Nowy hymn Juve
- pinturicchia
- Qualità Juventina
Mnie się nie podoba żaden z nich :!: Szkoda ze nie mogą zostać przy starym ..
no ale jak już mam wybrać to stawiam na Forza Juventus 

- nookie
- Juventino
Zgadzam sie w 100%..posune sie dalej i stwierdze ze nawet 'forza juventus' nie nadaje sie na hymn..no porownujac ja do obecnego hymnu to przeciez jest niebo a ziemia...nie wyobrazam sobie osobiscie jak przed meczem z Milanem o Scudetto (DamKam pisze:Z przykroscia stwierdzam iz zadna z tych piosenek jak dla mnie nie jest powalajaca... ba, nie jest wogole ladna :? Dotychczasowy Hymn byl super w porownaniu do tych piosenek :!: No ale jak juz bym mial wybierac to piosenke nr. 3 "FORZA JUVENTUS"

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Moim zdaniem te hymny nie dorastają do pięt Inno Juventus 2002 :snooty: Dla mnie to właśnie hymn z 2002 pozostanie tym prawdziwym 

- Cube - fan Juve
- Juventino
Racja... Te utwory są zbyt słabe jak na hymn Juve, ale jeżeli już miałbym wybrać, to biorę Forza Juventus.
PS. 50 post!
PS. 50 post!

- Medi
- Qualità Juventino
No i stalo sie, mamy nowy hymn, wygral pierwszy utwor:
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE
ze wszystkich trzech jest najbardziej melodyjny ale i tak nie pasuje na hymn, moze z czasem sie przyzwyczaje
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE
ze wszystkich trzech jest najbardziej melodyjny ale i tak nie pasuje na hymn, moze z czasem sie przyzwyczaje

- Kali
- Juventino
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE - ta odpada na początku, raczej nie nadaje się do śpiewania na stadionie, poza tym jakaś taka przysmutna.
E' BIANCONERO - ta jakoś badziej mi odpowiada, można ją pośpiewać i refen fajny.
FORZA JUVENTUS - fajna, najmniej "discopolowa' ze wszystkich. Fajny również refen. wyobrażam sobie jak się ją śpiewa na stadonie.
Żadna na kolana nie rzuca wolałbym FORZA JUVENTUS
E' BIANCONERO - ta jakoś badziej mi odpowiada, można ją pośpiewać i refen fajny.
FORZA JUVENTUS - fajna, najmniej "discopolowa' ze wszystkich. Fajny również refen. wyobrażam sobie jak się ją śpiewa na stadonie.
Żadna na kolana nie rzuca wolałbym FORZA JUVENTUS
Ti Amo Juve!
- DamKam
- Juventino
Piszac ten post nie wiedzialem ze te utwory spiewaja gracze Juve :!: Tak wiec jak na pilkarzy to i tak spiewaja ladnie... Trzeba przyznac ze Juventini maja talent do muzyczkiDamKam pisze:Z przykroscia stwierdzam iz zadna z tych piosenek jak dla mnie nie jest powalajaca... ba, nie jest wogole ladna :? Dotychczasowy Hymn byl super w porownaniu do tych piosenek :!: No ale jak juz bym mial wybierac to piosenke nr. 3 "FORZA JUVENTUS"

- Medi
- Qualità Juventino
Rzeczywiscie, pewnie masz racje, biorac pod uwage, ze zaden z utworow nie rzuca na kolana wiekszosc sie pewnie sugerowala tekstem, i to wlasnie tekst pierwszego utworu jest najlepszy.Yari pisze: A to może właśnie tekst ujął fanów Juve.
np. "biel obejmuje czern" w pierwszym utworze podczas gdy w drugim czy trzecim kolory porownywane sa do kawy i mleka :shock: :lol:
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
mam proźbę: czy mógłby ktoś przetłumaczyć ten nowy hymn? Rozumiem tylko trochę refren ale i tak nie do końca.
A co do hymnu to mi się bardzo podba. Zresztą to jest i tak oficjalny hymn. Bo w rzeczywistości obowiązują wszystkie hymny. Pamiętam jakiś filmik gdzie kibice spiewali oba hymny. Teraz będą mieli po prostu więcej do śpiewania. Choć z drugiej strony nasz hymn nie jest ze tak powiem "stadionowy". Ale co tam, możemy go śpiewać przed rozpoczęciem każdego meczu, tak jak to jest z hymnami narodowymi.
A co do hymnu to mi się bardzo podba. Zresztą to jest i tak oficjalny hymn. Bo w rzeczywistości obowiązują wszystkie hymny. Pamiętam jakiś filmik gdzie kibice spiewali oba hymny. Teraz będą mieli po prostu więcej do śpiewania. Choć z drugiej strony nasz hymn nie jest ze tak powiem "stadionowy". Ale co tam, możemy go śpiewać przed rozpoczęciem każdego meczu, tak jak to jest z hymnami narodowymi.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- BOOM
- Juventino
Jak dla mnie Forza JUventus byl najlepszy z tych trzech, ale prawde mowiac wolalem juz to stare dobre disco ;p niz ten nowy hymn. Podtrzymuje to co napisalem w komentarzu do newsa ;/ wedlug mnie hymn powinien byc zagrzewajacy do boju i melodyjny. Niestety ten hymn jest jakby ballada o Juve
takie wyznanie "Juve kocham cie"
nie mowie, ze ten utwor to kicz bo ma niezla tresc
ale w hymnie nie chodzi o tresc (no przynajmniej nie glownie
). Mysle, ze hymn druzyny powinien nadawac sie przynajmniej w jakims stopniu do zaspiewania przez kibicow na stadionie, a zaspiewanie tego hymnu na stadionie przez tysiace kibicow jest poprostu niemozliwe :?

- rokfor
stary hymn był moim zdaniem o wiele lepszy, moze poprostu bardziej sie do niego przyzwyczaiłem ale ten jakos mi nie podchodzi...a przecierz hymn to bardzo istotna sprawa kazdego klubu...wezmy liverpool i "you'll never walk alone" ash miło posłuchac, ja nie jestem kibicem the reds ale ash mnie ciarki przechodziły jak to odśpiewali w finałe ligi mistrzów, podobnie powinno byc z hymnem JUVE, a jakos nie czuje tej atmosfery...