagraliśmy, jakby kontuzje u przeciwnika już na wejściu gwarantowały nam zwycięstwo. Więcej, pamiętam mecz bodaj z Lecce, które wyszło niemal primaverą ze względu na kontuzje i co..? I remis.

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2013, 16:30

pumex pisze:
Elo Vidal:) pisze:Kolejny fakt na naszą korzyść: to ogromne braki kadrowe Milanu.
W teorii, może i tak, ale zazwyczaj teoria tylko ładnie i fajnie brzmi. Naszych znam, jak to się mówi, jak fałszywą monetę i dobrze wiem, że mogą gadać w wywiadach o spinaniu się na mecz, o patrzeniu się na samych siebie, a w rzeczywistości jest olewka. Pamiętam przesłabą Romę z zeszłego sezonu, która miała jeszcze większy szpital i zagraliśmy, jakby kontuzje u przeciwnika już na wejściu gwarantowały nam zwycięstwo. Więcej, pamiętam mecz bodaj z Lecce, które wyszło niemal primaverą ze względu na kontuzje i co..? I remis.
Przeczytaj resztę mojej wypowiedzi. Napisałem, że nawet jak są czynniki dla nas in plus, to ostatnimi czasy nawet to nas nie motywuje do lepszej gry i zniszczenia rywala.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 10:49

Szlagier Serie A a w temacie cisza, no no 8)

Ciężko być spokojnym przed wieczornym pojedynkiem. Generalnie jakby zestawić formę obu zespołów to nie wiadomo czego się spodziewać. Oczywiście jesteśmy w lepszej sytuacji niż milan, ale takie mecze to inna motywacja i zaangażowanie.
W Milanie szpital, u nas powoli też ta kadra się zawęża. O ile nie odczujemy braku Vucinica( piszę to z pełną odpowiedzialnością) o tyle na prawej stronie bez Lichego jest kupa. Na samą myśl o Isli mnie mdli, naprawdę nie trzeba być znawcą piłki, żeby stwierdzić po 1 sezonie, że koleś jest beznadziejny. Po co była ta kolejna szansa? Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę ale chce Padoina!

W zasadzie w naszej grze widać sporo mankamentów. Niemniej szkoda teraz się nad tym użalać. Powiem tylko, że jeśli dziś ciała da obrona z Gigim to chyba się załamię.

Nie muszę chyba dodawać, że ten mecz musimy wygrać.

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 10:55

Jakoś dziwnie jestem spokojny.

Typuję wynik 2:1 dla nas, a w tym sezonie już 4 na 8 wyników Juve trafiłem :smile: :smile:

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 11:44

Nie byłbym taki pewien występu Isli na prawym skrzydle. Jak dla mnie w pierwszym składzie wybiegnie Padoin czy... Vidal (Marchisio na swoje miejsce, a Pogba w miejsce Vidala).

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 11:59

meda11 pisze:Nie byłbym taki pewien występu Isli na prawym skrzydle.
Isla nie wystąpi. Praktycznie wszystkie media awizują do gry Padoina.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 12:17

Padoin to walczak, ale bardziej go widzę na środku. Cieszę się, że Conte zdał sobie sprawę z tego, że Isla się po prostu nie nadaje. Nie chcę być mądrzejszy od Conte, ale ciężko będzie po prostu zaskoczyć Milan grając naszym ustawieniem mając po prawej stronie Padoina, po lewej Asamoaha. Brakuje jakości na tych bokach, więc niech będzie wybieganie...

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 13:44

zoff pisze:Padoin to walczak, ale bardziej go widzę na środku. Cieszę się, że Conte zdał sobie sprawę z tego, że Isla się po prostu nie nadaje. Nie chcę być mądrzejszy od Conte, ale ciężko będzie po prostu zaskoczyć Milan grając naszym ustawieniem mając po prawej stronie Padoina, po lewej Asamoaha. Brakuje jakości na tych bokach, więc niech będzie wybieganie...
Padoin w środku, Isli nie chcesz, to kogo na prawej byś widział? Pogba?

Z dwójki Padoin-Isla ten pierwszy chyba faktycznie bezpieczniejszy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 14:12

@D@$ pisze:
zoff pisze:Padoin to walczak, ale bardziej go widzę na środku. Cieszę się, że Conte zdał sobie sprawę z tego, że Isla się po prostu nie nadaje. Nie chcę być mądrzejszy od Conte, ale ciężko będzie po prostu zaskoczyć Milan grając naszym ustawieniem mając po prawej stronie Padoina, po lewej Asamoaha. Brakuje jakości na tych bokach, więc niech będzie wybieganie...
Padoin w środku, Isli nie chcesz, to kogo na prawej byś widział? Pogba?

Z dwójki Padoin-Isla ten pierwszy chyba faktycznie bezpieczniejszy.
:shock: Dobre. Prawda jest taka, że walczak Padoin rzadko kiedy podłącza się do akcji ofensywnych, a w obronie prezentuje się blado. W meczach, których grał, ratowała go dobra asekuracja ze strony Vidala i Andrei. A teraz pojawiają się informacje, że ma wyjść do gry od pierwszej minuty :pray: Radze przyjrzeć się z bliższa motoryce Włocha. Nie wiem czemu służyć ma oddelegowanie Simeona

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 14:20

@D@$ pisze:]Padoin w środku, Isli nie chcesz, to kogo na prawej byś widział? Pogba?
Źle mnie zrozumiałeś. Nie chce Islii, a przy braku Lichego Padoin tam to konieczność. Po prostu chciałem zaznaczyć, że to zawodnik środka pola. Na miejscu Conte dzisiaj wystawiłbym Padoina.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 14:23

annihilator1988 pisze:W meczach, których grał, ratowała go dobra asekuracja ze strony Vidala i Andrei.
Pics or didn't happen. Minuta, mecz, akcja kiedy Andrea albo Arturo musieli zaasekurować Padoina, bo osobiście nic takiego nie pamiętam :think: Padoin nie jest mistrzem motoryki, a ta, choć na boisku się przydaje, nie wygrywa meczów.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 14:30

Przykre jest to, że przy braku Lichtsteinera Conte z dwóch zawodników musi wybrać nie tego, który jest lepszy, ale tego, który teoretycznie ma mniejsze szanse na zawalenie sprawy. To pokazuje naszą "siłę" na skrzydłach :/

Poza tym, coraz bardziej kłóciłbym się z tymi, którzy tak bardzo zachwalają ławkę Juventusu. Patrząc na prawdopodobny zestaw dzisiejszych ławkowiczów: Peluso, De Ceglie, Motta, Isla, Giovinco - trochę to wygląda jak koszyk przed kasą z przecenionymi produktami. Ja wiem, Milan ma jeszcze gorzej, ale to chyba mnie nie pociesza. Nie powinniśmy równać w tę stronę.

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 14:43

Kiedy wraca Caceres ?
Obstawiam 2:1

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 15:00

Mate.G pisze:Kiedy wraca Caceres ?
Według Gazzetty - od razu po przerwie na reprezentacje.

Padoin nie zrobi siary, zobaczycie. Mam nadzieję, że nie zaliczymy wtopy i sięgniemy po 3 punkty, a do tego będą jakieś przebłyski dobrego stylu. Milan jest do pokonania, nie mają za bardzo kim straszyć.

Obrazek
Zablokowany