Bayern coś robi, a my...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 13:05

RuTeK pisze:Wstrzymajmy się do oceniania aż zakonczy się Macerato... Bayern pozyskał wielu piłkarzy ale za to bardzo przeciętnych... ! Poza Tonim ( nie wiadomo jak francuz) wiec nie pierdzielmy, że dokonał wzmocnien tylko uregulował kadrę :>
Widziałeś kiedyś jak gra Jansen, Sosa, Altintop czy Shlaudraff?? Radzę kiedyś obejrzeć. Nie są to przeciętni zawodnicy :prochno:

imp

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 13:06

DamKam pisze:
imp pisze:
DamKam pisze: Zakupy Bayernu na nowy sezon. Stan na dzień dzisiejszy:
1. Hamit Altintop (FC Schalke 04)
2. Jan Schlaudraff (Alemannia Aachen)
3. Ernesto Sosa (Estudiantes de La Plata)
4. Marcell Jansen (Bor. Mönchengladbach)
5. Luca Toni (AC Fiorentina)
...
6. Franck Ribery (jeszcze nie zostało oficjalnie potwierdzone)
7. Miroslav Klose (teraz, albo za rok)
8. Ze Roberto (Santos)
9. Khalid Boulahrouz (Chelsea)
Co do powrotu Ze Roberto, to faktycznie, zapomniałem o nim. Jest ich tylu, że można się pogubić :wink: Choć też jeszcze nie było oficjalnego stanowiska w sprawie jego transferu.
Zaś co do Boulahrouza, to jak już pisałem, Bayern zaprzeczył jakoby ten zawodnik miałby ich zasilić. Oto dowód :idea:
no racja, sugerowalem sie inna polska strona o Bayernie. Tak czy inaczej kadre wzmocnili juz bardzo solidnie a to na pewno nie koniec wzmocnien z ich strony.
Co do Juve no to osobiscie nie lubie komentowac plotek transferowych ale jest kilka opcji. Mozliwe ze juz jakies transfery mamy zaklepane a zostana dopiero ogloszone jak rozpocznie sie Mercato, Moggi tak robil to moze zarzad chce nadal dzialac w podobnym stylu.
Druga opcja to taka ze.. nic nie zrobilismy hehe co moze i jest mozliwe ale mysle ze po przyjsciu Ranieriego cos sie ruszy, nie zapominajmy tez ze jescze sie nasz sezon nie skonczyl. Bayern musi dokonywac spektakularnych transferow bo ten sezon wypadl im strasznie slabo w porownaniu do poprzednich lat, jakby nie patrzec Bayern i Juve sa na dwoch innych sczeblach jesli chodzi o transfery, oni maja pieniadze i widac nie boja sie nimi szastac my za to nie mamy nieograniczonych pieniedzy, a te ktora sa dostepne trzeba rozwaznie ulokowac.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 13:13

wojteceek pisze:
RuTeK pisze:Wstrzymajmy się do oceniania aż zakonczy się Macerato... Bayern pozyskał wielu piłkarzy ale za to bardzo przeciętnych... ! Poza Tonim ( nie wiadomo jak francuz) wiec nie pierdzielmy, że dokonał wzmocnien tylko uregulował kadrę :>
Widziałeś kiedyś jak gra Jansen, Sosa, Altintop czy Shlaudraff?? Radzę kiedyś obejrzeć. Nie są to przeciętni zawodnicy :prochno:
Dokładnie :ok: Ja również nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem, że są to tylko przeciętniacy. Szczególnie Jansen to świetna inwestycja :bravo: Ten chłopak wyrasta na drugiego Lahma. Kto widział go kiedykolwiek w akcji sam wie :wink: Altintopa chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Choć trzeba uważać, żeby nie pomylić go z jego baardzo podobnym bratem, który jest jednak o wiele mniej znany i słabszy :P Schlaudraff w Aachen robił furorę. Sosa niby też jest wielkim talentem, ale kto wie co będzie w jego przypadku. Tego ostatniego akurat nigdy na oczy nie widziałem...
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2007, 13:15 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 13:14

Zgadzam się z tymi, ktorzy twierdzą, że trzeba poczekać z oceną do końca mercato. W zasadzie mamy dopiero czerwiec, jeszcze prawie całe 3 miesiące, ale cóż....ja jestem bardzo zaniepokojony. Obecny zarząd to nie to co kiedyś, a Secco to nie Moggi, który potrafił załatwić piłkarza od zaraz, albo ostatniego dnia mercato sprowadzić 2 gwiazdy na skalę Światową (Zlatan, Cannavaro).
Narazie niestety gnijemy w plotkach transferowych, ktorych już nie da się czytać, sa tak żenujące... zero konkretów...a czas ucieka... miejmy nadzieję, że na spekulacjach się nie skończy. Nigdy nie wybaczylbym zarządowi, jeżeli nie wzmocniliby odpowiednio kadry, a mamy wielkie luki!!

Obrazek
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 13:32

No kupić kogoś na pewno trzeba bo z obecnym składem Włoch nie podbijemy(niestety) taka prawda. Co chwilę mamy jakieś newsy że przychodzi ten tamten a jeszcze inny trzyma długopis w ręce i ma już podpisywać kontrakt. Niestety to tylko plotki :cry: . Mam nadzieję że nasz zarząd kupi wreszcie kogoś pożądnego, doświadczonego i potrzebnego drużynie. Jak na razie przyszli tylko Cristico, Grygera i Salihamidzić tzn. przyjdą niedługo. Więc zarząd niech się bierze do roboty i kupuje piłkarzy takich żebyśmy w następnym sezonie mogli walczyć o ligę mistrzów i o jakieś przyzwoite miejsce w tabeli. Ja wierzę że się uda bo mamy jeszcze dużo czasu...

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 13:38

darek13 pisze:Ja wierzę że się uda bo mamy jeszcze dużo czasu...
No mamy jeszcze trochę czasu, ale popatrz, że np. o Mavube nie biję się tylko Juve. Jak będizemy czekać i czekać to mogą Nam go sprzątnąc z przed nosa :|

EDIT:
darek13 pisze:No ale miejmy nadzieję że tak nie będzie. Powinni brać go od razu póki chłopak chce grać dla Juve.
exactly :wink:
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2007, 13:54 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 13:39

A ja wciąż ufam zarządowi i wierzę że wzmocnienia nadejdą, a do końca okienka transferowego wzmocnimy się odpowiednio.Myślę że jakieś transfery są już szykowane, tylko poprostu o tym nie wiemy.
Ja jestem cierpliwy i mam nadzieję że za kilka miesięcy będziemy mile zaskoczeni wzmocnieniami.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 13:49

[RA]MACIUS pisze:
darek13 pisze:Ja wierzę że się uda bo mamy jeszcze dużo czasu...
No mamy jeszcze trochę czasu, ale popatrz, że np. o Mavube nie biję się tylko Juve. Jak będizemy czekać i czekać to mogą Nam go sprzątnąc z przed nosa :|
No ale miejmy nadzieję że tak nie będzie. Powinni brać go od razu póki chłopak chce grać dla Juve.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 14:33

Jak usłyszałem, że Ribery przechodzi do Bayernu to opadły mi ręce. Miałem nadzieję, że przejdzie on do nas. Z Ligą Mistrzów raczej mu się nie śpieszy, bo w Marsylia tam przecież nie grała. No cóż... Oby w końcu zarząd się przebudził, bo to narazie wygląda nie najlepiej.

PS.
Atak Bayernu: Makaay, Podolski, Toni, Klose, Pizarro + Ribery w pomocy Bayern moze byćgroźny w następnym sezonie.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 15:14

Michael900 pisze:Jak usłyszałem, że Ribery przechodzi do Bayernu to opadły mi ręce. Miałem nadzieję, że przejdzie on do nas. Z Ligą Mistrzów raczej mu się nie śpieszy, bo w Marsylia tam przecież nie grała. No cóż... Oby w końcu zarząd się przebudził, bo to narazie wygląda nie najlepiej.

PS.
Atak Bayernu: Makaay, Podolski, Toni, Klose, Pizarro + Ribery w pomocy Bayern moze byćgroźny w następnym sezonie.
Wydaje mi się że w przyszłym sezonie Marsylia zagra w LM ;)

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 15:28

Tym co napędza Bayern w ofensywie transferowej jest bez wątpienia świetny zarząd. Beckenbauer, Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge to ludzie dla których Bayren znaczy wszystko. Dla nich porażka to wstyd i hańba. Ci panowie zrobią wszystko by podnieść się i znowu zwyciężać. Nie to co nasi... Ale to już historia na inny dramat...

Wprawdzie jest jeszcze sporo czasu do rozpoczęcia sezonu, ale nie można odkładać wszystkiego na ost. chwilę i wziąć to czego inni nie chcieli...

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 17:21

Lukasz_JUVE pisze:Tym co napędza Bayern w ofensywie transferowej jest bez wątpienia świetny zarząd. Beckenbauer, Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge to ludzie dla których Bayren znaczy wszystko.
Ale 4. miejsce w tym sezonie Bundesligi to Bayern "zawdzięcza" właśnie działaniom tego, jak to nazywasz, świetnego zarządu. Kadra Bayernu była w tym sezonie naprawdę bardzo słaba.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2007, 17:26

No tak, do Toniego, Ribery'ego i Bouhlarouza doszedł jeszcze Altintop, o tym zapomniałem, sorry :) Reszta zawodników to tylko uzupełnienie, nie sądzę, żeby odegrali istotniejszą rolę. Natomiast przyjście Klose nie jest jeszcze sfinalizowane, tak samo Ze Roberto, także równie dobrze można by stwierdzić, że my już mamy Iaquintę, Huntelaara, Sissoko i Mavubę.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2007, 01:17

Do autora tematu: zacznij kibicować Bayernowi... :/

Capo di tutti capi
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2007, 01:55

Bayern coś robi i uwaga (!dla tych, co oczekują gigantycznych transferów już od początku mercato) my też wiele zrobiliśmy. Otóż zatrzymaliśmy Buffona!!! Czyli główny cel na letnie okienko transferowe zrealizowany. Zarząd przede wszystkim stawia na zatrzymanie obecnych mistrzów grających w naszej drużynie. Potem bardziej skupi się na transferach. A jak już się skupi to mogę Was zapewnić, że z nosem Ranieriego kupimy wartościowych zawodników! Więc cierpliwości...

Obrazek
ODPOWIEDZ