Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 23:24

Olek1987 pisze:
Kuben pisze: Reklama! Scena jak origami z papugo-sępo-sowo-wróbli dziobią piłkę = prasa żeruje i niszczy piłkę. W tejże prasie blah, na billboardzie na herbie ManU blah, ludzie gadają jak i my wszyscy blah i wymowna nazwa tweeta od adidasa (wygooglujcie) Ignore the blah, blah, blah. Abstrahuje od gwiazdek, koloru ubioru i ostatnich słów Pogby abyśmy nie wierzyli w to co piszą gazety. To nie tłumaczy wszystkiego? A tu co się dzieje? 50 stron w 3 dni, bo raz po raz jakiś Mariano Italiano wypali, że za 24h Polpo będzie już w Manchesterze i lamenty...
Warto dodać, że reklama o której piszesz była nagrywana pod koniec maja ewentualnie poczatek czerwca :prochno:

Był juz wtedy temat Pogby w ManU :spiteful: ?

Skąd to info? Zapewne od rzeczongo Mariano Italiano ze SportMediaShit :spiteful:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 23:27

Kuben pisze:
Olek1987 pisze:
Kuben pisze: Reklama! Scena jak origami z papugo-sępo-sowo-wróbli dziobią piłkę = prasa żeruje i niszczy piłkę. W tejże prasie blah, na billboardzie na herbie ManU blah, ludzie gadają jak i my wszyscy blah i wymowna nazwa tweeta od adidasa (wygooglujcie) Ignore the blah, blah, blah. Abstrahuje od gwiazdek, koloru ubioru i ostatnich słów Pogby abyśmy nie wierzyli w to co piszą gazety. To nie tłumaczy wszystkiego? A tu co się dzieje? 50 stron w 3 dni, bo raz po raz jakiś Mariano Italiano wypali, że za 24h Polpo będzie już w Manchesterze i lamenty...
Warto dodać, że reklama o której piszesz była nagrywana pod koniec maja ewentualnie poczatek czerwca :prochno:

Był juz wtedy temat Pogby w ManU :spiteful: ?

Skąd to info? Zapewne od rzeczongo Mariano Italiano ze SportMediaShit :spiteful:
Az dziwie sie ze nikt na to nie zwrocil uwagi.

Sam to wywnioskowalem. Inna reklama Adidasa z Pogba ktory reklamuje korki zostala dodana 9 czerwca 2016, w tej reklamie Pogba ma taka sama fryzure jak w reklamie blah, blah,blah. W finale Coppa Italia miał inną, na Euro też miał inną.

Wniosek - reklama powstala pomiedzy 22 maja a 8 czerwca

Zapewne zrobili wszystkie reklamy z udzialem Pogby w tym samym czasie.

Zastanawiające.... :spiteful:

Zero szacunku dla Pogby
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 23:31

Kuben pisze:
Yaro417 pisze:(...) ale jak dla mnie to Pogba ewidentnie chce odejść. Przynajmniej wszystkie fakty na to wskazują.
Mam dokładnie odmienne zdanie. Wszystkie fakty wskazują na to, że zostanie. Bez snucia idiotycznych teorii jakie tu padają i doszukiwania się drugiego, trzeciego i czwartego dna, na chłopski rozum - co za tym przemawia.
Ale przeczytaj mojego pierwszego posta (str 986) - tam napisałem wyraźnie żeby zluzować, bo wszystko jest tak niejasne, że nie wiadomo co tak naprawdę się dzieje i jak to się ewentualnie zakończy. W drugim poście napisałem z kolei, że skoro Raiola prowadził z MU rozmowy transferowe (a temu i Ty nie przeczysz), to raczej wina z tym całym zamieszaniem leży po stronie Pogby. Ale nigdzie nie napisałem, że Pogba na pewno odejdzie ;) Czytaj całość wypowiedzi, a nie zdanie wyrwane z kontekstu ;)
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 23:36 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 23:35

Nowy temat do rozkminy

W momencie nagrywania Reklamy blah blah blah z Pogbą czytającym gazete (okolo 5-6 czerwca) nie było tematu Paula w ManU prochno

Pozdrawiam smile [/b]
Czyli to wszystko to tylko kampania reklamowa adidasa, który sprzedaje fałszywe newsy wszystkim gazetom podkręcając hype na Paula i swoją markę. :rotfl: Od całej tej sagi można nieźle odlecieć. Tak jak nasze chłopaki: Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 23:40 przez Boogey96, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 23:36

Olek1987 pisze:
Nie mogłem doszukać się terminów zgrupowań reprezentacji Francji. Wszystkie repry miały w podobnych terminach co Nasza, nie wiem jak Francuzi. Nie wiem czy Pogba bawił by się w kręcenie reklam w czasie zgrupowań. Mała konkluzja, można ją obalić.

Nie twierdzę, że nie masz racji, sama reklama mogła zostać wtedy nagrana, ale wstawki odnośnie ManU padają bez widoku na Pogbe, a gdy Pogba czyta gazetę ma kaptur na głowie gdzie fryzury nie widać. Stąd można dojść do wniosku, że zamysł reklamy mógł być inny ale w świetle ostatnich wydarzeń, by podbić oglądalność i wszechobecny fejm, dograli tą kwestię i dorzucili chwytliwe hasła i znaki :spiteful:
Yaro417 pisze:
Kuben pisze:
Yaro417 pisze:(...) ale jak dla mnie to Pogba ewidentnie chce odejść. Przynajmniej wszystkie fakty na to wskazują.
Mam dokładnie odmienne zdanie. Wszystkie fakty wskazują na to, że zostanie. Bez snucia idiotycznych teorii jakie tu padają i doszukiwania się drugiego, trzeciego i czwartego dna, na chłopski rozum - co za tym przemawia.
Ale przeczytaj mojego pierwszego posta (str 986) - tam napisałem wyraźnie żeby zluzować, bo wszystko jest tak niejasne, że nie wiadomo co tak naprawdę się dzieje i jak to się ewentualnie zakończy. W drugim poście napisałem z kolei, że skoro Raiola prowadził z MU rozmowy transferowe (a temu i Ty nie przeczysz), to raczej wina z tym całym zamieszaniem leży po stronie Pogby. Ale nigdzie nie napisałem, że Pogba na pewno odejdzie ;) Czytaj całość wypowiedzi, a nie zdanie wyrwane z kontekstu ;)
Odniosłem się do postu stronę wcześniej i dla mnie to jest całość wypowiedzi, a nie kilka Twoich poprzednich postów. No offence, nie ma co się spinać :ok:
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 23:41 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 23:39

Kuben pisze:
Olek1987 pisze:
Nie mogłem doszukać się terminów zgrupowań reprezentacji Francji. Wszystkie repry miały w podobnych terminach co Nasza, nie wiem jak Francuzi. Nie wiem czy Pogba bawił by się w kręcenie reklam w czasie zgrupowań. Mała konkluzja, można ją obalić.

Nie twierdzę, że nie masz racji, sama reklama mogła zostać wtedy nagrana, ale wstawki odnośnie ManU padają bez widoku na Pogbe, a gdy Pogba czyta gazetę ma kaptur na głowie gdzie fryzury nie widać. Stąd można dojść do wniosku, że zamysł reklamy mógł być inny ale w świetle ostatnich wydarzeń, by podbić oglądalność i wszechobecny fejm, dograli tą kwestię i dorzucili chwytliwe hasła i znaki :spiteful:
Może, ale tak fryzurę jak na klipach mógł miec tylko w tym przedziale czasowym, który podałem. Nie ma innej możliwości :)

Z dograniem sceny możesz mieć rację - pogoda jest zupełnie inna ;)

Zero szacunku dla Pogby
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 23:56

Ale widzieliście pełną wersję, która wyszła dzisiaj? I że to BLAH w oryginale jest po Mourinho, a nie po Pogbie? Czyli krótki filmik specjalnie zmontowany.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 00:01

Ale ten spot Adidasa moim zdaniem to jest w ogóle niezwiązany z ostatnimi plotkami transferowymi na temat Pogby. Cała ta akcja reklamowa pt. blah blah blah nie tyczy się tylko Juve, ale też Chelsea, czy Realu. Wątpię by o to im chodziło, żeby rozkręcić spekulacje transferowe, ale kto tam wie?

Mam tylko trochę żal o to, że Pogba (lub choćby Raiola) nie napisał na twiterze, FB, czy Instagramie, że te plotki w gazetach to blah, a on nigdzie nie odchodzi i zostaje w Juve. Wtedy temat transferu umarłby śmiercią naturalną. A tak to te wpisy Raioli są po prostu akcją promującą Pogbę i niewątpliwie coś jest na rzeczy. Swego czasu Rakitić, czy nawet Bonucci postąpili inaczej i to jest prawdziwe przywiązanie do barw klubowych (chwała im za to). Oczywiście Pogba może zostać w Juve, tego nie wykluczam, ale niewątpliwie pewna część kibiców (a może nawet i większość) będzie patrzeć na jego osobę już przez pryzmat ostatnich zajść, a to chwały mu nie przynosi. No chyba, że za tydzień jak stawi się w Vinovo, to zaprzeczy wszystkim plotkom na jego temat i powie, że to były wymysły pismaków, a on z Juve się nigdzie nie rusza i chce przedłużenia kontraktu ;)

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 00:02

A myślałem, że wchodząc o takiej godzinie przeczytam sobie dziś na spokojnie za ile w jakiej formie dopięto transfer Pogby, a tu znowu nic :)

Co do samej sprzedaży to mnie interesuje jedynie cena, liczę, że na czysto wyjdziemy na tym + 100 euro. Właściwie już od jakiegoś czasu pogodziłem się z faktem, że Francuz odejdzie, zakup Higuaina był dla mnie niczym kropeczka nad i - ewidentne przyklepanie transferu. Myślę sobie, Juventus ten sam Juventus, który nigdy nie robił jakiś wielkich spektakularnych zakupów wydaje 90 mln, do tego dokupuje dwóch grajków za kolejne 50 mln - wniosek prosty Pogba sprzedany. Możemy się spierać o to czy mamy kasę, czy ją w jakiś tajemny sposób chomikowaliśmy przez lata, aby uderzyć w pamiętnym dla rynku transferowego roku 2016, ale prawda jest taka, że jakbyśmy mieli poważne pieniądze w zaszłym roku to mogliśmy spokojnie wyciągnąć kilku grajków na naprawdę wysokim poziomie.

Jesteśmy 120 mln w plecy w to okienko (licząc sprzedaż Pereyry wyjdziemy na -100 mln). W zeszłym roku było to -56 mln, w jeszcze wcześniejszym wyszliśmy -17 mln. Cudowna wręcz niespotykana dynamika.

Dla uzmysłowienia Real kupując Jamesa za 75 mln skończył okienko na - 18 mln. Kupując Bale rok wcześniej skończyli na -62 mln (sprzedali wówczas Ozila i Higuaina). W ciągu ostatnich 6 okienek tylko raz wyszli na -82 mln, a nie ukrywajmy ich zyski znacznie przewyższają nasze.

Wszystkie dane za Transfermarkt.

Z tych wyliczeń jednak prosto wychodzi, że przy sprzedaży Pogby za hajs o jakim się mówi możemy jednak liczyć na kolejne ciekawe nazwisko w naszej talii.

Jelon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 00:10

A może Pogba dostał od sponsora po prostu nakaz żeby siedzieć cicho i nie może nic zaprzeczać ani potwierdzać, bo to jest promowanie nowego produktu adidasa w którym Juve i MU biorą udział, żeby zgarnąć hajs?

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 01:16

A ten gość to kto to jest?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 01:21

Push3k pisze:
A ten gość to kto to jest?
Kumpel guru - DiMarzio.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 01:40

http://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-nozn ... lionow-prz
Z kim my w ogóle chcemy konkurować, tylko nie rozumiem adidasa przecież za rok lepiej sprzedawac Pogby koszulki a w tym te ze Zlatanem.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 08:01

Budzę się kolejnego dnia, Pogba dalej w Juventusie. Straszna nuda, postów na forum widzę przybyło od cholery. Wszystko o Pogbie? ;>

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 64 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 08:19

Pogba zostanie w Juve. Gdyby miał odejść to po tym całym szumie już by odszedł, a do nas wpadłby już dawno jakiś zastępca do pomocy.

Następcy nie widać, a spekulacji nadal masa. Zwykłe bicie piany przez media, które muszą o czymś pisać, a najlepiej o czymś medialnym.

Obrazek
Zablokowany