Alex Del Piero najlepszym strzelcem w historii Juve?
- Ironek
- Juventino
Capello nic nie musi sobie wbijać do łba, zdobył z JUVENTUSEM Scudetto w 1 sezonie pracy. A Teraz dąrzy do następnych sukcesów.Radeek pisze:oby tyllo capello wbil sobie to do tego łba
LoL! Musi? Dlaczego? Bo kiedyś był genialnym piłkarzem?Radeek pisze:Del Piero musi grac
Dopuki będzie w słabej formie to będzie wchodził w końcówkach. A że tobie się to nie podoba to już tylko i wyłącznie Twój problem.Radeek pisze:a przynajmniej wchodzic w koncowkach co i tak mi si enie podoba...
Jasne, że tak. JUVE zdobędzie Scudetto i LM, a kibice będą bluzgać bo DP mało grał :lol:Radeek pisze:no chyba ze lubi sluchac jak kibice druzyny ktora prowadzi go bluzgaja...
Juventus to klub, Del Piero to piłkarz.Radeek pisze:DEL PIERO TO JUVE, JUVE TO DEL PIERO
Out, to ty zrób, bo nie coś mnie ściska jak czytam te głupoty, które wypisujesz.[/quote]Radeek pisze:CAPELLO OUT !!
I tu się wyjaśnia, dlaczego Del Piero musi grać :lol: Ważniejsze jest dobro zawodnika niż klubu, prawda? :doh:Radeek pisze:A tak w ogole to sie juz sam zastanawiam czy ja przez te lata kibicowalem Juve czy Del Piero
Eh, może niedługo będziesz musiał zacząć 'kibicować' Milanowi :lol:
PS. ten sig jest tak samo żałosny jak ty...
- KwiAtek
- Juventino
Jesli bedzie sie slabo prezentowal, a gral "bo musi" to mam powody uwazac, ze tego nie zdobeda.Radeek pisze:Wyczuwam lekka ironieKwiAtek pisze: W rzeczy samej. Co tam jakies puchary czy inne mistrzostwa, po co to Juventusowi? Wazne, zeby Del Piero gralno ale coz.... Myślisz ze jak Alex bedzie gral to tego nie zdobeda ...
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- LordJuve
- Juventino
Alex zostanie w Juve i przez cały sezon z pewnościądostanie od Capello wiele szans pokazania się i strzelenia tych 7 bramke - noi oczywiście je strzeli a może nawet i więcej...
Juve storia di un grande amore...
Juve storia di un grande amore...
- ossy
- Juventino
Niech lepiej capello zastanowi się co robi. Ibrahimović ostatnio grał jaak d... a Fabio nawet nie wpuścił na chwile Del Piero, który błyszczał w końcówce sezonu i w sparingach. Niech dąży do sukcesów ale nie kosztem naszych piłkarzy![/quote]Marcin-IRONEK pisze:
Capello nic nie musi sobie wbijać do łba, zdobył z JUVENTUSEM Scudetto w 1 sezonie pracy. A Teraz dąrzy do następnych sukcesów.
Nie, bo nadal nim jest, chyba że jesteś na tyle głupi żeby tego nie zauważyć :lol:Marcin-IRONEK pisze:
LoL! Musi? Dlaczego? Bo kiedyś był genialnym piłkarzem?
Ale jest w dobrej formie :lol: I nie tylko jego problem bo także większości kibiców i Del Piero, którego ewidentnie Capello krzywdzi.Marcin-IRONEK pisze:
Dopuki będzie w słabej formie to będzie wchodził w końcówkach. A że tobie się to nie podoba to już tylko i wyłącznie Twój problem.
A jak nie zdobędzie?? Prawdziwi kibice JUVE nigdy nie będą bluzgać na DP. Prędzej na rzymianina(tfe) CapelloMarcin-IRONEK pisze:
Jasne, że tak. JUVE zdobędzie Scudetto i LM, a kibice będą bluzgać bo DP mało grał :lol:
Marcin-IRONEK pisze:
Juventus to klub, Del Piero to piłkarz.
Tylko że 60 % kibiców juve, zakochało się/lubi JUVE dzięki Alexowi. Gdyby nie on kibiców byłoby znaaaaacznie mniej. Alex to nasz symbol.
LOOOL, to ich nie czytaj, nie musisz.Marcin-IRONEK pisze:
Out, to ty zrób, bo nie coś mnie ściska jak czytam te głupoty, które wypisujesz.
Chyba jak ty.... Dobro zawodnika nie jest ważne? NIech sprzedadzą jak mają go niszczyć. Zresztą Del Piero na chwilę obecną gra lepiej niż Ibra, którego widzieliśmy w ostatnim meczu. Traci piłki(a póżniej dostaje żółte kartki za faule na piłkarzach którzy mu ją odebrali) strzela w aut. A już napewno Alex jest w lepszej formie niż Zalayta która wchodzi na końcówki, a on nie!Marcin-IRONEK pisze:
I tu się wyjaśnia, dlaczego Del Piero musi grać :lol: Ważniejsze jest dobro zawodnika niż klubu, prawda? :doh:
Eh, może niedługo będziesz musiał zacząć 'kibicować' Milanowi :lol:
PS. ten sig jest tak samo żałosny jak ty...
"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Stefano Tacconi
- Mateo
- Juventino
No fakt trenera rozlicza się za wyniki, więc może poczekajmy do końca sezonu. Jednak chcielibyśmy też ładnej kreatywnej gry, której nie ma, a sam nieudolnie dryblujący Zlatan takiego widowiska nie stworzy :!:Marcin-IRONEK pisze:Capello nic nie musi sobie wbijać do łba, zdobył z JUVENTUSEM Scudetto w 1 sezonie pracy. A Teraz dąrzy do następnych sukcesów.
Tak musi bo jest takim piłkarzem nadal!!Marcin-IRONEK pisze:LoL! Musi? Dlaczego? Bo kiedyś był genialnym piłkarzem?
Tyle, że on nie jest w słabej formie. W sparingach, końcówke sezonu prezentował się bardzo dobrze, a już popis dał w meczu reprezentacji. Niedługo kolejny mecz Włochów, może Alex znów błyśnie?Marcin-IRONEK pisze:Dopuki będzie w słabej formie to będzie wchodził w końcówkach. A że tobie się to nie podoba to już tylko i wyłącznie Twój problem.
To czy zdobędzie te dwa trofea to się okaże. Nikt bluzgać nie będzie, tylko będzie nam smutno, że nasz kochany kapitan nie grał!!Marcin-IRONEK pisze:Jasne, że tak. JUVE zdobędzie Scudetto i LM, a kibice będą bluzgać bo DP mało grał :lol:
Racja, ale łączy ich coś wielkiego. Del Piero ma Juve we krwi! Juventus mnóstwo mu zawdzięcza, a on Juventusowi. Ja np. dzięki niemu zacząłem kibicować Juve i nie wyobrażam sobie tej drużyny bez niego.Marcin-IRONEK pisze:Juventus to klub, Del Piero to piłkarz.
No akurat tego robić nie musisz!! Ale uszanuj zdanie i opinie innego.Marcin-IRONEK pisze:Out, to ty zrób, bo nie coś mnie ściska jak czytam te głupoty, które wypisujesz.
A wiesz jaki ty jesteś żałosny?Marcin-IRONEK pisze:PS. ten sig jest tak samo żałosny jak ty...
- Wojtom
- Juventino
To chyba kalkulator Ci sie zepsuł.ADP112 pisze:Z moich obliczen wynika że Del Piero ma strzelonych 171 bramek w Juventusie, zatem brakuje mu do najlepszego strzelca w historii Juve tylko 7 bramek. !
Alexowi brakuje 5 bramek do zrównania się z Bonipertim.
179 Boniperti Giampiero
178 Bettega Roberto
174 Del Piero Alessandro
167 Sivori Omar Enrique
163 Borel II Felice Placido
131 Anastasi Pietro
Wystarczy, że strzeli 6 bramek, a zostanie najlepszym strzelcem w historii Juve. Stanie się to w tym sezonie. 8)
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Ironek
- Juventino
Tyle tylko, że Zlatan nawet jak gra źle, to jedną akcją może przesądzić losy meczu, a Capello dobrze o tym wie. Owszem, Alex błyszczał w końcówce sezonu, ale w sparingach niebardzo.trezegol17 pisze:Niech lepiej capello zastanowi się co robi. Ibrahimović ostatnio grał jaak d... a Fabio nawet nie wpuścił na chwile Del Piero, który błyszczał w końcówce sezonu i w sparingach. Niech dąży do sukcesów ale nie kosztem naszych piłkarzy!
trezegol17 pisze:Nie, bo nadal nim jest, chyba że jesteś na tyle głupi żeby tego nie zauważyć :lol:
Nadal jest genialny? To dlaczego tego nie pokazuje?Mateusszek pisze: Tak musi bo jest takim piłkarzem nadal!!
Ehh ;( Widocznie jestem na tyle głupi, żeby tego nie zauważyć ;(
trezegol17 pisze:Ale jest w dobrej formie :lol: I nie tylko jego problem bo także większości kibiców i Del Piero, którego ewidentnie Capello krzywdzi.
Nie jest w dobrej formie. Jeden dobry mecz, który zagrał w reprezentacji nie oznacza Jego dobrej formy. A o sparingach i końcówce sezonu pisałem wyżej.Mateusszek pisze:Tyle, że on nie jest w słabej formie. W sparingach, końcówke sezonu prezentował się bardzo dobrze, a już popis dał w meczu reprezentacji. Niedługo kolejny mecz Włochów, może Alex znów błyśnie?
A jak nie zdobędzie, to będzie to dlatego, że DP mało grał :lol:trezegol17 pisze:A jak nie zdobędzie?? Prawdziwi kibice JUVE nigdy nie będą bluzgać na DP. Prędzej na rzymianina(tfe) Capello
Dla prawdziwych kibiców ważniejsze jest dobry klubu, a nie piłkarza.
Capello rzymianin? ok. Czyli Zebina i Emerson też są 'tfe'? Jak byli w Romie, to znaczy, że już są straceni w twoich oczach? :doh: Vieira pewnie też, bo wkońcu kiedyś grał w Milanie :lol: A Zlatan to już wogóle! Przecież ktoś w 'kaczorze donaldzie' wyczytał, że Dla Ibry Juve jest odskocznią do realu :lol:
Wiem, że się okaże, napisałem to, jako przykład. Ale przyjmijmy, że zdobywamy LM. Alex wznosi puchar, bo wszedł na ostatnie 5 minut, a Wy płaczecie, bo mało w sezonie grał? :lol:Mateusszek pisze:To czy zdobędzie te dwa trofea to się okaże. Nikt bluzgać nie będzie, tylko będzie nam smutno, że nasz kochany kapitan nie grał!!
trezegol17 pisze:Tylko że 60 % kibiców juve, zakochało się/lubi JUVE dzięki Alexowi. Gdyby nie on kibiców byłoby znaaaaacznie mniej. Alex to nasz symbol.
No i? Z tego wynika, że ma grać w 1 składzie bo tak chcą kibice, który są w Nim zakochani?Mateusszek pisze:Racja, ale łączy ich coś wielkiego. Del Piero ma Juve we krwi! Juventus mnóstwo mu zawdzięcza, a on Juventusowi. Ja np. dzięki niemu zacząłem kibicować Juve i nie wyobrażam sobie tej drużyny bez niego.

trezegol17 pisze:LOOOL, to ich nie czytaj, nie musisz.
Będę! jestem na forum i czytam wszystkie posty w tematach, które odwiedzam. A zdanie innych szanuje. Gdzie widzisz brak szacunku? Ja tylko próbuje razem z kilkoma osobami z forum uświadomić ludziom, że DP nie jest już tak dobry jak kiedyś i nigdy nie będzie. Ale widze, że do wielu ludzi to nigdy nie dotrze.Mateusszek pisze:No akurat tego robić nie musisz!! Ale uszanuj zdanie i opinie innego.
Nie wydaje mi się.trezegol17 pisze:Chyba jak ty....
Nie wiem ;(Mateusszek pisze:A wiesz jaki ty jesteś żałosny?
Owszem, jest. Ale nie tak ważne jak dobro klubu.trezegol17 pisze:Dobro zawodnika nie jest ważne?
I co? Wtedy zaczniecie kibicować Milanowi, Realowi czy innej Sampdorii? :lol:trezegol17 pisze:NIech sprzedadzą jak mają go niszczyć.
LOL! Po jednym meczu oceniasz gre zawodników? Więc weź pod uwagę mecz o SPuchar Włoch.trezegol17 pisze:Zresztą Del Piero na chwilę obecną gra lepiej niż Ibra, którego widzieliśmy w ostatnim meczu.
Strzela w aut? A to dobre. Daj chociaż jeden przyklad takiego strzału :] A Jak DP z 5 metrów w bramkę nie trafia to jest ok? Jemu może nie wyjść?trezegol17 pisze:Traci piłki(a póżniej dostaje żółte kartki za faule na piłkarzach którzy mu ją odebrali) strzela w aut.
Skąd wiesz? Widziałeś ostatnio grę Zalayety? Pewnie nie. Zresztą Zalayeta i Treze to typowi snajperzy, więc ta zmiana była logiczna.trezegol17 pisze:A już napewno Alex jest w lepszej formie niż Zalayta która wchodzi na końcówki, a on nie!
Przecież ja cały czas piszę swoje zdanie i szanuje innych. Powtarzam, pokaż mi brak szacunku do kogoś z mojej strony. Po to jest cytowanie, żeby cytować fragment na który się odpowiada, a nie całego posta. Jadę innym? LóL! gdzie?Mateusszek pisze:Zamiast napisać swoje zdanie i uszanować innych, to grzebiesz w ich gorszych wypowiedziach, wszystko wytykasz i jedziesz innym :rotfl:
Człowieku, jesteś fanem Juventusu, który nigdy nie grał widowiskowej piłku, ale, co ważniejsze! Skuteczną! Chcesz widowiska i kreatywności? Zacznij kibicować Barcelonie.Mateusszek pisze:Jednak chcielibyśmy też ładnej kreatywnej gry, której nie ma, a sam nieudolnie dryblujący Zlatan takiego widowiska nie stworzy :!:
Tyle, ile ty moich, cfaniaku 8) Nic Ci nie wypomnę. A żałosne to jest to, że według was DP musi grać, nie ważne w jakiej bnyłby formie.Mateusszek pisze:To jest dopiero żałosne..ciekawy jestem ile mi teraz rzeczy wypomnisz i ile razy moje wypowiedzi cfaniaku zacytujesz :!:
- leniup
- Redaktor
Gdyby niedzielny mecz z Chievo zakończył się porażką to nie dziwił bym się. Ale tak... Mamy 596 odcinek z serii "Del Piero - czy powinien grać w pierwszej jedenastce". Tak jak i w temacie o meczu tak i w tym toczy się raczej nieprzyjemna dyskusja, widać wrogość w wypowiedziach userów.
Zacznę od początku. Od czego się wszystko zaczęło. A od tego że Ibra zagrał słabo i nie został zmieniony lecz zagrał do końca meczu. Odezwała się grupa fanatyków Alexa którzy odrazu wypomnieli że gdyby DP tak grał został by zmieniony. inni oczywiście skwitowali ich że są zapatrzeni w DP i że Capello musi mieć jakiś sens, stawiając na Ibre a nie na DP. Do fanatyków Alexa skarżących się na Capello: Fabio jest trenerem on wie najlepiej co się dzieje w klubie, my przecież nie jesteśmy blisko Juve. Nasze osądy mogą opierać się tylko na domysłach powstałych na plotkach, wypowiedziach i newsach. Ja tażke uwarzam że Ibra powinien być zmieniony - ale tak się nie stało i szanuje decyzje Capello. Może w następnym meczu dostanie szanse. Nie widze powodu do denerwowania się na fabio, wyzywania że musi odejść co jest śmieszne, zwłaszcza że Juventus wygrał ten mecz. Alex jeszcze nie raz i nie dwa dostanie w tym sezonie szanse na pokazanie się, wierze że będzie strzelał bramki. To dopiero pierwszy mecz, ludzie po co więc ta awantura. Co do tego że Zlatan jest pupilkiem Capello. Być może, ale my tego nie wiemy, znów możemy się tylko domyślać. A Don Fabio powtarza że stawia tylko na tych któzy są w najlepszej formie. I ja mu wierze.
Zgadzam się z Marcinem, ważniejsze jest dobro klubu, przecież wolę żeby Juventus wygrał 1-0 po bramce Vieiry ( przy Alexie siedzącym na ławce) niz gdyby było 3-3 po hat tricku Alexa. Trochę głupi przykład, ale inny mi do głowy nie przychodzi. Zgadzam się także jeśli chodzi o to że Del Piero już nie prezentuje takich umiejętności jak kiedyś - bo to prawda. Natomiast nie zgadzam się z wypowiedzią że nie jest genialnym piłkarzem. Marcin, Alex był, jest i zawsze bedzie genialny. Może tego nie pokazuje, może teraz jest w słabej formie i oczywiście jestem za tym by grali inni jeśli sa tylko lepsi. Ale DP jest nadal potrzebny Juve i ważnym momencie może pokazać swój geniusz. Tu jest właśnie problem. DP nie pokazuje już tego geniuszu co mecz i jest sadzany na ławce. A tego nie mogą wytrzymać fanatycy Alexa. Dlatego rozpoczyna się kłótnia. I wierzcie mi moja przygoda z Juve także zaczęła się od Alexa, także jest to mój ulubiony piłkarz. Ale trzeba na wszystko patrzyć z rozsądkiem a nie z perspektywy jednego piłkarza czy meczu.jedynym rozwiązaniem jest zaufać Capello, on wie co robi. I ja mu ufam.
A co do tematu to tylko wyczekuje chwili pobica rekordu bramek przez Alessandro. Wierze że stanie się to w tym sezonie.
PS. No i na koniec. Smuci mnie to że mimo tego iż wszyscy kibicujemy Juve w ostatnim czasie na forum czytam wypowiedzi z wyrazami typu : "głupek", "żal mi ciebie", "poczytaj kaczora donalda bo to jest twój poziom" czy inne podobne... Prowadzi to tylko do niemiłej atmosfery na forum co jest odczuwalne.
Zacznę od początku. Od czego się wszystko zaczęło. A od tego że Ibra zagrał słabo i nie został zmieniony lecz zagrał do końca meczu. Odezwała się grupa fanatyków Alexa którzy odrazu wypomnieli że gdyby DP tak grał został by zmieniony. inni oczywiście skwitowali ich że są zapatrzeni w DP i że Capello musi mieć jakiś sens, stawiając na Ibre a nie na DP. Do fanatyków Alexa skarżących się na Capello: Fabio jest trenerem on wie najlepiej co się dzieje w klubie, my przecież nie jesteśmy blisko Juve. Nasze osądy mogą opierać się tylko na domysłach powstałych na plotkach, wypowiedziach i newsach. Ja tażke uwarzam że Ibra powinien być zmieniony - ale tak się nie stało i szanuje decyzje Capello. Może w następnym meczu dostanie szanse. Nie widze powodu do denerwowania się na fabio, wyzywania że musi odejść co jest śmieszne, zwłaszcza że Juventus wygrał ten mecz. Alex jeszcze nie raz i nie dwa dostanie w tym sezonie szanse na pokazanie się, wierze że będzie strzelał bramki. To dopiero pierwszy mecz, ludzie po co więc ta awantura. Co do tego że Zlatan jest pupilkiem Capello. Być może, ale my tego nie wiemy, znów możemy się tylko domyślać. A Don Fabio powtarza że stawia tylko na tych któzy są w najlepszej formie. I ja mu wierze.
Zgadzam się z Marcinem, ważniejsze jest dobro klubu, przecież wolę żeby Juventus wygrał 1-0 po bramce Vieiry ( przy Alexie siedzącym na ławce) niz gdyby było 3-3 po hat tricku Alexa. Trochę głupi przykład, ale inny mi do głowy nie przychodzi. Zgadzam się także jeśli chodzi o to że Del Piero już nie prezentuje takich umiejętności jak kiedyś - bo to prawda. Natomiast nie zgadzam się z wypowiedzią że nie jest genialnym piłkarzem. Marcin, Alex był, jest i zawsze bedzie genialny. Może tego nie pokazuje, może teraz jest w słabej formie i oczywiście jestem za tym by grali inni jeśli sa tylko lepsi. Ale DP jest nadal potrzebny Juve i ważnym momencie może pokazać swój geniusz. Tu jest właśnie problem. DP nie pokazuje już tego geniuszu co mecz i jest sadzany na ławce. A tego nie mogą wytrzymać fanatycy Alexa. Dlatego rozpoczyna się kłótnia. I wierzcie mi moja przygoda z Juve także zaczęła się od Alexa, także jest to mój ulubiony piłkarz. Ale trzeba na wszystko patrzyć z rozsądkiem a nie z perspektywy jednego piłkarza czy meczu.jedynym rozwiązaniem jest zaufać Capello, on wie co robi. I ja mu ufam.
A co do tematu to tylko wyczekuje chwili pobica rekordu bramek przez Alessandro. Wierze że stanie się to w tym sezonie.
PS. No i na koniec. Smuci mnie to że mimo tego iż wszyscy kibicujemy Juve w ostatnim czasie na forum czytam wypowiedzi z wyrazami typu : "głupek", "żal mi ciebie", "poczytaj kaczora donalda bo to jest twój poziom" czy inne podobne... Prowadzi to tylko do niemiłej atmosfery na forum co jest odczuwalne.

- bianconerio
- Juventino
5 bramek... dla Trezegola, Ibry... kwestia czasu, dla Alexa... niepewna przyszlosc :? . Jak kazdy chcialbym by mu sie to udalo bo jestem jego wiernym fanem. Wiernym ale nie slepo zapatrzonym. Kibicowalem mu, a co za tym idzie Juve, od dziecka nawet wtedy gdy nie ogladalem ani jednej bramki przez caly sezon, sledzac tylko wyniki. Bardzo chcialbym widziec teraz cudownie grajacego i strzelajacego bramki Del Piero ale... te czasy, ta forma, ta mlodosc juz minely :!: Ja sie z tym pogodzilem. Teraz czesto widze ludzi zyjacych przeszloscia ale trzeba patrzec na terazniejszosc. DP uda sie na pewno trafic do bramki przeciwnika jeszczce nie raz. Teraz dzieli los innych zawodniow ktorzy przekraczaj prog 31 lat. Ci juz zwykle nie wygrywaja meczow, sezonow w pojedynke a przynajmniej nie w wielkich klubach. Jestem pewien, ze DP gralby duzo lepiej gdyby podzielil los Baggio i odszedl do slabszego klubu z 4 czy 5 miejsca w tabeli. Tam gralby regularnie i mialby pewna pozycje. Moglby znow od czasu do czasu czarowac... Jednak pozostaje do strzelenia tych 5 (a wlasciwie 6) bramek do strzelenia... ciezko byloby mu teraz odejsc.
Niektorzy wpadaja w panike ze DP nie zagral w ostatnim meczu... ja sie ciesze. Mysle, ze teraz dostanie szanse zagrac duzo wiecej w nastepnym meczu niz 5 min. A nie zapominam, ze bedzie bardziej wypoczety na reprezentacje. Mutu tez nie gral... i co z tego kazdy zna jego wartos, Capello na pewno tez.
A forma Alexa... najwieksza zagadka kibicow Juve od kilku sezonow, zalezy tylko od niego. Ja pomimo, ze go podziwiam to cholernie mnie wkurza ze sie opiernicza na treningach i nie pokazuje tego na co go stac. Spaceruje sobie przez caly mecz zamast zostawic na boisku troche zdrowia. Moze sie juz po prostu boi, jak np. Nedved, o swoje zdrowie... rozumiemy.
Mysle jednak, ze nie jest tak zle i jesczcze pokaze na co go stac w tym, mam nadzieje jesczce jednym wielkim w jego wykonaniu, sezonie. Pamiejtajmy ze legendy nie koncza sie w zapomnieniu. Ja mysle ze jego gwiazda zgasnie w blasku... nalezy mu sie to :!:
Niektorzy wpadaja w panike ze DP nie zagral w ostatnim meczu... ja sie ciesze. Mysle, ze teraz dostanie szanse zagrac duzo wiecej w nastepnym meczu niz 5 min. A nie zapominam, ze bedzie bardziej wypoczety na reprezentacje. Mutu tez nie gral... i co z tego kazdy zna jego wartos, Capello na pewno tez.
A forma Alexa... najwieksza zagadka kibicow Juve od kilku sezonow, zalezy tylko od niego. Ja pomimo, ze go podziwiam to cholernie mnie wkurza ze sie opiernicza na treningach i nie pokazuje tego na co go stac. Spaceruje sobie przez caly mecz zamast zostawic na boisku troche zdrowia. Moze sie juz po prostu boi, jak np. Nedved, o swoje zdrowie... rozumiemy.
Mysle jednak, ze nie jest tak zle i jesczcze pokaze na co go stac w tym, mam nadzieje jesczce jednym wielkim w jego wykonaniu, sezonie. Pamiejtajmy ze legendy nie koncza sie w zapomnieniu. Ja mysle ze jego gwiazda zgasnie w blasku... nalezy mu sie to :!:
- pan Zambrotta
- Juventino
Kolejna (która to już ?) kłótnia na temat grania Alexa w pierwszym składzie. Nigdy nic z niej nie wychodziło, bo fani Alexa wiedzą swoje, a reszta swoje. Na dodatek admini i moderatorzy mają mnóstwo pracy przy rozdawaniu karteczek i banów. Jeszcze niedawno myślałem, że forum podnosi swój poziom... niestety, przyszedł sezon i znowu zaczyna się rzucanie mięsem po obu stronach...:roll: Ja natomiast spróbuję kulturalnie wyrazić swoje zdanie na ten temat.
Wszystko zaczeło się od meczu z Chievo. Wyszliśmy z Trezeguet i Ibrahimovicem w ataku. Francuz zagrał bardzo dobre spotkanie, powoli powraca do skuteczności z pierwszego sezonu. Natomiast Szwed (o dziwo) zagrał kiepsko. Czasem grał pod (jakże liczną) publiczkę, czasem nie wykorzystywał okazji. Był to (dla mnie) najgorszy mecz Ibrahimovica w barwach Juve. Dlaczego nie został zmieniony ?
wypowiedź Wojtoma z 29.08.2005 z tego tematu:
Z innej beczki - Moim fanem jest Gianluca Zambrotta. Świata poza nim nie widzę. Jednak gdyby Capello posadził go na ławce, a w jego miejsce przyszedł by lepszy gracz, to bym to zrozumiał. Było by to dla mnie przykre, ale bym zrozumiał. Także życzę Alexowi prześcignięcia Bonipertiego, jednak jeśli Capello nie widzi go w składzie, to trzeba to uszanować. Możecie się z tym nie zgadzać i nie rozumiec, jednak musicie uszanować .
Wszystko zaczeło się od meczu z Chievo. Wyszliśmy z Trezeguet i Ibrahimovicem w ataku. Francuz zagrał bardzo dobre spotkanie, powoli powraca do skuteczności z pierwszego sezonu. Natomiast Szwed (o dziwo) zagrał kiepsko. Czasem grał pod (jakże liczną) publiczkę, czasem nie wykorzystywał okazji. Był to (dla mnie) najgorszy mecz Ibrahimovica w barwach Juve. Dlaczego nie został zmieniony ?
Racja, to wie tylko Capello, do którego mam pełne zaufanie. Jest wybitnym szkoleniowcem i jeśli odnosi z Juventusem sukcesy, nie będę wchodził w Jego sprawy. Każdy trener ma swoją koncepcję i swoich zawodników którzy najlepiej pasują do tejże koncepcji. Zlatan jest właśnie jednym z tych zawodników. Fabio zabiegał o niego jeszcze za czasów prowadzenia Romy. W końcu go "dostał" i robi z niego pożytek, o czym świadczy zdobycie Scudetto. A jeżeli w koncepcji Capello nie ma Alexa to trudno. Nie widzi go w swoim składzie, to sadza na ławie. Jeżeli gra słabo, albo nie tak jak chce trener, to go zmienia. I nie róbcie chorej dyskusji, w której argumentujecie, że Szwed także zagrał słabo, bo to był dopiero jeden taki mecz. Alex natomiast takich meczy miał mnóstwo. Prosta sprawa. Chociaż może nie taka prosta dla kibiców DP.Zlatan, pomimo bardzo słabego meczu nie został zastąpiony przez Del Piero, ktory w ogole nie wystąpił w meczu ! Dlaczego tak sie stalo, tylko Capello wie, bo lubi Zlatana i myslal ze cos moze zmodzic jeszcze.
To, że wszedł na boisko Urugwajczyk a nie Alex nie świadczy o braku sympatii do DP. Nie chcę się bawić we wróżkę, która próbuje wejść w głowę Don Fabio. Jednak sądzę że Capello nie chciał zmieniać sposobu gry Juventusu. Gdyby za zmęczonego Francuza wszedł Del Piero, gra Starej Damy musiała by ulec zmianie, bo w końcu Alex i David to dwaj inni piłkarze. Capello nie chciał zmieniać stylu gry, bo po co zmieniać, jeśli się ma w meczu przewagę i wygrywa ? Czy Capello musi zmieniać własny styl gry tylko po to, żeby Alex mógł wejść na boisko ?Nawet Zalayeta wszedł, to juz jest śmieszne.
Widzicie, to Was boli. Boli, że Wasz idol siedzi na ławce rezerwowych. Owszem Alex Del Piero to symbol i żywa legenda klubu. Jednak z drugiej strony DP to zwykły piłkarz. Taki sam jak inni napastnicy Juve. Nie można grać tylko za zasługi. Gra się tylko dlatego, że trener wystawia kogoś do pierwszej jedenastki. Inna sprawa by była, gdyby Juventus prowadził jakiś nieznany i kiepski trener. Jednak trenerem Juventusu jest Fabio Capello. 6 razy zdobył scudetto, 2 razy wicemistrzostwo Włoch, raz Puchar i Superpuchar Europy, a także mistrzostwo Hiszpanii. Trofea mówią same za siebie. Jeśli taki trener jak On nie stawia na danego zawodnika, to ma do tego swoje powody. A ja mu ufam, bo wiem że chce dla klubu jak najlepiej.Mateusszek pisze:Racja, ale łączy ich coś wielkiego. Del Piero ma Juve we krwi! Juventus mnóstwo mu zawdzięcza, a on Juventusowi. Ja np. dzięki niemu zacząłem kibicować Juve i nie wyobrażam sobie tej drużyny bez niego.Marcin-IRONEK pisze:Juventus to klub, Del Piero to piłkarz.
Z innej beczki - Moim fanem jest Gianluca Zambrotta. Świata poza nim nie widzę. Jednak gdyby Capello posadził go na ławce, a w jego miejsce przyszedł by lepszy gracz, to bym to zrozumiał. Było by to dla mnie przykre, ale bym zrozumiał. Także życzę Alexowi prześcignięcia Bonipertiego, jednak jeśli Capello nie widzi go w składzie, to trzeba to uszanować. Możecie się z tym nie zgadzać i nie rozumiec, jednak musicie uszanować .
- Lizard
- Juventino
Szczerze to kibiców Juve bardziej chyba łączy porażka niż zwycięstwo drużyny, patrząc na to, co wyprawia się w tym temacie.
Jeśli chodzi o jakiekolwiek "ale" do Don Fabio, to za jedyne słuszne wykroczenie wobec naszego szkoleniowca jest to, że nie zmienił Zlatana, a Trezegola. W końcu Francuz prezentował się lepiej i wiecej było z niego pozytku dla drużyny, niż ze Szweda, który w tym meczu miał wyraźnie słabszy dzień (zdarza się).
A co do Alexa: jego fani (zreszta ja też nim jestem, ale zdanie mam inne) wykorzystuja to, że Zlatan powinien zejść, a w jego miejsce wejść ktos z rezerwowych, a że nie był nim Alex, to powstało ogólne "halo". Ludzie, przecież Zalayeta ma takie samo grać w meczu, jak Del Piero, taka była decyzja trenera i tyle. Alex pewnie też dostanie swoja szansę.

Jeśli chodzi o jakiekolwiek "ale" do Don Fabio, to za jedyne słuszne wykroczenie wobec naszego szkoleniowca jest to, że nie zmienił Zlatana, a Trezegola. W końcu Francuz prezentował się lepiej i wiecej było z niego pozytku dla drużyny, niż ze Szweda, który w tym meczu miał wyraźnie słabszy dzień (zdarza się).
A co do Alexa: jego fani (zreszta ja też nim jestem, ale zdanie mam inne) wykorzystuja to, że Zlatan powinien zejść, a w jego miejsce wejść ktos z rezerwowych, a że nie był nim Alex, to powstało ogólne "halo". Ludzie, przecież Zalayeta ma takie samo grać w meczu, jak Del Piero, taka była decyzja trenera i tyle. Alex pewnie też dostanie swoja szansę.
Zazdroszczę, sam chciałbym, aby Alex był moim fanemZ innej beczki - Moim fanem jest Gianluca Zambrotta.
- pinturicchia
- Qualità Juventina
I stało się :!: W dzisiejszym meczu z Treviso, Alex strzelił swoją 180-tą bramkę w barwach Juve i tym samym stał sie najlepszym strzelcem w historii
Bardzo mnie to cieszy, choć żal, że nie dane mi było ogladać tego meczu.
...:: FORZA ALEX ::...
Teraz czekamy na następne brameczki

...:: FORZA ALEX ::...
Teraz czekamy na następne brameczki