Serie A (12): JUVENTUS 3-0 Palermo
- michal1897
- Juventino
Może się źle wyraziłem, oczywiscie będę się cieszył jak strzeli bramkę ale i tak wolę Alexa i żeby on grał chodz w obecnej sytuacji mało realne.stahoo pisze:Co nie zmienia faktu, że życzenie własnemu, podstawowemu, jednemu z lepszych grajków, słabego występu to kretyństwo.michal1897 pisze:Nie to miałem na myśli. Nie przepadam za nim wole Alexa.beka pisze: No, moze niech jeszcze strzeli dwa samoboje, a potem wyleci z boiska i zostanie zawieszony na 3 mecze :doh:
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Czyli chcecie by Vucinic zagrał słabo żeby Alex mógł wejść?michal1897 pisze:Tyle że to nie tylko od niego zależy ale także od Conte ale może da szanse ADP.acidgraju pisze:podzielam zdanie poprzednikow pomoc to najsilnioejsza strona Juve ... oby skutecznosc sie polepszyla napadziorow ... licze na szanse dla DEL PIERO niech kur... pokaze kto jest IL CAPITANO i kto rzadzi w TURYNIE
Z dwójki Alex, Vucinic wole aby drugi nic nie pokazał może wtedy Alex bedzie miał większe szanse.
Prawdziwi kibice.
Ja wole by Mirko zagrał fenomenalnie i wygrać ten mecz 2:0
- michal1897
- Juventino
Bardziej wolałbym widzeic Del Piera w pierwszym składzie i żeby to on był gwiazdą. Mało realne musi wykorzystac szanse ktore ma czyli te kilka minut na kocówki. Ale gdy Mirko zagra dobrze i strzeli to tez bede się cieszył.
- annihilator1988
- Juventino
Oj tam, oj tam. Nie krytykuj mnie za marzenia, bo te mam prawo mieć.Łukasz pisze:Się uczepiłeś tego Srny... Ja go bardzo lubię, świetne dośrodkowanie, fajna wizja gry, kapitalnie ułożona stopa (jeśli rozpatrywać go jako pomocnika, to taki chorwacki Beckham, tyle że on najczęściej gra prawego obrońcę), ale też brak dryblingu i kiepska szybkość. Nie wiem, czy w to celuje Conte.annihilator1988 pisze:Jest Pepe, zobaczymy kto z dwójki Emanuel/Chelo pozostanie w Turynie . Moim faworytem jest piłkarz "Koników morskich". Gdyby tego było mało, to zawsze pozostaje Srna.
Ciekawe jak będzie wyglądał Pirlo, po lekkim odpoczynku (kadra kadrą, ale w lidze był tydzień przerwy... Bo z Interem i Violą wyglądał mocno tak sobie.
- Nedved4life
- Juventino
Szczerze to ja z dwójki Alex - Vuco wolę Alexa o sto procent. Vucinic choć nie jest jeszcze dziadkiem piłkarskim zawsze prawie przechodzi obok meczu, nie biega, czasami nawet dostaję piłkę i traci we frajerski sposób. Natomiast Alex jest lepszy technicznie, może fizycznie gorszy ale ma serce do gry wciąż i tym na sto procent nadrabiał. Moim zdaniem Alex powinien grać, a jak nie będzie się spisywał to dopiero wtedy Vucinic wróci. Bo to co teraz pokazuje Czarnogórzec nie jest jakimś gwarantem gry w pierwszym składzie.
- michal1897
- Juventino
Sytuacja stała by się lepsza dla Alexa gdyby trafił kilka bramek, wykorzystał te okazje jakie ma. Ale ciekawy jestem czy gdyby Mirko wszedł na ostatnie 5 minut to czy znalazł by sobie dogodną pozycje na to żeby oddać skuteczny strzał na bramkę. Z tego co wiem nie jest to łatwe.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jak są wyniki to nie ma co na siłę wprowadzać zmian. Natomiast dziwi totalne amatorstwo Conte jeśli chodzi o zmiany w trakcie meczu, rzadko przynoszą one jakąś gruntowną zmianę obrazu gry na naszą korzyść. Wracając jednak do zmian kadrowych, chciałbym w końcu zobaczyć Q (ale jak mówię - nie na siłę), może wato też dać szansę Eli, no zobaczymy.
Ostatnio po przerwie reprezentacyjnej nie graliśmy najlepiej, a to było "tylko" Chievo. Palermo zlekceważyć na pewno nie można.
Ostatnio po przerwie reprezentacyjnej nie graliśmy najlepiej, a to było "tylko" Chievo. Palermo zlekceważyć na pewno nie można.
- jarmel
- Redaktor
Pewnie, że warto. Warto też dać pograć Estiemu, Milosowi, Alexowi, Giaccheriniemu.. kurde aż za duży wybór w tym sezonieszczypek pisze:Wracając jednak do zmian kadrowych, chciałbym w końcu zobaczyć Q (ale jak mówię - nie na siłę), może wato też dać szansę Eli, no zobaczymy.
#AllegriOut
Jaaasne. Conte też tak myśli i dlatego kupilismy Vucinicia za 15 mln, a ADP grzeje i odchodzi po sezonie. Gdyby Alex był lepszy, to by grał. Przecież są starymi kumplami z Conte. Popatrz na grę Mirko obiektywnie.Nedved4life pisze:Szczerze to ja z dwójki Alex - Vuco wolę Alexa o sto procent. Vucinic choć nie jest jeszcze dziadkiem piłkarskim zawsze prawie przechodzi obok meczu, nie biega, czasami nawet dostaję piłkę i traci we frajerski sposób. Natomiast Alex jest lepszy technicznie, może fizycznie gorszy ale ma serce do gry wciąż i tym na sto procent nadrabiał. Moim zdaniem Alex powinien grać, a jak nie będzie się spisywał to dopiero wtedy Vucinic wróci. Bo to co teraz pokazuje Czarnogórzec nie jest jakimś gwarantem gry w pierwszym składzie.
Jakaś Ela u nas gra?szczypek pisze:może wato też dać szansę Eli, no zobaczymy.
- annihilator1988
- Juventino
Moja ciocia ma na imię Ela, zaraz do niej zadzwonię... Zobaczymy co pokażą piłkarze "Starej Damy" po tak długiej przerwie. Conte zapewne zorganizuje ,jakiś sparing z "ogórami", na 3 dni przed meczem z Palermo.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2011, 11:23 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- ARM
- Juventino
Wg Conte najlepszą jedenastką jest ta którą widzimy w ostatnich tygodniach. Najprawdopodobniej nie zobaczymy też byt szybko Elii czy Q na boisku ponieważ trener nie jest przekonany o ich przydatności dla druzyny. Gramy teraz ciężkie mecze kolejka za kolejką i to nie jest moment, by eksperymentować. Jestem przekonany, że gdyby Juve wygrywało najbliższy mecz kilkoma bramkami to szansę gry dostaliby mniej grający zawodnicy. Ale w ostatnim czasie bardziej dla nas się liczy wynik i dotrzymanie prowadzenia do końca - Conte stawia na pewniaków, bo przecież za wyniki będzie rozliczany.
Co do Alexa to i tak znajduje się w dobrej sytuacji, bo w przeciwieństwie do Q ma chociaż szanse pojawić się na boisku. Poniekąd rozumiem też trenera. Alex to nie jest typ zawodnika, który poddaje się taktyce - ma swój styl gry, często starając się wracać i rozgrywać akcje. Czasem odnosi się wrażenie, że w sytuacjach podbramkowych jedyne o czym myśli to zdobyć kolejną bramkę i poprawić rekord, a w sytuacjach jeden na jeden z obroncą - wykonać udany drybling i ucieszyć tym kibiców. Ale mimo to w jego grze jest olbrzymie doświadczenie a w jego pomyśle na grę, sposobie rozegrania piłki widać ciągle bardzo dużą jakość. Vucinic gra przede wszystkim dla drużyny i to jest jego największy atut w oczach Antonio.
Poczekajmy do rozpoczęcia Pucharu Włoch - tam wydaje się będzie miejsce i dla Elii, Q jaki pewnie Storariego i ADP. Możliwe, że tam przekonają Conte do siebie.
Co do Alexa to i tak znajduje się w dobrej sytuacji, bo w przeciwieństwie do Q ma chociaż szanse pojawić się na boisku. Poniekąd rozumiem też trenera. Alex to nie jest typ zawodnika, który poddaje się taktyce - ma swój styl gry, często starając się wracać i rozgrywać akcje. Czasem odnosi się wrażenie, że w sytuacjach podbramkowych jedyne o czym myśli to zdobyć kolejną bramkę i poprawić rekord, a w sytuacjach jeden na jeden z obroncą - wykonać udany drybling i ucieszyć tym kibiców. Ale mimo to w jego grze jest olbrzymie doświadczenie a w jego pomyśle na grę, sposobie rozegrania piłki widać ciągle bardzo dużą jakość. Vucinic gra przede wszystkim dla drużyny i to jest jego największy atut w oczach Antonio.
Poczekajmy do rozpoczęcia Pucharu Włoch - tam wydaje się będzie miejsce i dla Elii, Q jaki pewnie Storariego i ADP. Możliwe, że tam przekonają Conte do siebie.
- Giovani
- Juventino
Ale ty jesteś żałosny...michal1897 pisze:Bardziej wolałbym widzeic Del Piera w pierwszym składzie i żeby to on był gwiazdą. Mało realne musi wykorzystac szanse ktore ma czyli te kilka minut na kocówki. Ale gdy Mirko zagra dobrze i strzeli to tez bede się cieszył.
Ciekawe jak sobie poradzimy po tej długiej przerwie... mam nadzieję, że wygramy

- Corcky
- Juventino
Dodałbym jeszcze jedną bardzo ważną rzecz - DP nie nadaje sie fizycznie do tego co chce grać Conte. A więc pressing od pierwszych minut, jak najszybsze tempo, żeby od razu wyjść na prowadzenie. Mimo to, dawno nie czytałem tak wyważonej i rozsądnej opinii na temat gry Alexa i jego pozycji w zespoleARM pisze: Poniekąd rozumiem też trenera. Alex to nie jest typ zawodnika, który poddaje się taktyce - ma swój styl gry, często starając się wracać i rozgrywać akcje. Czasem odnosi się wrażenie, że w sytuacjach podbramkowych jedyne o czym myśli to zdobyć kolejną bramkę i poprawić rekord, a w sytuacjach jeden na jeden z obroncą - wykonać udany drybling i ucieszyć tym kibiców. Ale mimo to w jego grze jest olbrzymie doświadczenie a w jego pomyśle na grę, sposobie rozegrania piłki widać ciągle bardzo dużą jakość. Vucinic gra przede wszystkim dla drużyny i to jest jego największy atut w oczach Antonio.
.

Myślę, że o ile z Napoli dalej możemy mieć problemy, o tyle z Palermo będziemy już w tym sezonie wygrywać. Ciekaw jestem dyspozycji Pirlo i jak będzie gospodarował jego siłami Conte. Z Polską zagrał słabo, więc być może jest trochę pod formą.

Alessandro Del Piero ole!
- michal1897
- Juventino
Kibicuje Juve a Alex jest jednym z ulubionych piłkarzy. Nie mówię że DP powinien grac w pierwszym składzie bo jest najlepszy, w chwile tej napewno tak nie jest. Widocznie zasługuje na tyle ile mu trener daje grac.Giovani pisze:Ale ty jesteś żałosny...michal1897 pisze:Bardziej wolałbym widzeic Del Piera w pierwszym składzie i żeby to on był gwiazdą. Mało realne musi wykorzystac szanse ktore ma czyli te kilka minut na kocówki. Ale gdy Mirko zagra dobrze i strzeli to tez bede się cieszył.
Wypowiedz bardziej kibica ADP niz obiektywna. I poza tym to bylo nawiazanie do wcześniejszego zle sformułowanego postu.
- Giovani
- Juventino
Mówisz za to, ze DP powinien grać w pierwszym składzie, bo to twój ulubiony gracz, bez względu na formę jaką prezentuje, ot co !michal1897 pisze:Kibicuje Juve a Alex jest jednym z ulubionych piłkarzy. Nie mówię że DP powinien grac w pierwszym składzie bo jest najlepszy, w chwile tej napewno tak nie jest. Widocznie zasługuje na tyle ile mu trener daje grac.Giovani pisze:Ale ty jesteś żałosny...michal1897 pisze:Bardziej wolałbym widzeic Del Piera w pierwszym składzie i żeby to on był gwiazdą. Mało realne musi wykorzystac szanse ktore ma czyli te kilka minut na kocówki. Ale gdy Mirko zagra dobrze i strzeli to tez bede się cieszył.
Wypowiedz bardziej kibica ADP niz obiektywna. I poza tym to bylo nawiazanie do wcześniejszego zle sformułowanego postu.
Ni w ząb ciebie nie rozumiem. "w chwile tej napewno tak nie jest" ?