Czy przyjdzie czas rozliczeń ze zdrady Juventusu?
- rastapastor
- Milanista
A jak czytałem Twoje poprzednie posty to myślałem że prezentujesz wysoki poziom kultury ...
Nie porównuj też odejścia Szewy z odejściem piłkarzy Juvenstusu.
czy to twoja nienawiść do Milanu nastawia Ciebie negatywnie do mojej osoby?? Nie widzę związku między moją wypowiedzią a "niskim" poziomem mojej kultury...
Ja nie porównuje odejścia Shevy z odejściem piłkarzy Juventusu, ja tylko daję przykład, iż nie wkurzam się na niego, że zostawił Milan, badź co bądź też w trudnym dla nich okresie...zastanawiam się czy czytałeś moją całą wypowiedź...chyba nie
Pozdrooo...BLESS
- NeBu
- Juventino
Nie widzę związku między moją wypowiedzią a "niskim" poziomem mojej kultury...
to jak to inaczej nazwiesz jak nie niski poziom kultury?inni którzy odeszli mogli poczuć się pokrzywdeni faktem żę zarząd mówiąc trywialnie "wyruchał ich bez wazeliny w dupę"
Apropo wypowiedzi autora: troche pojechałeś, ale każdy ma prawo do własnego zdania. Jak dla mnie każdy zrobił co uważał za słuszne. Zgodzę się w 100% ze zdaniem
Utracili też wiele w oczach kibiców ( nie tylko Juve). Mówisz Zambrotta, myślisz dobry piłkarz. Mówisz Nedved, myślisz wielki człowiek, pełny szacunek dla tego pana.Taki respekt już jest raczej niedoodzyskania i mysle że "uciekinierzy" zdaja sobie z tego sprawe. Nikomu źle nie życze, ale życze jak najlepiej prawdziwym mistrzom (czyt. Juventusowi) więc automatycznie mam nadzieje że wszyscy z nami przegrają, nie ważne czy mają jakieś naszego ex gracza, czy nie. Chociaż niezaprzeczam, wygrana z RM lub tym bardziej interem przyniesie mi dużo więcej satysfakcji niż z Romą :twisted:W mojej opinii największą karą jest fakt, że już nigdy nię będą mogli nosić biało-czarnych trykotów Juve.
PS: czasem zdarza mi sie pisac po polskiemu. Jednak to chyba nie jest ten dzień...
'this crazy shine it never lets you die'
- Damiano-pl
- Juventino
Ktoś napisał, że kibice Milanu powinni nienawidzić Shevchenkę za odejście. To naprawdę jedna z śmieszniejszych wypowiedzi, jakie tu przeczytałem
Shevczenko zrobił strasznie dużo dla Milanu i nie prędku znajdą piłkarza, który godnie go zastąpi.
A co do piłkarzy, którzy opuścili Juve zeszłego lata, to nie rozumiem tej nagonki na nich. Nie można zatrzymywać piłkarza na siłę w klubie. Z resztą zna ktoś oficjalne powody odejścia tych piłkarzy z Juve, czy tylko sobie spekuluje czy polecieli na kasę czy chcieli grać? Dajcie już spokój. Juventus powrócił do Serie A i to jest teraz najważniejsze.

A co do piłkarzy, którzy opuścili Juve zeszłego lata, to nie rozumiem tej nagonki na nich. Nie można zatrzymywać piłkarza na siłę w klubie. Z resztą zna ktoś oficjalne powody odejścia tych piłkarzy z Juve, czy tylko sobie spekuluje czy polecieli na kasę czy chcieli grać? Dajcie już spokój. Juventus powrócił do Serie A i to jest teraz najważniejsze.
- rastapastor
- Milanista
Drogi NeBu co do kultury przytoczyłem tylko te słowa, bo chciałem podkreślić to co zrobili ludzie odpowiedzialni za degradację Juventusu...
JuveDamianO...mam nadzieję że twa wypowiedź nie była skierowana względem mojej osoby, bo nigdy nie powiedziałem że Shevczenko zasługuje jedynie na pogardę...co więcej powiem że czytając i słuchając opini innych fanów mialnu jestem w stanie stwierdzić jednoznacznie ę chcą powrotu shevy do Milanu...
Z pozdrowieniami
Rastapastor
BLESS
JuveDamianO...mam nadzieję że twa wypowiedź nie była skierowana względem mojej osoby, bo nigdy nie powiedziałem że Shevczenko zasługuje jedynie na pogardę...co więcej powiem że czytając i słuchając opini innych fanów mialnu jestem w stanie stwierdzić jednoznacznie ę chcą powrotu shevy do Milanu...
Z pozdrowieniami
Rastapastor
BLESS
- Mati
- Juventino
Drogi Rastapastorze - co do twojej kultury wypowiedzi, chodziło mi dokładnie o słowa zacytowane przez NeBu.Jesli to było kulturalne, to chyba nie rozumiemy tego słowa w ten sam sposób.
A w momencie kiedy Szewczenko opuszczł Milan, klub był w dużo lepszej sytuacji niż Juventus.Mógł sobie pozwolić na kupno innego świetnego zawodnika.
W Juve natomiast luki po zawodnikach którzy odeszli będziemy tak naprawde zapełniać przez kilka lat.
A w momencie kiedy Szewczenko opuszczł Milan, klub był w dużo lepszej sytuacji niż Juventus.Mógł sobie pozwolić na kupno innego świetnego zawodnika.
W Juve natomiast luki po zawodnikach którzy odeszli będziemy tak naprawde zapełniać przez kilka lat.
- M.
- Juventino
Cannavaro, Zambrotta, Emerson, Thuram, Vieira to tchórze. Jedynie odejście Zlatana można porównać do transferu Szewczenki. Obydwoje sprzedali się jak tanie dziwki.rastapastor pisze:Nie porównuj też odejścia Szewy z odejściem piłkarzy Juvenstusu.
:roll:
- rastapastor
- Milanista
mati__________ co do kultury pwiem jeszcze raz cytowałem(w cudzysłowiu) te słowa bo chciałem podkreślić to co zrobił zarząd piłkarzom...nie bój sięja znam znaczenie słowa "dupa" i "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>"
Co do drugiej części wypowiedzi zgadzam się z tobą w zupełności, Juve było w o wiele gorszej sytuacji niż Milan, jednakże czyja to była zasługa piłkarzy czy działaczy?? Wydaje mi się, że tych drugich, dlatego też nie dziwcie się, że piłkarze zdenerwowali się i odeszli...Zgodzisz się chyba ze mną że piłkarz pokroju Zambrotty nie byłby usatysfakcjonowany grą w serie B, dlatego też wybrał opcję opuszczenia klubu, Cannavaro mistrz świata w serie B? hmm raczej nie...jak już wcześniej mówiłem to nie jest wina piłkarzy że was opuścli i że spadliście do niższej ligi. Zamiast na piłkarzy powinniście być obrażeni na działaczy i tych ludzi którzy to spowoodowali
Z pozdrowieniami
Rastapastor
Bless

Co do drugiej części wypowiedzi zgadzam się z tobą w zupełności, Juve było w o wiele gorszej sytuacji niż Milan, jednakże czyja to była zasługa piłkarzy czy działaczy?? Wydaje mi się, że tych drugich, dlatego też nie dziwcie się, że piłkarze zdenerwowali się i odeszli...Zgodzisz się chyba ze mną że piłkarz pokroju Zambrotty nie byłby usatysfakcjonowany grą w serie B, dlatego też wybrał opcję opuszczenia klubu, Cannavaro mistrz świata w serie B? hmm raczej nie...jak już wcześniej mówiłem to nie jest wina piłkarzy że was opuścli i że spadliście do niższej ligi. Zamiast na piłkarzy powinniście być obrażeni na działaczy i tych ludzi którzy to spowoodowali
Z pozdrowieniami
Rastapastor
Bless
- Mati
- Juventino
Co do samej afery to ja nadal nie jestem przekonany że Juventus zachowywał się nie fair w porównaniu do reszty ligi, ale to już temat na inną rozmowę.
Piszesz o tym, że Cannavaro mistrz swiata nie pasuje do Serie B ?
Popatrz kto stoi w naszej bramce.
Ale myślę że zamiast narzekać na tych, którzy odeszli należy przede wszystkim wielbić tych którzy zostali.Zawsze to lepiej okazywać pozytywne uczucia a o tych negatywnych czasem warto zapomnieć.
Piszesz o tym, że Cannavaro mistrz swiata nie pasuje do Serie B ?
Popatrz kto stoi w naszej bramce.
Ale myślę że zamiast narzekać na tych, którzy odeszli należy przede wszystkim wielbić tych którzy zostali.Zawsze to lepiej okazywać pozytywne uczucia a o tych negatywnych czasem warto zapomnieć.
- rastapastor
- Milanista
Jednak Cannavaro nie spędził dużo czasu w drużynie (tak chyba przeczytałem w tym temacie nie pamiętam) i nie był z nią tak zżyty (tak się pisze??)...faktycznie należy wielbić tych piłkarzy, którzy zostali i wsparli drużynę, ale nie można też nienawidzić piłkarzy którzy odeszli, bo też włożyli w swoje w ten zespół...po prostu po ludzku trzeba ich zrozumieć, one love
...
Co do afery to nie mam wielu informacji bo nie zagłębiałem się w ten temat, okej stało się teraz trzeba patrzeć w przyszłość i żyć uczciwie tak aby football znów nabrał tego piękna co kiedyś
Z pozdrowieniai
Rastapastor
Bless

Co do afery to nie mam wielu informacji bo nie zagłębiałem się w ten temat, okej stało się teraz trzeba patrzeć w przyszłość i żyć uczciwie tak aby football znów nabrał tego piękna co kiedyś
Z pozdrowieniai
Rastapastor
Bless
- NeBu
- Juventino
preferowałabym "droga" :roll:Drogi NeBu
cytowanie nic nie zmiania, nadal używane są niecenzuralne słowa, co nie świadczy dobrze o kulturze wypowiedającego sieprzytoczyłem tylko te słowa
ale mozna zupełnie spokojnie nie darzyć ich sympatią, co jest raczej w pełni zrozumiałe...ale nie można też nienawidzić piłkarzy którzy odeszli, bo też włożyli w swoje w ten zespół
- rastapastor
- Milanista
- NeBu
- Juventino
ja osobiście nie czuje się obrażona, także możesz spać spokojnie :twisted:
nikt ich raczej nie wini, za to, co sie stało z Juventusem (a co sie stało
), ale jeśli chodzi o odejście, to sie nie zgodze. Skoro nikt ich nie wyganiał ( o ile niewyganiał...) to czyja wina, że odeszli, moja? To są już duzi chłopcy i sami podejmują decyzje, a potem ponoszą konsekwencje
nikt ich raczej nie wini, za to, co sie stało z Juventusem (a co sie stało

- rastapastor
- Milanista
Prawda to ale wiesz jaka jest mentalność włochów i tych co już tam jakiś czas mieszkają(ponoć z kim się zadajesz takim się stajesz) mogli się lekko mówiąc wkurzyć na działaczy i na złość im unosząc się dumą odejść z klubu, czemu się nie dziwię ja postąpiłbym chyba tak samo ale nie mogę tego potwierdzić bo nigdy nie byłem w takiej sytuacji i napewno nie będę
. Pewnie będziecie mówić że nie powinni tego robić kibicom, ale wiesz jeżeli panuje zła atmosfera w klubie nic nigdy nie wychodzi dobrze...
Chyba już nic więcej do tematu nie wniosę, bo nie mam już odpowiedniej wiedzy, ale czekam aż mnie oświecicie
A niby co się miało stać...spadli do 2 ligi
.

Chyba już nic więcej do tematu nie wniosę, bo nie mam już odpowiedniej wiedzy, ale czekam aż mnie oświecicie

A niby co się miało stać...spadli do 2 ligi
- cezar
- Juventino
Chciałem zauważyć, że Juventus nie chciał na siłe sprzedawać tych zawodników, poprostu każdy otrzymał wolną rękę. Mieli wybór odejść z Juve lub zostać i pomóc awansować do Serie a. Buffon, Nedved, Trezeguet, Camoranesi, Del Piero oni zachowali się jak PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI zostali w Juve i Nam pomogli. Co do takich zawodników jak Ibrahimovic, Cannavaro, Zambrotta, Thuram - oni postąpili jak gwiazdy piłki nożnej pokazali, że liczy się dla nich własne dobro niż Juventus. Możliwe (albo i nie) że liczy się dla nich Mamona i sława. Każdy z nich zdradził Juve w tak ważnym momencie, ale tylko Ibrahimovic zachował się jak "dziwka" i odszedł do znienawidzonego interu.
Juve na zawsze w moim sercu...
- rastapastor
- Milanista
hmm
... Ja jednak optuje przy moim zdaniu, że odeszli bo nie spodobało im się zachowanie władz waszego klubu, ale powiem tyle nie ma co rozdrapywać tych ran. Odeszli? Okej ich sprawa, teraz trzeba się zająć budowaniem drużyny bez ich udziału na miarę Serie A, to jest teraz zadanie trenera a kibice zamaist zajmować się takimi błahostkami powinni wesprzeć swoich pupili...każdy z tamtych zawodników wniósł swoją grą coś do tej drużyny i za to powinniscie im dziękować, teraz odeszli, okej takie są losy w piłce nożnej całe życie nie grasz w jednym klubie, szukasz nowych wyzwań, a to że Juventus został zdegradowany przyspoieszyło tą decyzję.
Pozdrooo...BLESS

Pozdrooo...BLESS