Czy pobyt JUVE w Serie B zaprocentuje w przyszlosci??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 18:15

Sory Mati ale jesli Zlatana uwazasz za zawodnika godnego Juve to soryy... :/ Serie B jak juz kilkakrotnie pisalem to czysciec dla wszystkich karierowiczow. Rozumiem kupimy znowu gwiazdy ale bedzie to juz zupelnie inna druzyna i zupelnie inni gracze, bo tez i inaczej dobierze ich DD wraz zarzadem. Juventus to wielka rodzina i nie kazdemu jest dane grac w naszych barwach do konca kariery. Takich nazywamy Juventino, chwala ze mamy takie postacie jak Alex, Nedzio i Buffon (jestem przekonany ze zostanie!).

Tharp

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 18:30

CzarnyZkultury pisze:
Kubek12 pisze:(...)
ech ci kilkulatkowie interisci - bidulki. juz sie dowartosciowuja przed nstepnym sezonem bo wiedza ze znow beda za Juve!

ps. i nieszczesne dzieci musza pisac na forum Juve bo swojego nawet nie maja. oj bidulki :smile:
Nie najezdzaj na goscia tylko dlatego, ze jest fanem interu, bo takim <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zachowaniem robisz opinie wszystkim na tym forum. Czytając twojego posta mam wrazenie ze masz tyle lat co owy interista napisane w ksywie.

A co do "Kubek12" : takie rady to nie nam, tylko zarządowi Juve :-P

A Juventus po awansie czeka ciężki sezon. Poziom w serie B mimowszystko jest niższy niż w Serie A i chłopaki będą się musieli naprawde postarać, aby w następnym sezonie grać w LM. O Scudetto nawet nie marze... jestem natomiast pewien, że Scudetto nie zdobędzie inter. Milan, Viola i inne nie będą się patyczkować, ani użalać nad minusowymi punktami, będą grały od początku sezonu z pełnym zaangażowaniem... Ktokolwiek zdobędzie Scudetto 07/08, napewno nikt o tym tytule nie powie "dziecięce scudetto"...

RAV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 18:30

Czy pobyt Juve w Serie B zaprocentuje ??
Zależy... od punktu widzenia
Bo nie trudno nie zgodzić sie z kolegą Mati____, gdyby nie Serie B może gralibyśmy o najwyzsze cele w Europie. Nasza obrona nie byłaby tak ekhm... dziurawa. Środek pola wyglądałby całkiem całkiem. Kasy byłoby "troszkę" więcej.Gdyby nie Serie B nie słyszałbym codziennie ironicznego pytania "Jak tam Juve w Serie B??" (chociaz to mi najmniej przeszkadza)
Ale z drugiej strony:
Przyszedł nowy trener, a przede wszystkim odszedł Capello.
Gramy bardziej...hmmm... kreatywnie, ze sie tak wyraze.Nie gramy juz tylko o 1:0.
Gdyby nie Serie B Paro, Marchisio, Palladino dalej siedzieliby w innych klubach na wypożyczeniach.
Gdyby nie Serie B dalej żylibyśmy w głebokiej naiwności, ze Zambrotta jest oddany klubowi do końca (przynajmniej ja tak sądziłem).

Reasumując:
Juve na pobycie w Serie B może dużo zyskać. Pytanie tylko czy to wykorzysta. Straciło juz wiele i tego się nie zmieni.

"Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają" - Pavel Neved

FORZA JUVE! FORZA CIRO FERRARA!
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 18:42

Simi pisze:Zdecydowanie moge powiedziec ze za rok to bedzie inna druzyna,nawet walcząca o Scudetto.Juventus jakby odswiezy Serie A,tylko do tego potrzebne sa powazne zakupy :think:
No właśnie, a na poważne zakupy się nie zapowiada....więc z tym Scudetto to chyba się rozpędzasz :think: Jesteś optymistą.

cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 18:53

makaveli999 napisał:
No właśnie, a na poważne zakupy się nie zapowiada....więc z tym Scudetto to chyba się rozpędzasz Jesteś optymistą.
Moim zdaniem moga i będą poważne zakupy. :-D

alex1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 19:23

Buczus_JuveFan pisze:Moim zdaniem juz zaprocentowal w postaci talentu jakim bez watpienia jest Raffaele Palladino. Jesli dalej bedzie pokazywal tak piekny i przeze mnie ukochany styl gry to wroze mu znakomita kariere w naszych pasiastych barwach .
i Masz racje zgadzam sie w 100% nasi młodzi gracze przynajmiej sobie pograja nie tylko palladino ale i de Ceglie zaimponowal mi mimo ze malo gra, Paro, Marchisio, oraz to ze Marchionni gra u nas ( nie jest juz moze taki mlody ale wymieta)
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2007, 19:24 przez alex1897, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 19:24

Odszedł Capello i nie ma gry na 1-0?
No bez przesady, nie zaprzeczajmy faktom: w Serie B w 35 spotkaniach 9 zakończyło się zwycięstwem Juve 1-0.
Sezon wcześniej, pod wodzą Capello, była niewiargodnie ogromna liczba takich zwycięstw.
5!
To przecież prawie każdy mecz!

Juve pod wodzą Capello strzeliło 71 bramek, czyli strzelało średnio 1,87 bramki na mecz. Obecnie ta średnia, w Serie B, wynosi: 1,91. Różnica minimalna, a siłę ataku mamy ogromną, ak na tę ligę.

Jakieś plusy? Ciężko o takie.
Odmładzanie składu? Dobre sobie :/
Jak Zanetti i GG są zdrowi i gotowi do gry do Marchisio i Paro prawie zawsze siedzą na ławce. De Ceglie pograł trochę i więcej już go nie widziano. Piccolo tak samo.
DD gra młdymi graczami bo nie ma wyjścia. Jeden Palladino dostaje więcej szans. I to wszystko.
Gramy ofensywniej?
Ludzie, my jesteśmy w Serie B! Jaka drużyna ma wystarczająco dobrych graczy, by móc utrzymań się długo przy piłce na naszej połowie? Do tego trzeba dokładności, świetnej taktyki, zgrania. Przecież to oczywiste, że takie drużyny będą szbko tracić piłkę.
Zwłaszcza, że i tak nastawiają się bardzo defensywnie. Więc i jak mamy nie być przy piłce?

Szukać plusów na siłę owszem, można. Ale po co? Żeby usiłować sobie wmówić, że wyjdzie to nam na dobre?
Mało realne, żeby nie powiedzieć, że niemożliwe.
Niech więc wszyści optymiści przemyślą sobie jeden argument: my na odbudowanie ogromnych luk w naszym składzie mamy tyle pieniędzy, co Barca na korekty w składzie. Nawet pomijając to, że oni za sprzedanych graczy zarobią dużo więcej od nas.

Dirty mind
Gabryś1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 20:03

No to Towarzysz Venomik zgasił wszystkich optymistów :|
ja nie widze żadnych pozytywów ,jest to rok stracony pod wieloma względami ,Towarzysz mati__________ moim zdamiem ma całkowita rację :|
no może jeden plus napisze : odejście Don Fabio Cappello

"Bo tego durnia mamy za prezydenta"
http://kabarety.tworzymyhistorie.pl/592 ... xpress.php
Mister_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 20:29

Nie wiem co mam o tym sądzić. Z jednej strony straciliśmy zawodników, mase pieniędzy i nie gramy o najwyższe cele ale z drugiej strony Juve odmłodziło skład i tak jak już ktoś wczesniej pisał przekonaliśmy sie kto jest wierny Juventusowi. Odszedł też Capello którego nie za bardzo lubiłem.

Czy jest dobrze czy jest źle za Juve oddam życie swe!!!
Barbarzynca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2007, 20:40

Z jednej strony na zle bo nam odebrano 2 tytuly mistrzowskie, z drugiej kompletna przebudowa skladu, ktora powinna wyjsc na dobre, lecz potrzeba czasu aby druzyna sie zgrala. Mimo wszystko przebudowa skladu i tak miala nastapic, ale nigdy nie przypuszczalem ze nastapi w tak drastyczny sposob.

Obrazek
Obrazek
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2007, 12:09

Buczus pisze:Sory Mati ale jesli Zlatana uwazasz za zawodnika godnego Juve to soryy...
Uważam że oprócz sentymentu i nastawienia piłkarzy ich umiejętności są bardzo ważne.Nie widzę sensu stawiania na słabych piłkarzy, bo są oddani klubowi.Żeby nie było podałem tylko ekstremalny przykład, bo wiem że Palladino jest dobry.Ale taki jak Ibra chyba nigdy nie będzie ... obym się mylił.

A no i jeszcze jeden mały plusik znalazłem.Degradacja sprawiła że Juventusowi przestała kibicować większość sezonowców, uważam to za duży pozytyw (z tym e pewnie i tak wrócą :))

Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2007, 13:00

mati__________ pisze: A no i jeszcze jeden mały plusik znalazłem.Degradacja sprawiła że Juventusowi przestała kibicować większość sezonowców, uważam to za duży pozytyw (z tym e pewnie i tak wrócą :))
To prawda tu sie zgadzam... :) Sezonowcom MÓWIMY NIE ! Co do Palladino to musi się teraz ogrywać w pierwszym składzie, nie może grzać ławy w następnym sezonie, nie mówiąc już o tym, że w tym nie powinien na ławce siadać, albo przynajmniej bardzo często wchodzić na boicho. Pamiętacie perypetie Alex'a ? Wygryzł ze składu świetnego Baggio, Paluś nie jest wcale gorszy od Trezegola, ale DD pewnie i tak nie zmieni nastawienia i będzie go wystawiał obok DP. Wróże mimo wszystko dalej Raffaele świetlana przyszłość w juve, ale dopiero po odejsciu Trezegola lub DD, mówie tu oczywiście o regularnych występach w 1 jedenastce. AVE...

kow3l

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2007, 13:22

Jesli mam byc szczery to nie wiem jak niby pobyt w serie b mialby zaprocentowac w przyszłości. Te dysputy na temat dystansu i świeżości to tak jakbym słyszał nic nie znaczący, psychologiczny belkot. Klub stracil mase pieniedzy na kontraktach reklamowych, tv i sponsorach. Aby wrocic do czasow WIELKIEJ swietnosci jak przed degradacja pewnie bedzie musial czekac ladnych pare lat. Jestem realista i mimo, iż podobnie jak każdy z Was chciałbym aby już w przyszłym sezonie Juve w cuglach zdobylo scudetto to jednak zdobycie jego w ogole będzie bardzo, ale to bardzo trudne &#8211;lagodnie mówiąc. Najbardziej jednak wnerwia mnie fakt, iż na degradacji Juve zyskal największy sep w serie a &#8211; Inter Mediolan. Gdyby nie nasza degradacja nadal klub z Mediolanu pozostalby &#8222;przeciętniakiem&#8221; serie a walczacym o trzecie, czwarte, max drugie miejsce. A tak kupil prawie za darmo kilku graczy. Zwazywszy na to, iż Milan gral z ujemnymi punktami to Interowi latwiej było negocjowac także z kilku innymi, bo chcąc nie chcąc Inter ten sezon musial wygrac. Wkurza mnie to maksymalnie, ze ustawili się naszym kosztem na kilka lat. Już nie wspomne o tych zabranych nam scudettach. Jednak miejmy nadzieje,ze oliwa będzie sprawiedliwa i tak jak jak to zwykle bywa Inter nastepne scudetto zdobędzie za 20 lat. Wiecej na ten temat nie pisze, bo mi się noz w kieszeni otwiera. Powiem tylko krotko: FORZA JUVE !!!

Nick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2007, 14:31

czym dłużej czytam cos o interze i skradzionych scudettach tym bardziej utwierdzam sie wprzekonaniu, ze inter na boisku nie potrafi wygrywac mistrzostwa włoch, dlatego musi kombinowac i likwidowac konkurentów
zmiany po awansie z serie B?
najbardziej cieszy mnie że forma Il Capitano wróciła, gra w 1->11 co daje mi poczucie ze nadal kto moze wzniesc nas najwyzej. pokazali sie tez młodzi z umiejestnosciami, na których gre rzadko mogłem popatrzec.
Odchodzi Capello.
Venomik
Juve pod wodzą Capello strzeliło 71 bramek, czyli strzelało średnio 1,87 bramki na mecz. Obecnie ta średnia, w Serie B, wynosi: 1,91. Różnica minimalna, a siłę ataku mamy ogromną, ak na tę ligę.
cattenaccio przejecie piłki i czeste bramki z kontrtataku
teraz musimy troche bardziej porozgrywac piłke na połowie rywala by dotrzec do jego bramki... a skoro sie murują, no to trudno by zdobywac po 5 bramek na mecz ;]
pozdr
forza juve

Forza la Juve !
centek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2007, 19:26

Jesli chodzi o pilakrzy to moze jakos dojrzeja, bo w koncu widzieli gre w pilke ale w innym wymiarze, tak jakby wszysycy zosatli wyporzyczeni na sezon, moze i to cos da :P cholera wie
jesli chodzi o dzialaczy to sie moze naucza ze nie mozna dawac za przeproszeniem dupy (zadnych kartek prosze :pray: ) jakims aferom interu i moze niech gadaja troche mniej emocjonalnie przez telefon :)

Obrazek
ODPOWIEDZ