Karol, człowiek który został Papieżem

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Majkel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 22:51

Michal17 pisze:Byłem dziś na "Karolu...". Muszę przyznać, że nawet mi się podobał, dość wzruszający ale trochę za długi (ponad 2,5h). Dobra była gra aktorów (choć oni sami zbyt często płakali :? , choćby sam Adamczyk), a chyba najlepiej dobrany był facet grający Hansa Franka. Wkurzający też był dubbing (w Multikinie w Krk nie było wersji z napisami :? )
Polecam wszystkim 13+ bo jeśli ktoś ma mniej to początek filmu może się okazać drastyczny...

Ah ale "najgorsze" było po filmie: wychodzę i na ścianie plakat z "Madagaskaru" (swoją drogą też polecam) i polskich aktorów podkładających tam głosy. Patrzę i głos Melmanowi (żyrafa) podkładał Adamczyk (nie zorienowałem się podczas oglądania "Madagaskaru")...
Madagaskar genialne :) ale Paskowany Melman to na moje oko zebra :P:P
Co do "Karola..." to slyszalem wiele pozytywnych opinii. Nie lubie Adamczyka, a film chetnie obejrze.. ale na kompie :P
Pozdrawiam

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 08:44

malas pisze:Ja mam pytanie od niedawna używam eMuli, a bartus podał linki do ściągnięcia filmu tylko nie wiem jak ich użyć. Prosze o pomoc.
w zakładce Szukaj masz po prawej stronie:

Bezposrednie pobieranie
Link ED2k

Tam wklejasz link i po klopocie :wink:

Obrazek
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 13:36

Majkel pisze:
Michal17 pisze:Byłem dziś na "Karolu...". Muszę przyznać, że nawet mi się podobał, dość wzruszający ale trochę za długi (ponad 2,5h). Dobra była gra aktorów (choć oni sami zbyt często płakali :? , choćby sam Adamczyk), a chyba najlepiej dobrany był facet grający Hansa Franka. Wkurzający też był dubbing (w Multikinie w Krk nie było wersji z napisami :? )
Polecam wszystkim 13+ bo jeśli ktoś ma mniej to początek filmu może się okazać drastyczny...

Ah ale "najgorsze" było po filmie: wychodzę i na ścianie plakat z "Madagaskaru" (swoją drogą też polecam) i polskich aktorów podkładających tam głosy. Patrzę i głos Melmanowi (żyrafa) podkładał Adamczyk (nie zorienowałem się podczas oglądania "Madagaskaru")...
Madagaskar genialne :) ale Paskowany Melman to na moje oko zebra :P:P
Co do "Karola..." to slyszalem wiele pozytywnych opinii. Nie lubie Adamczyka, a film chetnie obejrze.. ale na kompie :P
Pozdrawiam
Z góry sorx za offtopic...
Melman to żyrafa! A zebra miała na imię Marty...

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 14:01

!@#%^&* eh :evil: Mialem juz 97 % filmu brakowalo tylko 8mb i co? sciaganie padlo :angry: I musze zaczynac od nowa :x

@endione :

Kolesie nie odpisuja na tym forum, chyba im dziala. Jak chcesz to podaje adres forum: http://peb.pl/

Widze, ze duzo osob mowi tu o Madagaskarze wiec umiejszcze linki jakby ktos chciał:

madagaskar

napisy

Film zajmuje 202 mb ..JEST W FORMACIE RMVB

jakby ktos nie mogl odtworzyc formatu RMVB to daje zestaw kodekow - REAL ALTERNATIVE

Obrazek
fankaJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 14:32

a ja nie byłam na tym filmie, ponieważ nie dam zarobić tym ludziom wyzyskiwaczom :!: Jakim prawem Włosi mogli oglądać ten film za darmo, a my Polacy mamy płacić :?: :!: :?:

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Bianconeri forever
ROW RYBNIK&GÓRNIK ZABRZE
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 19:34

fankaJUVE pisze:a ja nie byłam na tym filmie, ponieważ nie dam zarobić tym ludziom wyzyskiwaczom :!: Jakim prawem Włosi mogli oglądać ten film za darmo, a my Polacy mamy płacić :?: :!: :?:
LOL!!!! Gratulacje...
Ja się bardzo cieszę, ze tego filmu nie było w Polsce w TV. Jak ty sobie to wyobrażasz?? Bo chyba najwcześniej po 22:00. I kto po 22 będzie siedział przed TV 2,5h?? A zresztą po co?? Dla mnie film powinien być oglądany w kinie, nikt ci nie przeszkadza, świetny obraz i dźwięk, nawet taka atmosfera. Nie każdy ma kino domowe, choć to i tak nic w porównaniu z salą kinową...
A propos pewnien znany malarz mówił do swoich uczniów: Jeśli chcecie by was szanowano, każcie płacić za swoje obrazy. Chyba można pod to podpiąć filmy??!!

endione

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 19:35

@ Bartus dzięki za linka
Wreszcie znalazłem jak te pliki połączyc bo to jednak nie były archiwa :D

Proszę bardzo podzielę sie wiedzą dla tych którzy ściągnęli lub dopiero ściągają film z megaupload.com
Po pobraniu części a i b, należy je scalić. Można to zrobić za pomocą komend:

W systemie Windows:

Najpierw wybieramy menu Start/Uruchom... i wpisujemy cmd (win 2000 i XP). Ukaże się okno wiersza poleceń. W oknie wiersza poleceń wykonujemy komendy:

(jeśli pliki są na innym dysku niż C: najpierw wpisujemy nazwę tego dysku i akceptujemy enter-em np. D

copy /b Karol.1.a + Karol.1.b Karol-Un.uomo.diventato.Papa.1.avi
copy /b Karol.2.a + Karol.2.b Karol-Un.uomo.diventato.Papa.2.avi

W systemie Linux (lub innym UNiX):

cat Karol.1.a Karol.1.b > Karol-Un.uomo.diventato.Papa.1.avi
cat Karol.2.a Karol.2.b > Karol-Un.uomo.diventato.Papa.2.avi

Komendy muszą być wykonane w katalogu/folderze, w którym znajdują się oba pobrane pliki (a i b) dla danej części filmu.
Pliki muszą mieć nazwy:

Karol.1.a
Karol.1.b
Karol.2.a
Karol.2.b

Jeśli system zapisał nam je jako

Karol[1].1.a
Karol[1].1.b
Karol[1].2.a
Karol[1].2.b

można albo zmienic ich nazwy, albo wydać zmienione komendy:

copy /b Karol[1].1.a + Karol[1].1.b Karol-Un.uomo.diventato.Papa.1.avi
copy /b Karol[1].2.a + Karol[1].2.b Karol-Un.uomo.diventato.Papa.2.avi

Można też scalać pliki posiadając tylko jedną parę a i b dla jednej części filmu. Nie potrzeba mieć wszystkich czterech plików na raz.

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 21:46

Michal17 pisze:
fankaJUVE pisze:a ja nie byłam na tym filmie, ponieważ nie dam zarobić tym ludziom wyzyskiwaczom :!: Jakim prawem Włosi mogli oglądać ten film za darmo, a my Polacy mamy płacić :?: :!: :?:
LOL!!!! Gratulacje...
Ja się bardzo cieszę, ze tego filmu nie było w Polsce w TV. Jak ty sobie to wyobrażasz?? Bo chyba najwcześniej po 22:00. I kto po 22 będzie siedział przed TV 2,5h?? A zresztą po co?? Dla mnie film powinien być oglądany w kinie, nikt ci nie przeszkadza, świetny obraz i dźwięk, nawet taka atmosfera. Nie każdy ma kino domowe, choć to i tak nic w porównaniu z salą kinową...
A propos pewnien znany malarz mówił do swoich uczniów: Jeśli chcecie by was szanowano, każcie płacić za swoje obrazy. Chyba można pod to podpiąć filmy??!!

Ale przeciez ten film będzie leciał w TV..a dokładniej na TVNie...a jeszcze dokładniej(o ile sie nie myle) w rocznice pontyfikatu Jana Pawła II...a tak poza tym to nie rozumiem oburzenia michała 17...co za różnica czy Wlosi mogli to oglądać za damro czy nie??oni tak samo kochali naszego Papieża i tak samo maja prawo do tego filmu..i mieli prawo go nakręcić...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
koksu_klb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 22:30

własnie skopiowalem na dysk ten film i przygotowuje sie do oglądania, to bedzie jeden z najbardziej oczekiwanych filmów
jak skoncze to napisze wrazenia :D

morwi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 23:33

bartus pisze:Wkoncu znalazlem torrenta

TYlko jenda uwaga:

Film nagrywany z telewizji, jakosc bardzo dobra, film we wloskiej wersji jezykowej, brakuje napisow do drugiej plyty z tego wzgledu ze ich nigdzie nie znalazlem.

Te pliki z co podalem wiekszosc chyba nie dziala :angry: :angry:

Podane nizej działaja napewno, sam je sciagam 8)

CD1

1
2

CD2

1
2

Jakby ktos miał jakiegos Torrenta do Filmu po Polsku... :pray:
W jaki sposób to ściągnąć? Tam nie ma żadnego linka by to ściągnąć!!
pozdro

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2005, 23:52

Oglądnąłem dziś . Wersje zgrywaną z włoskiej tv ( dłuższa niż kinówka :)).
Film podobał mi się. Chociaż , odnosiłem pewne wrażenie , że troche sytuacji ,, wycukierkowali". Nie potrafie/chce napisać co dokładniej. Wzruszyć się mozna rzeczywiście przy wielu sytuacjach , ale ja niekłamane łzy miałem jak w kościele tłum śpiewał ,,rote" ... .
Gra akorów była przekonywująca , denerwowała mnie co prawda włoska wersja językowa , ale jakoś przeżyłem :).

Na koniec małe trzepianie się. Jako , że interesuje się sprzętem wosjkowym , czy może mi ktos powiedzieć co to za dziwadło udające czołg wyjechało na ulice Krakowa na początku wojny ?:). O takie rzeczy to już chyba powinni zadbać :?

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2005, 07:30

morwi pisze:
bartus pisze:Wkoncu znalazlem torrenta

TYlko jenda uwaga:

Film nagrywany z telewizji, jakosc bardzo dobra, film we wloskiej wersji jezykowej, brakuje napisow do drugiej plyty z tego wzgledu ze ich nigdzie nie znalazlem.

Te pliki z co podalem wiekszosc chyba nie dziala :angry: :angry:

Podane nizej działaja napewno, sam je sciagam 8)

CD1

1
2

CD2

1
2

Jakby ktos miał jakiegos Torrenta do Filmu po Polsku... :pray:
W jaki sposób to ściągnąć? Tam nie ma żadnego linka by to ściągnąć!!
pozdro
Mylisz sie, wszytsko gra. Klikasz w linka czekasz chwile. Pozniej wyswietla sie ile sekund pozostaje do sciagania i na koniec prawym na
CLICK HERE TO DOWNLOAD i sciagnij przy pomocy Flashgeta, albo innego programy do sciagania jaki posiadasz :) Pozdro

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2005, 07:54

Yari pisze:Na koniec małe trzepianie się. Jako , że interesuje się sprzętem wosjkowym , czy może mi ktos powiedzieć co to za dziwadło udające czołg wyjechało na ulice Krakowa na początku wojny ?. O takie rzeczy to już chyba powinni zadbać
trudno żeby zadbali o czołgi, skoro nawet o prawdziwość sytuacji nie potrafili :doh: takie sytuacje jak np. obiad księdza (nie pamiętam jak on miał na imię) z niemieckim generałem, czy dostanie się do kościoła i obserowanie przez Karola, jak Niemcy zabierali polskich wykładowców, nigdy nie miały miejsca :? zdaje się że twórcy wprowadzając nieistniejące sceny chciali jeszcze bardziej udramatyzować ten film, , niestety zrobili to kosztem realizmu :? w każdym razie niedokładność w tym filmie była wręcz rażąca :angry:

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2005, 12:04

Shickit pisze:
Yari pisze:Na koniec małe trzepianie się. Jako , że interesuje się sprzętem wosjkowym , czy może mi ktos powiedzieć co to za dziwadło udające czołg wyjechało na ulice Krakowa na początku wojny ?. O takie rzeczy to już chyba powinni zadbać
trudno żeby zadbali o czołgi, skoro nawet o prawdziwość sytuacji nie potrafili :doh: takie sytuacje jak np. obiad księdza (nie pamiętam jak on miał na imię) z niemieckim generałem, czy dostanie się do kościoła i obserowanie przez Karola, jak Niemcy zabierali polskich wykładowców, nigdy nie miały miejsca :? zdaje się że twórcy wprowadzając nieistniejące sceny chciali jeszcze bardziej udramatyzować ten film, , niestety zrobili to kosztem realizmu :? w każdym razie niedokładność w tym filmie była wręcz rażąca :angry:
Ważne , że w końcu Polacy zostali przedstawieni w dobrym świetle . A film idzie w świat :).

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2005, 09:41

Kilka tygodni temu byłem na "Karolu"....Co tu dużo mówić film piękny i bardzo wzruszający.Pokazał on bardzo dobrze realia Polaków w okupowanym karaju i nie tylko.
Co tu dużo mówić po prostu trzeba obejrzeć :!:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
ODPOWIEDZ