Czy Liverpool dostanie szanse!?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 16:43

Bardzo mnie ciekawi ta sprawa. Liverpool - zwycięsca Ligi Mistrzów, jako jej obrońca powinien zagrać w tych rozgrywkach - zawsze lepiej ogląda się turniej z drużyna, która broni tytułu, z drugiej strony Everton, który przecież w Premieship zostawił ten sam Liverpool w tyle. Johansson zapowiedział że w przypadku zwycięstwa Anglików w finale zrobi ile może aby ta drużyna pokazała się także w przyszlej Lidze. Moim zdaniem najsprawiedliwszym rozwiązaniem będzie dodatkowy baraż rozegrany między oboma zespołami o udział w LM. Takie rozwiązanie napewno zadowoli fanów The Reds, bo przepisy mówią że miejsce w eliminacjach należy sie Evertonowi. Tylko maksymalnie cztery zespoły z jednego kraju mogą wystapić w Champions League. Prawo wystawienia tej ilości mają cztery ligi: włoska, hiszpańska i właśnie angielska. Jak więc pogodzić oba zespoły? Derby o Ligę Mistrzów? Moim zdanie to byłoby najlepsze rozwiązanie. W zespole Evertonu napewno robi się nerwowo, bo nie ma co ukrywać że wg przepisów to oni powinni grać w elimnacjach, a moze się okazać, że nic z tego. To trochę chore, ale co zrobić? Wiadomo że znów chodzi o pieniądze, bo jak już wspomniałem Liga z obrońcą tytułu jest poprostu atrkcyjniejsza i będą większe dochody z relacji...
pozdro

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 16:46

Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony Liverpool powinnien grać, jako zwycięzca, ale z drugiej w lidze nie pokazali tego, iż powinni grać w LM. Nie wywalczyli tego awansu. Ale jednak, sumująć Luverpool powinnien zagrać w LM w przyszyłym sezonie.

p.s. Pozdrowienia [you]

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 16:49

Liverpool ok, ale pomyslcie o TNS
dla nich 2 runda to max, a trafia tam np na druzyne z Ukrainy czy cos tam albo na druzyne z Turcji czy Slowacji.... i co im z tego bedzie? przegraja, odpadna i po zabawie... a tu maj na bank zapewniona dobra druzyne, i to obronce LM, jako gospodarze beda mieli full wejsciowek, zarobia sporo kasy, rowniez na transmisji, same plusy
jesli natomiast chodzi o samo przejscie Liverpoolu to nie maja szans, ale tak jak juz wspominalem oni w ogole nie maja szans dojsc do 3 rundy, a mozliwosc trafienia na renomowana ekipe z tradycami europejskimi to juz graniczy z cudem, wiec dlaczego by nie zorganizowac takiego 1 meczu?
ja jestem jak najbardziej za

Juve per Sempre
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 16:53

Coolfi pisze:Moim zdaniem najsprawiedliwszym rozwiązaniem będzie dodatkowy baraż rozegrany między oboma zespołami o udział w LM. (...)W zespole Evertonu napewno robi się nerwowo, bo nie ma co ukrywać że wg przepisów to oni powinni grać w elimnacjach, a moze się okazać, że nic z tego. To trochę chore, ale co zrobić?
Uwazam, ze nie ma mowy, zeby takie cos przeszlo. Dobrze piszesz, ze to trudna sytuacja i tak naprawde to nie wiadomo, jakie rozwiazanie zadowoliloby wszystkich, ale ten pomysl z Evertonem nie przejdzie przynajmniej z jednego powodu, ktory z reszta sam podales:
Wiadomo że znów chodzi o pieniądze, bo jak już wspomniałem Liga z obrońcą tytułu jest poprostu atrkcyjniejsza i będą większe dochody z relacji...
Co prawda chodzilo tutaj Ci o troszke cos innego, ale tu jest pies pogrzebany :) Kasa! Co z tego, ze Everton jest teoretycznie slabszy od Liverpoolu i najprawdopodobniej dlugo w LM by nie pogral. Zajal czwarte miejsce w lidze, dostal sie do rozgrywek (czy tam eliminacji na razie) Ligi Mistrzow i to jasne, ze maja nadzieje, ze oprocz tego, ze wezma udzial w prestizowych rozgrywkach, to jeszcze dodatkowa natrzepia troche wiecej kasiory. Nie wiem, jak by musieli podejsc do tej calej sprawy, zeby poszli na takie rozwiazanie... :roll:

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 17:00

Co poradzić? Taka prawda że w dzisiejszym futbolu rządzi pieniadz i zasłania oczy wszystkim działaczom. Nie ma miejsca na obiektywizm, sprawdliwość - tylko pieniądz. Własnie dlatego zepół, który starał się jak mógl aby pierwszy raz od dawna awansować do europejskich pucharów (czyt. Liga Mistrzów) moze zostać "wydymany". Powiedzmy sobie szczerze że Liverpool ma większe ambicje niż "tylko" Puchar UEFA, ma większy budżet, więcej fanów, większe dochody z gadżetów, a co za tym idzie takze z relacji...
To może zaważyć. The Toffies nie mają żadnego zawodnika, który przyciaga miliony do ekranów. Jednego już sprzedali przed sezonem. Klub starał się jak mógł, walczył, a teraz zostanie "tylko" z walką o puchar pocieszenia... :roll:
pozdro

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
mikolaj

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 17:14

Dla mnie jest to niemożliwe, by Liverpoolu zabrakło w LM. Te palanty co o tym decyduja to chyba jakies kibole z milanu.

Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 19:10

Dla mnie jest to niemożliwe, by Liverpoolu zabrakło w LM. Te palanty co o tym decyduja to chyba jakies kibole z milanu.
Proponowałbym rozpocząć poszukiwania przyczyny ewentualnego braku The Reds w CL właśnie w graczach Liverpoolu, bo to ich postawa w Premiership głównie o tym decyduje.

Mnie osobiscie zwisa to, czy zagraja, czy nie. Jeśli dostana szansę, to mam nadzieję, że nie kosztem kogoś innego. Ale o sprawiedliwe rozwiązanie tej sytuacji jest trudno :whistle:

FA będzie się skłaniac ku promocji swojej ligi, więc pewnie wybierze markowy zespól, jakim jest Liverpool, zreszta za nimi przemawia ostatni sukces, jakim było zwycięstwo w CL. Jeśli oni zagraja w Lidze Mistrzów kosztem Evertonu to jedna część tego miasta będzie płakać, a druga cieszyć się :wink:

Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 19:44

Jak dla mnie, Liverpool nie powinien dostawać szansy... Może i im zazdroszczę zdobycia pucharu, ale są pewne reguły i trzeba się ich trzymać. To nie MŚ, że zwycięzca zapewnia sobie grę w next turnieju ( ale chyba to wycofali juz :> ). Mogli grać w lidze, jak na ,,mistrzów'' przystało. Bez przesady, wygrali niby z Chelsea, Juve i innymi, a przegrywali w lidze z jakimiś LoL-ami :think:. Mogli grać ,,swoje'' w lidze angielskiej, a nie teraz wielki lament i gadanie, że są mistrzami to muszą grać. Nie chcę Liverpool'u w lidze mistrzów, można przypuszczać, że mieli fuksa, że wygrali, po prostu... Dlaczego ? Spójrzcie na wyniki w lidze. Jak dla mnie żadni z nich mistrzowie. Oczywiście gratuluję zdobycia LM (dzięki Dudkowi w dużej mierze :bravo: ), ale na nic więcej nie zasłużyli. Po prostu NIE ZASŁUŻYLI. Na moje zdanie ma wpływ informacja, jaka obiła mi się o uszy, że niby mistrz Polski ( Wisła - przyp.red. ;) ) ma ustąpić miejsca w tym turnieju na rzecz LFC... No bez jaj... Mogli pokazać w lidze, jacy z nich mistrzowie [; sorry za chaos i powtarzanie się, ale chciałem przekazać to co mam na myśli, mam nadzieję, że ktoś zrozumiał ((-;

Go hard, or go home.
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 20:40

mnowomiejsky pisze:
Coolfi pisze:Moim zdaniem najsprawiedliwszym rozwiązaniem będzie dodatkowy baraż rozegrany między oboma zespołami o udział w LM. (...)W zespole Evertonu napewno robi się nerwowo, bo nie ma co ukrywać że wg przepisów to oni powinni grać w elimnacjach, a moze się okazać, że nic z tego. To trochę chore, ale co zrobić?
Uwazam, ze nie ma mowy, zeby takie cos przeszlo. Dobrze piszesz, ze to trudna sytuacja i tak naprawde to nie wiadomo, jakie rozwiazanie zadowoliloby wszystkich, ale ten pomysl z Evertonem nie przejdzie przynajmniej z jednego powodu, ktory z reszta sam podales
Zgadzam się z Wami. Everton cały sezon prezentował się dobrze i w 100% zasłużył sobie na to, aby w eliminacjach LM zagrać. Według mnie Liverpool swoją postawą w tegorocznej edycji Champions League także zasłużył sobie na to, aby zagrać w następnej edycji. Niewątpliwe UEFA ma twardy orzech do zgryzienia. Sam osobiście pozwoliłbym zagrać drużynie Dudka w eliminacjach, jako piąty zespół angielski. Ale zabroniłbym brać udziału w LM Chelsea albo Manchesterowi :wink: .
Coolfi pisze:Prawo wystawienia tej ilości mają cztery ligi: włoska, hiszpańska i właśnie angielska.
Cztery?

:roll:
JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 21:36

FA będzie się skłaniac ku promocji swojej ligi, więc pewnie wybierze markowy zespól, jakim jest Liverpool, zreszta za nimi przemawia ostatni sukces, jakim było zwycięstwo w CL. Jeśli oni zagraja w Lidze Mistrzów kosztem Evertonu to jedna część tego miasta będzie płakać, a druga cieszyć się

Jesteś w błędzie FA postanowiła ze EVERTON będzie grać w eliminacjach LM.FA wydała takie oświadczenie tuż po zakoczeńczeniu zezonu.

JESTEM OSZUSTEM
K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 21:44

Liverpool nie powinien grać w CL. Jeśli chodzi o Premiership, to mają prawo wystawić cztery drużyny, logicznie cztery najlepsze w lidze. Pomijam fakt, że w CL powinny grać tylko najlepsze drużyny z europejskich lig, ale to inna historia. Jeśli UEFA dopuści w jakikolwiek sposób do możliwości gry Liverpool, dojdzie do groźnego precendsu, kiedy to w najważniejszych klubowych rozgrywkach europy, teoretycznie będzie mogła grać drużyna z Championship Coca-Cola lub Serie B. Za totalny skandal uważam wypowiedzi dopuszczające zabranie miejsca w CL Evertonowi. Nie zmienia sie zasad podczas sezonu. Jeśli władze UEFA uznają, że Mistrz Europy powinien mieć prawo obrony tytułu (chociaż Liverpool miał taką mozliwość, wystarczyło zająć czwarte miejsce w lidze), to powinno zostać to usankcjonowane od nastepnego sezonu.

Obrazek
rokfor

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 21:49

troche by to bylo niesprawiedliwe gdyby liverpool gral nawet w eliminacjach...dla tej walijskiej druzyny to bedzie okazja do zarobienia grubej kasy a liverpool i tak najprawdopodobniej przejdzie eliminacje i zagra w champions league...i jakos nie bardzo mi sie widzi 5angielskich druzyn w LM :naughty: a poza tym to losowania do grup musialyby sie inaczej odbywac bo jak wiadomo nie moga grac dwie druzyny z tego samego kraju w jednej grupie :snooty: no ale i tak zrobią jak beda chcieli a pan lenart johansson powiedzial ze zrobi wszystko jak liverpool wygra LM zeby mieli szanse obrony tytułu :doh: głupota moim zdaniem :!: :!: :!: :!:

Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 22:08

Ja niewiem ciezko powiedziec ale cos czuje ze dostanie szanse poniewaz wypada zeby obronca trofeum grał :-D

Obrazek
Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 22:10

Aniolek pisze:Ja niewiem ciezko powiedziec ale cos czuje ze dostanie szanse poniewaz wypada zeby obronca trofeum grał :-D
Ale ty masz obszerne, dużo wnoszące do dyskusji komentarze... Ręce opadają :angry: W każdym topicu prawie, piszesz po jednym, bezsensownym zdaniu :dance: jee

Takie sprawy prosze załatwiać na PRV.
/Siewier

Go hard, or go home.
robson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 22:28

Stanowcze NIE jak pozwola jednemu pozniej reszta bedzie kombinować beda podpłacać i krecić niepowinni im pozwolic dziwne ze wogole przy samym pomysle uefa ich niezastopowała tyle ;]

ODPOWIEDZ