sześć miesięcy bez Andrade?!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
król Alex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 16:26

Luigi Di Biagio :rotfl: :?: :!: Ten Ranieri chyba sobie jaja robi :/

FORZA JUVE
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 16:30

Kontuzja Andrade oznacza, że w styczniu zasili nas przynajmniej 1 obrońca. Myślę, że jednak zarząd zdecyduje się sprowadzić 2 stoperów, by dać całej formacji czas na zgranie. W końcu czeka na nas LM w następnym sezonie :)

Kaczor_9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 16:49

2 stoperów to ok. Tylko kto??

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 17:03

Niestety, wiedziałem doskonale, że nie sprowadzając przed sezonem jeszcze 1 śr. obrońcy, zapłacimy za to... jednakże nie sądziłem, że już po 5 meczach :? Nie ma co się oszukiwać, straciliśmy na obecną chwilę naszego najelpszego obrońcę. Jorge spisywał się naprawdę bez zarzutów i bardzo szybo przyzwyczaił się do twardej gry w Serie A. Mamy więc kolejny, wielki kłopot personaly. Zostaje Criscito, który akurat wczoraj potwiedził, że zbyt szybko został rzucony na głebokie wody. To wielki talent ale jeszcze bez potrzebnego doświadczenia. Jakie więc wyjście? Na środku może zagrać Grygera i Chiellini. Na siłę coś skleimy z tego co mamy, jednak bez 2 zdań wczoraj stracilismy najsolidniejsze ogniowo naszej defensywy, i to na jak długo... :(

Obrazek
Kaczor_9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 17:09

Nie jest tak źle http://pilkanozna.pl/news.php?ID=76091

Sali-Grygera-Criscito?-Chiellini

tak będzie wyglądać nasza obrona :|

Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 17:30

Mam pytanie do ludzi , którzy dobrze znają się na przepisach . Jak myślicie jest szansa na pozyskanie kogoś na miejsce Andrade , który doznał poważnej kontuzji przed otwarciem zimowego okna transferowego ? Wiem , że jest taki przepis tylko nie wiem czy dotyczy on tylko bramkarzy ?
Tymczasem FIFA i UEFA dopuszcza możliwość zmian w składach po upływie "okien transferowych" na podstawie innego przepisu FIFA - prawo zmiany barw klubowych poza oknami mają w określonych przypadkach bramkarze. Chodzi o sytuacje, kiedy taki zawodnik przechodzi do innego zespołu, gdzie kontuzjowani są jego dotychczasowi bramkarze.
Oczywiście nawet jeśli to jest możliwe to wątpliwe by nasi działacze z niego skorzystali ...

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 18:02

Pod tym linkiem można zobaczyć jak Andrade nabawił się kontuzji.

Szkoda Portugalczyka, bo gra dobrze w obronie o ile... nie jest kontuzjowany. Kim zagramy w obronie następnym razem? Wydaje mi się, że Ranieri postawi na Legrottaglie, który albo gra wyśmienicie, albo tragicznie. Kto oglądał mecze w zeszłym sezonie, ten wie :P

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 19:30

Kontuzja Andrade to ogromna, niepowetowana strata.W tej chwili to on kieruje naszą obroną i gra bardzo pewnie.Teraz musimy radzić sobie bez niego.Myslę że na srednich rywali i tak damy radę ułożyć obronę, ale z czołówką nie mamy szans (oczywiście, nie tylko obrońcy grają).Ranieri ma teraz kilka mozliwości, w najbliższych meczach do środka może zejść Giorgio, może zejść też Grygera.Za kilka meczów może tutaj również zagrać Zebina.Drugim obrońcą będzie na pewno Criscito - nie licząc meczu z Romą w miarę pewny punkt składu.Obawiam się jednak że nie kierowany przez Andrade może obniżyć loty.
Sytuacja jest ciężkawa, ale nie tragiczna.W końcu Legro też potrafi grać na prawdę dobrze, Zdenek i Giorgio w środku radzą sobie całkiem całkiem.
Czekamy na powrót Andrade.

Sanestis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 21:13

Ranieri chce Di Biagio. Tak! Nie wiem czy to dobry pomysł, by zatrudniać takiego starego gracza, który lata świetności ma już za sobą.

...

Obrazek

...
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2007, 13:56

http://www.tuttomercatoweb.com/index.ph ... d&id=76083

Najprawdopodobniej 5 miesiecy będziemy musieli obyć się bez Andrade.

ODPOWIEDZ