Koniec triady

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:42

Jeśli spadniemy, a tego Juventusowi naprawdę nieżycze, to tylko w tym momencie zobaczymy, którzy zawodnicy tak naprawdę są oddani klubowi [Alex,Thuram czy Nedved...]. Andrea licze prawie na wszystkich, że zostaną nie łudze się zapewne przy takich zawdonikach jak Zlatan, Zębina czy Emerson, którzy tak na dobrą sprawe przyszli do klubu jedynie by powiększyć "0" na koncie :/ .

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 23:05

Dzisiaj z kumplami dyskutowałem na ten temat: co się stanie jak zdegradują Juventus do SerieB :doh:

No i sam nie wiem... mam nadzieję, że uda się zatrzymać większość zawodników i najblizszy sezon jakoś przeboleć. Nie łudze się, że opuści nas kilku zawodników, którzy grają raczej dla kasy... będą też problemy z pozyskaniem nowych ludzi...
Chciałbym, aby ta sprawa już się zakończyła :(

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 23:09

Wszystko kiedyś się kończy... należy podziękować tym panom za wspaniałe 12lat(może bez tej przykrej końcówki) i pogodzic się z tym...

Kumple już wymyślają tezy jak to Juve wygrywało po 1:0 w końcówkach... ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ich(przepraszam za wyrażenie)...

Już się pogodziłem z tym wszystkim co się stało... i uświadomiłem sobie, że z tego całego gówna może wyjść coś pięknego... Deschamp na trenera(były Juventino, dobry trener co pokazał w Monaco dochodząc do finału LM, preferuje piłkę "do przodu", lubi stawiać na młode talenty(których u nas nie brakuje) )... Platini zasiadłby w zarządzie, gość ma kontakty(bez aluzji:D), zna się na rzeczy, były Juventino...

Największym bólem jest wspomniana degradacja... zawsze się szczyciłem, że Juve i Inter to jedyne kluby, które nigdy nie spadły z SerieA...

Capo di tutti capi
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 23:26

wloski pisze:
Lord_ Juve pisze:choc przy aferze z dopingiem nie odebrali na trofeów
Tak, tak ja wiem tylko to było zabardzo rozbite w czasie by udowodnić doping! A ta sprawa ma ledwo rok może półtora...Och rewolucja jest gotowa, teraz tylko decyzje musimy usłyszeć :/ .
Lord_ Juve pisze:W 100% zgadzam się z Cris'em :!:
Niestety ja niezupełnie się zgadzam, jeśli chodzi o smród to on będzie się ciągnac,ciągnąc i ciagnać, a dalczego tak gadam? Bo nieraz słysze wypomnienia w strone Milanistów, gdzie niektórzy dobrze zorentowani wiedzą o aferze także Milanu lata temu...

No właśnie... będzie, że za ustawianie meczów Milan kiedys spadł do Serie B a Juve z Interem nie... I teraz ten żal w milanistach znowu odżyje :?

Gdzieś na forum padło sformułowanie Juventus = Moggi... jest to dla mnie zupełną nieprawdą. Luciano był ważną osobistością ale nie aż tak by tworzyc tego typu porównania.
Co się zaś tyczy całego zarzadu - czemu odeszli :?: No to pomyślcie...może wszyscy w tym paluchy maczali... :?

Jest mi smutno kiedy czytam tego typu newsy o ukochanym klubie. Mimo wszystko nie bede darzył Triady ani szacunkiem ani nie bede nimi gardził. Kto wie ile czasu trwało to nasze kupowanie sędziów...

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 23:47

wojti-s pisze:Mimo wszystko nie bede darzył Triady ani szacunkiem ani nie bede nimi gardził. Kto wie ile czasu trwało to nasze kupowanie sędziów...
I to jest chyba najbardziej odpowiednie podejście do sprawy. Ja osobiście pogardzam zachowanie Moggiego i spółki, jednak nie sposób zapomnieć radosnych chwil jakie nam Ci panowie dostarczyli. Jeśli Juve spadnie do Serie B, co jest możliwe, ale jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić, to jestem tylko ciekawy, czy pozwolą nam grać w przyszłej Lidze Mistrzów :think:

mrowczan

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 23:51

Witam wszystkich.
Jestem ciekaw, jak ta sprawa potoczy sie dalej. Zobaczymy, czy jest sprawiedliwosc w calcio, czy jednak sa rowni i juve... Jak pamietamy, chociazby rok temu pare druzyn z Serie B zostalo zdegradowanych za nieporownywalnie mniejsze do tej afery przekrety, wiec...
Jeszcze niedawno smialiscie sie z tych, ktorzy mowili, ze ida walki z sedziami, a teraz wszystko ladnie wychodzi na jaw :) No nic, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
FORZA MILAN!

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 00:08

Taka afera a mamy tez pozytyw w tym wszystkim. Giraudo pozegna sie z Juve, moze bilety beda tansze i nikt nie bedzie grozil kibicom obowiazkiem siedzenia na krzeselkach w trakcie meczu. 8)

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 00:10

juveluck pisze:Taka afera a mamy tez pozytyw w tym wszystkim. Giraudo pozegna sie z Juve, moze bilety beda tansze i nikt nie bedzie grozil kibicom obowiazkiem siedzenia na krzeselkach w trakcie meczu. 8)
Juveluck...popatrz, a ja mam drugi pozytyw. Jak spadniemy do Serie C i pójdzie nam dobrze to za dwa lata zagramy na odnowionym Delle Alpi [Stadion Samsunga?] :prochno: . Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Prócz biletów i stadionu... :angry:

PS. Jak zwolnią F.Capello to przyjdzie nowy trener [jak by nie było dla wielu to takze pozytyw :smile: ]

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 00:13

wloski pisze:
juveluck pisze:Taka afera a mamy tez pozytyw w tym wszystkim. Giraudo pozegna sie z Juve, moze bilety beda tansze i nikt nie bedzie grozil kibicom obowiazkiem siedzenia na krzeselkach w trakcie meczu. 8)
Juveluck...popatrz, a ja mam drugi pozytyw. Jak spadniemy do Serie C i pójdzie nam dobrze to za dwa lata zagramy na odnowionym Delle Alpi [Stadion Samsunga?] :prochno: . Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Prócz biletów i stadionu... :angry:
Twoj pozytyw jest troche glupi, nie bardzo go zrozumialem. Stadion bedzie Siemensa nie Samsunga a ja pisalem wyjatkowo powaznie we wczesniejszym poscie 8)

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 00:17

juveluck pisze:Twoj pozytyw jest troche glupi, nie bardzo go zrozumialem. Stadion bedzie Siemensa nie Samsunga a ja pisalem wyjatkowo powaznie we wczesniejszym poscie 8)
Bardzo przepraszam jeśli chodzi o nazwę...No niestety ja nieodbrałem tego za powagę. Jednak dalej twierdzę, że jednak nasze wymienione sytuacje są pozytywami...

Nie mam pojecia o co ci chodzi /juveluck

Chodzi mi o to Juveluck, ze nieodebrałem twojego postu na poważnie [chodzi mi o te bilety] no, ale cóz każdy inaczej podchodzi do sprawy :wink: .

Pozdrawiam...

Gianluca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 00:38

Nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem. Stało się i już....
Teraz trzeba mysleć, co zrobić aby odbudować mocno nadszarpnięty autorytet Juve. Bez względu na to, jakie zapadną decyzje i jakie Juventus poniesie konsekwencje, rodzina Agnellich już zapewne gorączkowo myśli nad rozwiązaniami personalnymi w nowych władzach Juve.
Osobiście uważam, że naszemu kochanemu klubowi potrzebny jest teraz człowiek, który ma nieskazitelną opinię na międzynarodowej arenie piłkarskiej, zarówno wśród piłkarzy, trenerów, działaczy, a przede wszystkim kibiców. Człowiek, który stanie na czele nowego Juventusu i pokarze, że ten klub będzie od tej pory uczciwy i godny szacunku, a pośwaidczy za to swoim nazwiskiem.
Moim kandydatem jest Michel Platini, legenda Juve a obecnie świetny działacz, organizator, a przede wszystkim człowiek, któremu wszyscy ufają, o nieskazitelnej opinii. Zdaje sobie sprawę z tego, iż może być niezwyklne trudno zachęcić go do współpracy w nowym zarządzie, na stanowisku np. wice-prezesa lub dyrektora generalnego. Tym bardziej, iż Platini zawsze chciał objąć schedę po Johanssonie w UEFA. Ale spróbowac warto, bo teraz właśnie takich ludzi nam trzeba...

Jeśli macie jakieś propozycje personalne w kwestii nowych członków zarządu Juve, piszcie....
Teraz Juventusowi nie trzeba zaufanych rodu Agnellich, ale ludzi o kryształowej reputacji, którzy odbudują nadszarpnięty moim zdaniem ostatnio znacznie wizerunek klubu...

Pozdrawiam wszystkich

"Nic tak nie męczy jak cudzy wypoczynek!"
Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 00:49

A ja znalazlem jeszcze jeden pozytyw zdegradowania do Serie B poza zwolnieniem Capello tanszymi biletami itd. Moze wreszcie powaznie potraktowalibysmy Coppa Italia, bo bylaby to dla nas jedyna szansa na awans do europejskich pucharów.

A tak juz zupelnie serio to nie wiem co o tym myśleć. Przeciez na JP napisane było ze zamieszana jest takze Viola i cos jeszcze, a tylko nam grozi taka kara?? Nie jestem w stanie sobie wyobrazic rozmiarow tej afery :/

Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 07:57

Pomyślmy trochę na spokojnie : :think:
Nie ma jeszcze zadnych konkretów więc nie mówmy o końcu JUVE ...itd
Cała ekipa działaczy podała się do dymisji co wcale nie oznacza ze przyznają sie do winy...mówie tu o winie kupowania meczy...czy wy naprawde tak szybko zapomnieliście mecze JUVE w tym lub poprzednim sezonie ? Czy mamy potrzebę wydania choćby centa aby pokonać Inter gdy mamy w składzie Alexa 8) ( strzał z 25 m. ) ??? Mamy świetny zespół który daje sobie rade - jedyny zakwas to Moggi który wykorzystuje swe kontakty by ustawiać sędziów według niego najlepszych ... Jest to nieetyczne i powinno być ukarane ale dopóki ktoś nie udowodni kupowania meczy to nikt jest niewinny :whistle:
Boli jedynie zszargane imię JUVE : zastanawia mnie reakcja na tę sytuację piłkarzy - myślę że zmotywuje ich to do wspaniałej walki w ostatnim meczu ...Pokażemy wszystkim że to my zasługujemy na scudetto mimo naszych piłkarskich słabości jestgeśmy najlepsi w przekroju całego sezonu :snooty: ! Zmiana ekipy wyjdzie nam na dobre , oczywiście pod warunkiem że Capello też ma resztki honoru i weźmie na siebie troche odpowiedzialnosci za swe błędy !
Jeśli chodzi i degradację to trzeba się z nia liczyć - to nie koniec świata, ale z grugiej strony prawie połowa ligi według doniesień prasy musiałaby opuścić SERIE A - bez żartów panowie :rotfl:
Tak więc kończy się pewna era - a zaczyna nowa - jeszcze lepsza i fascynująca - kto wie moze to jest potrzebne by odświezyć zespół i sposób gry - czyli to, o czym wszyscy od dawna mówimy...

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
grandejuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 08:07

Szkoda mi ich wszystich :cry: Jeszcze pare dni temu nie wyobrażaliśmy sobie Juve bez triady, a teraz ich dymisja była konieczna. Ci ludzie naprawde duzo zrobili dla Starej Damy i powinniśmy być im za to wdzięczni. Szkoda tylko, że swoją współprace z Juventusem zakończyli w taki sposób, a takich zachowań nie powinno się potępiać. To co zrobili długo bedzie ciągnąc się za klubem.
Juventus w serie B :?: Do tego nie może dojść :!:

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 08:27

Gianluca pisze: Osobiście uważam, że naszemu kochanemu klubowi potrzebny jest teraz człowiek, który ma nieskazitelną opinię na międzynarodowej arenie piłkarskiej, zarówno wśród piłkarzy, trenerów, działaczy, a przede wszystkim kibiców. Człowiek, który stanie na czele nowego Juventusu i pokarze, że ten klub będzie od tej pory uczciwy i godny szacunku, a pośwaidczy za to swoim nazwiskiem.
Moim kandydatem jest Michel Platini, legenda Juve a obecnie świetny działacz, organizator, a przede wszystkim człowiek, któremu wszyscy ufają, o nieskazitelnej opinii. Zdaje sobie sprawę z tego, iż może być niezwyklne trudno zachęcić go do współpracy w nowym zarządzie, na stanowisku np. wice-prezesa lub dyrektora generalnego. Tym bardziej, iż Platini zawsze chciał objąć schedę po Johanssonie w UEFA. Ale spróbowac warto, bo teraz właśnie takich ludzi nam trzeba...
Się zgadzam wo 100%...trzeba wiele ścieżek wyznaczyć na nowo..i Platini nadałby się znakomicie. Lecz niekoniecznie to musi być on..może to być też np Boniek :prochno: (nie no żart :wink: )w kazdym razie trzeba bedzie wiele czasu i wiele dobrych meczów żeby udownodnić, ze Juventus wygrywał dzieki piłkarzom i tym co oni potrafią, a nie dzięki Moggiemu i jego przekrętom...

Zastanawiam się czy i ilu piłkarzy odejdzie jeśli Juventus zostanie zdegradowany..nie martwię się o to bo do gry w Serie B albo C wydaje mi się, że wystarczy wziąć np. kilku chłopaków z Primavery albo pościągać innych młodych z wypożyczeń...ale jednak skład po ewentualnej degradacji będzie mnie bardzo zastanawiał :think:

Tom A Juve pisze:Czy mamy potrzebę wydania choćby centa aby pokonać Inter gdy mamy w składzie Alexa ( strzał z 25 m. ) ??? Mamy świetny zespół który daje sobie rade
Jasne, że nie mamy..szkoda tylko ze Mogii o tym nie widział :/

Cóż..pozostaje nam śledzić sytuację i czekać..mam nadzieje ze się wszystko to szybko skończy bo wolę szybką karę niż ciągłe ględzenie antyjuventinich o tym, że jesteśmy w Serie A bo kupiliśmy tym razem kogoś innego :?

Nie boję się zdegradowania ani innych kar...najbardziej boję sie, że minie wiele czasu kiedy JUVE ponownie będzie silne...ale mam nadzieje, ze zostanie to tylko w sferze moich lęków... :pray:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ODPOWIEDZ