Kiedy nastąpi przebudowa Delle Alpi?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2008, 19:48

Co do kibicow to w calym Turynie jest wiecej fanow Torino ale przychodzi wiecej kibicow na mecze Juve niz Granaty(czy jak oni tam maja) co by bylo jakby Torino bylo druzyna walczaca o mistrzostwo to na pewno by przychodzilo ich wiecej niz kibicow Bianconerich na mecze!

Co do stadionu jak ma zostac bieznie to niech go wogole nie ruszaja, pojemnosc 40tys. i bez biezni w zupelnosci wystarczy!

misiek29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 15:53

Myśle ze to dobry pomysł z przebudową Delle Alpi, pewno dużo kasy bedzie trzeba przeznaczyć. Musimy mieć ładny stadion jako najlepsza drużyna we Włoszech no i w końcu bez bieżni. :-D

forza, forza juve !!!!!!!!!!!!!!
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 16:16

Wg mnie zdecydowanie całkowita przebudowa, a więc opcja nr 1. Lepiej jest poczekać dłuższy czas i mieć stadion z prawdziwego zdarzenia, a nie wiecznie oglądać tą wielką rotundę, z olbrzymią bierznią. 40-45 tys. miejsc, to wg mnie w sam raz jak na Juventus. Przeszłość pokazała, że więcej nam na prawdę nie potrzeba.

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 16:21

Zdecydowanie 1 opcja. Co nam da modernizacja? Dalej to bedzie mało nowoczesny stadion z bierznia. Juve musi mieć stadion na miarę swojej potęgi.

Obrazek
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2008, 21:50

Rada nadzorcza Juventusu podjęła decyzję odnośnie stadionu Delle Alpi. Jak informuje oficjalna strona Juventusu, w jego miejscu ma powstać zupełnie nowy obiekt. Całe przedsięwzięcie ma kosztować bagatela 105 milionów euro, a zajmie się nim oddelegowany do tego przez zarząd dyrektor Jean-Claude Blanc. Projekt w założeniu nie pociągnie za sobą zwiększenia budżetu klubu, a planowany termin oddania nowego Stadionu Alpejskiego przewidziano na start sezonu 2011/12. Niestety, póki co nie zaprezentowano jeszcze żadnej wizualizacji planowanego stadionu, który zastąpi wybudowane na Mistrzostwa Świata w 1990 roku Delle Alpi.
źródło

Czyli za 3 lata będziemy zaczynać sezon na nowiutkim pięknym stadionie :D
News pochodzi ze strony juventus.com więc jest jak najbardziej wiarygodny :)
Myślę, że to lepsza opcja, niż częściowa przebudowa, ponieważ w końcu będziemy mieć piękny stadion w każdym detalu :)
Warto poczekac te 3 lata :)

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2008, 22:20

January pisze:
Rada nadzorcza Juventusu podjęła decyzję odnośnie stadionu Delle Alpi. Jak informuje oficjalna strona Juventusu, w jego miejscu ma powstać zupełnie nowy obiekt. Całe przedsięwzięcie ma kosztować bagatela 105 milionów euro, a zajmie się nim oddelegowany do tego przez zarząd dyrektor Jean-Claude Blanc. Projekt w założeniu nie pociągnie za sobą zwiększenia budżetu klubu, a planowany termin oddania nowego Stadionu Alpejskiego przewidziano na start sezonu 2011/12. Niestety, póki co nie zaprezentowano jeszcze żadnej wizualizacji planowanego stadionu, który zastąpi wybudowane na Mistrzostwa Świata w 1990 roku Delle Alpi.
źródło

Czyli za 3 lata będziemy zaczynać sezon na nowiutkim pięknym stadionie :D
News pochodzi ze strony juventus.com więc jest jak najbardziej wiarygodny :)
Myślę, że to lepsza opcja, niż częściowa przebudowa, ponieważ w końcu będziemy mieć piękny stadion w każdym detalu :)
Warto poczekac te 3 lata :)
Ile to juz razy zapadla decyzja tym Delle Alpi... to juz sie robi jak polska, ''przedstawiono projekt stadionu narodowego'', ''wybrano projekt stadionu narodowego'', ''co bedzie z stadionem narodowym?''

Ale jesli bedzie zupelnie nowy objekt, niech nie mowia ze Delle Alpi bedzie wygladac zupelnie inaczej niz teraz? a co z Curva nord i curva sud?

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2008, 22:35

Kuzminski pisze:'Ale jesli bedzie zupelnie nowy objekt, niech nie mowia ze Delle Alpi bedzie wygladac zupelnie inaczej niz teraz? a co z Curva nord i curva sud?
A czy jeśli nie będzie łuków za bramkami, to to coś zmieni? Ultras i tak będą zajmować pewnie miejsca za bramkami.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2008, 22:39

Mr Cezary pisze:
Kuzminski pisze:'Ale jesli bedzie zupelnie nowy objekt, niech nie mowia ze Delle Alpi bedzie wygladac zupelnie inaczej niz teraz? a co z Curva nord i curva sud?
A czy jeśli nie będzie łuków za bramkami, to to coś zmieni? Ultras i tak będą zajmować pewnie miejsca za bramkami.
Ale to sie zrobilo juz charakterystyczne dla Delle Alpi, nie wyobrazam sobie Stadionu Alpeiskiego (pewnie nazwe tez zmienia na New Holland FarmGround, wiec nie wiele bedzie to mialo wspolnego z naszym stadionem) bez lukow a bramkami.

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2008, 22:41

Marzy mi się stadion na wzór tych z ligi angielskiej, ale widząc to, co się dzieje na włoskich stadionach, to raczej niemożliwe będzie wybudowanie obiektu, którego trybuny będą w odległości 5 metrów od boiska. Prawda jest taka, że w Anglii prawo stadionowe jest bardzo twarde i bezwzględne, a co za tym idzie, będzie bardzo ciężko wprowadzić te zasady we Włoszech, gdzie mecze dla kibiców są nie tylko atrakcją, ale przede wszystkim prawdziwą stadionową wojną.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2008, 22:47

Co do stadionu to ja tez bym chcial zeby stylem przypominal angielski. Nazwa pozostala bez zmian, a krzeselka byly bialo czarne :lol:

Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2008, 23:26

Pewnie was rozśmiesze. Ale Delle Alpi odsprzedałbym Torino, a sam przyjąłbym Stadio Olimpico i rozbudowałbym je do 40 tysiący. Przybliżyłbym jeszcze bardziej trybuny, tak na wzór angielski.

losbond

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 00:13

Meraviglioso pisze:Pewnie was rozśmiesze. Ale Delle Alpi odsprzedałbym Torino, a sam przyjąłbym Stadio Olimpico i rozbudowałbym je do 40 tysiący. Przybliżyłbym jeszcze bardziej trybuny, tak na wzór angielski.
Ej, nie przesadzasz :shock: . Przeciez Delle Alpi ma byc w zasadzie od nowa zbudowane, a historii byczkom nie oddamy :twisted: .
Przed popadaniem w zachwyt czy depresje poczekam na oficjalny projekt stadionu. Chociaz musze przyznac, ze wyglada na to, ze sprawy ida w dobrym kierunku :ok: .

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 07:38

JUVE1803 pisze:Nazwa pozostala bez zmian, a krzeselka byly bialo czarne :lol:
ja bym wolał krzesełka "wielokolorowe" na wzór Portugalski. Tuszują małą frekwencję...
stadion Sportingu
stadion Uniao de Leiria

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 11:48

Prawdopodobnie wybudują coś na kształt HSH Nordbank Arena w Hamburgu.Z tym,że nasz stadion będzie miał prawdopodobnie około 10 tys. miejsc mniej.Stadion,o którym wspominałem powyżej został jakiś czas temu gruntownie przebudowany,na bazie stadionu istniejącego już od lat 50.Koszt tej modernizacji,a właściwie przebudowy wyniósł ponad 90 mln euro.Zapewne więc zarząd zdecyduje się na tego typu projekt,z trybunami osadzonymi o wiele bliżej murawy.Przy czym nie jestem jednak zwolennikiem rozwiązania znanego z Olimpico z Turynu,gdzie trybuny co prawda znajdują się blisko płyty boiska,jednak są osadzone wysoko-gorszy mimo wszystko kontakt z kibicami.Swoją drogą zarząd ma już pewnie gotowy plan nowego obiektu.W końcu przyjęli budżet ustalony na 105 mln,zatem wiedzą dobrze,jakie są koszty tej operacji.Chciałbym,aby krzesełka były w czarno-białych barwach.Sprawiłoby to z całą pewnością,że i kibice czuliby się o wiele lepiej na samym stadionie.Dobrze też,że sami decydujemy się na tę operację,bez pomocy innych firm,dzięki temu zachowamy nazwę albo Stadio delle Alpi(czego jestem zdecydowanym zwolennikiem),albo też Juventus Arena,nie zaś AOL czy inny Allianz :lol:

lUkEN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 13:31

gdześ czytałem ze stadion ma przypominac kolory barw czyli cały stadion będzie miał biało-czarne krzesełka. Takimi paskami. nie wiem czy wiecie o co chodzi(miałme gdzieś zdięcie ale nie wiem gdzie)
Tak wogule to jak już ktoś mówił stadion ma byc zewnętrznie taki jak alianz arena.

Myśle że to dobry pomysł z przebudową
Juve będzie miało wrescie super stadion. nie m ówie że teraz jest zły :)

a co do stylu angielskiego to wątpie :/

Obrazek
ODPOWIEDZ