Mercato (Lato 2016)
- Kuben
- Juventino

Olek1987 pisze:Warto dodać, że reklama o której piszesz była nagrywana pod koniec maja ewentualnie poczatek czerwcaKuben pisze: Reklama! Scena jak origami z papugo-sępo-sowo-wróbli dziobią piłkę = prasa żeruje i niszczy piłkę. W tejże prasie blah, na billboardzie na herbie ManU blah, ludzie gadają jak i my wszyscy blah i wymowna nazwa tweeta od adidasa (wygooglujcie) Ignore the blah, blah, blah. Abstrahuje od gwiazdek, koloru ubioru i ostatnich słów Pogby abyśmy nie wierzyli w to co piszą gazety. To nie tłumaczy wszystkiego? A tu co się dzieje? 50 stron w 3 dni, bo raz po raz jakiś Mariano Italiano wypali, że za 24h Polpo będzie już w Manchesterze i lamenty...![]()
Był juz wtedy temat Pogby w ManU :spiteful: ?
Skąd to info? Zapewne od rzeczongo Mariano Italiano ze SportMediaShit :spiteful:
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Olek1987
- Juventino

Az dziwie sie ze nikt na to nie zwrocil uwagi.Kuben pisze:Olek1987 pisze:Warto dodać, że reklama o której piszesz była nagrywana pod koniec maja ewentualnie poczatek czerwcaKuben pisze: Reklama! Scena jak origami z papugo-sępo-sowo-wróbli dziobią piłkę = prasa żeruje i niszczy piłkę. W tejże prasie blah, na billboardzie na herbie ManU blah, ludzie gadają jak i my wszyscy blah i wymowna nazwa tweeta od adidasa (wygooglujcie) Ignore the blah, blah, blah. Abstrahuje od gwiazdek, koloru ubioru i ostatnich słów Pogby abyśmy nie wierzyli w to co piszą gazety. To nie tłumaczy wszystkiego? A tu co się dzieje? 50 stron w 3 dni, bo raz po raz jakiś Mariano Italiano wypali, że za 24h Polpo będzie już w Manchesterze i lamenty...![]()
Był juz wtedy temat Pogby w ManU :spiteful: ?
Skąd to info? Zapewne od rzeczongo Mariano Italiano ze SportMediaShit :spiteful:
Sam to wywnioskowalem. Inna reklama Adidasa z Pogba ktory reklamuje korki zostala dodana 9 czerwca 2016, w tej reklamie Pogba ma taka sama fryzure jak w reklamie blah, blah,blah. W finale Coppa Italia miał inną, na Euro też miał inną.
Wniosek - reklama powstala pomiedzy 22 maja a 8 czerwca
Zapewne zrobili wszystkie reklamy z udzialem Pogby w tym samym czasie.
Zastanawiające.... :spiteful:
Zero szacunku dla Pogby
- Yaro417
- Juventino

Ale przeczytaj mojego pierwszego posta (str 986) - tam napisałem wyraźnie żeby zluzować, bo wszystko jest tak niejasne, że nie wiadomo co tak naprawdę się dzieje i jak to się ewentualnie zakończy. W drugim poście napisałem z kolei, że skoro Raiola prowadził z MU rozmowy transferowe (a temu i Ty nie przeczysz), to raczej wina z tym całym zamieszaniem leży po stronie Pogby. Ale nigdzie nie napisałem, że Pogba na pewno odejdzieKuben pisze:Mam dokładnie odmienne zdanie. Wszystkie fakty wskazują na to, że zostanie. Bez snucia idiotycznych teorii jakie tu padają i doszukiwania się drugiego, trzeciego i czwartego dna, na chłopski rozum - co za tym przemawia.Yaro417 pisze:(...) ale jak dla mnie to Pogba ewidentnie chce odejść. Przynajmniej wszystkie fakty na to wskazują.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 23:36 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.
- Boogey96
- Juventino

Czyli to wszystko to tylko kampania reklamowa adidasa, który sprzedaje fałszywe newsy wszystkim gazetom podkręcając hype na Paula i swoją markę. :rotfl: Od całej tej sagi można nieźle odlecieć. Tak jak nasze chłopaki:Nowy temat do rozkminy
W momencie nagrywania Reklamy blah blah blah z Pogbą czytającym gazete (okolo 5-6 czerwca) nie było tematu Paula w ManU prochno
Pozdrawiam smile [/b]

Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 23:40 przez Boogey96, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kuben
- Juventino

Nie mogłem doszukać się terminów zgrupowań reprezentacji Francji. Wszystkie repry miały w podobnych terminach co Nasza, nie wiem jak Francuzi. Nie wiem czy Pogba bawił by się w kręcenie reklam w czasie zgrupowań. Mała konkluzja, można ją obalić.Olek1987 pisze:
Nie twierdzę, że nie masz racji, sama reklama mogła zostać wtedy nagrana, ale wstawki odnośnie ManU padają bez widoku na Pogbe, a gdy Pogba czyta gazetę ma kaptur na głowie gdzie fryzury nie widać. Stąd można dojść do wniosku, że zamysł reklamy mógł być inny ale w świetle ostatnich wydarzeń, by podbić oglądalność i wszechobecny fejm, dograli tą kwestię i dorzucili chwytliwe hasła i znaki :spiteful:
Odniosłem się do postu stronę wcześniej i dla mnie to jest całość wypowiedzi, a nie kilka Twoich poprzednich postów. No offence, nie ma co się spinaćYaro417 pisze:Ale przeczytaj mojego pierwszego posta (str 986) - tam napisałem wyraźnie żeby zluzować, bo wszystko jest tak niejasne, że nie wiadomo co tak naprawdę się dzieje i jak to się ewentualnie zakończy. W drugim poście napisałem z kolei, że skoro Raiola prowadził z MU rozmowy transferowe (a temu i Ty nie przeczysz), to raczej wina z tym całym zamieszaniem leży po stronie Pogby. Ale nigdzie nie napisałem, że Pogba na pewno odejdzieKuben pisze:Mam dokładnie odmienne zdanie. Wszystkie fakty wskazują na to, że zostanie. Bez snucia idiotycznych teorii jakie tu padają i doszukiwania się drugiego, trzeciego i czwartego dna, na chłopski rozum - co za tym przemawia.Yaro417 pisze:(...) ale jak dla mnie to Pogba ewidentnie chce odejść. Przynajmniej wszystkie fakty na to wskazują.Czytaj całość wypowiedzi, a nie zdanie wyrwane z kontekstu
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 23:41 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
- Olek1987
- Juventino

Może, ale tak fryzurę jak na klipach mógł miec tylko w tym przedziale czasowym, który podałem. Nie ma innej możliwościKuben pisze:Nie mogłem doszukać się terminów zgrupowań reprezentacji Francji. Wszystkie repry miały w podobnych terminach co Nasza, nie wiem jak Francuzi. Nie wiem czy Pogba bawił by się w kręcenie reklam w czasie zgrupowań. Mała konkluzja, można ją obalić.Olek1987 pisze:
Nie twierdzę, że nie masz racji, sama reklama mogła zostać wtedy nagrana, ale wstawki odnośnie ManU padają bez widoku na Pogbe, a gdy Pogba czyta gazetę ma kaptur na głowie gdzie fryzury nie widać. Stąd można dojść do wniosku, że zamysł reklamy mógł być inny ale w świetle ostatnich wydarzeń, by podbić oglądalność i wszechobecny fejm, dograli tą kwestię i dorzucili chwytliwe hasła i znaki :spiteful:
Z dograniem sceny możesz mieć rację - pogoda jest zupełnie inna
Zero szacunku dla Pogby
- Yaro417
- Juventino

Ale ten spot Adidasa moim zdaniem to jest w ogóle niezwiązany z ostatnimi plotkami transferowymi na temat Pogby. Cała ta akcja reklamowa pt. blah blah blah nie tyczy się tylko Juve, ale też Chelsea, czy Realu. Wątpię by o to im chodziło, żeby rozkręcić spekulacje transferowe, ale kto tam wie?
Mam tylko trochę żal o to, że Pogba (lub choćby Raiola) nie napisał na twiterze, FB, czy Instagramie, że te plotki w gazetach to blah, a on nigdzie nie odchodzi i zostaje w Juve. Wtedy temat transferu umarłby śmiercią naturalną. A tak to te wpisy Raioli są po prostu akcją promującą Pogbę i niewątpliwie coś jest na rzeczy. Swego czasu Rakitić, czy nawet Bonucci postąpili inaczej i to jest prawdziwe przywiązanie do barw klubowych (chwała im za to). Oczywiście Pogba może zostać w Juve, tego nie wykluczam, ale niewątpliwie pewna część kibiców (a może nawet i większość) będzie patrzeć na jego osobę już przez pryzmat ostatnich zajść, a to chwały mu nie przynosi. No chyba, że za tydzień jak stawi się w Vinovo, to zaprzeczy wszystkim plotkom na jego temat i powie, że to były wymysły pismaków, a on z Juve się nigdzie nie rusza i chce przedłużenia kontraktu
Mam tylko trochę żal o to, że Pogba (lub choćby Raiola) nie napisał na twiterze, FB, czy Instagramie, że te plotki w gazetach to blah, a on nigdzie nie odchodzi i zostaje w Juve. Wtedy temat transferu umarłby śmiercią naturalną. A tak to te wpisy Raioli są po prostu akcją promującą Pogbę i niewątpliwie coś jest na rzeczy. Swego czasu Rakitić, czy nawet Bonucci postąpili inaczej i to jest prawdziwe przywiązanie do barw klubowych (chwała im za to). Oczywiście Pogba może zostać w Juve, tego nie wykluczam, ale niewątpliwie pewna część kibiców (a może nawet i większość) będzie patrzeć na jego osobę już przez pryzmat ostatnich zajść, a to chwały mu nie przynosi. No chyba, że za tydzień jak stawi się w Vinovo, to zaprzeczy wszystkim plotkom na jego temat i powie, że to były wymysły pismaków, a on z Juve się nigdzie nie rusza i chce przedłużenia kontraktu
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
A myślałem, że wchodząc o takiej godzinie przeczytam sobie dziś na spokojnie za ile w jakiej formie dopięto transfer Pogby, a tu znowu nic 
Co do samej sprzedaży to mnie interesuje jedynie cena, liczę, że na czysto wyjdziemy na tym + 100 euro. Właściwie już od jakiegoś czasu pogodziłem się z faktem, że Francuz odejdzie, zakup Higuaina był dla mnie niczym kropeczka nad i - ewidentne przyklepanie transferu. Myślę sobie, Juventus ten sam Juventus, który nigdy nie robił jakiś wielkich spektakularnych zakupów wydaje 90 mln, do tego dokupuje dwóch grajków za kolejne 50 mln - wniosek prosty Pogba sprzedany. Możemy się spierać o to czy mamy kasę, czy ją w jakiś tajemny sposób chomikowaliśmy przez lata, aby uderzyć w pamiętnym dla rynku transferowego roku 2016, ale prawda jest taka, że jakbyśmy mieli poważne pieniądze w zaszłym roku to mogliśmy spokojnie wyciągnąć kilku grajków na naprawdę wysokim poziomie.
Jesteśmy 120 mln w plecy w to okienko (licząc sprzedaż Pereyry wyjdziemy na -100 mln). W zeszłym roku było to -56 mln, w jeszcze wcześniejszym wyszliśmy -17 mln. Cudowna wręcz niespotykana dynamika.
Dla uzmysłowienia Real kupując Jamesa za 75 mln skończył okienko na - 18 mln. Kupując Bale rok wcześniej skończyli na -62 mln (sprzedali wówczas Ozila i Higuaina). W ciągu ostatnich 6 okienek tylko raz wyszli na -82 mln, a nie ukrywajmy ich zyski znacznie przewyższają nasze.
Wszystkie dane za Transfermarkt.
Z tych wyliczeń jednak prosto wychodzi, że przy sprzedaży Pogby za hajs o jakim się mówi możemy jednak liczyć na kolejne ciekawe nazwisko w naszej talii.
Co do samej sprzedaży to mnie interesuje jedynie cena, liczę, że na czysto wyjdziemy na tym + 100 euro. Właściwie już od jakiegoś czasu pogodziłem się z faktem, że Francuz odejdzie, zakup Higuaina był dla mnie niczym kropeczka nad i - ewidentne przyklepanie transferu. Myślę sobie, Juventus ten sam Juventus, który nigdy nie robił jakiś wielkich spektakularnych zakupów wydaje 90 mln, do tego dokupuje dwóch grajków za kolejne 50 mln - wniosek prosty Pogba sprzedany. Możemy się spierać o to czy mamy kasę, czy ją w jakiś tajemny sposób chomikowaliśmy przez lata, aby uderzyć w pamiętnym dla rynku transferowego roku 2016, ale prawda jest taka, że jakbyśmy mieli poważne pieniądze w zaszłym roku to mogliśmy spokojnie wyciągnąć kilku grajków na naprawdę wysokim poziomie.
Jesteśmy 120 mln w plecy w to okienko (licząc sprzedaż Pereyry wyjdziemy na -100 mln). W zeszłym roku było to -56 mln, w jeszcze wcześniejszym wyszliśmy -17 mln. Cudowna wręcz niespotykana dynamika.
Dla uzmysłowienia Real kupując Jamesa za 75 mln skończył okienko na - 18 mln. Kupując Bale rok wcześniej skończyli na -62 mln (sprzedali wówczas Ozila i Higuaina). W ciągu ostatnich 6 okienek tylko raz wyszli na -82 mln, a nie ukrywajmy ich zyski znacznie przewyższają nasze.
Wszystkie dane za Transfermarkt.
Z tych wyliczeń jednak prosto wychodzi, że przy sprzedaży Pogby za hajs o jakim się mówi możemy jednak liczyć na kolejne ciekawe nazwisko w naszej talii.
- Jelon
- Juventino

A może Pogba dostał od sponsora po prostu nakaz żeby siedzieć cicho i nie może nic zaprzeczać ani potwierdzać, bo to jest promowanie nowego produktu adidasa w którym Juve i MU biorą udział, żeby zgarnąć hajs?
- jareckik
- Juventino

http://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-nozn ... lionow-prz
Z kim my w ogóle chcemy konkurować, tylko nie rozumiem adidasa przecież za rok lepiej sprzedawac Pogby koszulki a w tym te ze Zlatanem.
Z kim my w ogóle chcemy konkurować, tylko nie rozumiem adidasa przecież za rok lepiej sprzedawac Pogby koszulki a w tym te ze Zlatanem.
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Pogba zostanie w Juve. Gdyby miał odejść to po tym całym szumie już by odszedł, a do nas wpadłby już dawno jakiś zastępca do pomocy.
Następcy nie widać, a spekulacji nadal masa. Zwykłe bicie piany przez media, które muszą o czymś pisać, a najlepiej o czymś medialnym.
Następcy nie widać, a spekulacji nadal masa. Zwykłe bicie piany przez media, które muszą o czymś pisać, a najlepiej o czymś medialnym.