Rasiak i Mateja- czyli dwaj wielcy sportowcy:)
- DP
- Juventino
Dobrze, skrytykować można. Krytyka często jest mobilizacją to jeszcze bardziej wytrfałej pracy. Ale żęby się smiać? Spróbój popracować tak jak oni. Wiesz ile oni muszą dać z siebie aby utrzymać forme, aby być dobrym fizycznie, aby utrzymać odpowiednią wagę? Sam trenuje i wiem ile trzeba włożyć pracy aby być dobrym..
Moje serce jest biało - czarne a w nim Juve
- nookie
- Juventino
aaaa.....jednak sie nie pomyliłemMIKI_900 pisze:nookie pisze:Sikora jednak był mistrzem świata w biatlonie..a Hołowczyc Europy w rajdach..o ile się nie mylę...
Jednak się pomyliłeś. Nigdy nie był Mistrzem Świata. Raz zdobył srebro, a raz brąz. (chyba)
PS. To mój 200 post 8)

A co do tematu to przecież autor nie naśmiewał sie za bardzo z Grzesia....przecież nikt na niego nie najeżdżał, że jest drewniany albo cos...autor jedynie wyraził swoje zdanie nt. bramek strzelanych przez Grzesia uznając je za lekko "szczęśliwe"....nie rozumiem oburzenia aż tak wielkiego u niektórych osób....poza tym autor prosił o opinie o Mateji i o Rasiaku..a nie o nim samym..byłoby mile widziane grzecznie odpowiedzieć na pytanie autora tematu w którym się wypowiada...nie uważacie?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Gooray
- Juventino
Nie wiem czy autor zakładając ten temat planował uraczyc nas swoimi żartami o Rasiaku i Mateji jednak mu to nie wyszło
. Ostatnio panuje mode na żarty o Rasiaku no i niestety jak któryś podłapie to też chce być na topie i zarzucić jakimś grypsem, ale wtedy to nie jest smieszne a żałosne!!! Nie wiem co autor ma do Roberta Mateji? Co prawda chłopak miewa fatalne skoki ale miewa też dobre np. dzisiaj jak już ktoś tu napisał dwoma dobrymi i równymi skokami przyczynił się do 5 miejsca reprezentacji Polski! Także do autor: radze 50 razy zastanowić zanim założysz temat!!! Pzdr

- M.
- Juventino
Jasne, słabym. A co. Gra w reprezentacji Polski i w Premiership to nic. Na takie coś zasługują tylko słabeusze. Tacy jak Rasiak.Copiczenkowiczenko pisze:Rasiak pilkarzem jest slabym.
Bo to Janas jest głupi, że powołuje Rasiaka. Wiadomo. W końcu Janas już nie raz potwierdził, że jest głupi (np. tym, że stworzył silną ekipę, która wywalczyła awans do Mistrzostw Świata).Copiczenkowiczenko pisze:Denerwuje mnie jak Janas powołuje go do reprezentacji, ale nie jest to wina Rasiaka bo tylko glupi nie przyjal by powolania do reprezentacji.
Bo Ty wiesz lepiej od Janasa, czy Rasiak jest w formie czy nie :roll: . Podaj mi mecz, w którym Grzesiu wystąpił, a był bez formy.Copiczenkowiczenko pisze:Janas jak kazdy trener ma wady i zalety, wada jego jest "milosc" do Rasiaka ktorego czy ten jest czy nie jest w formie powoluje do kadry.
Uważaj, żeby komuś nie chciało się z Ciebie śmiać :roll: .Copiczenkowiczenko pisze:ze czasem smiac mi sie z niego chce
Po pierwsze, to każdy piłkarz marzy o grze w wielkim klubie. To jest normalne. A po drugie, to żaden polski zawodnik nie poradziłby sobie w Barcelonie.Copiczenkowiczenko pisze:chocby kiedy na lamach tygodnika "piłka nożna" wypowiadal sie ze marzy mu sie gra w Barcelonie.
Pomarzyc w sumie kazdy moze ale Rasiak z takimi uymiejetnosciami daleko by nie zaszedl w Barcie.
Bardzo nie lubię, kiedy ktoś bezpodstawnie śmieje się z Rasiaka. Bo to nie fair. Grzesiu zasługuje na szacunek. Jako jednemu z niewielu piłkarzy grających w polskiej lidze, udało się wyjechać za granicę i zrobić tam dużą karierę (jak nasz bohater w Derby). Poza tym, Rasiak dużo wnosi do gry naszej reprezentacji, czego niektórzy po prostu nie chcą zauważyć. Grzegorz zostaje królem strzelców Turnieju im. Łobanowskiego - i co z tego, drewniak. Zdobywa bramki, zalicza asysty, ratuje polski zespół - drewno. To jest żałosne :roll: . Czy niektórzy nie mogą zrozumieć, że jego zadaniem w reprezentacji nie są efektowne dryblingi i inne takie. On może nie jest zbyt widoczny, ale skoro Janas ciągle go powołuje, to znaczy, że ma do niego zaufanie. A my powinniśmy ufać Janasowi, który zrobił bardzo dużo dla polskiego futbolu. Trudno również zauważyć, że Rasiakiem interesują się kluby z Premiership, a zapewniam Was, że byle grajek tam nie trafia. Ale to oni są głupi, a większość z Was wie lepiej, że to drewno :? .
Co do Roberta. Cenię tego zawodnika i uważam go za skoczka solidnego z przebłyskami. Dziś np. jego dobre skoki przyczyniły się do zajęcia 5 miejsca przez polski zespół w konkursie drużynowym.
:roll:
- mesju
- Qualità Juventino
Więc:
to, co dla mnie łączy tych dwóch panów, to jest to, że nigdy za nimi nie przepadałem. O ile nie interesuję się polską piłką nożną, o tyle cieszyło mnie, gdy mówili, że Polak (Rasiak) zdobył bramkę, a że było to raz na jakiś czas
Ogólnie nie mam nic do niego, a jak kiedyś czytałem różne "śmieszne żarty" na temat Rasiak-drewno, to aż mi się szkoda zrobiło (tych z Norisem też nie kapuje). Moje stanowisko wobec niego jest najzwyczajniej obojętne.
Co do Roberta, to sam nie wiem co z nim zrobić... :roll: Z jednej strony niech sobie skacze, a z drugiej: po co tracić kasę? Później komentarze: "dzisiaj mi nie wyszło" lub "kiepskie warunki" zaczynają mnie dobijać... od czasu do czasu odda jakiś średni skok (biorąc pod uwagę resztę stawki) i zaraz niektórzy komentatorzy mają... mokro
Ja bym tą kase zainwestował w młodych, zdolnych... ale to już zależy od prezesa PZN-u Tajnera (to jest dopiero śmieszne
)
to, co dla mnie łączy tych dwóch panów, to jest to, że nigdy za nimi nie przepadałem. O ile nie interesuję się polską piłką nożną, o tyle cieszyło mnie, gdy mówili, że Polak (Rasiak) zdobył bramkę, a że było to raz na jakiś czas

Co do Roberta, to sam nie wiem co z nim zrobić... :roll: Z jednej strony niech sobie skacze, a z drugiej: po co tracić kasę? Później komentarze: "dzisiaj mi nie wyszło" lub "kiepskie warunki" zaczynają mnie dobijać... od czasu do czasu odda jakiś średni skok (biorąc pod uwagę resztę stawki) i zaraz niektórzy komentatorzy mają... mokro

- Buri
- Juventino
Eeee ludzie przesadzacie. Zalożył sobie temat w dziale "Inne tematy" i koniec
Nie wiem czego się czepiać. Jak nie chcecie się wypowiadać to nie :] Nie mam nic do Rasiaka ani do Mateji ( nic mi nie ukradli ) ale jak widze jak gra Grzesiu i jakim stylem skacze MAteja to płakać się chce. Rasiaka nie bd komentował bo każdy wie czym sobie zaskarbił sympatie kibiców. Za to Mateja oprócz nóg układa także ręce w stylu "V" :rotfl: Łapie wiatr fachowo mówiąc. Ma także częste problemy z wiatrem i psychiką ale to nomalne u niego. W drużynówce skoczył dzisiaj ładnie ale jedna jaskółka wiosny nie czyni ( czy jakoś tak ). Dobrze że powstałtaki temat...można pośmiać się z naszych Gwiazd Narodowych
Złoty But Mistrzostw Świata należy do Rasiaka !

Złoty But Mistrzostw Świata należy do Rasiaka !
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Copiczenkowiczenko pisze:Rasiak pilkarzem jest slabym.
Gra w Premiership?? :rotfl: zagral wogole ze dwa mecze?? W reprezentacji?? Strzelil cos w eliminacjach, pomogl druzynie w awansie??Diego pisze:Jasne, słabym. A co. Gra w reprezentacji Polski i w Premiership to nic. Na takie coś zasługują tylko słabeusze. Tacy jak Rasiak.
Copiczenkowiczenko pisze:Denerwuje mnie jak Janas powołuje go do reprezentacji, ale nie jest to wina Rasiaka bo tylko glupi nie przyjal by powolania do reprezentacji.
Nie no rozbrajaja mnie tacy ludzie wez czlowieku zastanow sie ze dwa razy zanim cos napiszesz, czy ja gdzies napisalem ze Janas jest glupi?Diego pisze:Bo to Janas jest głupi, że powołuje Rasiaka. Wiadomo. W końcu Janas już nie raz potwierdził, że jest głupi (np. tym, że stworzył silną ekipę, która wywalczyła awans do Mistrzostw Świata).
Janas jest poprostu w nim slepo zakochany ale pozatym to dobry trener.
Czy ty niewidzisz tego ze Smolarek, Zuraw i Franek sa poprostu lepsi od niego?
Krew mnie zalewa jak widzac wyjsciowy sklad rep. Polski zamiast któregoś z wymienionych wczesniej napastnikow widnieje nazwisko Rasiak. I moze jeszcze twoim zdaniem powinien on jechac na Mundial?
Ja osobiscie do Rasiaka nic nie mam nie nazywam go Rasialdo itp. ja poprostu stwierdzam fakty ze do Reprezentacji on sie poprostu nie nadaje.
Copiczenkowiczenko pisze:Janas jak kazdy trener ma wady i zalety, wada jego jest "milosc" do Rasiaka ktorego czy ten jest czy nie jest w formie powoluje do kadry.
Diego pisze:Bo Ty wiesz lepiej od Janasa, czy Rasiak jest w formie czy nie :roll: . Podaj mi mecz, w którym Grzesiu wystąpił, a był bez formy.
To moze wskaz mi mecz eliminacji do MŚ w ktorym Rasiak byl w formie.
Pamietasz moze mecz z Anglia??:lol:
Copiczenkowiczenko pisze:ze czasem smiac mi sie z niego chce
tak, tak takie dretwe teksciki zachowaj sobie dal siebieDiego pisze:Uważaj, żeby komuś nie chciało się z Ciebie śmiać :roll: .
Copiczenkowiczenko pisze:chocby kiedy na lamach tygodnika "piłka nożna" wypowiadal sie ze marzy mu sie gra w Barcelonie.
Pomarzyc w sumie kazdy moze ale Rasiak z takimi uymiejetnosciami daleko by nie zaszedl w Barcie.
Tylko ze z tego co slyszalem o grze w Barcelonie marzyl Zurawski no i nasz Grzesiu. Rasiak mowil to calkiem powaznie i nawet postawil sobie za cel ze kiedys zagra dla Barcy :lol:Diego pisze: Po pierwsze, to każdy piłkarz marzy o grze w wielkim klubie. To jest normalne. A po drugie, to żaden polski zawodnik nie poradziłby sobie w Barcelonie.
Tylko jest jedna roznica a mianowicie taka ze Rasiak to moze buty wiazac Zurawskiemu. :lol:
- Mrówa
- Juventino
Nie będe dyskutować z Wami w tym temacie.Tylko jedno zdankoDiego pisze: Bo Ty wiesz lepiej od Janasa, czy Rasiak jest w formie czy nie :roll: . Podaj mi mecz, w którym Grzesiu wystąpił, a był bez formy.
W meczu z Anglią Rasiak zagrał fatalnie(nie tylko on), a mimo to rozegrał pełne 90 minut

- Marezmo
- Juventino
Może nie zakładał dwóch odzielnych tematów po to, żebyś nie miał możliwości sobie ponabijac?Lord_Juve pisze:Nie wiem co tak naprawde chciałeś osiągnąć poprzez zakładanie tego tematu, oczywiście rozumiem, że chciałeś dowiedzieć się co myślimy o Rasiaku czy Mateji, ale po jaką cholerę zestawiać ich w tym temacie razem
No pewnie, ze nie wyszło, bo nawet nie próbował :lol:Electric pisze:Nie wiem czy autor zakładając ten temat planował uraczyc nas swoimi żartami o Rasiaku i Mateji jednak mu to nie wyszło
A co do Matei - czy to ten słynny "Diabełek"

- M.
- Juventino
Jego gra w Derby na tyle spodobała się działaczom Tottenhamu, że postanowili go kupić. To też trzeba docenić. A że nie wszystko wyszło po jego myśli? Trudno.Copiczenkowiczenko pisze:Gra w Premiership?? :rotfl: zagral wogole ze dwa mecze??
Nie, skądże :? .Copiczenkowiczenko pisze:pomogl druzynie w awansie??
A czy Ty nie widzisz, że Rasiak ma inne zadania w reprezentacji i wywiązuje się z nich :roll: ?Copiczenkowiczenko pisze:Czy ty niewidzisz tego ze Smolarek, Zuraw i Franek sa poprostu lepsi od niego?
Oczywiście, że tak.Copiczenkowiczenko pisze:I moze jeszcze twoim zdaniem powinien on jechac na Mundial?
Napisz o tym Janasowi.Copiczenkowiczenko pisze:ja poprostu stwierdzam fakty ze do Reprezentacji on sie poprostu nie nadaje.
Dobrze. Choćby mecz z Austrią (ten wygrany 3:2). Śmiem twierdzić, że Rasiak był naszym najlepszym zawodnikiem.Copiczenkowiczenko pisze:To moze wskaz mi mecz eliminacji do MŚ w ktorym Rasiak byl w formie.
Pamiętam. Żurawski strzelił piękną bramkę, podobała mi się.Copiczenkowiczenko pisze:Pamietasz moze mecz z Anglia??:lol:
Jak dla mnie, to on to mówił pół żartem, pół serio. Pamiętam również, jak po przejściu do Tottenhamu pozdrawiał wszystkich tych, którzy się z niego nabijali. Bo prawda jest taka, że jemu się udało.Copiczenkowiczenko pisze:Tylko ze z tego co slyszalem o grze w Barcelonie marzyl Zurawski no i nasz Grzesiu. Rasiak mowil to calkiem powaznie i nawet postawil sobie za cel ze kiedys zagra dla Barcy :lol:
Bo napisał tak Copiczenkowiczenko. Wydrukuje tą sentencją, oprawie w ramkę i powiesze nad łóżkiem, żeby dobrze ją widzieć każdego ranka.Copiczenkowiczenko pisze:Tylko jest jedna roznica a mianowicie taka ze Rasiak to moze buty wiazac Zurawskiemu. :lol:
Po pierwsze, jak sam napisałeś, nie tylko on zagrał fatalnie. Piłkarzy było jedenastu, z sześciu zagrało słabo, a były trzy zmiany, z czego jedna została przymusowo wykorzystana (kontuzja Żurawskiego). Tak więc padło na to, że na boisku został Rasiak. Fakt, w tamtym meczu nadawał się do zmiany, ale widzę, że potraficie podać tylko jeden mecz, w którym Grzesiu zagrał słabo. No, co z Wami? Takie drewno, a nie umiecie wskazać jego słabych spotkań?Michał`fcj pisze:W meczu z Anglią Rasiak zagrał fatalnie(nie tylko on), a mimo to rozegrał pełne 90 minut.
- Capitan
- Juventino
Co do Rasiaka to fatycznie, chlopak do kadry nie pasuje i juz.
Natomiast jesli chodzi o Mateje. Prawde mowiac zawsze byl on w czolowce polskich skoczkow. Ja juz od 6 lat jezdze na puchar swiata i nie raz Robert oddawal dobre i bardzo dobre skoki. A dla tych ktorzy go krytykuja mam propozycje: pojedzcie na skocznie i sami sprobujcie skoczyc. A dopiero potem krytykujcie skoczkow
Natomiast jesli chodzi o Mateje. Prawde mowiac zawsze byl on w czolowce polskich skoczkow. Ja juz od 6 lat jezdze na puchar swiata i nie raz Robert oddawal dobre i bardzo dobre skoki. A dla tych ktorzy go krytykuja mam propozycje: pojedzcie na skocznie i sami sprobujcie skoczyc. A dopiero potem krytykujcie skoczkow
- Mrówa
- Juventino
Z tego co pamietam to bramke zdobył Franek 8)Diego pisze:Pamiętam. Żurawski strzelił piękną bramkę, podobała mi się.Copiczenkowiczenko pisze:Pamietasz moze mecz z Anglia??:lol:
W ostatnim roku mecze z Bialorusią i Islandią(renomowani przeciwnicyDiego pisze:Fakt, w tamtym meczu nadawał się do zmiany, ale widzę, że potraficie podać tylko jeden mecz, w którym Grzesiu zagrał słabo. No, co z Wami? Takie drewno, a nie umiecie wskazać jego słabych spotkań?Michał`fcj pisze:W meczu z Anglią Rasiak zagrał fatalnie(nie tylko on), a mimo to rozegrał pełne 90 minut.
Oczywiście Grześkowi przydażyły się lepsze spotakania(Izrael,Serbia) ale w eliminacjach do MŚ nie zaprezentował nic co by mogło świadczyć że jest piłkarzem reprezentacji Polski.
Ja mu żle nie życzę,ale spójrzmy racjonalnie : mamy Żurawskiego,Smolarka,Frankowskiego,Niedzielana, jest też Saganowski.
Grzesiu od nich wszystkich jest dużo słabszy.

- MaNieK_JuVe
- Juventino
Mi troche zal roberta. Ile to sie chop musi natrudzic zeby wymyslec coraz nowe powody swoich nieudanych skokow w wywidach dla TVP.
Podobienstwa zdecydowanie sa:
I rasiak jest "niudacznikiem" i robert tez. moze to slowo troche nad wyraz ale innego synonimu w dobie pospiechu nie udalo mi sie sklecic.
Podobienstwa zdecydowanie sa:
I rasiak jest "niudacznikiem" i robert tez. moze to slowo troche nad wyraz ale innego synonimu w dobie pospiechu nie udalo mi sie sklecic.
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
- M.
- Juventino
To może Żurawski nie zdobył bramki w meczu z Anglią :? ?Michał`fcj pisze:Z tego co pamietam to bramke zdobył Franek 8)Diego pisze:Pamiętam. Żurawski strzelił piękną bramkę, podobała mi się.Copiczenkowiczenko pisze:Pamietasz moze mecz z Anglia??:lol:
Mecze z Islandią i Białorusią były popisem gry naszej obrony i bramkarzy. Tak więc Jerzy Dudek, Artur Boruc, Michał Żewłakow, Tomasz Kłos, Tomasz Rząsa, Dariusz Żuraw, Tomasz Hajto, Jacek Bąk, Mariusz Jop i Marcin Baszczyński nie powinni zagrać już więcej w reprezentacji, bo słabo zaprezentowali się w spotkaniach z takimi renomowanymi przeciwnikami (Twoje słowa). Chciałem jeszcze zaznaczyć, że w meczu z Białorusią Rasiak zagrał dopiero od 67 minuty, w podstawowym składzie wybiegli Frankowski z Żurawskim. W dodatku w meczu z Islandią, Rasiak i Żuraw zagrali pełne 90 minut, a żaden z nich nie zdobył bramki. Czyli, idąc Waszym tropem, obydwoje zagrali fatalnie i powinni przestać grać w kadrze. Z całą pewnością zatem mogę napisać, że Twój argument jest nic nie wart.Michał`fcj pisze:W ostatnim roku mecze z Bialorusią i Islandią(renomowani przeciwnicy)były popisem gry Grzesia.
:lol:Michał`fcj pisze:Oczywiście Grześkowi przydażyły się lepsze spotakania(Izrael,Serbia) ale w eliminacjach do MŚ nie zaprezentował nic co by mogło świadczyć że jest piłkarzem reprezentacji Polski.
I po raz drugi zmuszony jestem wstawić tą emotikonę: :lol: . Niedzielan? Ostatnio trochę strzela w Holandii, ale co on robił przez ostatni rok? Saganowski? Gra w jednym ze słabszym klubów w Portugalii. Smolarek? Frankowski najpierw grał w 2 lidze hiszpańskiej, teraz angielskiej. Chyba nie trzeba być geniuszem, żeby stwierdzić, który z nich jest bardziej ceniony na Wyspach (skoro Rasiak grał w Premiership). W dodatku za Rasiaka płacono 2 mln funtów, a za Franka tylko 1,2 mln, więc nie muszę pisać, że to Frankowski jest trzy razy lepszy od Grzesia. Poczekamy, aż Tomek strzeli tylko bramek co Rasiak w Anglii i wtedy będzie mogli zacząć rozmawiać, że jest od niego lepszy.Michał`fcj pisze:Żurawskiego,Smolarka,Frankowskiego,Niedzielana, jest też Saganowski.
Grzesiu od nich wszystkich jest dużo słabszy.
- Mrówa
- Juventino
Oczywiście, że zdobył, myśałem że jaet mowa o tym meczu w Manchesterze a nie w Chorzowie 8)Diego pisze:Z tego co pamietam to bramke zdobył Franek 8)Michał`fcj pisze: Pamiętam. Żurawski strzelił piękną bramkę, podobała mi się.
To może Żurawski nie zdobył bramki w meczu z Anglią :? ?
W meczu z Bialorusią o ile dobrze pamietam przy stanie 1-1 Gresiek nie trafił do pustej bramki z 3 metrów,poszła kontra i dostaliśmy bramke,pare minut później drugą.Dlatego byłem na niego wkurzonyDiego pisze: Chciałem jeszcze zaznaczyć, że w meczu z Białorusią Rasiak zagrał dopiero od 67 minuty, w podstawowym składzie wybiegli Frankowski z Żurawskim. W dodatku w meczu z Islandią, Rasiak i Żuraw zagrali pełne 90 minut, a żaden z nich nie zdobył bramki. Czyli, idąc Waszym tropem, obydwoje zagrali fatalnie i powinni przestać grać w kadrze. Z całą pewnością zatem mogę napisać, że Twój argument jest nic nie wart.
Każdy poełnia błędy,nawet działacze klubowi.Ty też pewnie przepłaciłeś w życiu za niejedną rzecz.Diego pisze: W dodatku za Rasiaka płacono 2 mln funtów, a za Franka tylko 1,2 mln, więc nie muszę pisać, że to Frankowski jest trzy razy lepszy od Grzesia. Poczekamy, aż Tomek strzeli tylko bramek co Rasiak w Anglii i wtedy będzie mogli zacząć rozmawiać, że jest od niego lepszy.