ROAD TO 29th SCUDETTO by Railis

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
behemot

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 20:22

Zatem, moje spostrzeżenia:

Nie mogę podzielić zdania, że długość filmu jest idealna. Jak dla mnie jest on zdecydowanie zbyt długi. Mozna powiedziec monotonny. Po dłuzszym czsie z niecierpliwością czekałem na koniec. Moim zdaniem kompilacja powinna trwać max 4 minuty.

Co do dynamiki przekazu, także spodziewałem sie czegoś na nieco wyzszych obrotach. Mozna to załatwić odpowiednimi przejściami pomiedzy kolejnymi bramkami, akcjami.

Wyczuwam delikatny przestyt rozjasnien, które pojawiaja się w rytm muzyki. Może nawet bardziej niż delikatny.

Brakuje, chociaż już nie pamietam, może to jest, celebrowania Scudetto na ulicach, pokazania takze kibicow.

Wracając do długości, troszkę bez sensu jest to podziwlona na 3 cześci. Niepotrzebna zmiana muzyki. Moim zdaniem powinen to być ciąg wydażeń :D jesli można tak powiedzieć.

No i jeszcze jedno. Jakośc. Zamiast robić 7 minutowy film, lepiej zrobic krotszy a w lepszej jakosci. Niekiedy obraz był bardzo rozmyty.

I wcale się nie czepiam, Staram się wygarnąc co mogę, ponieważ dostrzegam w Twoich pracach potencjał, jednak musisz troche popracować. Widziałem jakieś 2 sezoy temu fajną kompilkę zrobioną chyba przez kogoś na juventuz.com. Do tego chcemy dążyć na JP.

wake up! catch the rising sun!
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 00:10

Postaram się na gorąco skomentować wasze uwagi, podobno tłumaczy się winny, ale co tam. (raz na rok tez można nabić :D )
Robert 10 pisze:Jedynym minusem była niewątpliwie muzyka. Według mnie zupełnie nie pasowała do kompili. Przez tą muzykę troche sie nudziłem patrząc w monitor
Rozumiem, twoje odczucie, ale chce przedstawić swoje miejsce w tej sprawie (obronić się). Chodzi o dobranie muzyki do sezonu. Nie chciałem dac muzyki dynamicznej, bo droga do zwycięztwa wiedzie przez cały sezon, a to jak wiadomo nie przeleci jak z płatka. Muzyka jest taka jaka jest, bo chciałem tą drogę ukazać w podniosły sposób a nie w dyskotekowy, chodziło o ukazanie mozolności, trudu, a nie tego że jak to przechodzili sobie kolejnych rywali, bo wbrew pozorom tak nie było.
JuveFanik pisze:Kompilacja naprawdę bardzo dobra i śmiało może zagościć w Multimediowcu na JuvePoland
Dzięki za pochwałę, ale mi nie chodziło o to. Latało mi o to czy ja się nadaję na pracownika JP jakim jest Multimediowiec. Ale mimo wszystko dziękuję za pochlebny komentarz. Właśnie dla takich komentarzów się robi kompile.
Mateusszek pisze:Pierwszym z nich jest wstęp do kompilacji, która przecież jest tylko o tym sezonie, a Ty dałeś tam ujęcia twarzy naszych graczy z innych sezonów
To było zalecone. Chciałem przedstawić zawodników Juve jak idą (o ukazanie drogi). Kompilacja była chronologiczna, a przedstawiając ujęcia ze środku sezonu popełnił bym jeszcze większy błąd.
Mateusszek pisze:Według mnie powinieneś zamiast tej ostatniej piosenki dać urywek "We Are The Champions".
A tu juz wchodzimy w strefę gustów. We are the champions wydawało mi się zbyt pospolite, a poza tym ja się trzymam pewnej zasady, żeby do filmików dawać jak najmniej wokalu. Jak się da to same scieżki dzwiękowe.
Mateusszek pisze:Dodam jeszcze, że w przeciwieństwie do przedmówcy jakoś za bardzo mnie wzruszenie nie ogarnęło .
Widocznie jesteś twardy :D
juverm pisze:No ale wracam do twojego dzieła. Powiem ci że dobierasz światnek muzyczne kawałki do swoich prac (z resztą gdzie ty je znajdujes ),
No powiem ci naprawdę ze to nie jest łatwe. Wg mnie znaleźć dobrą piosenkę to połowa roboty. (tu się to w pełni nie udało, ale mam nadzieje że namiastka jest)
juverm pisze:Myślę że w ten sposób oddałeś im malutki hołd
Chodziło o nawiązanie do pewnego wydarzenia (zapewne wiecie jakie). Jak to jeszcze nic nie wiemy, a co za chwilkę wyjdzie na jaw.
behemot pisze:Nie mogę podzielić zdania, że długość filmu jest idealna. Jak dla mnie jest on zdecydowanie zbyt długi. Mozna powiedziec monotonny. Po dłuzszym czsie z niecierpliwością czekałem na koniec. Moim zdaniem kompilacja powinna trwać max 4 minuty.
A co myślisz że sezon nie jest monotonny. Kompilka miała przedstawić jak przebiegał sezon, a jak wiemy to nie zawsze Juventus golił rywali jak trzeba. A na ten temat to mówiłem wyżej.
behemot pisze:Co do dynamiki przekazu, także spodziewałem sie czegoś na nieco wyzszych obrotach. Mozna to załatwić odpowiednimi przejściami pomiedzy kolejnymi bramkami, akcjami.
Zapewniam cię. To by nic nie dało. Może nawet by pogorszyło sytuację. Kompilację się robi (a prynajmniej ja robię) do muzyki, a zeby kompilacja była dynamiczniejsza to juz musi byś inna muzyka. A co do miejsca dynamiczności w mojej kompili to się juz wyżej odnosiłem.
behemot pisze:Brakuje, chociaż już nie pamietam, może to jest, celebrowania Scudetto na ulicach, pokazania takze kibicow.
Świętowania na ulicach szukałem bardzo długo, ale nie znalazłem, a co do ujęć kibiców świętujących to jest jedno ujęcie po 2 meczu z Reginą.
behemot pisze:Wracając do długości, troszkę bez sensu jest to podziwlona na 3 cześci. Niepotrzebna zmiana muzyki. Moim zdaniem powinen to być ciąg wydażeń jesli można tak powiedzieć.
A tu to się kompletnie z tobą nie zgadzam. Nie widziałem sensu dawania tej samej muzyki do momentów radosnych i smutnych. Kompilacja straciła by całkiem swój charakter, a jak wiemy on jest najważniejszy. Wg mnie oczywiste jest że do lepszych momentów trzeba dać inną muzykę a do smutniejszych inną.
behemot pisze:No i jeszcze jedno. Jakośc. Zamiast robić 7 minutowy film, lepiej zrobic krotszy a w lepszej jakosci. Niekiedy obraz był bardzo rozmyty.
Niestety tu nie chodzi o to. Co z tego że dam renderowanie w lepszej jakości, jak materiały są w takiej jakiej są. Wtedy kompila by tylko więcej zajmowała i dłużej renderowała, a zmian na jakości by nie było widać. Kompilę się renderuje w takiej jakości jakiej są do niej materiały. A jeżeli chodzi o rozmycie to specjalnie powiększyłem zeby nie było widać tych napisów i banerów reklamowych, bo to nie dość że głupio wygląda to jeszcze obniża noty kompili. Kompila z niewyciętymi znaczkami to wg mnie kompila nieprofesjonalna. A że materiały były w gorszej jakości to widać gdzieniegdzie rozmycie.
behemot pisze:I wcale się nie czepiam, Staram się wygarnąc co mogę, ponieważ dostrzegam w Twoich pracach potencjał, jednak musisz troche popracować.
Sam nie wiem jak mam to odczytać (chodzi o ten potencjał), ale mimo wszystko dzięki i proszę, mów jak ci coś wypadnie, jak nie masz czasu, bo ostatnio żadnej takowej wiadomośi nie dostałem.

Apropo wszystkich komentarzy. Nie myślcie że się czepiam. To są wasze zdania, a ja chciałem tylko powiedzieć jak to z mojej strony miało wyglądać i co miało przedstawiać. Mozecie pomyśleć, że się mądrzę, ale takie mam zdanie co do tworzenia kompilacji.

Dziękuję wam za komentarze, zarówno pozytywne jak i negatywne. Proszę o następne i mam nadzieję ze następne kompile będą się podobać.

POZDRAWIAM

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 15:28

Mi się ta kompilacja naprawde bardzo spodobała, bardzo dobrze oddaje klimat tego sezonu jest taka spokojna miejscami może wzruszyć. Pomysł podzielenia tego dzieła na 3 części też świetny. JEdnym słowem kompilacja bardzo bardzo dobra i widać że autor ma talent i ostatnimi czasy potwierdził że jest konkurencją dla Mateusszka :) Na koniec mam ogromną prośbę do Railisa, mianowicie czy mógłbyś podać tytuły tych piosenek w szczególności chodzi mi o 1 i 3 utwór. Byłbym wdzięczny, pozdrówka.

Obrazek
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 15:55

Railis nigdy nie wiedzialem lepszych komplikacji niz Twoje, "druzyna z charakterem" i "droga po 29th scudetto". sa genialne, rob nowe komplikacje, czekam :bravo: :bravo: :bravo:

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2006, 17:04

VariaTH pisze:ostatnimi czasy potwierdził że jest konkurencją dla Mateusszka
Raczej kumplem i dobrym znajomym. Mam nadzieję żę tak zostanie i cieszę się że nie będzie mowy o rywalizacji. Jeżeli on gdzieś wygra w jakimś konkursie (co jest bardzo prawdopodobne) to będę się cieszył z jego wygranej tak samo jak ze swojej, i mam nadzieję ze odwrotnie (ale to juz mniej prawdopodobne)

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2006, 18:07

Kompilacja bardzo mi sie podobała. Muzyka dobrze dograna fajne efekty i końcówka. Bardzo podobało mi sie równiez to jak przedstawiłeś kryzys Juve pod koniec sezonu, ale fajniej by to wyglądało jak zaraz przed tym byś dał zdjecie tabeli Serie A i po kryzysie tez byś dał to by było good :D . Ogólnie kompilka 5/6.
Pozdro

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2006, 19:36

railis pisze:
VariaTH pisze:ostatnimi czasy potwierdził że jest konkurencją dla Mateusszka
Raczej kumplem i dobrym znajomym. Mam nadzieję żę tak zostanie i cieszę się że nie będzie mowy o rywalizacji. Jeżeli on gdzieś wygra w jakimś konkursie (co jest bardzo prawdopodobne) to będę się cieszył z jego wygranej tak samo jak ze swojej, i mam nadzieję ze odwrotnie (ale to juz mniej prawdopodobne)
Chłopaki! A mi się wydaje, że mała rywalizacja dobrze by Wam zrobiła :D Taka mała "towarzyska" potyczka ma tylko same plusy. Chyba przyznacie mi racje, że nic nie motywuje do walki jak rywalizacja. Oczywiście - wszystko oparte na zasadach fair. Jestem ciekaw co by z tego wyszło... (same dobre rzeczy) :wink:

boberek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2006, 21:23

nie moge tego pobrac :/

menda

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2006, 08:26

Słuchaj Sito, dałeś nam ten filmik? Nie chce mi się go ściągać idioto, 57 MB to za dużo jak na mnie! Jak nie dałeś to przynieś mi go dupo, a linki to se możesz do Wicka wysyłać! nara wsio z bobrowy

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2006, 13:26

menda pisze:Słuchaj Sito, dałeś nam ten filmik? Nie chce mi się go ściągać idioto, 57 MB to za dużo jak na mnie! Jak nie dałeś to przynieś mi go dupo, a linki to se możesz do Wicka wysyłać! nara wsio z bobrowy
I tu jest przykład zwykłego nieokrzesania takiego jednego kolegi z mojej wsi. Proszę o mojej rodzinnej miejscowości tak nie myśleć, bo to są wyjątki. Można tego usera usunąć, bo przyszedł na forum się wyżyć.

Z przyjemnością, taki miałem początkowy zamiar 8)
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2006, 14:38 przez Railis, łącznie zmieniany 1 raz.

Ampartumpur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2006, 18:14

mi w tej kompilacji podobało sie wsyztsko. mozna własnie powiedziec ze miała swój charakter i wszytko jest w niej ok. Nie uważam żeby tych błysków było za dużo, bardzo umiejętnie sa one tam wprowadzone. Ciekawie złożone i az żałowałem ze sie tak szybko skończyła :D Co tu dużo mówić, jak najwiecej takich . I końcowa scena gdy alex podnosi puchar- ech to juz emocje biora góre, fajnie tak wspominac miłe chwile :) Gratulacje jeszcze raz udanej kompilacji.

ODPOWIEDZ