Vanstrattan wraca do Verony!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2007, 13:17

Dragon pisze: Przeraża mnie Twoja niewiedza na temat sytuacji w klubie. Mirante został wypożyczony do Sampdori. Cały czas jest naszym bramkarzem. Też wolałbym aby został, ale musi się ogrywać bo ma talent i szkoda aby siedział na ławce.
no dobra, przepraszam ze Cie przestraszyłem moja niewiedza :wink:
Ale patrz: Mirante ma "już" 24 lata wiec znowu takim talentem nie ejst. Owszem jest dobry, ale za rok bedzie miał 25 lat a przypominam ze Buffon przeszedł do nas w wieku 23 lat, bedac wtedy juz jednym z najlepszych bramkarzy świata...

edit.
wniosek (moj): Mirante nie bedzie godnym nastepca Gigiego, a wiec po co go wypozyczac skoro moze byc jego dobrym zmiennikiem? (wiem ze to nie na temat poprzedniego postu, ale tak mi sie na mysl nasuneło teraz) :smile:

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2007, 15:04

Znajduje się on obecnie w składzie francuskiego drugoligowca Dijon. Trafił tam dopiero przed tym sezonem. Nie do końca jednak wiem na jakiej zasadzie, jest to chyba wypożyczenie z metz. metz miało prawo wykupu zawodnika z Juve, po sezonie 2006/07 możliwe, że z niego skorzystali. Nie mogę jednak tego potwierdzić.
Z tego: http://transfermarkt.de/de/spieler/1911 ... daten.html wynika, że po wypożyczeniu do Metz wrócił do Juve i przeszedł do Dijon na zasadzie wolnego transferu. Czyli prawdopodobnie Juventus rozwiązał z nim kontrakt, tak jak z Tacchinardim.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2007, 16:13

stahoo pisze: no dobra, przepraszam ze Cie przestraszyłem moja niewiedza :wink:
:P
stahoo pisze:Ale patrz: Mirante ma "już" 24 lata wiec znowu takim talentem nie ejst. Owszem jest dobry, ale za rok bedzie miał 25 lat a przypominam ze Buffon przeszedł do nas w wieku 23 lat, bedac wtedy juz jednym z najlepszych bramkarzy świata...

edit.
wniosek (moj): Mirante nie bedzie godnym nastepca Gigiego, a wiec po co go wypozyczac skoro moze byc jego dobrym zmiennikiem? (wiem ze to nie na temat poprzedniego postu, ale tak mi sie na mysl nasuneło teraz) :smile:
Tzn. tak. Trzeba sobie jasno powiedzieć, Mirante nigdy nie bedzie zastępcą Buffona, może być conajwyżej jego zmiennikiem. I tak trzeba rozpatrywać tę kwestię. Póki co Buffon pogra u nas jeszcze kilka dobrych lat więc o zastępowaniu go póki co nie warto mówić. Conajwyżej możemy rozmawiać o jego najlepszym zmienniku.
juveluck pisze: Mówisz o meczach jakie rozgrywał w Metz?
Tak, dokladnie. W pamieci zapadł mi szczególnie jeden mecz pucharowy, gdzie Metz przegrało 4-0 a Bonnefoi puścił 2 bramki, jakich nie przystoi puszczać na tym poziomie. Jedna to lob za kołnierz na pewno zza pola karnego, nie pamiętam ile metrów. Zresztą sami komentatorzy mówili, że spisuje się słabo. Niemniej jednak każdy ma gorszy okres, chwile, więc ja go nie skreślam. Zawsze może jeszcze pokazać na co go stać.

Obrazek
Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 20:38

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=76053

jednak wraca do naszej drużyny :)

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 21:02

hyh, tyle zamieszania o trzeciego bramkarza :)
Mam nadzieje, ze nie bedzie mu dane grac w sezonie.

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 21:28

Nie dziwię się Veronie, że go nie chcieli trzymać u siebie, pewnie najchętniej by go na kopach wyrzucili ale jak by to wyglądało że najpierw walczą o zawodnika a później wyrzucają :wink: a tak serio to sądzę, że dobrze się stało - trenerzy pooglądają go sobie przez rok (ło przez rok to go obejrzą tak dokładnie że hoho) i jak będzie dobrze rokował to go wykupimy, a jak nie to nie :) zresztą sam bramkarz na tym skorzysta bo trenować u boku samego Gigiego to zaszczyt jakich mało :dance:

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2007, 17:29

No jednak Vanstrattan do nas wróci :D Moim zdaniem nie jeden by takie przekręty robił, żeby móc u nas grać ;) Tylko trochę się dziwie, po co nam czterech bramkarzy? Trzech wystarczy, czwarty przecież też pensję bierze.

ODPOWIEDZ