Kto dostanie kapitana po Del Piero?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 10:53

Pewnie Chiellini jest młody, ale tu już trochę gra no może Buffon, bo Nedved pewnie zakończy karierę wraz z Del Piero

Nick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 10:55

Il Capitano bez opaski? jak Alex przejdzie na emeryturke to jako trener bedzie siedział w opasce! ;] \a co do kapitana to musi byc charyzmatyczny i prezentowac winien klase, Alex to po prostu przywódca :] jesli nie on to napewno Juventini Pavel, ale Oni bedą razem grac do końca świata i o jeden dzień dłużej... Alex w roli trenera z opaską!
pozdr 8)

Forza la Juve !
kwitos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 10:56

Buffon jedyny kandydat....i nie zgodze sie ze odejdzie....moim skromnym zdaniem bedziemy swiadkami ze do konca kariery zostanie z JUVE :D

Nie piszemy kolorem i pogrubieniem! Powinna być kartka, ale są Święta, więc przymknę oko. /Dragon

/zedytowane, sorrka nie wiedzialem :wink:
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2007, 10:55 przez kwitos, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 10:56

Mr Cezary pisze:Nie przesadzajmy. Palladino jest na pewno utalentowanym gracze, ale o wiele za mało doświadczonym, by powierzyć mu taką funkcję.
Wiadoma rzecz, ale chodzi tutaj chyba co będzie za pare, może nawet parenaście lat.
Mr Cezary pisze:W tej chwili Nedved nosił opaskę kapitańską podczas nieobecności Del Piero na boisku,
Ja raz czy dwa widziałem opaskę kapitana na ramieniu Byffona

Ciekawe co z Trezeguetem. Przecież on w Turynie też jest długo. Chyba dłużej niż Buffon i Nedved...

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 11:51

Może i Del Piero zostanie jeszcze te 4-5 lat ale kto powiedział że będzie grał w podstawowym składzie?? Jeśli Buffon zostanie to pewnie on dostanie opaskę a jeśli nie on to fajnie by było gdyby tą opaskę otrzymał Palladino.

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 12:08

1. Nedved nie dostanie opaski po Del Piero, gdyz jest od niego starszy i predzej niz on zakonczy kariere, wiec to raczej odpada ;]

2. Powrot do czasow kiedy bramkarz nosil opaske kapitana jest dla mnie bez sensu. Teraz gra wyglada zupelnie inaczej a kapitan powinien wiedziec co sie dzieje na calym boisku i miec na to wplyw. z Pozycji bramkarza ciezko mu to bedzie robic. Wiem ze obecnie bramkarze rowniez sa kapitanami druzyn ale nie wiem czy to dobry wybor - osobiscie tego nie lubie. Nie ujmujac nic Gigiemu - ale to bez sensu.

3. Buffon nie moze odejsc i mam nadzieje ze on o tym wie ;]

4. Palladino jest za mlody na kapitana chociaz w przyszlosci jesli bedzie gral jeszcze w Juve to moglby nim zostac, ale to za ladnych pare lat.

5. Birindelli rowniez opaski kapitana nie dostanie poniewaz ani nie lapie sie zawsze do pierwszej 11 ani tez nie bedzie gral dluzej od Alexa. Rowniez zakonczy kariere w podobnym czasie co Alex i Nedved.

6. Trezeguet nie nadaje sie do roli kapitana moim zdaniem. Nie ma takiego charakteru jaki winnien miec kapitan.

7. Od razu rozwieje spekulacje dotyczace Bozinowa - nie bedzie kapitanem w najblizszej przyszlosci, gdyz odejdzie z Juventusu lub jesli zostanie bedzie za mlody na pelnienie tej funkcji.

8. Camoranesiego, Zanettiego i Gianicchedy nie biore w ogole pod uwage ;-)

9. Kovac tez predzej czy pozniej zakonczy kariere, zapewne razem z Birindellim.

10. Zostaje wiec tylko jeden dobry kandydat na kapitana. W obecnym skladzie jest to Giorgio Chellini. Kapitan Italia U-21. Ma cechy potrzebne kapitanowi i wydaje mi sie ze jesli bedzie jeszcze gral w Juve kiedy Alex zakonczy kariere to wlasnie on ja otrzyma. Oczywiscie jesli nie dolaczy do skladu ktos lepszy od niego na to stanowisko.

hysterectomie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 12:35

Zalezy kto bedzie w skladzie gdy Il Capitano odejdzie .........a le najpewniej bym buffona obstawił

Nick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 13:51

wydaje mi sie rozsądnie byłoby wybra kogoś ze środka jesli chodzi o przgląd, ale musi to byc prawdziwy Juventino! może jesli Barzagli przyjdzie to za 6 lat po odejściu Alexa ? :P a tak powaznie to Chiellini wydaje sie trefnym rozwiązaniem ... ale na szczescie nie tak prędko Alex "odejdzie"!
pozdr

Forza la Juve !
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 14:15

Jeśli pozostanie w drużynie,to Gigi.Co do tego nie mam żadnych wątpliwości.W innym przypadku jako godnego następcę Del Piero widzę Palladino.Jeszcze wspomnicie moje słowa,kiedy przywdziewał będzie opaskę kapitana po odejściu na zasłużoną emeryturę Pinturicchio.

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 14:15

Moim zdaniem będzie to ktoś kto przyjdzie w letnim marcato. Najprawdopodobniej będzie to Frings, bo widząc jak się na niego DD napalił to pewnie jest jego kandydat. Wydaje mi się też, że nasz zarząd napalił się na DD i nie będzie chciał z nim rozwiązać wcześni umowy.
Forza Juve

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 15:13

nie mozna tak latwo odpowiedziec na to pytanie z kilku powodów:

1) Alex jeszcze troche pogra i nie ma co sie zastanawiac kto po nim obejmie funkcje kapitana

2) nie wiadomo kogo Juve zakupi w tym sezonie i kto odejdzie (chociaż w sumie to chyba nie dobry pomysl zeby ktos nowy od razu był kapitanem bo to powinien byc ktos kto wiele lat u nas gra i został po degradacji)

3) ta dyskusja bedzie miala sens kiedy DP zakończy karierę i bedziemy znali nasza aktualna kadre

ale kiedy na przyklad nie gra Alex z powodu kontuzji itp to mysle ze aktualnie kapitanem powinien byc Nedved lib Buffon

Obrazek
blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 15:36

Dragon pisze: Nie piszemy kolorem i pogrubieniem! Powinna być kartka, ale są Święta, więc przymknę oko. /Dragon

Kod: Zaznacz cały

[color=red][b]
:whistle: :-D

a co do tematu- szczerze, w tym momencie nie potrafię wskazać takieo zawodnika, rok temu powiedziałbym, z Thuram albo Canna.

Treze nie ma takiej charyzmy, inni za młodzi inni za starzy...

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
seba.metal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 16:41

Moim zdaniem, jeśli Alex zakończy karierę to opaskę powinien przejąć Buffon lub Trezeguet o ile jeszcze będą w klubie.

pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 16:55

Alex jeszcze pogra kilka lat, ale moim zdaniem po nim kapitanem powinien zostać po pierwsze wychowanek klubu mający miejsce w 1 składzie, a jeśli takiego nie będzie - wtedy zawodnik z najdłuższym stażem w JUVE :twisted: Z obecnej kadry No. 1 - Nedved, No. 2 - Buffon

michal_os

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 16:56

Nedved , Buffon , Palladino , Chielinni - na pewno ktorys z tych Panow :smile:

ODPOWIEDZ