Fatalna atmosfera!!! Co sie dzieje??? :(
- Gooray
- Juventino
A kto wie, może don Fabio gra w Cm'a?Juventin pisze:Też kiedś mówiłem że Capello głęboko siedzi w latach 90-tych... Stawianie na tych samych graczy, to chyba tylko ludzie w Cm-a grający robią...Martin pisze:I tak jak juveluck kiedys powiedzial - moze on nadal zyje troche innymi czasami. :doh:

Co do sytuacji: dzisiaj chłopaki (a dokładniej Alex z Canną) rozluźnili troche sytuacje. Im to zawsze humor dopisuje

- Pilekww
- Juventino
Racja, dobrze nie jest! Zamiast sie bić i denerwowac trzeba grać swoje do końca. Samym treningiem nic się nie da zrobić powinien być jakis psycholog który rozładuje sytuacje w drużynie! Jeśli nie przycholog to może jakies integracyjne spotkanie i gierki :-D . Nie mam pojęcia co profesjonalnie trzeba zrobić w takich sytuacjach no ale jeśli nie popatrzymy na to z psychologicznej strony to jasno tego nie widze.
Dzis pierwszą integracje rozpoczeli Alex i Cana reżyserowaną bójka :rotfl: :rotfl: :rotfl:
FORZA GRANDE JUVE
Dzis pierwszą integracje rozpoczeli Alex i Cana reżyserowaną bójka :rotfl: :rotfl: :rotfl:
FORZA GRANDE JUVE
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Boria
- Juventino
A jak myślicie czego to jest przyczyna? Oczywiscie,że wyników a kto jest odpowiedizlany za wyniki i za obranie taktyk Fabio Capello! Powinien odejść z Juventusu razem ze Zlatanem i tą całą resztą typu Zebina i Cannavaro,Thuram,Camoranesi!
- BOOM
- Juventino
i najlepiej niech barcelona zmieni nazwe na Juvesntus - wtedy wszyscy beda ustaysfakcjonowaniBoria pisze:... Fabio Capello! Powinien odejść z Juventusu razem ze Zlatanem i tą całą resztą typu Zebina i Cannavaro,Thuram,Camoranesi!

Hmm a odnosnie atmosfery... nic nowego nie powiem, ze powodem sa wyniki - oczywiscie wiekszosc pilkarzy rozumie, ze czasami sa i gorsze okresy gry, ale Zlatan znany jest ze swojego temperamentu, a na dodatek ten sezon mu kompletnie nie idzie - a przyzwyczail sie do roli gwiazdorka, wielkiego debiutanta - a teraz jest wygwizdywany i wciaz krytykowany - nie dla niego tyle przezyc na raz :twisted:

- Robert 10
- Juventino
No rzeczywiście atmosfera nie jest ciekawa :roll: jeśli piłkarze zamiast trenować biją sie to musi być źle.
Jeszcze ta upozorowana bójka Del Piero z Canną moim zdaniem była niepotrzebna gdyż pomyślcie sobie jak wtedy czuli sie Zlatan z Patrickiem. Na pewno nie było im wesoło.
Zostały nam 3 kolejki i 3 pkt przewagi. Juve musi zacząc wygrywać i to już najlepiej w meczu z Sieną. Gramy odpowiednio ze Sieną, Palermo i Regginą i w tych meczach musimy uzbierać przynajmniej 7 pkt aby Scudetto było już 29 nasze.
Najwyższy czas aby Capello bardziej niż dotychczas zmotywował swoich podopiecznych i żeby byłoby widać to na boisku w postaci gry i wyniku.

- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Cannavaro....nie no lol koleś Fabio nie dosc ze jest naszym najlepszym i najpewniejszym punktem obrony to do tego gra cały sezon bardzo równo...i nie widze powodu zeby go wywalać wrecz przeciwnie powinni mu podniesc pensjeBoria pisze:A jak myślicie czego to jest przyczyna? Oczywiscie,że wyników a kto jest odpowiedizlany za wyniki i za obranie taktyk Fabio Capello! Powinien odejść z Juventusu razem ze Zlatanem i tą całą resztą typu Zebina i Cannavaro,Thuram,Camoranesi!

- juve1987
- Juventino
W moim przekonaniu trzeba przede wszystkim odmlodzic sklad przydaloby sie 2 mlodych obroncow 2 mlodych pomocnikow i napastnik kilku zawodnikow trzeba sie pozybyc (Zebina,Gianicheda,Kovac-to moje zdanie
) i po trzecie zawsze twierdzilem ze Capello mi nie pasuje szkoda ze po odejsciu Lippiego nie zatrudniono Deschampa twierdze ze moglby zrobic cos ciekawego z Juve.A teraz sie oddale i zostanie trzymac kciuki za Juve mistrz sie nam nalezy 

- krystiank
- Juventino
po 1 to winna lezy po stronie capello bo on ciagle stawia na zalatana i temu odbilo i widać poczuł sie za pewny ...tu bład !! a po 2 to mysle ze on odejdzie jak by sie coś strasznego stało, np mecz decydujacy o Scudetto !! uwazam ze powinien deschamps przyjść !! jak on miał pake w Monaco to oni rzadzili !! Jak by tak mial teraz juve to by dopiero bylą poteda
on potrafi co do roli pilkarza dostosować taktyke ....W ogole zaden Spaletti itd ...Jeszcze Scolarii bylby OK ! a co do zmian w juve to uwazam ze odejśc to powinni Zalayeta, GG, Zebina i Zlatan, kupic takich jak Rosicky, Gerard albo Riquelme na skrzydla Mancini/C.Ronaldo i Joaquin i ktos na obrone i na atak, przydałby sie np. Amelia za Buffona jak by co !! Psycholog tez ...podobny przypadek jest z MAlyszem, zwolnili psychologa nie ma Malysza

- augustyn
- Juventino
Mnie rowniez bardzo martwi ta cala sytuacja.Wszystko zaczelo sie pieprzyc po odpadnieciu z LM.Zawodnicy sa troche sfrustrowani ze mimi swietnej ekipy znowu nnie ma tego upragnionego zwyciestwa w LM.W zasadzie to zarowno vieira jak i zlatan powinni usiasc na lawie.Zlatana bez problemu zastapimy aleksem ale vieire?Gianichedda a moze blasim':rotfl:'TO jest najwiekszy problem juve-mamy krotka ławke
FORZA JUVE!!!
- Gooray
- Juventino
Wg mnie taka przebudowa nie miałaby najmniejszego sensu!!! Juve to nie Real czy Chelsea żeby nakupować wielu zawodników, z których i tak potem wiekszej korzysci nie ma!!! Sprowadzenie 2 młodziaków i jednego bardziej doświadczonego, na wysokim poziomie powinno być i jest dobrym rozwiązaniem!!!krystiank pisze: a co do zmian w juve to uwazam ze odejśc to powinni Zalayeta, GG, Zebina i Zlatan, kupic takich jak Rosicky, Gerard albo Riquelme na skrzydla Mancini/C.Ronaldo i Joaquin i ktos na obrone i na atak, przydałby sie np. Amelia za Buffona jak by co !!
Wielu użytkowników JP jest za sprzedaniem Zlatana, ja jednak uważam że Zlatan powinien zostać nawet po tym co zaprezentował w tym sezonie!!! Przypomnijmy sobie poprzedni sezon, w którym grał b. dobrze! Oznacza to, że Ibra potrafii grać w piłke i to nawet bardzo dobrze!!! Być może przechodzi on jakiś kryzys wieku młodzieńczego (?) Ja bym poczekał kolejny sezon, może coś się w nim odmieni??? A jeśli nie to wtedy możemy porozmawiać o sprzedaniu go!!! Jak narazie jestem za zostawieniem go!!! Forza JUVE!!!

- Michael900
- Juventino
Ja również jestem za nie sprzedawaniem Zlatan. On jeszcze pokaże na co go stać!!VariaTH pisze: Wielu użytkowników JP jest za sprzedaniem Zlatana, ja jednak uważam że Zlatan powinien zostać nawet po tym co zaprezentował w tym sezonie!!! Przypomnijmy sobie poprzedni sezon, w którym grał b. dobrze! Oznacza to, że Ibra potrafii grać w piłke i to nawet bardzo dobrze!!! Być może przechodzi on jakiś kryzys wieku młodzieńczego (?) Ja bym poczekał kolejny sezon, może coś się w nim odmieni??? A jeśli nie to wtedy możemy porozmawiać o sprzedaniu go!!! Jak narazie jestem za zostawieniem go!!! Forza JUVE!!!
Według mnie Juventus powinien sprzedać Zebinę, Blasiego. Zalayetę zostawić. Kupić jakiś dwóch wartościowych zawodników. I zmienić trenera.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Railis
- Qualità Juventino
Zła atmosfera w Juve. Ciekawe, może zacząć obwiniać Capello, może Zarząd albo może jeszcze piłkarzy. Najlepiej na wszystkich na raz. A guzik prawda.
To że jest w klubie fatalna atmosfera to jest wina przede wszystkim nas kibiców. Nas co wymagamy od Juve nie wiadomo czego. To są tylko ludzie. LUDZE!!! a nie jakieś cyborgi do wygrywania. Ktoś może powiedzieć, ze od takiego klubu można wymagać wszystkiego. Owszem, ale trzeba dac swobodę. Jak wygracie to dobrze, a jak przegracie to trudno. Zapewniam, że przy takim nastawieniu strony wywierającej presję, Juventus grał o wiele lepiej.
Przypomnę fakt z jakże bogatej kariery naszego skoczka Adama Małysza. Dopuki nie błyszczeliśmy w tej dziedzinie (owszem były takie indywidualności jak Fortuna itp, ale jako ogół zawsze się spisywaliśmy źle) to było dobrze i się mówiło jak będzie tak będzie. I wtedy nasz Orzeł bez konsekwencji przeskakiwął kolejnych przeciwników. Powiecie mi że chodzi o Formę. Owszem forma tez ma duży wpływ na wyniki, ale presją tej formy nie wzniesiemy.
Tak samo obwinianie Capello, jest na JP na porządku dziennym. Po każdym nieudanym spotkaniu (a i takie się zdarzają nawet najlepszym) wszystko leci na Capella. No ale przecież on nie wygrywa tylko piłkarze. On jest od tego, żeby dbać o przygotowanie zawodników, oraz o nakierowywanie jak grać. Owszem czasem moze nam się nie podobac styl (górne piłki) no ale w większości przypadków to działa. Capello nie ma na głowie wygrywania. Bo to nie od niego zależy. Zależy to od piłkarzy, a ci grają tak jak im na to pozwalamy, czyli jeżeli wymagamy nie wiadomo czego to chcąc przedobrzyć grają tak jak grają. A co do zmiany na Spalettiego to nie jestem za nim. Z Romą nie osiąga wiele, ale to pewnie nie jego wina ale piłkarzy itd. Ale tak jakoś mnie odpycha.
Kwestia Zlatana jest również jake znana i obgadywana na tym forum. Ludzie czy on nie może miec złej formy? Owszem może mu kasa zawróciła w głowie, może ma problemy, a może jeszcze coś innego, ale to jak sława nie trwa wiecznie. A trzymać w Juve go warto. Niejednokrotnie pokazał swój błysk, a takich, kreatywnych graczy nam potrzeba. Nie patrzyło się miło jak objeżdżał kolejnych graczy w poprzednim sezonie? Teraz jest trochę gorzej. Ostatnio na meczu zmarnował super okazję. No ale zdarza się najlepszym, a my nie mamy wiszać za to psów, tylko myśleć co dalej (tylko myśleć i wierzyć, bo niczego innego nie możemy zrobić) bo czasu już nie odwrócimy. Zdrapywanie byłych ran to jest głupota. Jeżeli sprzedamy Zlatana to będzie tak jak kiedyś Rafal powiedział na relacji w TS. Czyli będzie tak jak z Henrym. Przepuściliśmy taki talent, bo grał "średnio". Nawet jak nie chciał zostac z Juve to są sposoby na motywowanie.
Myślę, że moje argumenty przekonały przynajmniej część.
POZDRAWIAM
To że jest w klubie fatalna atmosfera to jest wina przede wszystkim nas kibiców. Nas co wymagamy od Juve nie wiadomo czego. To są tylko ludzie. LUDZE!!! a nie jakieś cyborgi do wygrywania. Ktoś może powiedzieć, ze od takiego klubu można wymagać wszystkiego. Owszem, ale trzeba dac swobodę. Jak wygracie to dobrze, a jak przegracie to trudno. Zapewniam, że przy takim nastawieniu strony wywierającej presję, Juventus grał o wiele lepiej.
Przypomnę fakt z jakże bogatej kariery naszego skoczka Adama Małysza. Dopuki nie błyszczeliśmy w tej dziedzinie (owszem były takie indywidualności jak Fortuna itp, ale jako ogół zawsze się spisywaliśmy źle) to było dobrze i się mówiło jak będzie tak będzie. I wtedy nasz Orzeł bez konsekwencji przeskakiwął kolejnych przeciwników. Powiecie mi że chodzi o Formę. Owszem forma tez ma duży wpływ na wyniki, ale presją tej formy nie wzniesiemy.
Tak samo obwinianie Capello, jest na JP na porządku dziennym. Po każdym nieudanym spotkaniu (a i takie się zdarzają nawet najlepszym) wszystko leci na Capella. No ale przecież on nie wygrywa tylko piłkarze. On jest od tego, żeby dbać o przygotowanie zawodników, oraz o nakierowywanie jak grać. Owszem czasem moze nam się nie podobac styl (górne piłki) no ale w większości przypadków to działa. Capello nie ma na głowie wygrywania. Bo to nie od niego zależy. Zależy to od piłkarzy, a ci grają tak jak im na to pozwalamy, czyli jeżeli wymagamy nie wiadomo czego to chcąc przedobrzyć grają tak jak grają. A co do zmiany na Spalettiego to nie jestem za nim. Z Romą nie osiąga wiele, ale to pewnie nie jego wina ale piłkarzy itd. Ale tak jakoś mnie odpycha.
Kwestia Zlatana jest również jake znana i obgadywana na tym forum. Ludzie czy on nie może miec złej formy? Owszem może mu kasa zawróciła w głowie, może ma problemy, a może jeszcze coś innego, ale to jak sława nie trwa wiecznie. A trzymać w Juve go warto. Niejednokrotnie pokazał swój błysk, a takich, kreatywnych graczy nam potrzeba. Nie patrzyło się miło jak objeżdżał kolejnych graczy w poprzednim sezonie? Teraz jest trochę gorzej. Ostatnio na meczu zmarnował super okazję. No ale zdarza się najlepszym, a my nie mamy wiszać za to psów, tylko myśleć co dalej (tylko myśleć i wierzyć, bo niczego innego nie możemy zrobić) bo czasu już nie odwrócimy. Zdrapywanie byłych ran to jest głupota. Jeżeli sprzedamy Zlatana to będzie tak jak kiedyś Rafal powiedział na relacji w TS. Czyli będzie tak jak z Henrym. Przepuściliśmy taki talent, bo grał "średnio". Nawet jak nie chciał zostac z Juve to są sposoby na motywowanie.
POZDRAWIAM
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No wiesz troche juz tych nieudanych spotkan było...(mowie tu o około ostatnich dwoch miesiacach)railis pisze: Tak samo obwinianie Capello, jest na JP na porządku dziennym. Po każdym nieudanym spotkaniu (a i takie się zdarzają nawet najlepszym) wszystko leci na Capella.
No, a jeśli przygotowanie jest złe..?? to chyba wtedy jest wina trenera...railis pisze: No ale przecież on nie wygrywa tylko piłkarze. On jest od tego, żeby dbać o przygotowanie zawodników, oraz o nakierowywanie jak grać.
ogólnie do twojej wypowiedzi nic nie mam bo zgadzam sie z wiekszością...
- Martin
- Juventino
Zgadzam sie w 90% z tym co mowisz. Bo... Na taką a nie inną reakcję na pewno złożyły się także wypowiedzi. Przede wszystkim Capello, który nie potrafił w żadnym momencie sezonu spojrzec prawdzie w oczy. Tylko je zamydlał. Było dobrze - "druzyna zagrała wspaniale". Było gorzej - "drużyna zagrała ok", zaczelo sie robic zle - "drużyna zagrała ok". I tak w kółko. Wiem, że sport ociera sie troche o polityke i opieprz powinien zostac wykonany w szatni a nie przed kamerami, ale skoro od nas kibiców, oczekuje sie mniejszej presji (tylko czemu, skoro pilkarze, działacze i trener na początku sezonu sami powiedzieli jaki jest cel) to czemu my nie mozemy oczekiwać nutki szczerosci. Gdy zaczal sie fatalny okres chyba tylko Cannavaro i Nedved (no i czasami Alex) powiedzieli, ze nie jest dobrze. A reszta?railis pisze:Jeżeli sprzedamy Zlatana to będzie tak jak kiedyś Rafal powiedział na relacji w TS. Czyli będzie tak jak z Henrym. Przepuściliśmy taki talent, bo grał "średnio". Nawet jak nie chciał zostac z Juve to są sposoby na motywowanie.
POZDRAWIAM
Podobala mi sie wypowiedz Magatha, ktory chyba po remisie Bayernu powiedzial prosto w kamery, ze pilkarze popelnili fatalne bledy w koncowce. Czyli mozna czasami powiedziec publicznie, ze cos jest nie tak?
Co do sytuacji Zlatana. Ja osobiscie jeszcze bym go potrzymal. Kto wie co tak faktycznie sie stalo z tym pilkarzem. Czy to kwestia jego narzeczonej

A porownywanie tego do sytuacji Henry'ego jest według mnie wielką pomyłką. Po pierwsze Henry grał u nas tylko pół roku. Po drugie był ustawiany ciągle na skrzydle. Nie miał w ogole swobody (w przeciwienstwie do Ibrahimovića). Taka jest specyfika włoskiej piłki. Jednak wcale nie powiedziane, ze gdyby grał dajmy na to na swojej wymarzonej pozycji to czy teraz bylby takim pilkarzem. Zreszta ten szum medialny w okół niego jest spowodowany tylko i wyłacznie dobrym sezonem i dobrymi wystepami Arsenalu. Gdyby nie one nikt w Europie nie mówiłby o transferach Francuza do połowy wielkich klubów europejskich.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Bardzo podobala mi sie cala wypowiedz railis'a, zawarl on w swoim poscie dokladnie to o co mi chodzilo. Gratki.
Pozatym nikt przy zdowych zmyslach nie bedzie bral okreslenia celu za obietnice zdobycia trofeum... logiczne jest to ze starali sei go zdobyc ale nie udalo sie i trudno. Nie sadze aby odpuscil sobie ktokolwiek z Juve LM. Ale co tam lepiej sobie pojezdzic po "drewnianym" trenerze i "drewniakach" w skladzie.
Podoba mi sie teza o tym ze zaczely sie schody dla Zlatana i zgadzam sie z nia.
pozdr
Kazda druzyna ma czas kiedy jej sabiej idzie, ale nie zauwazylem aby w jakims innym srodkowisku kibicow oprocz JP, w czasie kryzysu kibice wyzywali sie na trenerze i okreslonej grupie zawodnikow. Widocznie to jest specyfika tego forum. Zreszta railis juz napisal o tym.Moonk pisze:No wiesz troche juz tych nieudanych spotkan było...(mowie tu o około ostatnich dwoch miesiacach)
A co mieli mowic? "Sory chlopaki ale w tym sezonie stac nas tylko na Scudetto, w Lm nie macie co nas ogladac bo nie uda i tak sie osiagnac tego trofeum"? Przeciez logiczne ze beda mowic o naczelnym celu, ktory jest znacznie trudniejszy do osiagniecia niz mistrzostwo kraju... I tak bede obstawal przy tym ze lepiej odpasc z LM w naszej sytuacji niz olac wyscig po 1 miejsce w tabeli i skonczyc jak Villareal, ktory w LM juz nie zagra za rok.Martin pisze:(tylko czemu, skoro pilkarze, działacze i trener na początku sezonu sami powiedzieli jaki jest cel)
Pozatym nikt przy zdowych zmyslach nie bedzie bral okreslenia celu za obietnice zdobycia trofeum... logiczne jest to ze starali sei go zdobyc ale nie udalo sie i trudno. Nie sadze aby odpuscil sobie ktokolwiek z Juve LM. Ale co tam lepiej sobie pojezdzic po "drewnianym" trenerze i "drewniakach" w skladzie.
Bazujac na prasowych plotkach to w druzynie mamy samych piratow drogowych, cpunow i koksiarzy, wiec nie przywiazuje juz takiej wagi do tego jaka sensacje wymysla dziennikarze. I tak nikt nie ma wiekszego pojecia jak jest naprawde w Juve wiec nie ma co gdybac o dziewczynie Zlatana czy o jego kontrakcie.Co do sytuacji Zlatana. Ja osobiscie jeszcze bym go potrzymal. Kto wie co tak faktycznie sie stalo z tym pilkarzem. Czy to kwestia jego narzeczonej Angry a moze kontraktu (gdzies wyczytalem, ze jest bliski podpisania kolejnej umowy i od razu lepiej zagral na treningu).
Podoba mi sie teza o tym ze zaczely sie schody dla Zlatana i zgadzam sie z nia.
Henry o ile wiem zdobyl w tym roku nagrode za najlepszego pilkarza Premiership, otrzymal to wyroznienie juz 3 raz, wiec to nie jest jeden dobry sezon, tylko gra przez kilka lat na mistrzowskim poziomie. Jak dla mnie jest najlepszym zawodnikiem na swiecie, a napewno najlepszym napastnikiem. A stal sie slawny nie tylko przez naprawde dobre wystepy w Arsenalu, ale tez przez swoje nieprzecietne umiejetnosci, bo kopaczy pilki jest wielu ale zadenz nich nie gra tak jak Henry. Co do rzekomego bledu ze sprzedaza Henryka, sadze ze nie byl to blad, bo nie sadze aby w Juve dostal na tyle swobody gry, aby stac sie takim zawodnikiem jakim jest teraz, a Wenger go uksztaltowal naprawde idealnie.Zreszta ten szum medialny w okół niego jest spowodowany tylko i wyłacznie dobrym sezonem i dobrymi wystepami Arsenalu. Gdyby nie one nikt w Europie nie mówiłby o transferach Francuza do połowy wielkich klubów europejskich.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a