JUVENTUS 2-0 Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 16:24

ale Parmy nie można lekceważyć z tego względu że oni podejdą do tego spotkania z myślą o wygraniu a tym samym utrzymaniu w serie A więc mecz zapowiada się interesująco. Ponadto będziemy obserwować jak grać będzie Juve po zwycięstwie z Milanem jak wielu nazwało to "meczem o mistrzostwo". Czy będą skupieni i czy jeszcze raz pokażą a tym samym udowodnią że wygrana z Milanem nie była dziełem przypadku. Boję się Gilardino bo to jest napastnik któremu jedna dobra sytuacja wystarczy do zdobycia gola. Powrót Zebiny napewno Nas wzmocni. Natomiast patrząc na defensywe Parmy to jest to wielka niewiadoma- widząc ich ostatnie mecze to z taką grą można być spokojnym o gole dla Juve. Boję się tylko tego że Parma może spróbować na początku zdobyć bramke a potem zacząć się bronić całym zespołem i o gole będzie wtedy trudniej. No ale to jest takie moje gdybanie, jak będzie to się okaże za pare dni. Obstawiam 1:0 albo 2:1 dla Juve.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 16:30

Diego pisze:
Antoni Napierski pisze: raz Juventus gromił Parmę 4-0 a raz remisował z nią 1-1 w nienajlepszym stylu. W niedzielę raczej ten pierwszy wynik jest bardziej prawdopodobny, ale jak zwykle wszystko zweryfikuje boisko :wink: .
Przesadzasz.
gregor_g4 pisze:nie bylbym takim hurraoptymista, 1:0 bedzie swietnym dla nas wynikiem.
Ty też :roll: .
Diego w obecnej sytuacji 3 punkty sa najwazniejsze(bramki sie nie licza, wazne sa punkty) jak wczesniej napisalem Parma walczy o utrzymanie i napewno nie poloza sie na boisku i nie beda czekac az strzelimy im bramke. Dotatkowo w tym sezonie bylo wiele meczy ktore wygralismy stosunkiem goli 1:0 i chcialbym zaby w tym meczu sie ten wynik powtorzyl.

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 16:52

Mecz niewątpliwie do łatwych nie należy, Juventus jest w dobrej formie i jedyne co ich może zgubić to pewność siebie - którą zyskali po meczu z Milanem. Zastanawia mnie jedna sprawa, czy jeśli kontuzja Camora okaże się poważniejsza to Capello wystawi atak :DelPiero-Treze-Ibrahimovic a w środku trójką czy postawi na taktyke 1-4-4-2 i poprostu zastąpi Camora innym pomocnikiem... Mimo wszystko mam nadzieje że Camoranesiemu nic się nie stało i szybko wróci do gry.

[Nevermind] pisze:mam nadzieje ze spadnie Viola albo Roma :twisted:
Nadzieja matką głupich.....
[Nevermind] pisze:(atedy Cassano by byl za grosze..)
na to bym nie liczył.....
[Nevermind] pisze: Nie moge sie doczekac pierwszego wystepu (w barwach Juve) Mutu 8)
Hmmm.... a w tym meczu ma już wystąpić???? :prochno:
Ale też nie moge się doczekać jego pierwszego meczu w biało-czarnej koszulce (w sumie wyjazdowa też może być :D
gosciu pisze: ale Parmy nie można lekceważyć z tego względu że oni podejdą do tego spotkania z myślą o wygraniu a tym samym utrzymaniu w serie A więc mecz zapowiada się interesująco.
Nie można ich lekceważyć, ale Juventus też ma ważny cel - Scudetto... Oni podchodzą z myslą o utrzymaniu w lidze, a my z myślą o mistrzostwie!!!
Kto według Ciebie ma ciekawsze aspiracje i zagra z większą determinacją??? Dla mnie zdecydowanie Juve....

Myśle, że zwyciężymy!!! :dance:

EDIT:
cross pisze: Z parma musza wygrac z livorno moga zremisowac i z cagliari wygrac musza.
Mam lepszą opcje - niech wygrają wszystkie trzy :D

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 17:07

Diego pisze:
Wojtom pisze:Pod koniec kwietnia Milan wygrał z Parmą 3-0. Dlaczego my mielibyśmy nie wygrać?
Pod koniec kwietnia Milan był w lepszej formie, dopiero później złapał zadyszkę.
Milan był w lepszej, my w gorszej. Teraz jest na odwrót dlatego uważam, ze pokonamy Parme. Nie mowie, ze gładko 5-0, ale chociaż to 1-0, czy tez 2-1. Najważniejsze są 3 punkty w tym spotkaniu.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 18:42

Nie liczę na to że tym razem zagramy tak wspaniale ja z Milanem. Ale liczę że zagramy na poziomie, że niezlekceważymy Parmy która chce obronić się przed spadkiem i która dzielnie walczyła w p UEFA w którym doszła do półfinału. A nie wiadomo czy by dalej nie zaszła gdyby ich trener nie oszczędzał zawodników na mecze ligowe.
Myślę że wygramy ten mecz i jeżeli zagramy w naszym stylu to powinniśmy wygrać 2-0, pod warunkiem że jak już wcześniej wsponiałem nie zlekceważymy ich.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
[Nevermind]

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 18:49

Ja-JUVE-nek pisze:
[Nevermind] pisze:mam nadzieje ze spadnie Viola albo Roma :twisted:
Nadzieja matką głupich.....
[Nevermind] pisze:(atedy Cassano by byl za grosze..)
na to bym nie liczył.....
[Nevermind] pisze: Nie moge sie doczekac pierwszego wystepu (w barwach Juve) Mutu 8)
Hmmm.... a w tym meczu ma już wystąpić???? :prochno:
Ale też nie moge się doczekać jego pierwszego meczu w biało-czarnej koszulce (w sumie wyjazdowa też może być :D
Mialem nadzieje ze Juve wygra z Milanem, stało się. Mialem nadzieje na dobry wystep DP, stalo sie.

Roma w serie B = wyprzedaz zawodnikow.

Chodzilo mi o wystep z Livorno.

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 20:14

No bedzie ciekawie do gry powraca Ibrahimovic oczywiście nie można lekcewazyć przeciwnika w Parmie gra przecież świetny mlody piłkarz Alberto Gilardino :wink: W pierwszym meczu nie za dobrze 1-1 no po błędzie montero ale to nic nie szkodzi jesteśmy teraz na pozycji lidera i nie możemy tego stracić :twisted:

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 21:34

Ten sezon jest wyjatkowo kuriozalny :) Najpierw ogrywamy Real, by pozniej skompromitowac sie w meczu z The Reds. Nastepnie w latwy sposob trwonimy 8 pkt przewagi, a na San Siro upokarzamy wielki Milan. Trzeba jeszcze dodac, ze przyzwyczailismy sie do pozycji lidera - niekoniecznie samotnego. Jestem pewny, ze to juz koniec zaskaQjacych zawrotow akcji i wszystko potoczy sie bez niepotrzebnych komplikacji. Wsrod 11 aktorow ktorzy zaprezentowali sie podczas ostatniego spotanie widzialem ogromna wole walki, jednosc i pewnosc siebie. Do tego dochodzi jeszcze wielkie sQpienie, co w meczu przeciwko Parmie bedzie kluczowe do zwyciestwa.

Młode wilki, czyli niezawodny Gilardino, perspektywiczny Bonera, a do tego bedacy ostatnio w dobrej formie Domenico Morfeo, naprzeciw nich zadni zwyciestwa, znajacy swoja wartosc BiancoNeri, posiadajacy niewatpliwie wielkie indywidualnosci z ktorych Capello potrafil zbudowac wspanialy kolektyw. Zapowiada sie piekne spotkanie, choc niekoniecznie kibicowi "z poza italii" musi sie spodobac :) Mysle, ze wbrew zapowiedziom gry o 3 pkt, Parma po prostu postara sie tego meczu nie przegrac. Nas zas zatysfakcjonuje jedynie zwyciestwo. Do skladu powroci wielki niobecny, czyli Zlatan Ibrahimovic. Jest to zawodnik na ktorym w wielu meczach opierala sie nasza gra, a w przyszlym sezonie prawdopodobnie najsilniejsze ogniwo Juventusu (nie twierdze, ze w tym tak nie bylo). Do tego Del Piero, Treze i Zalayeta. Wszyscy 3 rozegrali dobre spotkanie, przy czym w przypadQ pierwszego pana bylo to wielkim zaskoczeniem - gral dobrze, ale nie w kluczowych spotkaniach. No i Appiah ktory ostatnio mnie zadziwia w pozytywnym tego slowa znaczeniu :) Jedynym minusem, moze byc nieobecnosc Camora, choc jest to martwienie sie na zapas. Obrona swietna :) Zambrotta - tak, mysle ze to juz jest ta forma ktorej od niego oczeQje, poza tym do skladu powraca Zebina. Majac takich srodkowych jak my, boczni moga sobie pozwolic na kilka akcji w ofensywie. Do tego wszystkim ladnie kieruje Buffon :) Jak juz wsponialem jedyna przeszkoda moze byc zbytnie wyluzowanie, choc na tym szczeblu rozgrywek byloby to zbyt nieprofesionalne.

Moze wszystko to opisalem z perspektywy kibica, a moze nawet fanatyka ktory nie dostrzega wad. Moze... Ale czy majac na 3 kolejki przed koncem przewage moge wytykac bledy? Jasne :P Ale zrobie to dopiero po sezonie :)

Jeszcze tylko wynik :) Nie bede sie bawil w typera bo tego od jakiegos czasu nie lubie (Choc Peja mnei swego czasu niezle rozbawil :P 5-2 hehe), zadowole sie najskromniejszym zwyciestwem Wielkiego Juve, ktore rozpedzone zatrzyma sie dopiero na mecie (no to tylko maly przystaneczek, pozneij przygotowania do sezonu :P). Spotkanie w wawie dodalo mi optymizmu :D
Ostatnio zmieniony 09 maja 2005, 23:42 przez IGI, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 22:19

W tym spotkaniu nie byłbym taki pewny wyniku. Parma jest przyparta do muru tzn musi zdobywac punkty aby upewnić się że zostanie w lidze. Nawet remis byłby dla nich zbawienny w tym meczu więc nie oddadzą 3 pkt. bez walki. Juventus też musi wygrać aby już prawie przypieczętować 28-e Scudetto. Obie drużyny wygrał swoje 2 ostatnie mecze i obie są w 8) dość dobrej formie. Więc zapowiada się ciekawy mecz - obstawiam że po ciężkim emczu Juve wygra 2:1 lub 1:0.

Pozatym będzie to też ciekawy mecz dla pojedynczych zawodników. Gilardino w meczu z Juve będzie chciał udowodnić swoje umiejętności i dobrze zaprezentować się przed być może nowym pracodawcą. Zlatan będzie chciał udowodnić że z nim w skłądzie Juve jest dużo lepsze a Del Piero i Treze że ich dobra gra przeciwko Milanowi to nie przypadek. Obserwowany pewnie będzie też Bonera. Hmm tak patrząc bliżej na ten mecz zapowiada się spotkanie niewiele mniej ciekawe niż mecz z Milanem.

Obrazek
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 20:30

IGI pisze:(Choc Peja mnei swego czasu niezle rozbawil :P 5-2 hehe)
Ale ja trafilem :dance: Sprobuj, moze i ci sie uda :smile:

pinturicchia

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 21:48

Oby wygrali. :-D Byłoby suuuuuuperrrrr :!: Ale powiem szczerze, że troche sie obawiam tego meczu. Żeby tylko chłopaki nam sie za bardzo nie rozlużnili po wygramej w Mediolanie i nie zlekceważyli przeciwników. :) Ale bądżmy dobrej myśli. W końcu Ibra wraca do składu, jakby tak jeszcze poprawił bramkostrzelność to już wogóle byłoby spox :pray:

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2005, 13:52

Nie widze innej mozliwosci niz zwyciestwo naszych. Do skladu powraca glodny gry Ibrahimovic ktory bedzie sie chcial zrehabilitowac za to ze nie mogl pomoc kolegom w meczu z Milanem. Do scudetto juz tak nie wiele, nie wyobrazam sobie zebysmy po pokonaniu Milanu mogli stracic punkty z Parma :snooty:

rokfor

Nieprzeczytany post 11 maja 2005, 14:19

mysle ze wygramy, a co do tego czy wkradnie sie rozluznienie w nasze szeregi to mysle ze nie ma sie czego obawiac. Ani rozluznienie ani zaden stres sie nie moze wkrasc bo po to jest cisza w prasie ktora zarzadził sztab JUVE i teraz nasi gwiazdorzy pracują w spokoju i bezsstresowo :twisted: ja stawiam na 3-1 i bramke walnie Del Piero, Ibra i Nedved :bravo:

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2005, 14:35

Cóż...
Złapaliśmy wiatr w żagle i czas teraz dopłynąć do wyspy...

Powtórze to samo co koledzy...Parma chce utrzymac sie w lidze, nie ważne w jaki sposób, chce to poprostu zrobić...
Gilardino jak zawsze niebezpieczny będzie próbował jakoś przedrzeć sie przez naszą dwójke środkowych obrońców..ale po tym co zobaczyłem na San Siro mocno powątpiewam czy jego talent i forma dadza rade przeciwstawić sie doświadczeniu i wyrachowaniu Cannavaro i Thurama... :P :P

Ale takze Parma posiada w składzie świetnego zawodnika defensywnego, zapewne wszyscy wiedzą o kogo chodzi...
Bonera w tym sezoniepotwierdza, ze jest NAJLEPSZYM obrońcą młodego pokolenia we Włoszech...
Mieć takiego zawodnika to skarb i bilet na przyszłosć do odnoszenia sukcesów..
Co do samego meczu to wydaje mi sie, że jednak Juve jest w stanie pokazać dobrą formę w której sie obecnie znajdują, znajdowali na San Siro...
Nie obchodzą mnie cyferki..obchodzi mnie tylko liczba 3 punktów, które musimy zdobyć i już praktycznie zapewnić sobie Scudetto.

Wraca Zlatan..to także dobra nowina..jezeli wyjdzie w napadzie z Alexem to moze stworzyć sie dobra mieszanka..Ibra i Alex w świetnej formie..to brzmi imponująco.. :D :D
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz...od którego meczu moze zagrać Mutu..?? Livorno..?? nie jestem pewnien..
W ostatecznym rozrachunku bianconeri powinni wygrać różnica 2 bramek.. :pray: :pray:

Forza Bianconeri.. :!: :!: :!: :!: :!:

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2005, 14:45

Jedno z ostatnich spotkań w tym sezonie, dlatego sprawia, że jego ranga urasta do jednego z najważniejszych spotkań. Po fantastycznym zwyciestwie nad Milanem przychodzi czas na Parme - mecz teoretycznie duzo łatwiejszy. Najtrudniejsza rzecza podczas tego meczu bedzie ytrzymanie dopowieniej motywacji i koncentracji.
Piłkarze jdnak wiedza jaka otworzyła sie przed nimi szansa. Droga do Scudetto jeszcze nigdy nie była tak szeroko otwarta jak teraz. Nie mozna sobie pozwolic na strate punktów. W podświadomości jednak zawsze jest to poczucie, że skoro pokonało się Milan to Parma powinna byc tylko treningiem. To to, czego najbardziej sie obawiam.
Rzeczą, która napawa mnie optymizmem jest powrót Zlatana. Jego ambicja napewno została podrazniona, bedzie chciał pokazać, jak wielkim jest piłkarzem. Mam nadzieje, że bedzie szalał na DelleAlpi.
Kolejnym piłkarzem którego występ bardzo mnie ciekawi jest Del Piero. Może to sie juz wydawac nudne, bo o Alexie wspomina sie przed kazdym spotkaniem. Del Piero ma jednak kolejną szanse, żeby potwierdzic, że jeszcze nie składa broni. Po fenomenalnym meczu na SanSiro oczy wielu kibiców będa skupione na Alexie, kazdy będzie wytykał jego błędy i kazdy bedzie oklaskiwał jego udane zagrania. Wierze, że Del Piero poradzi sobie i znowu zobaczymy ta magie, jaka była w grze naszego kapitana w spotkaniu z Milanem.
Ostatnia rzeczą, jaka chce poruszyc jest zadanie, jakie ma do spełnienia nasza obrona. W ostatnich spotkaniach znów powróciła do swojej fantastycznej skuteczności, tracimy bardzo mało bramek. W tym meczu bedzie miała jedno niezwykle trudne zadanie: powstrzymac Gilardino, najwieksze żądło Parmy. Wierze jednak, ża Cannavaro znów fantastycznie pokieruje obroncami i ci zagraja na "zero" w tyłach.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Zablokowany