Czemu Juventus jak Barcelona nie inwestucje w młodzież?
- Śliwa
- Juventino
Jak dla mnie Juventus powoli się staje drugim realem madryt (choć go nie nawidze) kupują gwiazdy takie jak naprzykład Ibra którzą chcą pokazać że są najlepsi wszystko chcą zrobić pięknie, ale myśle że ten skandal i dymisja zarządu uchroni nas od stania sie takim drugim realem.
- juverm
- Juventino
Odpowiedź prosta: Bo Juventus to nie BarcelonaPapa Roach 17 pisze:Czemu Juventus jak Barcelona nie inwestucje w młodzież?

A tak na serio, Juventus inwestuje w młodzież, gdybyśmy nie przeznaczali tylku pieniędzy w naszą Primaverę na pewno nie byłaby ona najlepsza we włoszech

Pozdro

- Alexinhio.10
- Juventino
Z Angli?! A co to w Angli sa tylko trenerzy którzy prowadzą offensywnie drużyne?? To że we włoszech dominuje defensywa nie znaczy że nie ma tu ofensywnych trenerów np. Lippi, Donadoni, Novelino, Spaletti...[RA]MACIUS pisze:A jak by tak sciagnac jakiegos trenera z Anglii do Turynu. Wloski zobacz, teraz mamy nowu zarzad wiec jest okazja pozmieniac pare rzeczy. Niech Capello pojedzie sobie do tego Realu niech potrenuje tam te gwiazdeczki i niech z Juve nie robi tak samo, bo on widzi chyba tylko tak prawdziwy zespol. A wracajac do sedna sprawy, mamy nowu zarzad i jak by przyszedl nowy trener np. z Anglii to po pierwszych niepowodzeniach odrazu nie musieli by go zwalniac i mysle za pare lat pilka Juve by sie mysle bardzo zmienila... zapewne kupilibysmy paru mlodych zawodnikow, bylby inny styl gry.. i nie wiem czy nie odstawalibysmy innym druzyna Serie A w tym. Jak dobrze wiemy pilka w Anglii jest szybka, pare podan i jestes pod bramka... a we wloskiej jest odwrotnie... dluga mozolna gra powolne przesuwanie sie podpole karne przeciwnikow albo dluga pilka z obrony na napastnikow(chociaz nie jest tak zawsze i zapewne bedziecie sie klocic)Mogli bysmy tym zaskoczyc innych... szybkie akcje!. Szybcy napastnicy + dokladnie podajacy pomocnicy + obrona ktora nie boi sie kontr = mieszanka wybuchowa w Serie A :-D . W/G mnie tylko tego nam trzeba
PzDr !
- juveluck
- Juventino
Szczegolem jest fakt, ze mlodziez barcelony traktowana jest jak G i ucieka z kataloni kiedy tylko moze, a nasza Primavera to jedna z najlepszych druzyn Wloch i Europy w tej kategori wiekowej

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- tabo89
- Juventino
mysle ze troszke tak jak chceilismy dzieje sie teraz bo mamy w naszej kadrze wiekszosc mlodych i mam nadzieje utalentowanych zawodnikow. wymusila to w pewien sposób sytuacja (serie b itd) ale mysle ze to nawet dobrze dla klubu ze odmlodzil sie i za kilka lat moze ci zawodnicy beda najlepszymi z najlepszych. pozbylismy sie tez troszke takich zawodnikow ktorzy jako pilkarze napewno nie byli zli ale nie byli mocno zwiazani z Juve. po prostu traktowali klub jako prawcodawce i nic wiecej ale sa tez tacy zawodnicy jak Alex Nedved Gigi ktorze pozostali i beda uczyc mlodych pilkarzy tego co juz sami umieja to napewno nie zaszkodzi tym mlodzikom
- lukas1985
- Juventino
j/w nic dodać nic ująć :!:Pablito pisze:Moim zdaniem Juve jest znakomitym zespołem z świetnymi graczami i bardzo trudno jest przebić sie młodym do pierwszego składu.