Mourinho odszedł z Chelsea... Mourinho w Juventusie? ;-)
- DamKam
- Juventino
Czy chciałbym Mourinho w Juve
Naprawdę ciężko powiedzieć. Z jednej strony jest to wybitny fachowiec, ale z drugiej ciężko jest darzyć go sympatią (podobnie jak Capello). I tu jest wielki problem, czym się kierować
Co do osoby Ranieriego, to za wcześnie jest cokolwiek oceniać. Nie chciałbym go już skreślać, tak jak to co po niektórzy robili z Deschampsem :roll: Wracając do sedna tematu, to muszę przyznać, że w moim odczuciu jednak rado ma dużo racji. Z pewnością taki gość jak Mourinho mógłby szybko wznieść nas na wyżyny. Ale póki co, jest to tylko takie nasze gdybanie. Kto wie czy Jose w ogóle chciałby poprowadzić Juventus i czy nasi włodarze zdecydowaliby się go zatrudnić 

- SmyQ
- Juventino
Mourinho poinformował o odejściu kapitana Johna Terry'ego, Franka Lamparda i Didiera Drogbę. Przyczyn odejścia Mourinho na razie nie znamy, a oficjalny komunikat napisany jest jednym zdaniem.
Źródło:www.chelseapage.com-nieoficjala PL
Źródło: chelseafc.com-oficjalna
Mam nadzieje że dzieki temu zdarzenu Lampard trafi do JUVE... Ale panowie skoro Terry tez jest do wzięcia to na co czekamy wkońcu to jeden z najlepszych ob. na świecie a właśnie obrońcy nam brakuje niemniał bym nic przeciwko jeżeli by zamiast Lamparda pojawił sie Terry!!!
Źródło:www.chelseapage.com-nieoficjala PL
Źródło: chelseafc.com-oficjalna
Mam nadzieje że dzieki temu zdarzenu Lampard trafi do JUVE... Ale panowie skoro Terry tez jest do wzięcia to na co czekamy wkońcu to jeden z najlepszych ob. na świecie a właśnie obrońcy nam brakuje niemniał bym nic przeciwko jeżeli by zamiast Lamparda pojawił sie Terry!!!
"Gdy idę korytarzem o jednym tylko marze by wszystkich Internistów trafił szlag!
By żony ich zdradzały, a córki się puszczały,a stary Juventinio śpiewał tak!..."
By żony ich zdradzały, a córki się puszczały,a stary Juventinio śpiewał tak!..."
- RuTeK
- Juventino
Piłkarze Chelsea są wściekli, że władze klubu zmusiły ich ukochanego trenera do rezygnacji. Najbardziej emocjonalnie zareagował napastnik Didier Drogba, który zażądał jak najszybszego wystawienia na listę transferową - twierdzą angielskie media - pisze "Gazeta Wyborcza".
29-letni snajper uważa Mourinho za swojego mentora, dzięki któremu stał się napastnikiem klasy światowej. W proteście zamierza podążyć jego śladem i odejść z Chelsea podczas najbliższego styczniowego okna transferowego.
REKLAMA Czytaj dalej
"Bunt" - to tytuł z "Daily Mirror", który podaje, że równie wściekli i rozczarowani co Drogba są jego przyjaciele z drużyny - Michael Essien i Frank Lampard. Burzą się także obaj Portugalczycy, którzy trafili do Chelsea wraz z Mourinho z FC Porto - Ricardo Carvalho i Paulo Ferreira.
Może jeszcze Essien albo Ferreira ?!
29-letni snajper uważa Mourinho za swojego mentora, dzięki któremu stał się napastnikiem klasy światowej. W proteście zamierza podążyć jego śladem i odejść z Chelsea podczas najbliższego styczniowego okna transferowego.
REKLAMA Czytaj dalej
"Bunt" - to tytuł z "Daily Mirror", który podaje, że równie wściekli i rozczarowani co Drogba są jego przyjaciele z drużyny - Michael Essien i Frank Lampard. Burzą się także obaj Portugalczycy, którzy trafili do Chelsea wraz z Mourinho z FC Porto - Ricardo Carvalho i Paulo Ferreira.
Może jeszcze Essien albo Ferreira ?!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- rado
- Juventino
Maggie Del Piero - co do plotki dot. Lippiego w Chelsea to mnie taki sam dreszcz przeszedł... i za każdym razem jak czytam o nim "na pasku" Eurosport 2 to mam. Wczoraj chyba leciał napis - "Marcello Lipii, trener mistrzów świata podpisał kontrakt (w tym momencie już mnie coś trafia i myślę "Inter", "Milan", "Tottenham", "Chelsea" o nie!!!!)... - i dalej - ze stacją Sky na komentowanie meczów..." - wtedy uff, ulga... :-)
Osobiście nie wybaczyłbym chyba Lippiemu gdyby teraz objął jakąś inną drużynę, Juventus nigdy go bardziej nie potrzebował niż w tym sezonie.
A jeszcze wracając do Mourinho, to taki "transfer" może być bardzo korzystny jeśli chodzi o mercato - myślę, że on mógłby za sobą pociągnąć takich piłkarzy jak Drogba, Lampard czy Essien... a to w połączeniu jeszcze z Carvalho czy Ferreirą mogłoby dać takiemu klubowi jak Juve scudetto.
PS - co do instalacji przeglądarek to takiej swobody nie mam, piszę z pracy.... z resztą chyba aż tak bardzo mi na tym nie zależy :-))
Osobiście nie wybaczyłbym chyba Lippiemu gdyby teraz objął jakąś inną drużynę, Juventus nigdy go bardziej nie potrzebował niż w tym sezonie.
A jeszcze wracając do Mourinho, to taki "transfer" może być bardzo korzystny jeśli chodzi o mercato - myślę, że on mógłby za sobą pociągnąć takich piłkarzy jak Drogba, Lampard czy Essien... a to w połączeniu jeszcze z Carvalho czy Ferreirą mogłoby dać takiemu klubowi jak Juve scudetto.
PS - co do instalacji przeglądarek to takiej swobody nie mam, piszę z pracy.... z resztą chyba aż tak bardzo mi na tym nie zależy :-))
- mesju
- Qualità Juventino
Widzę, że wszyscy nastawili się na rozkradanie Chelsea. A ja powiem, że nie chciałbym widzieć u nas żadnego z zawodników londyńskiego klubu. To dlatego, że Mourinho jako jeden z nielicznych w zeszłym sezonie powiedział, że nie wykorzysta kryzysu JUVE do ściągnięcia piłkarzy do siebie. Mam więc nadzieję, że teraz my nie będziemy korzystać na problemach Chelsea, choć w normalnej sytuacji większość piłkarzy The Blues witałbym u nas z otwartymi ramionami
- RuTeK
- Juventino
Jak Oni chcą sami odejśc a nasi piłkarze zapewniali ze zostają to jakie to rozkupywanie ?
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- Bobeknaklo
- Juventino
Bezsensowny temat! Czy za kazdym razem jak jakis zawodnik jest niezadowolony w swoim klubie albo jak odrzuca oferte nnowego kontraktu(patrz np. Lampard, Makalele) albo trener opuszcza klub czy musza sie od razu pojawiac tematy tego typu? To od Juve zalezy czy w ogole sie nim zainteresuja. Moze zaraz napisze ktos Ronaldinho w Juve?? Poza tym mozna byloby prowadzic taka dyskusje jezeli juve nie mialoby trenera. Wrecz jak najbardziej. Ale ma i to krotko i jak narazie sie spisuje w 99% jak dla mnie wiec nie rozumiem po co ten temat. Mourinho by sprowadzil Juve na dno i bnkructwo predzej. Ludzie, nie skreslajcie Ranieriego za to ze przegral mecz z Udine albo ze slabo gralismy narazie. Ja bede mu wierzyl nawet jak zajmeimy miejsce w przedziale np 7-10. Ponad polowa w 1 skladzie to nowi zawodnicy, nowy trener. Ludzie co wy oczekujecie?????!!!!!! Potrzeba czasu!!!! A moge sie zalozyc jak bysmy zajeli 5 miejsce bez LM to Ranieri bylby o to obwioniony! Wszyscy by na niego jechali. Tak nie mozna!!
To jest moje zdanie. Oczywiscie mozecie sie z tym nie zgadzac i szanuje to
To jest moje zdanie. Oczywiscie mozecie sie z tym nie zgadzac i szanuje to
- mesju
- Qualità Juventino
Bo jeśli piłkarz chce odejść, to jego wartość rynkowa diametralnie spadnie. Już nie mówiąc o tym, że będzie trzeba ich kimś zastąpić (a sezon w pełni). O kasę to tam raczej nie ma się co martwić, ale zgranie zespołu może trochę potrwać. To może być zapalnikiem bomby, która z Chelsea zrobi ponownie ligowego średniaka. Póki co nie ma co gdybać. Zobaczymy jakie decyzje podejmą zawodnicy. Oczywiście, jeśli jakiś piłkarz będzie chciał odejść, to i tak to zrobi. Niektórzy od kupowania piłkarzy za-pół-darmo już pewnie zacierają ręce. Ja osobiście bym wolał, aby Juventus w tym po prostu nie uczestniczył.RuTeK pisze:Jak Oni chcą sami odejśc a nasi piłkarze zapewniali ze zostają to jakie to rozkupywanie ?
Swoją drogą jestem strasznie ciekawy jak wyglądają ich umowy z klubem: kary za wcześniejsze rozwiązanie umowy, itd.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Bez przesady, taki temat jest kompletnie bez sensu... A niby dlaczego Mourinho nagle miałby zostać trenerem Juve? Jak na razie nie ma żadnych powodów ku zwolnieniu Ranieriego... Mourinho jest zbyt butny, Juve to nie Real czy Chelsea, tutaj nikt by go nie okrzykiwał gwiazdą nr1, jego przyjście byłoby kompletnie bez sensu. Można było się spodziewać pojedynczych spekulacji wśród kibiców, ale żeby od razu zakładać niepodparty żadnymi faktami temat na forum... Bezsensowne gdybanie i tyle.
- Tharp
Chociazby dlatego ze "smieszny" to ostatnia rzecz ktora moznaby powiedziec o Mourinho. Albo po prostu masz wyjatkowo chore poczucie humoru.Del pisze:dlaczego w ankiecie nie ma opcji: "Nie!! Niechce, zeby taki smieszny trener trenowal moj ukochany klub" ?
Bo ja wlasnie to bym zaznaczyl.
Biorac pod uwage jego umiejetnosci i talent do prowadzenia druzyn, wypadaloby jednak jakis szacunek Mourinho pokazac.
...ale póki co - wolałbym Ranieri'ego.
- Toneker
- Juventino
Naprawdę śmieszą mnie tu wypowiedzi niektórych pseudo specjalistów, ale może po kolei.
Przede wszystkim, Mourinho jest geniuszem trenerskim. Jak dla mnie, mogą się z nim równać co najwyżej Hiddink i Benitez. Nawet tak kochany przez fanów Juventusu Marcelo Lippi nie umywa się do Portugalczyka. A jak ktoś uważa że sukces zawdzięcza on tylko pieniądzom RA, to z miejsca niech się przyzna że piłką nożną interesuje się góra od 3 lat. To nie Jose był rozrzutny, ale korzystał z możliwości jakie miał. Jakoś wcześniej tez mu szło dobrze, chociaż w Porto nie miał budżetu. No i nie zapominajmy że to pod jego okiem Deco został MVP w LM, po czym po transferze do Barcy grał już kilka klas gorzej. W Chelsea też można znaleźć piłkarzy, którzy bez niego prawdopodobnie nic by nie znaczyli. A orędownikem tych najgłośniejszych transferów zawsze był rosyjski właściciel Londyńczyków.
Dalej, styl gry prezentowany przez jego zespoły. Czy był defensywny i brzydki? To zależy, an początku Chelsea grało pięknie i skutecznie, z zabójczymi skrzydłami i przechodzeniem z 4-5-1 w 4-3-3. Ostatnio trochę często skupiali się na obronie, ale pamiętajmy że jak Roman kazał mu wygrywać bez względu na jakość gry i narzucał piłkarzy jacy mają wychodzić w pierwszym składzie (choćby bezproduktywny Sheva), to Jose musiał jakoś nadrobić. A mimo to, wciąż był skuteczny. Taki jest niestety świat, gra się albo pięknie, albo skutecznie, na ogół.
Kolejna rzecz, nastrój w drużynie. Tego już w ogóle nie rozumiem, skoro najlepsi na świecie piłkarze (Drogba, Lampard, Terry) są gotowi odejść za swoim trenerem, wiedząc że przy tym stracą kasę (bo nigdzie tak nie płacą jak w Chelsea) to chyba ma dobry kontakt z piłkarzami? W Juve jakoś nigdy tego nie było, a widział ktoś może jak Portugalczyk się nieraz cieszył po bramce? Biegał obok linii boiska, robił "wślizg" na kolanach etc. Jak to nie jest dobra atmosfera i identyfikowanie się z drużyną, to ja nie wiem co tym jest...
I ostatnia sprawa, specyficzny humor Mourinho. Nie ukrywam że mi bardzo odpowiada, ale jak się w prosty sposób ośmiesza pseudo trenerów, jak na przykład pamiętna sytuacja z Rijkardem przed meczami w LM.. no cóż, wiele dzieciaków kibicujących Barcy może się zdenerwować. Ale mi sie jego styl bycia bardzo podoba, tylko trzeba mieć trochę dystansu do świata i trochę inteligencji. I ciekawy jestem chociaż jednego argumentu, za tym że świeżo zwolniony trener Chelsea był śmieszny, anyone?
A teraz meritum, czy Mourinho za Ranieriego? Nie, przynajmniej na razie, Claudio by się podłamał jak by drugi raz został wygryziony przez Jose. Poza tym tak na początku sezonu to średni pomysł, zobaczmy jeszcze co pokaże nasz aktualny szkoleniowiec. Bo nie jest tak źle, chociaż brakuje mi odważnych decyzji jak posadzenie na ławce gwiazdorzącego i marnującego sytuacje Del Piero, Mourinho na pewno by się nie wahał. Ale po sezonie jakby jeszcze był wolny, to bardzo chętnie. I niech zarabia więcej niż nasza największa piłkarska gwiazda, w końcu sukcesy zależą w większym stopniu od trenera niż od jednego piłkarza (chyba że chodzi o kogoś na poziomie Kaki w formie). Chociaż niestety i tak uważam jego przyjście, nawet wtedy za nierealne...
Przede wszystkim, Mourinho jest geniuszem trenerskim. Jak dla mnie, mogą się z nim równać co najwyżej Hiddink i Benitez. Nawet tak kochany przez fanów Juventusu Marcelo Lippi nie umywa się do Portugalczyka. A jak ktoś uważa że sukces zawdzięcza on tylko pieniądzom RA, to z miejsca niech się przyzna że piłką nożną interesuje się góra od 3 lat. To nie Jose był rozrzutny, ale korzystał z możliwości jakie miał. Jakoś wcześniej tez mu szło dobrze, chociaż w Porto nie miał budżetu. No i nie zapominajmy że to pod jego okiem Deco został MVP w LM, po czym po transferze do Barcy grał już kilka klas gorzej. W Chelsea też można znaleźć piłkarzy, którzy bez niego prawdopodobnie nic by nie znaczyli. A orędownikem tych najgłośniejszych transferów zawsze był rosyjski właściciel Londyńczyków.
Dalej, styl gry prezentowany przez jego zespoły. Czy był defensywny i brzydki? To zależy, an początku Chelsea grało pięknie i skutecznie, z zabójczymi skrzydłami i przechodzeniem z 4-5-1 w 4-3-3. Ostatnio trochę często skupiali się na obronie, ale pamiętajmy że jak Roman kazał mu wygrywać bez względu na jakość gry i narzucał piłkarzy jacy mają wychodzić w pierwszym składzie (choćby bezproduktywny Sheva), to Jose musiał jakoś nadrobić. A mimo to, wciąż był skuteczny. Taki jest niestety świat, gra się albo pięknie, albo skutecznie, na ogół.
Kolejna rzecz, nastrój w drużynie. Tego już w ogóle nie rozumiem, skoro najlepsi na świecie piłkarze (Drogba, Lampard, Terry) są gotowi odejść za swoim trenerem, wiedząc że przy tym stracą kasę (bo nigdzie tak nie płacą jak w Chelsea) to chyba ma dobry kontakt z piłkarzami? W Juve jakoś nigdy tego nie było, a widział ktoś może jak Portugalczyk się nieraz cieszył po bramce? Biegał obok linii boiska, robił "wślizg" na kolanach etc. Jak to nie jest dobra atmosfera i identyfikowanie się z drużyną, to ja nie wiem co tym jest...
I ostatnia sprawa, specyficzny humor Mourinho. Nie ukrywam że mi bardzo odpowiada, ale jak się w prosty sposób ośmiesza pseudo trenerów, jak na przykład pamiętna sytuacja z Rijkardem przed meczami w LM.. no cóż, wiele dzieciaków kibicujących Barcy może się zdenerwować. Ale mi sie jego styl bycia bardzo podoba, tylko trzeba mieć trochę dystansu do świata i trochę inteligencji. I ciekawy jestem chociaż jednego argumentu, za tym że świeżo zwolniony trener Chelsea był śmieszny, anyone?
A teraz meritum, czy Mourinho za Ranieriego? Nie, przynajmniej na razie, Claudio by się podłamał jak by drugi raz został wygryziony przez Jose. Poza tym tak na początku sezonu to średni pomysł, zobaczmy jeszcze co pokaże nasz aktualny szkoleniowiec. Bo nie jest tak źle, chociaż brakuje mi odważnych decyzji jak posadzenie na ławce gwiazdorzącego i marnującego sytuacje Del Piero, Mourinho na pewno by się nie wahał. Ale po sezonie jakby jeszcze był wolny, to bardzo chętnie. I niech zarabia więcej niż nasza największa piłkarska gwiazda, w końcu sukcesy zależą w większym stopniu od trenera niż od jednego piłkarza (chyba że chodzi o kogoś na poziomie Kaki w formie). Chociaż niestety i tak uważam jego przyjście, nawet wtedy za nierealne...
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nie slyszala wac panna ze grozono mu ze chce odejsc do chelseaMaggie Del Piero pisze:No co ty Mourinho. Kurde do dziś jak o nim myślę pojawia mi sie jego obraz jak wygrał LM z Porto, a on odszedł, zdjął medal i poszedł do szatni.

przerzuc sie na real albo barcelone, ja wole brzydko wygrac niz ladnie przegrac, za ladny football nie rozdaja medali :idea:Proxy pisze:mam już dość oglądania antyfootball'u w wykonaniu drużyny prowadzonej Capello
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Belialek
- Juventino
brakuje mi w tej ankiecie opcji "pierwszy w kolejnosci, w przypadku nie spelniania oczekiwan zarzadu". i wlasnie taka jest moja opinia.
Jezeli prawda jest to co mowia media o "buncie" zawodnikow Chelsea, to tylko swiadczy o tym jaki kontakt ma druzyna z trenerem, oraz jak bezgranicznie mu ufaja (jestem przekonany ze nie jest to "zaslepienie" tylko szacunek do jego profesjonalizmu").
Druga sprawa - Juventus strasznie "przycichl" na arenie miedzynarodowej (nie mowie tu o aspekcie czysto sportowym), osoba taka jak Mourinho potrawi sprawic ze o Juve znowu zacznie sie mowic, a im wiecej Juve w mediach, tym wiecej pieniazkow od sponsorow.
Na dzien dzisiejszy ciezko oceniac prace obecnego trenera - jest na to troche za wczesnie - dlatego nie glosuje na zadna opcje (teraz to jest za wczesnie wyrokowac, a zima z kolei przy zlym obrocie spraw to mozemy sie obudzic z reka w przyslowiowym nocniku)
Jezeli prawda jest to co mowia media o "buncie" zawodnikow Chelsea, to tylko swiadczy o tym jaki kontakt ma druzyna z trenerem, oraz jak bezgranicznie mu ufaja (jestem przekonany ze nie jest to "zaslepienie" tylko szacunek do jego profesjonalizmu").
Druga sprawa - Juventus strasznie "przycichl" na arenie miedzynarodowej (nie mowie tu o aspekcie czysto sportowym), osoba taka jak Mourinho potrawi sprawic ze o Juve znowu zacznie sie mowic, a im wiecej Juve w mediach, tym wiecej pieniazkow od sponsorow.
Na dzien dzisiejszy ciezko oceniac prace obecnego trenera - jest na to troche za wczesnie - dlatego nie glosuje na zadna opcje (teraz to jest za wczesnie wyrokowac, a zima z kolei przy zlym obrocie spraw to mozemy sie obudzic z reka w przyslowiowym nocniku)
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Bo Ty to fachura pełną gębą, co nie...?Toneker pisze:Naprawdę śmieszą mnie tu wypowiedzi niektórych pseudo specjalistów
Toneker pisze:Przede wszystkim, Mourinho jest geniuszem trenerskim. Jak dla mnie, mogą się z nim równać co najwyżej Hiddink i Benitez. Nawet tak kochany przez fanów Juventusu Marcelo Lippi nie umywa się do Portugalczyka.
Człeniu, czy Ty aby na pewno wiesz, kim jest Marcello Lippi...? Widzę, że nie bardzo, więc Cię uświadomię - Marcello Lippi to trener, który zdobył z
Juventusem 5 razy scudetto, raz Puchar Włoch, 4 razy Superpuchar Włoch, raz doszedł do finału PU, cztery razy do finału LM (z czego jeden wygrał), zdobył także Superpuchar Europy i Puchar Interkontynentalny, a z reprezentacją Włoch mistrzostwo świata. Możesz mi powiedzieć, co takiego osiągnął Mourinho, że Lippi się do niego nie umywa?
Wyobraź sobie, że kibicuję Juve, a nie Barcelonie, a mimo to denerwowały mnie zachowania Mourinho. To zwyczajny zarozumialec, a poza tym wielokrotnie najeżdżał na naprawdę znakomitych trenerów (Ferguson, Benitez) i na prowadzone przez nich kluby. To już nie jest zwyczajne ośmieszanie, tylko autentyczny brak szacunku, a tego zwyczajnie nie trawię, bo to jednak jest sport, a wzajemny szacunek powinien być jedną z części zdrowej rywalizacji. A czy Rijkaard jest gorszy od Mouriho... Nie powiedziałbym... Myślę, że są porównywalni, ale tu już każdy może mieć swoje zdanie. A nawet jeśli Portugalczyk przewyższa Holendra, to na pewno nie na tyle, żeby go publicznie ośmieszać.Toneker pisze:I ostatnia sprawa, specyficzny humor Mourinho. Nie ukrywam że mi bardzo odpowiada, ale jak się w prosty sposób ośmiesza pseudo trenerów, jak na przykład pamiętna sytuacja z Rijkardem przed meczami w LM.. no cóż, wiele dzieciaków kibicujących Barcy może się zdenerwować.