Nowy hymn Juve

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Ktory utwor najbardziej Ci sie podoba?

Pierwszy
7
14%
Drugi
15
30%
Trzeci
9
18%
Zaden
13
26%
Wszystkie
6
12%

Liczba głosów: 50
pinturicchia

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 16:11

Mnie się nie podoba żaden z nich :!: Szkoda ze nie mogą zostać przy starym .. :( no ale jak już mam wybrać to stawiam na Forza Juventus :)

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 16:44

DamKam pisze:Z przykroscia stwierdzam iz zadna z tych piosenek jak dla mnie nie jest powalajaca... ba, nie jest wogole ladna :? Dotychczasowy Hymn byl super w porownaniu do tych piosenek :!: No ale jak juz bym mial wybierac to piosenke nr. 3 "FORZA JUVENTUS"
Zgadzam sie w 100%..posune sie dalej i stwierdze ze nawet 'forza juventus' nie nadaje sie na hymn..no porownujac ja do obecnego hymnu to przeciez jest niebo a ziemia...nie wyobrazam sobie osobiscie jak przed meczem z Milanem o Scudetto ( :smile: ) mialoby kilkadziesiat tys. kibiców spiewac takie czerstwawe juz kawalki...czyzby Włosi mieli az tak inny gust od naszego? :think:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 16:48

Moim zdaniem te hymny nie dorastają do pięt Inno Juventus 2002 :snooty: Dla mnie to właśnie hymn z 2002 pozostanie tym prawdziwym :D

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 17:01

Racja... Te utwory są zbyt słabe jak na hymn Juve, ale jeżeli już miałbym wybrać, to biorę Forza Juventus.

PS. 50 post! :prochno:

Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 17:12

stary hymn moim zdaniem jest najlepszy,
a z tych trzech no coz ...

raczej FORZA JUVENTUS ....

a zreszta ... ja sie tam nie znam ;)

przez chwilę jako Marco Buffon
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 18:38

No i stalo sie, mamy nowy hymn, wygral pierwszy utwor:
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE

ze wszystkich trzech jest najbardziej melodyjny ale i tak nie pasuje na hymn, moze z czasem sie przyzwyczaje :D

Kali

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 18:54

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE - ta odpada na początku, raczej nie nadaje się do śpiewania na stadionie, poza tym jakaś taka przysmutna.

E' BIANCONERO - ta jakoś badziej mi odpowiada, można ją pośpiewać i refen fajny.

FORZA JUVENTUS - fajna, najmniej "discopolowa' ze wszystkich. Fajny również refen. wyobrażam sobie jak się ją śpiewa na stadonie.

Żadna na kolana nie rzuca wolałbym FORZA JUVENTUS

Ti Amo Juve!
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 19:30

Hmm. Ździwił mnie ten wybór. Ale tak naprawde to każdy z nas zwracał głównie uwage na melodie i wokal . A to może właśnie tekst ujął fanów Juve.
Pojawi się na JP tłumaczenie wszystkich 3 utworów ?

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2005, 14:12

DamKam pisze:Z przykroscia stwierdzam iz zadna z tych piosenek jak dla mnie nie jest powalajaca... ba, nie jest wogole ladna :? Dotychczasowy Hymn byl super w porownaniu do tych piosenek :!: No ale jak juz bym mial wybierac to piosenke nr. 3 "FORZA JUVENTUS"
Piszac ten post nie wiedzialem ze te utwory spiewaja gracze Juve :!: Tak wiec jak na pilkarzy to i tak spiewaja ladnie... Trzeba przyznac ze Juventini maja talent do muzyczki :dance: Pierwszy popis dali juz spiewajac "I mio canto libero" :D Poza tym chcialem napisac iz po kilkukrotnym przesluchaniu tych utworow coraz bardziej wpadaja w ucho :!: Choc nie zmienia to faktu iz poprzedni hymn byl lepszy od obecnego: "Juve storia di un grande amore"

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2005, 12:13

Yari pisze: A to może właśnie tekst ujął fanów Juve.
Rzeczywiscie, pewnie masz racje, biorac pod uwage, ze zaden z utworow nie rzuca na kolana wiekszosc sie pewnie sugerowala tekstem, i to wlasnie tekst pierwszego utworu jest najlepszy.

np. "biel obejmuje czern" w pierwszym utworze podczas gdy w drugim czy trzecim kolory porownywane sa do kawy i mleka :shock: :lol:

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 16:55

mam proźbę: czy mógłby ktoś przetłumaczyć ten nowy hymn? Rozumiem tylko trochę refren ale i tak nie do końca.

A co do hymnu to mi się bardzo podba. Zresztą to jest i tak oficjalny hymn. Bo w rzeczywistości obowiązują wszystkie hymny. Pamiętam jakiś filmik gdzie kibice spiewali oba hymny. Teraz będą mieli po prostu więcej do śpiewania. Choć z drugiej strony nasz hymn nie jest ze tak powiem "stadionowy". Ale co tam, możemy go śpiewać przed rozpoczęciem każdego meczu, tak jak to jest z hymnami narodowymi.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 17:42

Jak dla mnie Forza JUventus byl najlepszy z tych trzech, ale prawde mowiac wolalem juz to stare dobre disco ;p niz ten nowy hymn. Podtrzymuje to co napisalem w komentarzu do newsa ;/ wedlug mnie hymn powinien byc zagrzewajacy do boju i melodyjny. Niestety ten hymn jest jakby ballada o Juve :D takie wyznanie "Juve kocham cie" :D nie mowie, ze ten utwor to kicz bo ma niezla tresc :D ale w hymnie nie chodzi o tresc (no przynajmniej nie glownie :D ). Mysle, ze hymn druzyny powinien nadawac sie przynajmniej w jakims stopniu do zaspiewania przez kibicow na stadionie, a zaspiewanie tego hymnu na stadionie przez tysiace kibicow jest poprostu niemozliwe :?

Obrazek
raptorb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 00:16

dla mnie żaden sie nie podoba. :D

Obrazek
FORZA JUVE FORZA ALEX
Darooooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 11:11

ma ktos text hymnu Juve storia di un grande amore :?:

rokfor

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 11:28

stary hymn był moim zdaniem o wiele lepszy, moze poprostu bardziej sie do niego przyzwyczaiłem ale ten jakos mi nie podchodzi...a przecierz hymn to bardzo istotna sprawa kazdego klubu...wezmy liverpool i "you'll never walk alone" ash miło posłuchac, ja nie jestem kibicem the reds ale ash mnie ciarki przechodziły jak to odśpiewali w finałe ligi mistrzów, podobnie powinno byc z hymnem JUVE, a jakos nie czuje tej atmosfery... :|

ODPOWIEDZ