Juventus w Lidze Mistrzów 2008/09

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
patryks14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 11:35

Radek_88 pisze:
pan Zambrotta pisze:Za dużo naszych na Euro nie będzie, więc nie przesadzajcie.
Buffon, Alex, Camor. Kto wie co bedzie z Nedvedem.. A moze Legro?
Nie zapominaj, że możliwe jest również powołanie Chielliniego, Iaquinty, Grygery i Tiago. Gdyby nie kontuzja Andrade też by raczej jechał.
montero4 pisze: A tak serio to ja chce pierwsze miejsce Smile
Każdy by chciał. Ale to chyba nie jest serio :lol:
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2008, 11:38 przez patryks14, łącznie zmieniany 1 raz.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 11:36

@radek wlosi nie wygraja euro ;P nie z takim trenerem... b mozliwe ze z grupy nawet nie wyjda ;P

gra w el LM to bardzo zla sprawa ze wzgledu na odpoczynek i na taktyke przygotowania do sezonu. nasi musza byc przygotowani na te el LM powiedzmy w 80%, bo jakby sobie luzacko podeszli i odpadli to ranieri wie zeby z miejsca polecial.
nie pamietam juz ktorego rozgrywane sa te mecze 3 rundy? jezeli tak 1-3 tygodnie przed rozpoczenczem sezonu to tak wiele taktyka przygotowania do sezonu sie nie zmieni. jest mozliwosc ze jezeli oni za wczesno zaczna ostro trenowac to odbije to sie na nas powiedzmy w polowie sezonu, czy pod koniec.

inna sprawa ze nie narzekajmy na 3 miejsce bo to jest naprawde wymarzony wynik po tym jak mielismy tak dlugo sie zbierac po aferze...
jak kazdy wie i widzi potrzebujemy wzmocnien b bym sie cieszyl jakby doszedl do skutku transfer flaminiego. mysle ze z sissoko tworzyli by niezla pare w srodku. amauri bardzo mozliwe ze tez dolaczy do nas (bardzo mi sie podobaja te dwa transfery i mysle ze to bedzie strzal w 10) + jakis obronca za molinaro...

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 11:57

Radek_88 pisze:A jak Wlosi wygraja to kto wie czy polowa druzyny nie zachleje mordy i co wtedy?
To tym bardziej niech przyjeżdżają do Polski :D Zachlać Camora na śląskiej ziemi niach, niach :D

Co do tematu, to bez żadnych wątpliwości wolę grę bez eliminacji. Ze słabymi drużynami idzie na średnio. Nie chcę przeżywać nerwówki tak jak w sezonie 2004-2005, gdy na Delle Alpi zremisowaliśmy bodajże z Djurgardens 2-2.
Na mocne ekipy potrafimy się zmobilizować i gramy jak równy z równym. Ba! Jesteśmy najmocniejszą włoską ekipą biorąc pod uwagę mecze z czołówką! Dlatego uważam, że w przyszłym roku możemy zajść naprawdę daleko w CL, gdyż zapewne będziemy losowani z 3 koszyka, w końcu 2 lata absencji w LM. Choć co do tego to nie jestem przekonany. Tak czy owak, jestem absolutnie na nie, jeśli chodzi o grę w eliminacjach.

losbond

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 12:22

Mr Cezary pisze:Co do tematu, to bez żadnych wątpliwości wolę grę bez eliminacji. Ze słabymi drużynami idzie na średnio. Nie chcę przeżywać nerwówki tak jak w sezonie 2004-2005, gdy na Delle Alpi zremisowaliśmy bodajże z Djurgardens 2-2.
Na mocne ekipy potrafimy się zmobilizować i gramy jak równy z równym. Ba! Jesteśmy najmocniejszą włoską ekipą biorąc pod uwagę mecze z czołówką! Dlatego uważam, że w przyszłym roku możemy zajść naprawdę daleko w CL, gdyż zapewne będziemy losowani z 3 koszyka, w końcu 2 lata absencji w LM. Choć co do tego to nie jestem przekonany. Tak czy owak, jestem absolutnie na nie, jeśli chodzi o grę w eliminacjach.
Jak najbardziej popieram, po co sie meczyc od razu na poczatku sezonu, skoro i tak ten nastepny sezon bedzie dlugi i trudny? Grajmy do konca teraz, jak sie uda zajac 2 miejsce to super, a jak nie to trudno, ale tragedii nie ma. Tragedia za to bedzie w czerwono-czarnej czesci Mediolanu :smile: .

Forza JUVE :!:

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 13:01

ja bym chcial aby zapewnili sobie 2 miejsce i start w LM bez eliminacji ale... jesli maja grac w eliminacjach to chce zeby trafili na wisle wtedy pojade z kumplem na sektor Juventusu :smile:

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 14:40

Tfuu no tak Legia - Juve , mysle o czym innym pisze co innego . to jak wie ktos, cos na temat tego meczu ?? :P

KAT Z TURYNU

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 15:00

Drugie miejsce to dużo lepsze rozwiązanie, niż eliminacje. Prawda jest taka, że w tych dodatkowych meczach wcale nie musimy trafić na średniaka. Będzie to jescze faza przygotowawcza jeśli chodzi o naszą drużynę. Nie ma się co łudzić, że przed startem Serie A będziemy w optymalnej formie, a w takiej będziemy musieli być w starciach eliminacyjnych. Także jeśli trafimy na teoretycznego słabeusza to weźmy pod uwagę, że dla przeciwnika to będą "mecze życia i o życie", a dla nas może to być "za wcześnie" na batalie o takim ciężarze gatunkowym. Choć napradę byłbym szczęśliwy, gdybym mógł zobaczyć jak wisełka popłynie z JUVE :twisted:
Dodatkowo (już ktos to poruszył) gdy sprężymy się z formą za wcześnie, to może nam zabraknąć sił na koniec sezonu, albo przyjdzie w jego połowie kryzys. Lepiej zufać Ranieremu i niech spokojnie przygotuje sobie zespół bez przymusu gry w eliminacjach i przygodę z europejskimi pucharami zaczyna od fazy grupowej. Tym bardziej, że Euro napewno się odbije na naszych zawodnikach.

FORZA JUVE!

ODI PROFANUM VULGUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Must I - and all alone"("Ministerstwo strachu")G.Greene
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 15:17

hara pisze:
Sapo_JuveFan pisze:29 > 15 :twisted:
29 > 14 gwoli ścisłości ;)
no tak przepraszam :oops: Jesli juz mielibysmy grac w kwalifikacjach to modle sie o Wisle - wtedy pojade na meczyk :D

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 15:22

Wcale nie musi być tak tragicznie, jak mówicie... przypominam, że po MŚ w niemczech, gdzie Włosi zdobyli złoto (z bodajże pięcioma zawodnikami milanu w składzie), milan dopuszczono do eliminacji LM, przez które przeszli, po czym wygrali Puchar Europy...

Może jakieś analogie? :P

Capo di tutti capi
cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 15:46

Sapo_JuveFan napisał:
Jesli juz mielibysmy grac w kwalifikacjach to modle sie o Wisle

A ja modlę się żeby Wisła grała z Juventusem w fazie grupowej... Chciałbym żeby w końcu po tylu latach któraś Polska drużyna zagrała w LM.

Juve na zawsze w moim sercu...
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2008, 16:26

Wolałbym aby Juve zajeło 3 miejsce niz słyszec radosc kibiców z Mediolanu, chciałbym aby Roma wyprzedziła inter. A co do eliminacji to napewno pewny awans byłby spokojnieszy i sezon był by tez mniej meczacy.
Patrzac z innej perspektywy, dla kolekcjonerów 8) kazdy bilet Juve jest cenny :D
ale jak juz wspomnialem osobiscie wolałbym aby Juve mialo juz w maju zagwarantowana CL.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2008, 15:59

Będzie się działo jak Juve trafi w grupie na dwie mocne drużyny, do tego Wisła i grupę śmierci mamy skompletowaną :D
A tak na poważnie. Wasza wymażona grupa? :D
Juve
Real (ahh, jak ja kocham jak dajemy im baty :D )
Lyon (z mistrzów czołowych klubów Europy to ich boję się najmniej)
I jakaś z niższej półki, która nie sprawi problemu (np Milan hehe :D), jakaś z Belgi, Ukrainy czy Polski :smile:

Oczywiście jakbyśmy trafili na Białą Gwiazdę to jak najbardziej chciałbym pojechać, no i oczywiście w sektorze gości :)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2008, 16:24

Do fazy grupowej to trzeba najpierw awansować. Ja pamiętam ze 4 lata temu po pierwszym meczu z Djurgarden miałem mocno w porach :D. Jeżeli już awansujemy tam to na pewno nie chciałbym angielskiej drużyny bo na wyspach nam wybitnie nie idzie. Ale to my jesteśmy Juventusem i niech się inni boją :C.

minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2008, 19:16

Bobek1991 pisze: Oczywiście jakbyśmy trafili na Białą Gwiazdę to jak najbardziej chciałbym pojechać, no i oczywiście w sektorze gości :)
Na sektor gosci podczas meczu w krakowie...? Mam nadzieje ze tak :P Gdyby tak Juve trafilo na Wisle to polowa fanow z Juvepoland mieszkajaca w okolicach Kraka by sie wygrala :D Tak ze zbierac kase xD

A co do tematu... Lepiej byloby grac bez eliminacji (mniejsze zmeczenie itp), ale gdybysmy mieli grac w el. kosztem mistrzostwa Romy to chyba wybralbym to drugie :P

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2008, 19:36

Runda wstępna LM to poważna batalia. Nie będzie tam miejsca na testy i grę na pół gwizdka. Stawka będzie wysoka, zarówno dla nas, jak i dla przeciwnika, który na mecz z Juventusem zmobilizuje się w sposób wyjątkowy. Pytanie postawione w temacie jest pozbawione sensu,

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
ODPOWIEDZ