intertoto

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2007, 02:30

Zrobią wyjątek dla kogoś, to przyciągnie miliony widzów do Intertoto.
Swiergot, a mi sie zawsze wydawalo ze intertoto jest zapchajdziura, gdzie mecze sa rozgrywane przy prawie pustych trybunach... :)

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2007, 12:13

belial pisze:Swiergot, a mi sie zawsze wydawalo ze intertoto jest zapchajdziura, gdzie mecze sa rozgrywane przy prawie pustych trybunach... :)
No właśnie o to chodzi, jeżeli zagra Juve, to już nie będzie pustych trybun.

Obrazek
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 12:48

Mam pytanie? Czy Juve mogłoby wystąpić w tym sezonie w Pucharze Intertotto, gdyby zgłosiło chęć i gdyby FIGC czy tam Lega Calcio ich wybrały? Czy jest taka szansa dla zespołu z Serie B ?

Capo di tutti capi
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 12:57

Chyba nie ma, bynajmniej nie przypominam sobie żeby taki przypadek miał miejsce.

Moggi pewnie jakoś by to załatwił 8)

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 13:05

Z tego co gdzieś czytałem to prawnie jest to jak najbardziej możliwe. Natomiast nie chciałbym tego. Zdecydowanie nie.

Dirty mind
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 13:15

Też słyszałem, że jest taka możliwość. Mi się jednak wydaje, że lepiej będzie jeśli Juventus w następnym sezonie skoncentruje się jedynie na rozgrywkach krajowych.

Puchar Intertoto zaczyna się dosyć wcześnie, a gdybyśmy się zgłosili, gralibyśmy od pierwszej rundy, więc nie jest to dobre rozwiązanie. Lepiej powoli przygotowywać się do ciężkiego sezonu w Serie A.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 13:29

Nie ma takiej możliwości. Gdyby była już by było o tym głośno.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 19:00

wojteceek pisze:Puchar Intertoto zaczyna się dosyć wcześnie, a gdybyśmy się zgłosili, gralibyśmy od pierwszej rundy, więc nie jest to dobre rozwiązanie. Lepiej powoli przygotowywać się do ciężkiego sezonu w Serie A.
O ile wiem, to włoska drużyna zaczyna te rozgrywki od 3 rundy, a to, że jesteśmy z SerieB nie miałoby na to żadnego wpływu...

Mimo wszystko, wierząc Martinowi, moim zdaniem szkoda, fajnie by było powalczyć w tym sezonie w Pucharze UEFA, bo nie wyobrażam sobie, aby Juve nie przeszło Intertotto...

Capo di tutti capi
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 19:11

Jeśli się nie mylę to puchar Intertoto został zmodyfikowany. Nie ma już pięciu rund, ale trzy i dużo większa liczba zespołów awansuje do pucharu UEFA.
Tak więc w zasadzie są to przedłużone eliminacje pucharu UEFA, przynajmniej ja to tak odbieram.

Dirty mind
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 19:32

Venomik pisze:Jeśli się nie mylę to puchar Intertoto został zmodyfikowany. Nie ma już pięciu rund, ale trzy i dużo większa liczba zespołów awansuje do pucharu UEFA.
Tak więc w zasadzie są to przedłużone eliminacje pucharu UEFA, przynajmniej ja to tak odbieram.
To i tak nie zmienia faktu, że włoski tim zaczyna od trzeciej... Dalej sądzę, że szkoda, bo podejrzewam, że nawet włoska federacja wolałaby wystawić Juve niż np Atalantę...

Capo di tutti capi
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 19:40

Jestem swiadom,ze nie mamy prawa grac w tych rozgrywkach,jednak jesli bylaby taka mozliwosc bylbym za.Mimo wczesniejszego rospoczecia sezonu nagroda za ten niemaly wysilek bylaby bardzo kuszaca,w koncu start w Pucharze UEFA w naszej obecnej sytuacji to niemala nobilitacja.Pamietam kiedy poraz ostatni gralismy w tych rozgrywkach i wiekszosc przeciwnikow byla delikatnie mowiac niezbyt silna,tak wiec na spokojnie moznaby bylo wystawiac(przynajmniej na pierwsze teoretycznie latwiejsze spotkania) dublerow,ktorzy poradziliby sobie bez trudu.Jednak jak zaznaczylem na wstepie to czysta fantazja co oznacza,ze nie mozemy sie starac o ten przywilej,a szkoda.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 19:43

BIANCONERI pisze:Jestem swiadom,ze nie mamy prawa grac w tych rozgrywkach,jednak jesli bylaby taka mozliwosc bylbym za.Mimo wczesniejszego rospoczecia sezonu nagroda za ten niemaly wysilek bylaby bardzo kuszaca,w koncu start w Pucharze UEFA w naszej obecnej sytuacji to niemala nobilitacja.Pamietam kiedy poraz ostatni gralismy w tych rozgrywkach i wiekszosc przeciwnikow byla delikatnie mowiac niezbyt silna,tak wiec na spokojnie moznaby bylo wystawiac(przynajmniej na pierwsze teoretycznie latwiejsze spotkania) dublerow,ktorzy poradziliby sobie bez trudu.Jednak jak zaznaczylem na wstepie to czysta fantazja co oznacza,ze nie mozemy sie starac o ten przywilej,a szkoda.
Racja, jak przyjdzie nam sie zmierzyc z np. Wisla Plock mozna spokojnie wystawic rezerwy rezerwowych... :prochno:

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 19:44

Po krótce przestudiowałem regulamin pucharu i pisze o drużynach z "domestic championship" co rozumiałbym jako rozgrywki I ligi. Co prawda wydaje mi się, że kluby mają prawo wysyłać indywidualne zgłoszenia do pucharu, ale nie sądzę, żeby klub z II ligi włoskiej miał pierwszeństwo nawet przed klubem z I ligi macedońskiej. Kluby I ligowe z założenia mają więcej praw jeśli chodzi o europejskie puchary. Ale jak już powiedziałem, regluamin tylko przeglądałem, więc i ja mogę się mylić.

ti porterò all'inferno con me.
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 20:18

Martin pisze:Nie ma takiej możliwości. Gdyby była już by było o tym głośno.
Czysto teoretycznie jest. Po reformie o której wspomniał już Venomik, każdy kraj ma prawo wystawić tylko jedną drużynę do Pucharu Intertoto ( oczywiście nie może to być drużyna która gra w Pucharze UEFA, Lidze Mistrzów bądź w którejś z rund eliminacyjnych tych pucharów.). To musi być klub która wyrazi zainteresowanie gra w tych rozgrywkach. W przypadku zainteresowania tymi rozgrywkami kilku drużyn decyduje pozycja w tabeli. Bo wcale nie jest powiedziana, że grać musi drużyna która zajęła pierwsze miejsce w tabeli nie dające jej gry w P. UEFA czy Lidze Mistrzów ( bądź którejś z rund eliminacyjnych). Nie jest jednak tajemnicą, że ze względu na rozgrywanie tego pucharu latem w trakcie okresu przygotowawczego do sezonu drużyny z czołowych lig Europy rezygnują z tych rozgrywek. I tu właśnie pojawia się czysto teoretyczna szansa dla Juventusu, jeżeli nikt z Italii nie wyraził by chęci gry w Intertoto, włoskie miejsce przypadło by innemu krajowi, chyba, że Juventus wyraził by chęć wzięcia udziału w tych rozgrywkach. Wtedy decyzja należy do UEFA, która wielce prawdopodobne postawiła by na Juventus, mający pierwszeństwo jak klub włoski.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Kogucik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 20:31

Byłaby to szansa na Puchar Uefa , nie mówie już o wygraniu tego trofeum ale o samą grę ! Z tego co wiem Intertoto gra w okresie przygotowawczym i chyba gdy jest jeszcze mercato , PU dało by nam szanse na zatrzymanie Buffona , który otwarcie mówi, że brakuje mu europejskich pucharów !
Jeśli jest szansa to musimy zagrać w Intertoto [/img]

ODPOWIEDZ