Serie A (12): JUVENTUS 3-0 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
michal1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 18:42

stahoo pisze:
michal1897 pisze:
beka pisze: No, moze niech jeszcze strzeli dwa samoboje, a potem wyleci z boiska i zostanie zawieszony na 3 mecze :doh:
Nie to miałem na myśli. Nie przepadam za nim wole Alexa.
Co nie zmienia faktu, że życzenie własnemu, podstawowemu, jednemu z lepszych grajków, słabego występu to kretyństwo.
Może się źle wyraziłem, oczywiscie będę się cieszył jak strzeli bramkę ale i tak wolę Alexa i żeby on grał chodz w obecnej sytuacji mało realne.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 19:37

michal1897 pisze:
acidgraju pisze:podzielam zdanie poprzednikow pomoc to najsilnioejsza strona Juve ... oby skutecznosc sie polepszyla napadziorow ... licze na szanse dla DEL PIERO niech kur... pokaze kto jest IL CAPITANO i kto rzadzi w TURYNIE
Tyle że to nie tylko od niego zależy ale także od Conte ale może da szanse ADP.

Z dwójki Alex, Vucinic wole aby drugi nic nie pokazał może wtedy Alex bedzie miał większe szanse.
Czyli chcecie by Vucinic zagrał słabo żeby Alex mógł wejść?

Prawdziwi kibice.

Ja wole by Mirko zagrał fenomenalnie i wygrać ten mecz 2:0

michal1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 19:45

Bardziej wolałbym widzeic Del Piera w pierwszym składzie i żeby to on był gwiazdą. Mało realne musi wykorzystac szanse ktore ma czyli te kilka minut na kocówki. Ale gdy Mirko zagra dobrze i strzeli to tez bede się cieszył.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 23:06

Łukasz pisze:
annihilator1988 pisze:Jest Pepe, zobaczymy kto z dwójki Emanuel/Chelo pozostanie w Turynie . Moim faworytem jest piłkarz "Koników morskich". Gdyby tego było mało, to zawsze pozostaje Srna.
Się uczepiłeś tego Srny... Ja go bardzo lubię, świetne dośrodkowanie, fajna wizja gry, kapitalnie ułożona stopa (jeśli rozpatrywać go jako pomocnika, to taki chorwacki Beckham, tyle że on najczęściej gra prawego obrońcę), ale też brak dryblingu i kiepska szybkość. Nie wiem, czy w to celuje Conte.

Ciekawe jak będzie wyglądał Pirlo, po lekkim odpoczynku (kadra kadrą, ale w lidze był tydzień przerwy... Bo z Interem i Violą wyglądał mocno tak sobie.
Oj tam, oj tam. Nie krytykuj mnie za marzenia, bo te mam prawo mieć.

Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2011, 11:19

Szczerze to ja z dwójki Alex - Vuco wolę Alexa o sto procent. Vucinic choć nie jest jeszcze dziadkiem piłkarskim zawsze prawie przechodzi obok meczu, nie biega, czasami nawet dostaję piłkę i traci we frajerski sposób. Natomiast Alex jest lepszy technicznie, może fizycznie gorszy ale ma serce do gry wciąż i tym na sto procent nadrabiał. Moim zdaniem Alex powinien grać, a jak nie będzie się spisywał to dopiero wtedy Vucinic wróci. Bo to co teraz pokazuje Czarnogórzec nie jest jakimś gwarantem gry w pierwszym składzie.

michal1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2011, 11:31

Sytuacja stała by się lepsza dla Alexa gdyby trafił kilka bramek, wykorzystał te okazje jakie ma. Ale ciekawy jestem czy gdyby Mirko wszedł na ostatnie 5 minut to czy znalazł by sobie dogodną pozycje na to żeby oddać skuteczny strzał na bramkę. Z tego co wiem nie jest to łatwe.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 00:58

Jak są wyniki to nie ma co na siłę wprowadzać zmian. Natomiast dziwi totalne amatorstwo Conte jeśli chodzi o zmiany w trakcie meczu, rzadko przynoszą one jakąś gruntowną zmianę obrazu gry na naszą korzyść. Wracając jednak do zmian kadrowych, chciałbym w końcu zobaczyć Q (ale jak mówię - nie na siłę), może wato też dać szansę Eli, no zobaczymy.

Ostatnio po przerwie reprezentacyjnej nie graliśmy najlepiej, a to było "tylko" Chievo. Palermo zlekceważyć na pewno nie można.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 01:06

szczypek pisze:Wracając jednak do zmian kadrowych, chciałbym w końcu zobaczyć Q (ale jak mówię - nie na siłę), może wato też dać szansę Eli, no zobaczymy.
Pewnie, że warto. Warto też dać pograć Estiemu, Milosowi, Alexowi, Giaccheriniemu.. kurde aż za duży wybór w tym sezonie :wink:

#AllegriOut
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 10:47

Nedved4life pisze:Szczerze to ja z dwójki Alex - Vuco wolę Alexa o sto procent. Vucinic choć nie jest jeszcze dziadkiem piłkarskim zawsze prawie przechodzi obok meczu, nie biega, czasami nawet dostaję piłkę i traci we frajerski sposób. Natomiast Alex jest lepszy technicznie, może fizycznie gorszy ale ma serce do gry wciąż i tym na sto procent nadrabiał. Moim zdaniem Alex powinien grać, a jak nie będzie się spisywał to dopiero wtedy Vucinic wróci. Bo to co teraz pokazuje Czarnogórzec nie jest jakimś gwarantem gry w pierwszym składzie.
Jaaasne. Conte też tak myśli i dlatego kupilismy Vucinicia za 15 mln, a ADP grzeje i odchodzi po sezonie. Gdyby Alex był lepszy, to by grał. Przecież są starymi kumplami z Conte. Popatrz na grę Mirko obiektywnie.
szczypek pisze:może wato też dać szansę Eli, no zobaczymy.
Jakaś Ela u nas gra?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 11:19

Moja ciocia ma na imię Ela, zaraz do niej zadzwonię... Zobaczymy co pokażą piłkarze "Starej Damy" po tak długiej przerwie. Conte zapewne zorganizuje ,jakiś sparing z "ogórami", na 3 dni przed meczem z Palermo.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2011, 11:23 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ARM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 11:21

Wg Conte najlepszą jedenastką jest ta którą widzimy w ostatnich tygodniach. Najprawdopodobniej nie zobaczymy też byt szybko Elii czy Q na boisku ponieważ trener nie jest przekonany o ich przydatności dla druzyny. Gramy teraz ciężkie mecze kolejka za kolejką i to nie jest moment, by eksperymentować. Jestem przekonany, że gdyby Juve wygrywało najbliższy mecz kilkoma bramkami to szansę gry dostaliby mniej grający zawodnicy. Ale w ostatnim czasie bardziej dla nas się liczy wynik i dotrzymanie prowadzenia do końca - Conte stawia na pewniaków, bo przecież za wyniki będzie rozliczany.
Co do Alexa to i tak znajduje się w dobrej sytuacji, bo w przeciwieństwie do Q ma chociaż szanse pojawić się na boisku. Poniekąd rozumiem też trenera. Alex to nie jest typ zawodnika, który poddaje się taktyce - ma swój styl gry, często starając się wracać i rozgrywać akcje. Czasem odnosi się wrażenie, że w sytuacjach podbramkowych jedyne o czym myśli to zdobyć kolejną bramkę i poprawić rekord, a w sytuacjach jeden na jeden z obroncą - wykonać udany drybling i ucieszyć tym kibiców. Ale mimo to w jego grze jest olbrzymie doświadczenie a w jego pomyśle na grę, sposobie rozegrania piłki widać ciągle bardzo dużą jakość. Vucinic gra przede wszystkim dla drużyny i to jest jego największy atut w oczach Antonio.
Poczekajmy do rozpoczęcia Pucharu Włoch - tam wydaje się będzie miejsce i dla Elii, Q jaki pewnie Storariego i ADP. Możliwe, że tam przekonają Conte do siebie.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 11:34

michal1897 pisze:Bardziej wolałbym widzeic Del Piera w pierwszym składzie i żeby to on był gwiazdą. Mało realne musi wykorzystac szanse ktore ma czyli te kilka minut na kocówki. Ale gdy Mirko zagra dobrze i strzeli to tez bede się cieszył.
Ale ty jesteś żałosny...

Ciekawe jak sobie poradzimy po tej długiej przerwie... mam nadzieję, że wygramy :prochno:

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 11:36

ARM pisze: Poniekąd rozumiem też trenera. Alex to nie jest typ zawodnika, który poddaje się taktyce - ma swój styl gry, często starając się wracać i rozgrywać akcje. Czasem odnosi się wrażenie, że w sytuacjach podbramkowych jedyne o czym myśli to zdobyć kolejną bramkę i poprawić rekord, a w sytuacjach jeden na jeden z obroncą - wykonać udany drybling i ucieszyć tym kibiców. Ale mimo to w jego grze jest olbrzymie doświadczenie a w jego pomyśle na grę, sposobie rozegrania piłki widać ciągle bardzo dużą jakość. Vucinic gra przede wszystkim dla drużyny i to jest jego największy atut w oczach Antonio.
.
Dodałbym jeszcze jedną bardzo ważną rzecz - DP nie nadaje sie fizycznie do tego co chce grać Conte. A więc pressing od pierwszych minut, jak najszybsze tempo, żeby od razu wyjść na prowadzenie. Mimo to, dawno nie czytałem tak wyważonej i rozsądnej opinii na temat gry Alexa i jego pozycji w zespole :bravo:

Myślę, że o ile z Napoli dalej możemy mieć problemy, o tyle z Palermo będziemy już w tym sezonie wygrywać. Ciekaw jestem dyspozycji Pirlo i jak będzie gospodarował jego siłami Conte. Z Polską zagrał słabo, więc być może jest trochę pod formą.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
michal1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 13:03

Giovani pisze:
michal1897 pisze:Bardziej wolałbym widzeic Del Piera w pierwszym składzie i żeby to on był gwiazdą. Mało realne musi wykorzystac szanse ktore ma czyli te kilka minut na kocówki. Ale gdy Mirko zagra dobrze i strzeli to tez bede się cieszył.
Ale ty jesteś żałosny...
Kibicuje Juve a Alex jest jednym z ulubionych piłkarzy. Nie mówię że DP powinien grac w pierwszym składzie bo jest najlepszy, w chwile tej napewno tak nie jest. Widocznie zasługuje na tyle ile mu trener daje grac.
Wypowiedz bardziej kibica ADP niz obiektywna. I poza tym to bylo nawiazanie do wcześniejszego zle sformułowanego postu.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 20:26

michal1897 pisze:
Giovani pisze:
Ale ty jesteś żałosny...
Kibicuje Juve a Alex jest jednym z ulubionych piłkarzy. Nie mówię że DP powinien grac w pierwszym składzie bo jest najlepszy, w chwile tej napewno tak nie jest. Widocznie zasługuje na tyle ile mu trener daje grac.
Wypowiedz bardziej kibica ADP niz obiektywna. I poza tym to bylo nawiazanie do wcześniejszego zle sformułowanego postu.
Mówisz za to, ze DP powinien grać w pierwszym składzie, bo to twój ulubiony gracz, bez względu na formę jaką prezentuje, ot co !
Ni w ząb ciebie nie rozumiem. "w chwile tej napewno tak nie jest" ?

Zablokowany