Letnia rewolucja w Turynie?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 07:57

Slim pisze:
Mr Cezary pisze::prochno: myślę, że jeżeli nastąpi rewolucja, to piłkarze i tak nie będą ze sobą zgrani, trzeba czasu na to. Więc czemu taki skład nie miałby się zgrać? :whistle: Rozumiem co do Torresa i Zlatana :P
A po kija rewolucja w skladzie, kiedy ten jest dobry? Po co nam jakis Mascherano? C.Ronaldo czy Joaquin lub Torres? Ludzie wy niektorzy na prawde myslicie tlyko nazwiskami, albo tym co wyczytacie w brawo sport czy zobaczycie w urywkach relacji TV. Ci ludzie poza swoim pseudo gwiazdorstwem nie maja nic wspolnego z pilka.... Po pierwsze... w Italii ciezko byloby zagrac Hiszpanom, osobiscie nie pamietam zadnego Hiszpana w barwach Juve, ale moze ktos mnie oswieci bo moge sie mylic. Po drugie Torres to typowy drugi Zlatan... Dwoch takich to katastrofa, poza tym czemu na straty zostal spisany Trezeguet i niezawodny Del Piero? Czemu nikt sie nie zastanowil nad nastepca Thurama ktory ma swoje lata? Czemu nikt nie pomyslal o przesunieciu Zambrotty do przodu a w jego miejsce wstawienie Chelliniego lub Balzarettiego? Czemu skreslacie Emersona? wiekowy bo wiekowy ale swoje potrafi.

Nasz sklad nie potrzebuje rewolucji, nasz sklad potrzebuje normalnego trenera. Jesli mamy juz kogos kupic to niech lepiej to beda perspektywistyczni, grajacy na poziomie WLOSI. Bo chyba nie chcemy zrobic z Juve drugiego Interu Mediolan czy Arsenalu Londyn.... gdzie nie ma w podstawowej 11 zadnego Wlocha i zadnego Anglika.... zastanowcie sie!

Mozna sie wzmacniac ale pamietajcie o tym ze Juve to wloski klub, a co to za wloski klub bez wlochow w skladzie??????
Źle mnie zrozumiałeś. Ja też nie jestem za zmianą składu. Też jestem przeciwny tym piłkarzom (no może z wyjątkiem Ronaldo :wink: ). Chodziło mi tylko o to, że jeżeli w 2004 roku potrafiliśmy się zgrać z piłkarzami takimi jak Canna, Ibra, Emerson czy Zebina, to czemu nie miało by tak być z tymi? Nic poza tym nie sugeruję, choć mogło to być odebrane.

Joker1916

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 09:26

Notch pisze: Odejscie Camoranesiego... Jest to pilkarz ktory gra w Juve od 4 lat, jest podstawowym zawodnikiem. Czy Marchioni godnie go zastapi?
wybaczcie że nie jestem w temacie, ale dlaczego Camonanesi odszedł/odchodzi? :angry:

Il mio canto libero....
Czy wygrywasz czy nie jak i tak KOCHAM CIĘ!
W moim sercu Legia...
Batigol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 10:08

tomek89-15 pisze:
Notch pisze:Mozna takze grac 4-3-3
taki pomysl popieram w 100 %. pasowalo by grac bardziej ofensywny futbol, bardziej do przodu. poprostu JOGA BONITO
Hehehe:) W przypadku Capello: dluga pila do napastnikow i radzcie sobie, w koncu jest was 3 :wink:
_Jah pisze:Slim ma racje. Dbajmy o Włoską krew
Narazie bym sie tym nie martwil. Do Juve dojdzie Marchioni i Christiano Zanett,i wiec przy odejsciu Camora bilans Wlochow i tak bedzie +1 :wink: Pozatym, jezeli miejsce Wlocha mialby zajac naprawde dobry Polak to bylbym jak najbardziej za :wink:

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 10:35

Mr Cezary pisze:Źle mnie zrozumiałeś. Ja też nie jestem za zmianą składu. Też jestem przeciwny tym piłkarzom (no może z wyjątkiem Ronaldo :wink: ). Chodziło mi tylko o to, że jeżeli w 2004 roku potrafiliśmy się zgrać z piłkarzami takimi jak Canna, Ibra, Emerson czy Zebina, to czemu nie miało by tak być z tymi? Nic poza tym nie sugeruję, choć mogło to być odebrane.
Tylko ze zgranie z Cannavaro nie wymagalo wiekszego wysilku. Jest obronca jak kazdy wie, a w obornie mamy Thurama i Buffona jego 2 najlepszych kolegow z AC PARMY. Wiec zrozumienie w obronie nie bylo klopotem.

Emerson i Zebina ze soba zgrani juz byli w momencie przyjscia. Znali sie z AS ROMY, Capello rowniez ich znal wiec wiedzial co z nimi zrobic. Wkomponowanie się w zespol dla takiego zawodnika jak Emerson to bulka z maslem, w koncu jest doswiadczony, a w konfrontacji z Juve gral wiele razy, podobnie jak Zebina, ktory i tak do konca sie nie zgral z druzyna bo popelnial fatalne bledy i nadal to robi.

Ibra? Zgranie z ibra tez trudne nie bylo. W koncu taktyka dlugie gorne pilki na Zlatana to latwe do pojecia dla zawodnikow. Skoro wszystko lecialo do niego... On i tak sam robil swoje przez pierwszy sezon, a w drugim... no coz kazdy wie jak jest...

Inaczej wygladala by kwestia zgrania z zawodnikami z innych lig w takiej ilosci jak tutaj byla podana. Ciezko by bylo im sie ze soba zgrac, tym bardziej ze niektorzy z nich to podobni charakterem i zachowaniem do Ibrahimovica....

Zielak**Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 10:42

Zdun pisze:------------------------------------Buffon
----------------Gallas-------Thuram--Canavaro---Zambrotta

----------------Joaquin------Vieira------Mascherano---C.Ronaldo

--------------------------Torres--------Zlatan :whistle:
Jak czyta, Twoj sklad, to mnie ciarki przechodza :| Torres i Zlatan... Powodzenia, bo ja wspolczuje pozostalym Bianconerim jesli ma byc dwoch "swietoszkow"... Dlaczego usunales Emersona? Jest to swietny pilkarz, moze czasami nie bluszczy na boisku, ale jego zadaniem jest rozgrywanie akcji i zbieranie pilek w srdoku boiska, a nie strzelanie goli (chociaz i tak czasem to robi :D ). Zapomnieles o Trzegolu? O Del Piero? Ja bym skoczyl chyba z mostu, gdyby Juve gralo takim skladem, hehe :-D
Ale jesli sa to tylko marzenia to zapomniales doda o Ronaldinho na prawej pomocy :D

Juve, historia wielkiej miłości,
biel, która obejmuje czerń.
Chór, który się wznosi naprawdę dla Ciebie.

Juventus ** Torino

Obrazek
Zielak**Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 10:47

Joker1916 pisze: wybaczcie że nie jestem w temacie, ale dlaczego Camonanesi odszedł/odchodzi? :angry:
Gratuluje wiedzy, hehe :wink: Jesli chodzi o Camora to jego jego odejscie nie jest przesadzone, chopciaz bardzo mozliwe. Po ostatnich meczach bardzo stracil w oczach Fabio Capello, a przy okazji moze posluzyc jako zawodnik do wymiany przy sprowadzaniu C. Ronaldo.
Camoranesim interesuje sie takze Bayern.

Juve, historia wielkiej miłości,
biel, która obejmuje czerń.
Chór, który się wznosi naprawdę dla Ciebie.

Juventus ** Torino

Obrazek
peste

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 11:10

Jak dla mnie to pierwsza rewolucja powinna polegac na zmianie stylu gry!!! mam już dość tych wrzutek w pole karne z połowy boiska :? a co do składu to mysle ze wystarczy ktoś za Thurama i koniecznie jakis ofensywny środkowy pomocnik, który przejmie ciężar gry na siebie jak juz Nedved odejdzie :( [/img]

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 13:35

Panowie troche luzu nie od dzis znamy Moggiego i wiemy ze kupi tylko jednego góra dwoch znanych graczy a reszta to jacyś dobrze zapowiadający sie zawodnicy....... Torres C.Ronaldo? bądzmy poważni :doh: nie ma szans zeby do nas przeszli. Jedynie Joaquin może nas zasilić...
Co do Emersona i Vieiry są to b.dobrzy gracze ale jakoś ten pierwszy nie umie dobrze rozgrywac tylko raczej króluje w odbiorze a gdy ten drugi jest bez formy srodek nie istnieje i gramy dluga piłke na napastników...
Zamiast Gallasa wolałbym Manciniego a za Thurama robiącego coraz więcej błędów Mexesa, co do napadu stawiałbym na Treze i Alexa ( z pozdrowieniami dla Slima :-D ) i utęperował Zlatana dając mu mniejszy kontrakt.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 15:07

_Jah pisze:

Naszym jedynym zadaniem pozostaje stworzenie ławki rezerwowej. Pierwszy skład nie wymaga korekt.
Tjaaa, a średnia wiekowa piłkarzy to nic, prawda? Kogo obchodzi, że Thuram i Cannavaro coraz częściej nie nadążają za szybkimi napastnikami( vide mecz z Arsenalem na wiewiórkowym stadionie)? Nedved tez nie jest 20-latkiem, tak samo jak i Camoranesi. Pierwszy skład wymaga BARDZO GŁĘBOKICH korekt. Od obrony, po atak. Jeśli odejdzie Zlatan i Zalayetta, a wszystko na to wskazuje, to zostaniemy z dwoma napastnikami, co jest pomysłem...oględnie mówiąc, nienajlepszym. Dlatego nie mów, że pierwszy skład nie wymaga zmian, bo się mylisz.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
adek.juve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 15:57

U nas to u nas, ale spójrzcie na Inter... Tam dopiero bedzie rewolucja- Moratti szuka chetnego na odkupienie klubu. Za tym pójdzie rewolucja, hehe.

Jesli chodzi o zmiany uwazam, ze sa one jak najbardziej potrzebne. Nowa atmosfera nowego stadionu, nowi pilkarze, opadniecie napiecia po mistrzostwach i mercato.

A wlasnie mercato- nie sadzicie, ze sprowadzenie takich pilkarzy jak Joaquin czy C. Ronaldo nie tylko mogloby popsuc atmosfere, ale groziloby olbrzymimi stratami, poniewaz tutaj wchodza w gre nie tylko koszty sprowadzenia zawodników, ale równiez ich garzy. Poza tym ludki z Plw Iberyjskiego nie spisywali si ewe Wloszech juz od dawna.

Spójrzcie np na Camora- kto go znal kiedy przychodzil do Juve 4 lata temu, a przez kilka sezonów byl podpora i silnikiem JUVE. Ja jestem za sprowadzeniem Lukasa Podolskiego i Rafaela van der Vaarta. Co myslicie, zwlaszcza o tym pierwszym, bo opinie o drugim juz znamy...

Pozdrawiam fanów JUVE i zycze cierpliwosci w mercato.

Dj BorsuK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 21:08

Ja do C. Ronaldo nic nie mam, ale dużo osób mowi, że gra jak panienka :D. Juve po ty sezonie chyba będą potrzebni nowi DOBRZY pomocnicy, ale myśle, że C.Ronaldo do Serie A się nie naddaje.

Blaine

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 20:44

Ja myślę, że Cristiano Ronaldo nie sprowadza, jednak równie dobze gra Joaquin... :twisted: Wydaje mi się, że to byłby bardzo dobry zakup...
Koniecznie trzeba kupić najlepiej kilku młodych, dobrych obrońców, bo Thuram 34 l. Cannavaro 34 l(chyba). Zebina :angry: . Dobrze by było gdyby Podolski nas zasilił... :twisted:. I pomoc... koniecznie trzeba kogoś zakupić.

Obrazek
Obrazek
BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 20:54

Napewno modernizacja stadionu jest pewnego rodzaju rewolucja...lecz o zadnej duzej rewolucji, mysle ze mowy nie ma. Sprowadzenie przynajmniej jednego gracza swiatowej klasy napewno spowodowaloby polepszenie naszego stylu gry. Lecz o wszsytkim zadecyduje Lucek :)

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2006, 10:43

W obecnej formie Juventusu rewolucja musi nastąpić , i raczej nastąpi, byle na lepsze. Myślę że do większej rewolucji dojdzie gdy Juve przeniesie się już na nowy stadion. A obecnie do Juve przyjdzie zapewne kilku nowych , noi przenieśiemy się z Delle Alpi.
Ciekawe kogo pozyska Juventus i jak będzie wyglądał nasz styl gry w następnym sezonie.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
ODPOWIEDZ